RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlaves2000
    CBC Član
    • 28.03.2010
    • 95
    • srbija

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva - EP II

pozdrav svima ovih dana je bas hladno, predpostavio sam da ce shodno vremenu i vi vise vremena ljudi provoditi u kuci pa samim tim i imati vise vremena da na ovim stranicama dele iskustva sa clanovima ali ipak nije tako.

mene interesuje imam lagunu 2 karavan 2004 godiste dali ona foseduje isofix sistem za kacenje auto sedista za decu
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Ne poseduje! Ima samo pojas za dečje sedište (Belt for rear-facing children´s seat). Iz iskustva, sasvim dovoljno, za sva sedišta. Za utehu, na mom meganu II iz 2007. na oba krajnja sedišta ima etiketa ISOFIX, a u uputstvu kako se sedište učvršćuje, nema potrebne delove sistema, niti ih imaju sedišta, koja sam gledao u prodaji. Nema ih ni kupljeno, po deklaraciji ISOFIX sedište.

Comment

• vlaves2000
        CBC Član
        • 28.03.2010
        • 95
        • srbija

i kod mene na sedistima imaju etikete isofix zato i pitam jer nigde nevidim da ima neki mehanizam sem pojaseva
        https://t.me/pump_upp

Comment

• hope
          CBC Senator
          • 03.06.2010
          • 212
          • ca

ako pise isofix onda tu imaju samo metalne kukice za koje se kace isofix sedista ,ili da budem jasniji,mehanizam isofix je na sedistu za dete, a na autu je samo zakacka za isofix sediste.

Comment

• saxphotos
            CBC Član
            • 02.05.2009
            • 74
            • Uzice

Originally posted by hope View Post
            ako pise isofix onda tu imaju samo metalne kukice za koje se kace isofix sedista ,ili da budem jasniji,mehanizam isofix je na sedistu za dete, a na autu je samo zakacka za isofix sediste.
            Bas tako samo kukice i to skrivene. Koliko vidim potrebno je secenje (rasivanje) sedista.
            Slike nisu moje sa neta su al je isti princip i kod mene.

Comment

• johhny
              CBC Član
              • 07.02.2010
              • 14
              • Beograd

Pozdrav svima, imam problem sa prvim jutarnjim paljenjem. Zapravo, kada startujem auto posle duzeg vremena on jedva upali, cini mi se u poslednjem trenutku, vergla kao blesav... Posle krace voznje tog dana posle pali bez problema. Rekao mi je jedan decko iz servisa da dam 2-3 puta kontakt pa onda da probam ako je u pitanju pumpa za gorivo. Probao sam i opet isto. Mogu ja da zivim sa tim ali bilo bi bolje da se sredi, i da ne napravi neki veci problem. Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude? U pitanju je benzinac 1.6. Hvala unapred.

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Trebalo bi da ostavis nekom majstoru auto preko noci da ga nakaci na dijagnostiku i meri pritisak pumpe za gorivo prilikom tog prvog paljenja. Ako nije pumpa mogu da budu i dizne mozda, a verovatno i jos gomila drugih "sitnica".
                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Originally posted by johhny View Post
                  ... Zapravo, kada startujem auto posle duzeg vremena on jedva upali, cini mi se u poslednjem trenutku, vergla kao blesav...
                  Posle dužeg vremena, misliš li na verglanje i koliko je to u sekundama? Ni sa davanjem kontakta nisi jasan. Da li je to ubacivanje kartice i izvlačenje iz čitača, ili se radi o start dugmetu? Da li prilikom startovanja dugme kratko pritisneš, ili ga držiš pritisnuto sve vreme, dok motor ne upali?

I koje je godište lagunica?

Kao što ti je rečeno, veliki su izgledi, da se radi o problemu sa pumpom. Koji benzin koristiš? Da li ti se pali servis lampica, ili ti board javlja neku grešku?

Ako je u radu motor stabilan, nije zabrinjavajuče, ako verglanje nije preterano dugo. Pokušaj startovati kratkim pritiskom na dugme. Ponavljati nakon nekoliko sekundi.

Comment

• minge
                    CBC Član
                    • 17.09.2009
                    • 59
                    • RS

Originally posted by minge View Post
                    Bio na diagnostici.
                    Kažu da je pokvaren neki senzor za kontrolu kompresije ili tako nešto, nalazi se na vrhu motora, odmah ispod velikog plastičnog poklopca.
                    Nisu mi baš izgledali sigurni sa tom dijagnostikom, pa sam odlučio da ga ne menjam odmah.
                    Cena senzora je 150 Evra

Ne znam da li pokušati sa nekim polovnim, ako se tako nešto može uopšte naći polovno...
                    Da se updejtujem

Kao sto rekoh, bio u servisu, gledali, ganjali sta je u pitanju i zakljucili da je sanzor kompresije i da ga moram menjati, Cena 150Evrica! Prava sitnica
                    Odem kod drugog majstora, tj. mog majstora, a ne ovlastenog servisera... Covek malo probao, pogledao i nasao da ne radi jedan grejac. Kaze da se kod lagune phase b zbog pokvarenog grejaca mogu javljati greske koje su bile kod mene (check injection). Zamenio grejac, 10evra! Vozim vec tri dana, greska se vise na javlja, auto ekstra radi, super ide, odlicno pali ujutro na minusu. Moram otici sutra do coveka da ga castim pivom

Ljudi, manite se ovlastenih servisa, samo gule posten narod! Moje iskustvo je takvo, da mi vise na pada na pamet da odem kod njih.

Uzdravlja

Comment

• savke
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 575
                      • Novi Sad, Temerin
                      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Cekaj malo, pa da je grejac bio u pitanju, videli bi valjda ovi u ovlascenom servisu, jer on uvek ostavlja zapamcenu gresku. Nisu valjda toliki slepci..........

Inace nema sanse da ti auto bolje ide i lepse radi nego pre zbog grejaca. Grejaci rade samo prilikom paljenja i to od trenutka davanja kontakta do trenutka kada pocne da vergla.

Comment

• hope
                        CBC Senator
                        • 03.06.2010
                        • 212
                        • ca

sto se tice isofix zakacki u sedistima,ja bi pre secenja sedista probao da li moze proci sina od dec. sedista izmedju klupe i naslona.
                        a sto se tice tezeg paljenja dizela ujutru,prva stvar koja se gleda su grejaci,a mislim da se ne moze dijagnostikom ustanoviti jesu li ispravni nego mora mehanicki tj da se skine poklopac na motoru koji krije grejace i dizne pa ispitati baca li struju kada se vergla,a slazem se da zamenom grejaca auto ne moze nista bolje ici jer grejaci ne uticu na rad motora nego samo na paljenje i to kada je hladno

Comment

• sony
                          CBC Član
                          • 30.09.2010
                          • 38
                          • gm
                          • laguna 1.8

Originally posted by johhny View Post
                          Pozdrav svima, imam problem sa prvim jutarnjim paljenjem. Zapravo, kada startujem auto posle duzeg vremena on jedva upali, cini mi se u poslednjem trenutku, vergla kao blesav... Posle krace voznje tog dana posle pali bez problema. Rekao mi je jedan decko iz servisa da dam 2-3 puta kontakt pa onda da probam ako je u pitanju pumpa za gorivo. Probao sam i opet isto. Mogu ja da zivim sa tim ali bilo bi bolje da se sredi, i da ne napravi neki veci problem. Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude? U pitanju je benzinac 1.6. Hvala unapred.
                          Probaj od nekog da posudis dobar akumulator pa ga probaj voziti nekoliko dana sa tim, vidi mozda ti je oslabio akumulator. Da li imas ugradjen plin?

Comment

• minge
                            CBC Član
                            • 17.09.2009
                            • 59
                            • RS

Originally posted by savke View Post
                            Cekaj malo, pa da je grejac bio u pitanju, videli bi valjda ovi u ovlascenom servisu, jer on uvek ostavlja zapamcenu gresku. Nisu valjda toliki slepci..........

Inace nema sanse da ti auto bolje ide i lepse radi nego pre zbog grejaca. Grejaci rade samo prilikom paljenja i to od trenutka davanja kontakta do trenutka kada pocne da vergla.
                            Eto, greska je bila, ovi iz servisa nisu nista poduzeli po tom pitanju. Kada je majstor prikopcao na dijagnostigu bile su dve greske, jedna za grejace, druga za senzor kompresije. Covke odmah rece da se zbog grejaca mogu javiti simptomi kao kod moje lagune. Ovi ovlasteni serviseri ili nisu videli ili nisu hteli da vide gresku!

Nisam ni rekao da mi ato sada bolje ide i lepse radi nego pre, nego sam samo konstatnovao da sada radi sve kako treba...

Inace, u trenutku kada mi da displeju blicne greska "chek injection" auto iskljuci turbinu, to je neki vid zastite. Tako da sada kada turbina uvek radi sigurno da auto i bolje ide.

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Au, ako ti je gasio turbinu kod te greske, onda je tu ipak jos nesto u pitanju........Obzirom da je kako kazes bila i greska za onaj senzor, moguce je da su u pitanju bili losi kontakti na istom, pa je usled ovih pregleda kod majstora malo promrdan pa sada ima dobar kontakt.

Ma samo da je laguna sada OK, pa ako opet bude problema, resavaces dalje....

Comment

• minge
                                CBC Član
                                • 17.09.2009
                                • 59
                                • RS

To i mene kopka, da li je tu ipak jos nesto u pitanju. Majstor je skidao senzor, pa ga ponovo stavljao, moguce je da su bili losi kontakti pa ih je on sada malo ucvrstio.... Turbinu je gasio, jer mu je to po defaultu, cim racunar pokaze gresku "check injection" on gasi turbinu. Kod mene je bila situacija da ta greska ne traje duze od dve ili tri sekunde. Samo se pojavi i nestane, i onda bude sve ok.

Vreme ce pokazati...

Comment

Working...
                                X