Nissan Primera 1.6 16V 98'

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Memphis_Raines
    CBC Član
    • 07.12.2006
    • 99
    • NBG Blok 30

Da si ovo radio pre godinu dana rekao bi ti da se obratis mom stricu, jer im je on bio sef servisa, al sad je presao u zvanican servis dole na sajmiste, a oni tamo imaju malo vise cene...
    The time you enjoy wasting is not wasted time
    Growing old is mandatory, growing wise is optional

Comment

• tadija
      CBC Član
      • 14.11.2006
      • 67
      • Novi Beograd

@sri
      jbg, kontam da hladnjak, antifriz i sonda nisu problem, ali vodena pumpa mi se chini da je zeznuta malo, a pored toga ne poznajem nijednog majstora "sa strane" koji mi neshto nije zeznuo... A zbog zamene antifriza, mislio sam da je najbolje da se sve odjednom odradi (poshto sam razmishljao da pokusham i sam da zamenim hladnjak i sondu i antifriz, ali sam odustao zbog pumpe)

@Memphis_Raines
      Hvala brate, ali bio sam i tamo na sajmishtu, oni su me poslali u Vasicj jer ne rade sa starijim modelima, samo preko 2000 i neke...

Comment

• tadija
        CBC Član
        • 14.11.2006
        • 67
        • Novi Beograd

?ao ljudi...
        Bio sam u sredu kod Vasi?a, moj auto su radili od 10h do 17h, ja bio tu sve vreme...
        Zamenili su mi vodenu pumpu (do koje je bilo baš teško do?i), hladnjak, ?ep za hladnjak, antifriz i lambda sondu, koja je neo?ekivano ispala najteži deo za zameniti! Tj. zapekao je šraf i posle pola sata pokušavanja sa brenerom, uspeli su tek iz ne znam kod puta da odvrnu staru...
        Stara vod. pumpa jeste bila otišla, na par mesta se skorio antifriz, tu gde je cureo. Hladnjak je puštao prili?no, ?ep je uzet iz preventive, a sonda zbog potrošnje. Sad merim potrošnju na benzinu pa ?u videti da li se smanjila...
        Iscimao sam ih da mi malo o?iste leptir i neki AC ventil, i majstor skinuo ku?ište air filtera, i onda tu stoji onaj neki deo u koga idu neka creva od plina, a ispod toga je leptir. E nažalost to nije mogao da skine ni pajserom i video je tragove neke mase po tome, pa je zaklju?io da je neki debil to slepio te?nim metalom i da ne može da se skine. Tako da mi ler gas još uvek nije sre?en kako bi trebalo i za sad ne znam šta ?u sa tim...

Potpuno sam zadovoljan sa Vasi?em, ostavio mi je najbolji utisak do sada od svih majstora gde sam bio, ?ini mi se da super znaju da rade i pedantni su i prijatni, tako da za njih sve najbolje.

P.S. Posle Vasi?a (ne znam da li je vezano za sve što su oni radili), nekoliko puta mi se desilo da mi se u vožnji upali lampica za ABS. Ona mi se ina?e pre toga nikada nije palila, a npr. kad ugasim auto, ona nestane i kao bude u redu. Prvo sam pomislio da je neki bag, ali po?elo da me zabrinjava jer se palila opet i opet, ali ne u svakoj vožnji... Probao sam da naglo ko?im kada je upaljena lampica i tada mi ne radi ABS, a kada nije upaljena radi normalno...

Eto, kad budem radio nešto novo javi?u se, a ako neko ima neke komentare i savete za sada, ne ustru?avajte se...
        Poz!

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Javi kroz par dana kako se ponasa auto i kakva je potrosnja. Super si odradio posao
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Memphis_Raines
            CBC Član
            • 07.12.2006
            • 99
            • NBG Blok 30

Kad su ti menjali vodenu pumpu, ako je kao kod mene na zupcastom, a mislim da jeste, morali su da skidaju tocak da bi prisli, moguce je da su zakacili zicu od senzora sa te strane, ili pomerili senzor dok su se nabedjivali sa pumpom da izadje i udje. (znam, skoro sam menjao pumpu na mojim kolima i blok je toliko blizu kosa da je pumpa jedva izasla.)
            The time you enjoy wasting is not wasted time
            Growing old is mandatory, growing wise is optional

Comment

• tadija
              CBC Član
              • 14.11.2006
              • 67
              • Novi Beograd

@M-power
              Javi?u, nadam se da ?e sve biti u redu, a tebi hvala, puno si mi pomogao!

@Memphis_Raines
              Bravo Memphis, upravo to sam i ja mislio. Zna?i, jeste, skidali su neki jedan kaiš, nosa? motora, dizali motor malo sa dizalicom, i bilo je zajebano pri?i pumpi, i ja mislim da su možda slu?ajno zaka?ili neki senzor ili tako nešto, ali ne znam gde se ta?no nalazi taj senzor, to je na to?ku valjda?
              Jbg, vide?u ako mi se to nastavi da im navratim ponovo da pogledaju...

@all
              Naravno, hvala puno i svima ostalima koji su pomogli!

Comment

• tadija
                CBC Član
                • 14.11.2006
                • 67
                • Novi Beograd

Kao što sam ve? navikao, još uvek nije sve ok...

Posle ka?enja na komp ispostavilo se da mi je otišao prednji desni senzor za ABS, malo ?iš?enja nije pomoglo, tako da mi se lampica za ABS nekada pali, nekad ne... Cena novog originalnog senzora je 350eur, polovni je teško na?i, a i ako se na?e teško ga je skinuti, a da se ne ošteti... Jel ovi senzori postoje kao neki univerzalni ili neoriginal delovi da se na?u? Jel ima neko iskustva sa time?

Druga stvar koju bih trebao da menjam jer je pri samom kraju, je lamela, korpa i druk lager. Ovo ?u opet pokušati da na?em za mnogo manje para nego što je 400eur cena originalnog seta... (?im budem uopšte imao neke pare)

Prvo merenje potrošnje benzina po gradu je 15L/100km, što zna?i kao da se smanjila sa 20 na 15... Posle sam vozio oko 100km na otvorenom i nisam mogao da verujem da je kazaljka bila skoro pri vrhu, tipa kao da je potrošio nekih 6 do 7 L za to, ali nisam posle bio u prilici da sipam gorivo, nego sam nastavio da vozim po gradu, tako da je ovo drugo merenje kombinovano, ali još nisam sipao... Nego ne znam da li ima neke veze, ?in i mi se kao da što ?eš?e gasim i palim auto, to mi je ve?a potrošnja, kao da najviše posr?e pri samom paljenju, jel to mogu?e?

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Cao...ti si vec zaboravio gde si kupio delove
                  Kvacilo ti je oko 13500din. cisto da znas da se ne zaletis.
                  A za senzor br. obrtaja ABS-a pise BOSCH 12500din od 00/97-04/98god.
                  Inace je 250eu original BOSCH

Cestitamo na smanjenoj potrosnji. Ucestalo paljenje ne doprinosi toliko znacajnom povecanju potrosnje da bi to primetio. Jos meri potrosnju ovo je kratak rok.

Comment

• tadija
                    CBC Član
                    • 14.11.2006
                    • 67
                    • Novi Beograd

Haha, naravno da nisam zaboravio, ti si mi 1. kontakt, ali sam tebe planirao da iscimam tek kad budem imao pare, da te ne cimam ovako bezveze... A iskreno, ko zna kad ?u imati pare...
                    Zna?i 13500 je ceo ovaj set za kva?ilo? (i lamela i korpa i taj lager)
                    Jel to tako?e mora da bude izabrano ta?no za moj auto? Jel postoje bolje i lošije marke, varijacije u ceni itd?

Uh, skupi ti senzori jbt... Vozi?u bez toga dok ne postanem bogat...

A potrošnja... Ne znam da li da se radujem ili tugujem... Jeste manja, ali je i dalje ogromna... Dobro, barem napredujem polako...

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Stvarno je velika potrosnja po gradu....vidi sada sta kaze kombinovana.
                      Set je naravno komplet i mora za tvoj auto...ne moze bilo koji. Postoje Bolje i manje bolje i losije a ovo je SACHS (bolje)

Comment

• tadija
                        CBC Član
                        • 14.11.2006
                        • 67
                        • Novi Beograd

Nazalost, imam tuznu vest. Konachno se dogodilo ono najgore...
                        Otishao motor... Pregrejao se, sve unutra se pokrivilo, i to sve se desilo na putu do Vasicja, kad sam ishao bezveze na rutinsku kontrolu i da im odnesem neke pare shto sam ostao duzan...
                        Prvo mi se upalila check engine lampica, bio sam vecj negde blizu Barajeva, onda sam primetio da se ispod haube neshto dimi, ali tad sam skoro vecj stigao do Vasicja, kazaljka za temp. stajala normalno, ali kad sam stigao ispostavilo se da je prslo crevo koje ide u hladnjak u kabini, tu iscureo sav antifriz, motor se pregrejao i sada shiklja fontana iz hladnjaka kada se auto upali. Postoje 3 varijante: da se ovaj motor sredjuje (to je oko 2k EUR po Vasicju, onako otprilike bez otvaranja motora), da se stavi drugi motor iz nekog stranca ili tako neshto (to je opet otprilike najmanje oko 1k EUR, a ne znam shta cju dobiti dok se ne stavi u auto pa mi je to malo rizichno) ili da ga prodam ovakvog kakav jeste (za 4K-4.5K EUR).
                        Poshto sam stvarno vishe odlepio sa svim shto mi se deshava, najradije bih da ga prodam i da se vozim busem neko vreme. Mislio sam da ga stavim u oglas na 4.5K EUR i da mi zadnja cena bude 4k EUR.
                        Ako sluchajno neko odavde bude zainteresovan ili poznaje nekoga neka se javi, a kao i uvek saslushacju i vashe savete, shta god...
                        Poz svima...

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

hm, motor se pregrejao, nista strasno. desava se.

kazes sve se unutra pokrivilo, a na šta misliš ?zašto bi se pokrivilo tek tako ?

pa nije motor od papira, potrebno je voziti desetine km a i tada ako se šta dogodi je zamor materijala karika i eventualno krivlljenje glave.

ovde se radi o benzincu, je li tako ?

kod dizela da se pregrejao pa još i nekako da se odmah otpiše motor, kod benzinca bio bi prvi put da ?ujem da se od jednog pregrevanja motor raspao.

na Jugu ili Ladi motoru ne bi bilo ništa tragi?no za tako mali prevezenih km bez hladjenja, ne mogu da verujem da je Nissan tako nežno konstruisan.

recimo da se desila teška havarija, najgore što mi pada na pamet je da je stradala glava, da treba nova i da treba promeniti karike,
                          naravno predihtovati motor, ulje, anitfriz i ostalo prate?e.

koliko košta za Nisana nemam predstavu.
                          ali mi se ?ini nerealnim da se proda auto u nevoznom stanju za 4500 eura, sa kako kažeš totalno neupotrebljivim motorom , nepopravljivim.

koliko ina?e košta takav NIsan, to godište u ispravnom stanju ?
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Tadija, sve to moze da se popravi za 1000e sve sa delovima. Ako ce to da rade Vasic, gaga, LF ili Hit auto, onda ce da kosta 2000e - npr. koliko su ti trazili za sondu, a koliko je kostala na drugom mestu.

Okreni par radnji i pitaj posto su delovi za komplet generalnu. GA 16 nema nikakvu spektakularnu konstrukciju da bi to moralo da se radi iskljucivo u Nissan servisu.

Brick, ja sam prodao Almeru istog godista sa istim motorom pre skoro godinu dana za 5000.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• tadija
                              CBC Član
                              • 14.11.2006
                              • 67
                              • Novi Beograd

Pa sa njima kad sam prichao, kazu otprilike je neka trzishna cena oko 5.5K EUR, i kazu da bih ja mogao da izvuchem oko 4k EUR...

Inache, oni su rekli da se to verovatno sve "pokrivilo" unutra, jer kazu nisu nikad videli motor u pregrejanijem stanju, tako da ja samo prenosim shta sam chuo jbg...

I ja sam imao na umu da pre nego shto bilo shta uradim, da ih iscimam da otvore ovaj motor i da mi tachno kazu shta bi trebalo da se menja pa da vidim koliko bi me to koshtalo ako ja nabavim delove.

Ali, shta mislite, da li je bolje da se ovaj motor popravlja i budzi ili da se potpuno zameni kompletan motor?

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

Ja bih to popravljao, ali ne kod njih.

Nadji ti nekog ko zna to da uradi pa njega iscimaj da ti otvori motor i konstatuje - ovde ce biti za zamenu i delova koji ne treba da se menjaju, a cifre ce biti radost i veselje.
                                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                                X