RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • minge
    CBC Član
    • 17.09.2009
    • 59
    • RS

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Pozdrav,

Da li je neko do vas koristio Meguin ulje? To je nemacko ulje. Meni majstor nekidan nasuo to ulje. Kaze da je dosta bolje od Elf i da do sada ko je god dolazio kod njega sa pokvarenom turbinom bio je sa Elf uljem. Ne znam. I tako ja sasvim slucajno promenim tip ulja. Sada motam po glavi, da li sam zeznuo stvar.
    Last edited by minge; 22.06.2012, 09:11.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Čisto sumnjam, da je bolje od elf. A što se tiče turbine, sasvim normalno da koriste to ulje, jer je preporuka proizvođača vozila. Prvi put čujem za to nemačko ulje, ako nisi zamenio sa GENUINE motor oil za opelove mašine? Osim toga, trebao si uzeti sve podatke o tom ulju, da bi ti neko mogao reči, da li je odgovarajuće za tvoje vozilo.

Comment

• minge
        CBC Član
        • 17.09.2009
        • 59
        • RS

Zvanicni sajt:
        Oils of Germany since 1847. Mit über 1000 Produkten alle Lösungen aus einer Hand.

Zamenio sam ga ovaj put. Videcu kako ce se pokazati. Valjda nece praviti probleme. Za sledecu zamenu cu dobro razmisliti.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Lepo prezentirano! Što se tiče gradacije, nisi pogrešio. Koliko si ga platio, jer u tekstu se spominje, da "Made in Germany" kao vrhunski kvalitet ima i svoju cenu. I, koliki je interval zamene, jer nisam mogao da otvorim katalog sa podacima.

Comment

• minge
            CBC Član
            • 17.09.2009
            • 59
            • RS

Da, "Made in Germany", a pise i "Oil of Germany". Majstor ga bas nahvalio, kaze da sa tim uljem do sada nije imao problema. A placao sam ga oko 7evra po litri. To me je i malo zacudilo, kao kvalitet i sve to a nije skup.

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd
              • Renault LagunaII 1.8 16v

Originally posted by krelac View Post
              Ako ti je vec brava za bacanje... Meni je pukao plasticni zupcanik sto je naslonjen na motoric, tako da mi neradi brava a lako bi je popravio kad bi imao taj dio.A imam rodbinu u BG pa bi se lako dogovorili...

jesi uradio nesto sa bravom, jesi uspeo da je namestis???

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by minge View Post
                Da, "Made in Germany", a pise i "Oil of Germany". Majstor ga bas nahvalio, kaze da sa tim uljem do sada nije imao problema. A placao sam ga oko 7evra po litri. To me je i malo zacudilo, kao kvalitet i sve to a nije skup.
                Skuplje je nego elf. Ja ga ne bih sipao, čisto zato što mi je nepoznato, inače ne verujem da je baš loše.

Comment

• Apolon
                  CBC Početnik
                  • 26.06.2012
                  • 4
                  • Prijedor

Pozdrav svim forumašima, evo da se i ja pridružim, neću ni napominjati da sam pročitao svako slovo ove teme ).
                  Naime, vlasnik sam lagune 1.9 dci, 88 kW, 12/2001 (pr.reg. 2002.) "privilege" oprema. Auto sam uvezao iz Njemačke u maju 2008.god. sa originalnih 109.000 km i urađenim velikim servisom na 93.000km. Dobio sam dodatne četiri feluge sa extra gumama...uz sve to auto je imao odlično očuvanu unutrašnjost. Ukupno zadovoljstvo me koštalo oko 9.000 EUR. Auto je sada prešao 170.000 km, i prvi problemčić mi se desio ove god.(neka ostane na tome), tj. otpao mi je "taj" famozni jezičak iz čitača kartice ( i ne mislim ga popravljati ).
                  Još da napomenem da sam radio servis (zupčasti remen, vodena pumpa i španer na 160.000 km, garancija 60.000 km, cijena 250 EUR).

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Potvrda one narodne: "Koliko para - toliko muzike". I ja ti želim, da još dugo ostane na tom malom problemčiću. A, imaš pravo zadovoljstvo, da uživaš u vožnji dobrih kola, ma šta govorili oportunisti, u vezi Francuza.

Comment

• cale
                      CBC Senator
                      • 22.03.2009
                      • 297
                      • Backa Topola

@Apolon dobro dosao u klub
                      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• vladda82
                        CBC Početnik
                        • 03.07.2012
                        • 3
                        • Leskovac

lutaolutao lutao i zalutao ...

salims e... veceras ili sutra ujutru postajem vlasnik reno lagune 1.6. 16v.. 2003 god. sa ugradjenim plinom... sem ako se ne predomislim u pogledu konkretnog automobila ali necu valjda... e sada... sta je ono sto mi smeta i zasto se premisljam

Pratim oglase vec nekih... mesec... dva... i primecujem da laguna II ima dve vrste volana... jedan lepsi i jedan hmmm da upotrebim izraz manje lep tj. ne svidja mi se uopste... Laguna jeste od proverenog coveka... vozi je dve godine vec i nije imao nikakvih problema a vozio sam ej i ja mnogo puta ali uvek mi je onaj volan bio ruzan i uzasno me nervirao ...
                        e sad pitanje je..
                        od cega zavisi kakav je volan?
                        i koliko je komplikovano zameniti isti ??? i ako enko zna i koliko kosta volan...
                        znam ja da je to glupost i da ako je auto dobar da ne razmisljam ali dzaba je teorija kada u praksi mene nervira..

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Jedan ima komande za cruise control na sebi, a drugi nema. Pretpostavljam da na to misliš...

Comment

• vladda82
                            CBC Početnik
                            • 03.07.2012
                            • 3
                            • Leskovac

hm sad cu da docaram slikom

ovaj mi se ne svidja ...

a ovaj svidja...

da li mogu ja da promenim volan i koliko je pametno uraditi tako nesto

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd
                              • Renault LagunaII 1.8 16v

ovaj donji ima tempomat na volanu zato je takav, moze se zameni sigurno, ma da gore je cela tabla drugacija pa i menjac je sa brzinom vise... jeste ovaj donji lepsi ali ono ovo gore je u mnogo jacoj opremi tipa sedista i sportska tabla

Comment

• debeli73
                                CBC Član
                                • 16.05.2010
                                • 75
                                • Kragujevac

Pozdrav ljudi,

Odavno me nije bilo a vidim razvija se razvija. Lepo...lepo. Treba mi jedan savet...Hoću da dolijem malo antifriza a ne znam kojeg. Vozilo je iz 2007 ja ga uzeo 2010 i nisam menjao tečnost.

Comment

Working...
                                X