Originally posted by shebez
View Post
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
Originally posted by krypton View Posta da nije do menjača?
Kod mene se javljao sličan problem, s tim što je meni "tresao" ceo auto prilikom naglog ubrzavanja. Par njih mi je reklo da je najverovatnije neki od nosača motora, ali se na moju veću nesreću desilo da je otišao menjač i ceo set korpa, lamela i hidro druk.
Za 800 km bih trebao da idem na mali servis pa cu videti opet sa majstorom sta moze da bude.
Uzgred, koliko te je izaslo to "zadovoljstvo" sa menjacem, korpom, lamelom...?
Comment
-
-
Originally posted by Krema View PostPozdrav drugari.
Posle duzeg vremena evo mene opet ovde.
Da ne duzim sa uvodom, imam jedno pitanje a nadam se da vi imate odgovor.
Ovako, imam "problem"sa mojom lagunom. Kad ubrzavam u 2,3 i 4 brzini cuje se cudan zvuk, kao nesto da melje. Zvuk je slican kao kad ode homokineticki zglob ali se slabije cuje. Homokineticki zglobovi su ispravni da ne bude zabune.
Trazio sam malo po netu i naleteo da je u pitanju nosac motora.
Da li je neko imao iskustva sa ovim problemom i da li je stvarno nosac motora ili nesto drugo?
Napominjem da se zvuk cuje kad stisnem gas ne i kad se polako ubrzava.
Bio sam i kod majstora, provozao je auto i on je cuo taj zvuk ali kaze da ne zna sta je u pitanju.
Inace planiram, kad ugrabim vreme, da napisem moje iskustvo sa lagunom, posto je kod mene vise od 2 i po godine i predjenih 60 000 km.
I da, u pitanju je laguna 2, 1.9 dCi, dinamik oprema, 6 brzina.
Comment
-
-
remont menjača sa delovima 300,00 e
ulje za menjač 3 l 3000,00 din
aditiv 1800,00 din
ponovo ulje za menjač (pošto kućište menjača je ponovo puklo posle remonta, a menjač je u garanciji) 3000,00 din
demontaža/montaža menjača 5000,00
korpa, lamela, hidro druk sve zajedno oko 45000,00 sve valeo original
naravno kad je već bio kod majstora, tu se malo zamenilo spone i krajevi spona, manžetna, veliki servis (kompletan sa svim španerima oko 4500,00 i rolerima oko 3000,00), mali servis ulje+svi filteri...
ah da, posle tog servisa sam i ustanovio da mi je sj... automat rikverca (a neko mi je par strana ranije i sugerisao da nije ispravan, polemika je bila oko paljenja sa pritisnutim ili puštenim kvačilom) od opiljaka iz menjača, pa me i ova zamena čeka (oko 3500,00)
toliko od mene...
Comment
-
-
Za Djuku,
I ja bih rekao da je menjač ako je sličan zvuk kao zglob a sigurni ste da nije, mogao bi biti diferencijal. Ja ne bih čekao da ugrabim vremena nego bi to pod hitno utvrdio šta je dok ima šta da se popravlja ako je menajč.
Comment
-
-
Originally posted by krypton View Postremont menjača sa delovima 300,00 e
ulje za menjač 3 l 3000,00 din
aditiv 1800,00 din
ponovo ulje za menjač (pošto kućište menjača je ponovo puklo posle remonta, a menjač je u garanciji) 3000,00 din
demontaža/montaža menjača 5000,00
korpa, lamela, hidro druk sve zajedno oko 45000,00 sve valeo original
naravno kad je već bio kod majstora, tu se malo zamenilo spone i krajevi spona, manžetna, veliki servis (kompletan sa svim španerima oko 4500,00 i rolerima oko 3000,00), mali servis ulje+svi filteri...
ah da, posle tog servisa sam i ustanovio da mi je sj... automat rikverca (a neko mi je par strana ranije i sugerisao da nije ispravan, polemika je bila oko paljenja sa pritisnutim ili puštenim kvačilom) od opiljaka iz menjača, pa me i ova zamena čeka (oko 3500,00)
toliko od mene...
Comment
-
Comment