RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mazzy
    CBC Veteran
    • 25.07.2010
    • 164
    • Sarajevo

Nisam bas neki majstor za auta, to sam pitao upravo zbog toga jer nemam puno vremena. Imat cu sutra vremena da ostavim auto maksimalno 1h i moram ici. Kada sam zadnji put bio u servisu, prikopcali su na racunar i rekao mi je ovaj da mi je jedan ili vise grijaca otislo - valjda nekih sto ih ima vise, jel 4 ili koliko ?

Pa pitam, ako nije komplikovano da to mijenjam sutra. Poceli su ovi minusi pa necu da se auto pati ujutro

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Nismo se razumeli, jer se očito radi o drugim grejačima!
      Mislio sam, da želiš sam da uradiš, a i ovo je čas posla: menja se kao svećica kod benzinca. A, sigurno se oseća pri startu motora, koji je na tom cilindru otežan.
      Naravno, pošto si u ovo neupućen - prepusti posao majstoru. Malo je čudno, da ti nisu prošli put u servisu zamenili?!

Comment

• mazzy
        CBC Veteran
        • 25.07.2010
        • 164
        • Sarajevo

Samo sam isao da mi pregledaju auto. Imam svog majstora kod kojeg auto radim.
        NEgo je ljeto bilo i okej je auto palilo...sad kad su pukli ovi minusi, pa rekoh da vidim

Comment

• mazzy
          CBC Veteran
          • 25.07.2010
          • 164
          • Sarajevo

Sva 4 grijaca mi riknula. Koji sam ja nesrecko sva 4 zamjenjena, sad auto pali lagano ujutro

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Pa, to je za Ginisa! Glavno, da si rešio problem, jer bez i jednog grijača, na velikom minusu, teško da upali!
            Još, kad bi znali o kojim grijačima se radi?
            Srećna ti nova godina i da te lagunica dobro služi!

Comment

• mazzy
              CBC Veteran
              • 25.07.2010
              • 164
              • Sarajevo

Grijaci motora hehehehehe. Palila je ona i na minusima, munja nebeska

A vala, ne sluzi me bas...zamajac je otisao... moracu mijenjati set . Izaci ce me bar 700e...al jbg

Comment

• Laguna GT techno
                CBC Član
                • 21.06.2010
                • 35
                • Beograd

Pozdrav svima!
                Imam jedan problem sa Lagunom (restajling, 1.9dci 120ks 2005god.)
                Da li neko zna ili je nekada imao isti problem, da mu se pri promeni brzine ne vraca obrtaljka normalno vec uspori i onda se javlja manji medjugas, pa se cuje kao da ne pustis gas kada menjas brzinu?? To se desava prilikom promene bilo koje brzine. Do sada mi se nije desavalo tako nesto.

Comment

• Acabatistuta
                  CBC Član
                  • 05.07.2013
                  • 63
                  • Zaječar
                  • Laguna 1,9dci

Imam problem sa klapnama ili motorčićima na Laguni 2003 caravan 1,9dci 120ks.
                  O čemu se radi?! Kod suvozača greje kako treba I hladi, medjutim kod vozača ni približno tako ne greje kao kod suvozača.
                  Heto sam prošlog leta to da sredjujem medjutim ovde u Zaječaru nema ko to da mi odradi I svako izbegava to da radi jer sam čuo da ima dosta posla a ne može baš da se naplati. Navodno sam čuo da bi morala cela tabla da se skida da se to odradi. Da li neko zna kako, šta...??
                  Jel imate neku reporuku za nekog majstora ovde recimo u celoj Istočnoj Srbiji i Timočkoj krajini ???
                  digitalna klima je u pitanju

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Da li je dvozonska? I, koliko je to ni približno? Treba izmeriti termometrom, kad je motor zagrejan na radnu temperaturu, a klima podešena. O ovom problemu više puta je pisano, a najčešći uzrok su motorići i klapne, ali i nepravilno rukovanje (podešavanje). Automatska klima će raditi automatski, ali, kako je ručno podešena. Mogući problemi su vezani i za senzore, kao i za motore za distribuciju vazduha (mixer) - ventilatore.

Comment

• Acabatistuta
                      CBC Član
                      • 05.07.2013
                      • 63
                      • Zaječar
                      • Laguna 1,9dci

Dvozonska klima je u pitanju. Na radnu temperaturu kod suvozača funkcioniše grejanje dok kod vozača veoma slabo greje ako se to može nazvati grejanjem. Primetio sam još I kad pustim da duva samo u glavu pa prebacim samo na šoferku, duva u šoferku ali I u glavu malo. Kao da ga zaglavi pa neće komplet da prebaci na željeno mesto.
                      Sve u svemu potreban je kompletan servis te ventilacije međutim kome to poveriti u ovom kraju?

Comment

• Acabatistuta
                        CBC Član
                        • 05.07.2013
                        • 63
                        • Zaječar
                        • Laguna 1,9dci

I još nešto, mnogo više mi se magli staklo na vozačevoj strani nego na suvozačevoj što naravno ima veze sa ovim problemom

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Imaš li uputstvo za rukovanje vozilom? Ako imaš, pokušaj razna podešavanja i isključi AUTO mod, pa vidi šta se dešava. Sve to raditi, kad je zagrejan motor na radnu temperaturu. Uključiti grejanje - podesiti obe strane na 21-23 stepena - izduvavanje u prvoj-drugoj brzini - usmeriti na šoferku, ili prema glavi - proveriti, da li na obe strane duva istom snagom - termometrom izmeriti temperaturu na otvorima. Na osnovu svega, izvući zaključke.
                          Probaj i samo sa ventilacijom: ventilator na prvoj brzini, pa pojačavaj do maksimuma. Uporedi snagu izduvavanja jedne i druge strane.
                          Da li ima električni grejač za klimu?

Comment

• Acabatistuta
                            CBC Član
                            • 05.07.2013
                            • 63
                            • Zaječar
                            • Laguna 1,9dci

Nemam uputstvo. Na sve načine sam probao, sa AUTO modom, bez auto moda, od minimum do maximuma I uvek ista stvar. Verovatno je problem u mixer motoru sa vozačeve strane koji treba da reguliše toplo-hladno I da on pravi problem ali ja bih ipak prekontrolisao I odradio celokupan sistem ventilacije.
                            Međutim ko to odraditi?! Da li bi morala cela table da se skida zna li neko?

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Tabla, mora da se skine i zato, treba da obavi stručnjak! Sam motor, može se ispitati merenjem otpora, koji mora, da je oko 36 ohm na 20*C. Ako je tako, može biti, da klapna zaglavljuje. Zato sam naveo, da pokušaš samo sa ventilacijom (ne sa hlađenjem!) - nakon što je bilo uključeno grejanje: ako odmah ne ubacuje spoljašni (hladan) vazduh - klapna je zaglavljena. Greška može biti i u vezi sa kompjuterom klime - najčešće konektor motora. U tom slučaju, pokazat će znatno veći otpor od 36 ohma. Manji otpor od 36 ohm, ili beskrajno velik je u slučaju neispravnog motora.
                              Greška, može da bude i u smaknutoj cevi od mixera do otvora za izduvavanje.

Comment

• CDanijel76
                                CBC Veteran
                                • 11.01.2010
                                • 144
                                • Novi Sad

Pozdrav drustvo.
                                nesto sam ovih dana trazio i naidjem na ovo:
                                microLink | CD Changer Emulator | Proizvodi
                                Voleo bih da mi neko odgovori ako je ugradjivao kako je zadovoljan i da li sluzi svrsi.
                                --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

Working...
                                X