Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MilaRaus
    CBC Član
    • 16.07.2009
    • 31
    • Ruma

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

da budem konkretna: Nije upotrebila izraz "slobodno raspolaganje" ali je rekla ovako:

dobićete svi Rešenja na kojima će biti navedeni uslovi pod kojima automobil možete registrovati! i da će to Rešenje biti materijalni dokaz u eventualnom postupku koji ću ili neću pokrenuti da protiv lica koje mi je prodalo automobil...

Nemam pojma da li lupeta ili ne. Nemam ni vremena da o tome razmišljam jer radim po ceo dan... Znam da ne mogu da utičem na to šta će ona otkucati i kad... Samo hoću da to završe što pre!!! i nije mi jasno ako je to izveštačeno tek sad što moj auto od februara traži na depou? ŠTA SU SKUPLJALI I ČEKALI DO SAD? Nisam videla, možda kuca s jednim prstom... Eto, to je to...

Pozdrav svima!

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

[quote="mistermobil"]

Iznenadjen i uvredjen! Prevedeno: iznenađen i uvređen!

Šala! Nisam!

Jesam po struci pravnik, ali od penzionisanja 1987. nemam veze sa strukom, osim kad mi je potrebno za sopstvene potrebe i potrebe bližnjih. Jasno je, da se od tada u struci mnogo promenilo, pa čak i principi na kojima je bilo zasnovano "socijalističko pravo". Nisam dipl. pravnik, jer nisam nostrificirao svoje diplome. U susednoj državi su mi bez problema priznali "dodiplomske studije". Sve ovo radim za sebe i ako neko može da izvuče neki koristan savet za sebe.

Comment

• DAEWU
        CBC Veteran
        • 16.03.2009
        • 194
        • lazarevac

Ma neka se zavrsi vec jednom ova agonija.Franjo.. ti bi mogao da nam pomognes u smislu sta posle sutra?I na koji nacin teretiti ove sto su nas prevarili,pa zar cemo da ih ostavimo da krcaju nasu muku bez ikakvih problema?

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by DAEWU
          Franjo.. ti bi mogao da nam pomognes
          Pa da budem optužen za nelegalno bavljenje advokaturom! Mislim da sam dosta saveta dao u mojim postovima, a najbolji: nađite dobrog advokata!

Kao što sam rekao, sve ovisi o rešenju Komisije za prekršaje Uprave carina, a ne insp. Svetlane, iako to radi uglavnom ona. Nema jedinstvenog (kolektivnog) rešenja. Takvo rešenje bilo bi u slučaju da se radi o Uredbi nadležnog državnog organa.

Obrazac rešenja biće istovetan za podudarne slučajeve, samo se menjaju neki podaci kao: ime na koga se rešenje odnosi, ko plača zakonske obaveze, iznosi obaveza i sl.

I za nas najbitnije: da li se vozilo ODUZIMA ili NE ODUZIMA, kao i obavezna pouka o pravnom leku (dozvoljenom sredstvu). Pogledajte rešenje u Tarantulinom slučaju!

Comment

• DAEWU
            CBC Veteran
            • 16.03.2009
            • 194
            • lazarevac

Nisam ni mislio da se bavis advokaturom ,ali posto kako kazes da si pravnik mozes da pomognes u smislu saveta kako dalje i sta dalje.Jer kao sto i sam znas advokati su preskupi,pare traze unapred bez ikakve garancije a ostaje pitanje dali ce mo uopste dobiti bilo kakav spor i protiv koga i kako to naplatiti?Ako si pratio moje pocetne postove video si da sam ja obisao mnoge advokate, u principu cenovnik je isti i svi traze novac u napred i svi oni su garantovali da cu dobiti spor[protiv prodavca]i dace sve sto me bude kostalo da stave u troskovnik da bi mi se taj moj novac vratio.Medjutim na pitanje ,,zasto onda da dajem novac unapred kada garantuje da cu dobiti spor na sudu i da ce cifra biti mnogo veca od one koje ja trazim,,svi su odgovorili identicno da je to tesko naplativo.Cak sam im nudio da meni ostane samo mojih 6000 eura a sve drugo njima i kamata i troskovnik i registracija i naknada za maltretiranje i za nekoristenje vozila za svo vreme trajanja procesa[tako su bar oni navodili stavke dok su me nagovarali da ih angazujem]medjutim nece ni da cuju iz prostog i jedinog razloga sto taj novac je tesko skoro nemoguce naplatiti.Na 6000+1500advokatu[min.] +1000do1500za carinu ili PDV. ili sta znam vec za sta,priznaces da to izlazi puno puta puno.POZDRAV..

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Đ. Balašević peva: I sve po zakonu, paragrafi...

Manje-više sve sam odgovorio: kako kažu, narodski: ne treba trčati pred rudo. Sve zavisi od rešenja, šta poduzeti. Ono što nije na vreme poduzeto, a šta je trebalo, to je nepopravljivo i prošlost. Moj prvi komšija, aktivni advokat, kad mi je u februaru oduzeto vozilo, pitao me je, ima li prodavac imovinu na koju bi se stavila sudska zabrana raspolaganja do okončanja spora? Složili smo se, da u ovom slučaju nemam zakonskog osnova za pokretanje parničkog postupka, jer nemam dokaza da je prevara počinjena. Informacije koje si dobio su tačne, sigurno je da će svako dobiti spor, ali je problem izvršenja. Tarifa je uglavnom u skladu sa odlukom Advokatske komore i za sve usluge dužni su ispostaviti fiskalni račun.

Malo strpljenja do rešenja.

Comment

• DAEWU
                CBC Veteran
                • 16.03.2009
                • 194
                • lazarevac

Pevao je Balasevic i ,,u ime svih nas iz...,,ali su to davno prosla vremena. Franjo..ja i ti nikako da se razumemo i usaglasimo,kao da ne govorimo istim jezikom.Jedino sto se slazem sa tobom je da je ,,mozda,, istina za cenu koju je odredila advokatska komora,ali ja jos nisam nasao takvog advokata.Sto se tice moga prodavca,on a ni njegovi bliznji ne poseduje ama bas nista pa ni auto.Zar sam trebao da prilikom kupovine trazim i posedovani list o svoj pokretnoj i nepokretnoj imovini?POZDRAV..

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Franjo..ja i ti nikako da se razumemo i usaglasimo,kao da ne govorimo istim jezikom.
                  Slažem se u potpunosti! Ti bar znaš tko ti je prodao i njegovo imovno stanje. Moj "prodavac" je u begstvu, a pravi prodavac je Ivana Pejović ili Saša Bošnjački, što će utvrditi istraga. A možda i ne znaš!?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ovako,

Svaki dan imam bar jednu prijavu na ovu temu. Držim je otvorenu samo zato što će nekom koristiti, ali...
                    Ovo nije obdanište a ni Delfi hram da bi vi pogadjali čiji je tata jači i e jeste i e nije... Pošto neću da zaključam temu banovaću svakog ko ode mimo teme pa kad ne razume lepo kad se zamoli moći će samo da čita kao gost.

Nema više upozorenja i molbi.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• DAEWU
                      CBC Veteran
                      • 16.03.2009
                      • 194
                      • lazarevac

Posle svega ovoga sto se izdesavalo ja tek sada ne znam, ko je mene sve prevario?Jednome sam dao pare,na drugoga se vodilo a sasvim treci je sve to organizovao.Taj kome sam dao pare [S.D sa N.BGD.]je prevario bar jos nas troje ili cetvoro sa ovog foruma za koje ja znam [inace toje komsija od Milutina 85.] i na njega se nevodi ama bas nista.Drugi [T.I.iz RU.koji auto nije ni video]je bio priveden,dali je jos uvek tako ne znam ali ni on nema nista.E kod treceg je situacija drugacija on ima [predpostavljam]ali nemogu da ga nadju.Iz svega ovoga proizilazi da smo u slicnom ako ne i u istm bedaku.Samo nas moze izvuci ako rec PRAVDA jos uvek ima neku vrednost.POZDRAV..

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Taj kome sam dao pare [S.D sa N.BGD.]je prevario bar jos nas troje ili cetvoro.
                        Što ne napišeš Slobodan Dražić, a ne inicijale kao da se radi o maloletniku? Nisi ništa uradio protivzakonito, samo si objavio kome si isplatio kupljeno vozilo, kao ja Stupar Vladanu iz Zemuna. Nadam se, da imaš pismenu potvrdu da si mu dao pare. U kontaktima sa drugima, saznao sam da je još nekom prodao vozilo Dražić Vladimir. Oni su otac i sin, samo ne znam koji je otac, a koji sin. Siguran sam, da imaju imovinu na koju se mogla staviti hipoteka. Razlog mom razočaranju u ovu grupu "savesnih kupaca", što nisu učinili ništa da ostvare svoja prava, posebno oni koji su mi u kontaktima obećavali da će podneti krivične prijave protiv lica koja su ih prevarila, pa i službenih organa MUP, koji su na osnovu falsifikovane i nepotpune dokumentacije izvršili prvu registraciju krijumčarenih vozila.

Comment

• bugs bunny
                          CBC Veteran
                          • 24.10.2008
                          • 167
                          • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Originally posted by Franjo
                          U kontaktima sa drugima, saznao sam da je još nekom prodao vozilo Dražić Vladimir. Oni su otac i sin, samo ne znam koji je otac, a koji sin. Siguran sam, da imaju imovinu na koju se mogla staviti hipoteka.
                          Slobodan Dražić je otac a Vladimir je sin.Imovinu imaju ali su oni preprodavci, i brane se KAO nisu znali da su vozila falsifikovana.

Pozdrav svima.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Originally posted by bugs bunny

Slobodan Dražić je otac a Vladimir je sin.Imovinu imaju ali su oni preprodavci, i brane se KAO nisu znali da su vozila falsifikovana.
                            Nije bitno što su preprodavci. Oni su primili novac. Prodaju su sigurno izvršili na osnovu falsifikovanog ovlašćenja. Trebalo je odmah tražiti raskid ugovora i povraćaj isplaćene sume, ugovorene cene. Ako ne pristanu na sporazumni raskid, tada se rešava na sudu u parničnom postupku podnošenjem tužbe. Ja to nisam uradio, jer je Stupar Vladan u begstvu. Nije kasno, ni sada da se to uradi, ali zbog verovatnog okončanja carinskog prekršajnog postupka, može se sačekati rešenje.

Comment

• bugs bunny
                              CBC Veteran
                              • 24.10.2008
                              • 167
                              • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Verovatno ću da sačekam više okončanje postupka videću.

Pozdrav svima.

Comment

• DAEWU
                                CBC Veteran
                                • 16.03.2009
                                • 194
                                • lazarevac

Samo da dodam da je i njegova supruga prodavala.Stavio sam inicijale iz prostog razloga,da bih manje kucao jer sam njegovo ime i prezime vec pominjao u prethodnim postovima i ja a i drugi.Slobodan na sebe nema nista a ni njegovi bliznji cak ni tel.broj se vodi na drugoga.Franjo posto si pravnik objasnimi prostim recima, kako da ostvarim svoja prava?Zakon jeste na mojoj strani ali njega stiti vise.Verovo ti meni ili ne pouzdano znam da i on prati redovno ovaj forum,koliko je siguran i bezbrizan da nekazem drzak on je svom komsiji Milutinu prodao auto i pravi se tosa.Iz tog stana njih troje su se bavili preprodajom vozila koja su na kraju oduzeta,malo su se primirili kada je pocelo oduzimanje da bi kasnije opet poceli po starom.POZDRAV..

Comment

Working...
                                X