Cime si citao ,kojom Dijagnostikom ? Postavi izcitane greske ovde na forum pa cemo videti kako za pomoci...
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
Da li si podešavao pedalu i položaj leptira? Sve ukazuje na tu grešku: koja je temperatura rashladne tećnosti u tom momentu? Pregrejan motor oko 115 C. Imaš li dovoljno rashladne tećnosti.
Kad se to desi, oduzmi gas, isključi prenos i pritisni kočnicu. Da li se obrtaji stabilizuju na oko 800 rpm?
Uzrok, mogu biti i neispravni senzori, ali i stanje motora. Ima li katalizator i EGR?
Sve u svemu, radi se o prelasku u LIMP mod - turbina isključena:
IDLE SPEED ADJUSTMENT WHEN THERE IS AN ACCELERATOR PEDAL POTENTIOMETER FAULT
If there is a fault on the two accelerator pedal position potentiometers, then the engine speed rises to about
2000 rpm and returns to idle speed when the brake pedal is pressed.
ADJUSTMENT OF THE IDLE SPEED WHEN THERE IS A MOTORISED THROTTLE BODY FAULT
If there is a fault on the two throttle position potentiometers, the throttle body goes into "limp-home" mode (throttle body mechanical stop)
The engine speeds are then 1900 and 2200 rpm.
Comment
-
-
Drugari imam problem. Non stop mi govori "brake light tolti" ono nesto. I vidim, desni zmigavac i stop svjetlo mi skroz slabije rade. Imao sam problema i prije, isto kao da je kontakt bio i plastike se istopilo u ovom dijelu. Kako se ovaj dio zove ? mislim da je do njega i da ga trebam zamjeniti . Lijevo svjetlo sam prikopcavo na desne zice ovamo i opet mi javlja isto. Znaci do ovog je nekog konektora, jel se tako zove ?
Comment
-
-
Znaci ovaj dio sa slike onda skroz preskocim ? ako sam dobro skontao ....
Zabicu na crnu zicu koju spojim sa zicom sa ploce ?
Koja je funkcija ove tri crvene ?
EDIT: ili nekako provedem zicu sa ploce i spojim sa crnom, a ovo ostalo normalno prikopcam ?Last edited by mazzy; 26.10.2014, 12:29.
Comment
-
-
Ako ih mozes umontirati (Felne na glavcine ) ako ti podrzava u TPS-u te dimenzije OK . Ako ne onda ih Clip-om odjavi da ih sistem ne vidi jer na Laguni moze to da se odradi nemoze na Reno-u Megan scenic RX 4 . Moze i na njemu samo mora softverski da se odradi ,malo slozeniji proces...
Comment
-
Comment