RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Franjo, ne samo u kompletu, nego samo uch. Prestani da citiraš fabričko servisno uputstvo, jer neke stvari mogu da se urade i na drugi način. Po tom uputstvu ni druga polovna kartica ne može da se prijavi automobilu i da se koristi za start motora, a u stvarnom životu može.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by mupe View Post
      ... Prestani da citiraš fabričko servisno uputstvo, jer neke stvari mogu da se urade i na drugi način...
      Što sam imao - rekao sam! A, koliko si UCH i kartica programirao? Na Forumu Renault Srbija, na kome imaš preko 3.800 postova, nije naveden ni jedan primer, da je to što tvrdiš, bilo kome uspelo.

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Naravno da je naveden, nisi dobro tražio. Ja nisam programirao nijednu, ne bavim se time.

Comment

• djule zr
          CBC Početnik
          • 16.01.2014
          • 6
          • zr
          • laguna 1,9 dci 2005.

Originally posted by Franjo View Post
          Da li je kod tebe radio (ispravno), ili si takvog kupio? Kao što je savidsi napisao, radi se o komplikovanom sklopu, koji olakšava upravljanje vozilom. Stoga, veoma korisnom!
          Uređaj ABS+ESP je naizgled istovetan sa ABS i mehaničkom kontrolom, ali se razlikuju, što distributor sa ESP ima dvostruko više ventila (12), od "običnog" ABS. Kao i upravljački, elektronski sklop (kompjuter).
          Da li ima taster za isključenje-uključenje ESP? Da li su ispravna sva četiri senzora na točkovima?
          A, to "deranje" od strane "ovlaštenih" i nije u potpunosti tačno. Za vreme akcija, dijagnostika kočionog sistema je besplatna. Plaća se samo opravka, ako se utvrdi kvar. Uostalom, o cenama servisa, možeš se informisati putem kontakt telefona, a pregled se zakazuje.
          Ne nije radio ,tako sam ga kupio.naravno prevaren od prodavca da je to neka greska koja se moze izbirisati. postoji taster za esp ali ne reaguje na njega,ne znam za te senzore na tockovima,jedino sto ja znam a po recima majstora je to da je crko kompletan ABS+ESP uredjaj i da se moze resiti problem samo zamenom celog uredjaja.mene jedino kao laika cudi to sto abs radi a esp ne a to je uredjaj koji je i fizicki povezan,tj 2u1.hvala

Comment

• CDanijel76
            CBC Veteran
            • 11.01.2010
            • 144
            • Novi Sad

Da , nemam garmin nego carminat, u pravu si Mupe. taj dan sam nesto citao o gaminu pa sam pogresno napisao.
            Nego evo i slika koje sam obecao.

--->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• Acabatistuta
              CBC Član
              • 05.07.2013
              • 63
              • Zaječar
              • Laguna 1,9dci

Imam jedno pitanje vezano za Megane 1,9dci 75kw 2001 god.
              Prijatelj je gledao danas takav auto da kupi i probao ga. Međutim auto je trom, lenj. Znači kao da nema turbinu. Vožen je na dijagnostiku. E sad majstor kaže da je oko elektornike sve ispravno, najpre senzor pritiska turbine ako se tako to zove, dizne, pumpa...kaže da je to sve ok. Pokazalo mu je da je problem lambda sonda i da je katalizator zapušen i izduvni sistem.
              Pitanje je da li to može da bude problem zašto auto neće da vuče ??
              I još nešto. Video je da kaplje ulje na crevu od turbine. To i dan-danas kaplje kod mene na Laguni

Comment

• Mrcela
                CBC Veteran
                • 23.02.2013
                • 191
                • Zemun
                • Citroen C5 HDi 98 kw

To je glavni uzrok što neće da vuče,izduvni sistem. To pod hitno srediti!
                -Жиле-

Comment

• laguna 700
                  CBC Početnik
                  • 29.01.2014
                  • 3
                  • doboj rs
                  • laguna 2.2 dci

Nov sam na forumu i želim prvo da vam se svima zahvalim na savjetima koje sam našao na ovoj temi.
                  Dosao sam do lagune 2.2 dci privileg oprema 2004godište iz Italije, za male pare, 700 eu gore. Preskočio remen, 2950000 km presao,valjda nije niko vraćao kilometražu, kad je otvoren samo 2 ventila oštećena. Promijenjeni ventili,ulje, filteri španer i remen.
                  Kompletno zadovoljstvo me koštalo oko 2000 eu registrovan. Prešao sam oko 600 km sa prosjekom potrošnje 6.1 litara uglavnom gradske vožnje. ja mislim da sam dobro prošao, šta vi mislite?

Comment

• LuckyPK
                    CBC Član
                    • 15.10.2013
                    • 13
                    • Prokuplje
                    • 206

prvo za registraciju si dao 50000din sigurno, drugo vise nemozes da je prodas...

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Originally posted by laguna 700 View Post
                      Kompletno zadovoljstvo me koštalo oko 2000 eu registrovan. Prešao sam oko 600 km sa prosjekom potrošnje 6.1 litara uglavnom gradske vožnje. ja mislim da sam dobro prošao, šta vi mislite?
                      Nek` je sa srećom i uživao u vožnji, bez većih kvarova!

Comment

• Mrcela
                        CBC Veteran
                        • 23.02.2013
                        • 191
                        • Zemun
                        • Citroen C5 HDi 98 kw

Ako je to tako ,onda si dobro prošao. Malo mi nije jasno ovo sa prosečnom potrošnjom u gradu. Kilometri mogu biti duplo veći. Neka je sa srećom!
                        -Жиле-

Comment

• mazzy
                          CBC Veteran
                          • 25.07.2010
                          • 164
                          • Sarajevo

LJudi, kako zamjeniti xenonku ?

Znaci, dodjem do nje, skinem onaj prvi okrugli poklopac...pa onda skinem onaj neki adapter ili sta je vec, sto ide na samu sijalicu (ono sto se okrene u lijevo i skine). Ali sijalica mi ostane u lezistu, ne mogu nikako da je skinem...

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Originally posted by mazzy View Post
                            LJudi, kako zamjeniti xenonku ?
                            Oslobodiš od pritiska držača (pera-clip) i izvučeš:

Comment

• mazzy
                              CBC Veteran
                              • 25.07.2010
                              • 164
                              • Sarajevo

Ahm opet ne mogu da skontam...

Mislio sam da se ovaj dio ne smije dirati rukama ? ahm a svakako do njega ne mogu doci jer upravoi taj citav dio ne mogu da izvadim. Znaci okrenem u smijeru suprotnom kazaljki na satu ...i skinem onaj dio sa kablom, sto ide na zadnji dio sijalice.
                              E sad sijalica ostane u lezistu onom...

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Originally posted by mazzy View Post
                                Mislio sam da se ovaj dio ne smije dirati rukama ?
                                Ne sme da se dira novi, prilikom postavljanja, a staru ćeš u svakom slučaju baciti!
                                Držače sam označio strelicama, pa ih uz pomoć odvrtke, ili drugog alata, savini, da oslobodiš sijalicu. A, može, malo i na silu!

Comment

Working...
                                X