volan za W124

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Durango
    Pa dobro, covek se malo nasalio. Nema razloga za takav ton i ljutnju.
    Ma sala, naravno Mercedes i 60ih i 90ih i 2020 uvek je barem duplo kvalitetniji od svih japanaca

Malo ih je pokopalo partnerstvo sa Chryslerom (američkim FIATom što se tiče kvaliteta pogotovo modela ML), ali sada su ponovo na putevima stare slave i stvarno mi nije jasno o kakvim kiksevima pričate i gde ste to čitali jer ja pratim nemačku i italijansku štampu već 10 godina i niko se nije žalio na kvalitet osim naših "experata", prvenstveno mislim na autoservise.

Iovako su japanci skoro sve patente pokupovali upravo od - Mercedesa (OK osim wankel motora, naravno). Kvaka na toyoti je upravo sa MB

Originally posted by Durango
    ali Shaq-ove izgledaju kao nove. Ne znam koliko dugo ih ima, ali nadam se da ce ti odgovoriti.
    Imam ih dve godine i svaki dan predjem minimalno 50km. Jako su kvalitetne i nije mi jasno kako dr.benz svaki put odvali jagodicu-bobicu kod mene se to nije desilo, ni kod ljudi koji znam da imaju takve pedale, mora da doktor ima baš "tešku nogu"

Originally posted by dr.benz
    Kvalitet papucica je dobar,ali koliko ce trajati zavisi i od onoga ko ih pritiska!!! Eto, moj utisak o kvalitetu...

Comment

Daj neke slike volana da vidimo kako izgleda. Danas je prstenove preuzeo Gazda Milutin i dobio 350 din. uz njih.
      Danas su uplaćeni i grillovi. Evo računa:

Molio bih članove koji su ugradili prstenove da objave neke slike svojih instrument tabli

Comment

• Djux
        CBC Veteran
        • 10.08.2007
        • 133
        • Zemun

Originally posted by shaq
        Pa dobro, covek se malo nasalio. Nema razloga za takav ton i ljutnju.
        Ma sala, naravno Mercedes i 60ih i 90ih i 2020 uvek je barem duplo kvalitetniji od svih japanaca

Malo ih je pokopalo partnerstvo sa Chryslerom (američkim FIATom što se tiče kvaliteta pogotovo modela ML), ali sada su ponovo na putevima stare slave i stvarno mi nije jasno o kakvim kiksevima pričate i gde ste to čitali jer ja pratim nemačku i italijansku štampu već 10 godina i niko se nije žalio na kvalitet osim naših "experata", prvenstveno mislim na autoservise.

Iovako su japanci skoro sve patente pokupovali upravo od - Mercedesa (OK osim wankel motora, naravno). Kvaka na toyoti je upravo sa MB

ali Shaq-ove izgledaju kao nove. Ne znam koliko dugo ih ima, ali nadam se da ce ti odgovoriti.
        Imam ih dve godine i svaki dan predjem minimalno 50km. Jako su kvalitetne i nije mi jasno kako dr.benz svaki put odvali jagodicu-bobicu kod mene se to nije desilo, ni kod ljudi koji znam da imaju takve pedale, mora da doktor ima baš "tešku nogu"

Originally posted by dr.benz
        Kvalitet papucica je dobar,ali koliko ce trajati zavisi i od onoga ko ih pritiska!!! Eto, moj utisak o kvalitetu...

Je li shaq sta to imash protiv ML-a? Da ne pocinjem raspravu sad da li sam ikad ista promnenio na svom?

Naravno, da se razumemo auta kao sto su W126,W124 nece se bash ponoviti...

Comment

• Originally posted by Djux
          Je li shaq sta to imash protiv ML-a? Da ne pocinjem raspravu sad da li sam ikad ista promnenio na svom?

Naravno, da se razumemo auta kao sto su W126,W124 nece se bash ponoviti...
          Ma nemam ja nista protiv ML-a, ali po svim statistikama ADAC-a to je model koji je najvise "obrukao" fabriku bezbrojnim kvarovima i otkazima sklopova, pre svega elektronike. ML je u pravom smislu te reči bio i ostao sramota za Mercedes-Benz ako ćemo iskreno

Po ovom ML400 CDI od sestre i zeta to se ispostavilo potpuno tačnim. Kupljen je nov, i posle 1500km ostavio ih na putu u Sloveniji (kompjuter menjača). Epilog - posle 2 dana u hotelu i izgubljenog vremena nastavili su put Bruka i sramota za auto plaćen 74.000 EUR

Ja sam ga vozio 6 meseci svakodnevno, dok oni nisu bili u SRB i solidno smo se upoznali, meni je par puta blokirao na putu, ja sam to lako rešavao, ali prosečan kupac bi mogao da sedne pored i plače jer džabe što motor radi, kad je menjač u blokadi i ni makac.

Tržište polovnih preko je reagovalo naglim padom cene i gubitkom vrednosti, pa ih se ekspresno puno našlo i na našim putevima, prvenstveno mislim na jeftinije modele ML230 i ML270 CDI

Razlog je kako kazu "ljubitelji" u šali (u kojoj ima puno istine) što je to jedini Mercedes koji se sklapao u pogonima Chryslera, zato im broj šasije počinje sa WDC, a ne WDB kao pravim nemcima ...

Motori su MBovi dobri su tu nema greške, mehanika takodje, ali džabe sve to kad elektronika toliko pravi probleme da je to čudo jedno. Ako je tvoj OK drago mi je, ali je to onda pre izuzetak od pravila nego pravilo kod modela ML.

U nemačkoj je bio tekst u novinama, AUTO BILD kao detaljno istraživanje kvaliteta modela ML i došli su do iznenađujućih zaključaka. Veliki procenat vlasnika rekao je da nikada više neće kupiti ni jedan Mercedes posle bliskog iskustva sa ML-om. Naslov je bio "Uflekana zvezda"

par odlomaka:

Automobili sa zvezdom na hladnjaku su oduvek bili za kupce polovnih automobila kao sigurna banka. Mnogo ređe nego bilo koji polovan automobil bi prouzrokovali probleme koji koštaju živaca i novca, čak i kada su kupljeni sa šestocifrenom kilometražom. ML-klasa u ovom smislu svakako nije tipičan Mercedes.

Terenac proizveden u SAD daleko ispod nivoa kvaliteta na koji smo navikli kod proizvođača iz Štutgarta

Brojni otkazi elektronike, svejedno da li se radi o dizelu ili benzincu

samo 8 (osam) procenata vlasnika ML bi se ponovo odlučilo za ML. Ostali nikad više ML, prešli bi na X5, Cayenne, Volvo XC90...

"Jednom Mercedes, uvek Mercedes" - Za vlasnike modela ML je ova stara mudrost prestala da važi

evo ga link sa celokupnim tekstom na nemačkom:

Wie gut ist die Mercedes M-Klasse als Gebrauchtwagen? AUTO BILD hat den SUV im Test. Hier finden Sie die wichtigsten Ergebnisse.

Comment

• vaskemica
            CBC Veteran
            • 22.01.2008
            • 108
            • Srbija,Kragujevac

Steta sto su ukaljali ugled,ali neka vraca se Mercedes na pravi put.

Lepa vest sto se tice grilova,jedva cekam(mada ni prstenove nisam uzeo,jer sam propustio skup )ali kad uzmem i kompletiram bice radosti.
            Nije dozvoljen link prema drugom forumu, promenio Dora

Comment

• Durango
              CBC Senator XXL
              • 01.02.2006
              • 590
              • Zemun, Srbija

@Djux

Tvoj ML je restajling model i dosta je kavalitetniji od prve serije koja je blagi uzas, ali i on je daleko od savrsenog kao sto kaze Shaq.

Mislim da je ovaj novi ML pun pogodak. I po pitanju dizajna (od starih mi se jedino svidja AMG verzija) i po pitanju kvaliteta i pouzdanosti.
              MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

@Djux
                Tvoj ML je restajling model i dosta je kavalitetniji od prve serije koja je blagi uzas, ali i on je daleko od savrsenog kao sto kaze Shaq.
                Od moje sestre je bio (prodat je - rešili su se bede) oktobar 2004, znači zadnji restajling sa bixenon farovima, TV... pa je imao dosta problema sa elektronikom. Ako je to "poboljšani" model, kakvi su tek onda oni iz prve serije

...mada ima i ML nekih svojiih prednosti. Nikad mi toliko devojčica sisic nije reklo na prvom sastanku kako su se zaljubile u mene (pushi), kao kad sam vozio ML.

Nijednom me murija nije zaustavila

Zvali me svi klinci po kraju Nikola ML

Comment

• Djux
                  CBC Veteran
                  • 10.08.2007
                  • 133
                  • Zemun

Heh i ja imam slicno iskustvo Shaq sto se ovoe druge stane tice
                  Na mom ako mi verujesh do sada gotovo nista nije manjano osim potrosnih delova. tj. crkle su 2 sijalice od stop svetla, pre neki dan termostat, i spalo crevo od servo pumpe do hladnjaka koje sam sam sredio. A elektronike ima manje nego E klasa W210 redizajn, pa mislite o tome

Comment

• Originally posted by Djux
                    Heh i ja imam slicno iskustvo Shaq sto se ovoe druge stane tice
                    Čudno jedno kako se čovek prolepša, podmladi, postane pametniji, zanimljiviji kad sedne u ML. Pričao sam Durangu i Myokisu kako sam ulazio u pešačku zonu sa njim, niko ništa ne pita samo podižu rampu, murija nije smela da me zaustavi, kada sem se vozio sa drugarima po gradu, i kad svirnem nekim devojkama na pešačkom i slično, one mašu jadne, šalju odmah poljupce, mogle bi odmah da se žene hehe.

Sa 190kom to da uradim, mislim da bi me samo mrko pogledale

Otišla je diskusija sa maski i prstenova na skroz suprotnu stranu, nisam mao nameru da to bude pro et contra ML, ali eto, izneli smo Djux i ja svoja iskustva i mišljenja, da se sad vratimo na temu.

@Myokis
                    Maske su uplaćene, trebalo bi da stignu početkom one tamo nedelje

@Myokis i ostali koji su ugradili prstenove
                    ??? Gde su slike ???

Comment

• dr.benz
                      CBC Član
                      • 06.01.2008
                      • 73
                      • beograd

Shaq reche>>>>Čudno jedno kako se čovek prolepša, podmladi, postane pametniji, zanimljiviji kad sedne u ML. Pričao sam Durangu i Myokisu kako sam ulazio u pešačku zonu sa njim, niko ništa ne pita samo podižu rampu, murija nije smela da me zaustavi, kada sem se vozio sa drugarima po gradu, i kad svirnem nekim devojkama na pešačkom i slično, one mašu jadne, šalju odmah poljupce, mogle bi odmah da se žene hehe.

KAKAV SI TI SHMEKER!!!!

Comment

• Durango
                        CBC Senator XXL
                        • 01.02.2006
                        • 590
                        • Zemun, Srbija

Shaq, mozes li jos jednom da proveris kat. broj za pedalu kvacila posto mi ovi u Mercedesu kazu da nije dobar broj, a mrzi ih da se cimaju da potraze!

Manuelni:

Pedala kvacila: A 170 290 02 82 cena oko 428 dinara

Pedala kocnice: A 170 290 00 82 cena oko 482 dinara

Pedala gasa: A 170 300 00 04 cena oko 980 dinara
                        To je strasno koliko su u Mercedesu na NBGD-u neprofesionalni i neljubazni. Cim nisi musterija koja vozi neki noviji auto, odjebu te dok si reko ekser.
                        MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• kardanko
                          CBC Član
                          • 22.05.2007
                          • 75
                          • Beograd

Njihova neljubaznost u oml.brigada i neprofesionalizam to je strasno.Doziveo sam to i sa svojim autom kao i sa mnogo skupljim slonom koji je jos bio i na nemacke table ali je imao problem koji prema mom vidjenju uopste nisu hteli da resavaju vadeci se da nemaju delove!Pa zasta onda imaju!Auto se vratio tako felerican u Nemacku a ceo slucaj prijavljen tamo centrali i nista! Srbija ipak ostaje Srbija i jos uvek se ljudi primaju preko veze cak i u Mercedesu.Nemoj da te cudi sto nece nesto da potraze-bas ih briga

Comment

• Originally posted by myokis
                            Durango, jel mozes da napises posto su te navlake u Omladinskih brigada, jer mi se cini da su u Mikomu skuplje.
                            Nema teorije da su u Mikom-u skuplje. Ne branim ih nego stalno uporedjujem cene kod njih i cenu u katalogu koji imam i uvek ili se poklapa ili imaju neki rabat i popust pa budu malo jeftiniji u Mikomu.

Nije nikakva usteda u pitanju, ali se covek lepse oseca kad prodje povoljnije nego sto je planirao

Inace na te njihove opaske kad ces da kupis novi(ji) Mercedes vec odavno ne reagujem. Verovatno rade na procenat ili slicno pa imaju profesionalnu deformaciju

@Dr.Benz

Mogu da mislim sta tebi rade sisic kad spustis krov na SL-u

U stvari mislim da znam, imao je drugar (one slike sto sam ti poslao na PP) SL-a stvarno toliko su nas izvorinke startovale da smo se osecali kao Ron JeremY

Comment

• dr.benz
                              CBC Član
                              • 06.01.2008
                              • 73
                              • beograd

Ja sam skoro narucivao pedale,i stalno je izbacivao nepostojeci broj za kvacilo,uz obrazlozenje da ga menja broj predvidjen za pedalu kocnice! Tako sam i narucio i dobio gas i dve pedale kocnice,sto u principu ne menja nista,sem sto i kvacilo ima onaj gumeni dodatak sa desne strane(koji inace sluzi da noga sa gasa nesklizne ispod kocnice). Ja sam taj dodatak malo skratio-namestio i izgleda odlicno-da ne kazem-fabricki!!!

Comment

• dr.benz
                                CBC Član
                                • 06.01.2008
                                • 73
                                • beograd

A,inace vise volim da vozim sa zatvorenim krovom

Comment

Working...
                                X