Tacno talko a jesi li probao da objasnis nekome to? I jel neko od vas citao nove testove? Tamo pise sijaset gluposti al potpuno nekorisnih. Imas u svakom testu par pitanja kolika je visina novcane kazne ukoliko si napravio taj i taj prekrsaj. Pa onda pise da je visina novcane kazne razlicita ukoliko je neko povredjen. Al nije ista kazna ako su teske povrede u pitanju a druga novcana kazna je ako su lakse povrede u pitanju. A ako je u trenutku udesa ili prekrsaja bilo maloletnih osoba u autu opet se menjaju visine novcane kazne i sve to treba da naucis. Ja se samo pitam kako stranci voze kod nas a neznaju kolika je visina novcane kazne.
Pravila voznje u kruznom toku
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Slažem se,neko iz neznanja neko iz bezobrazluka jer "ko mi šta može".Pravila u kružnom toku kao i druga saobraćajna pravila uglavnom krše siledžije,(npr vladini službenici) koji imaju skuplja kola i kuma u MUP-u ili početnici.Početnici ipak izbegavaju kružne tokove i gužve....Ali dobro bitno je hladne glave sesti za volan,jer danas moraš više da paziš kako drugi voze nego kako voziš ti.Kružni tok je naravno napravljen da bi se ubrzao saobraćaj ali dobro nekad mora i da se malo zastane da razmisliš gde si krenuoOriginally posted by nikaragva View PostSve je to tačno.
Ali moje mišljenje je da je nekulturno kružiti spoljnom trakom dalje od prvog, drugog izlaza.
Bolje jednom dvaput nego nijednom triput
Comment
-
-
I instruktori ne znaju? Može li neko sa sigurnošću da mi kaže da u Zobs-u ne postoji član, propis, ili šta već, po kome se mora uključivati levi migavac prilikom ulaska u KT? Mislim, ako krenem da se raspravljam sa pandurom, hoću da budem siguran da sam 100% u pravu!
Comment
-
-
Toliko dobra i prosta stvar kao kruzni tok i kod nas apsolutno svaki scenario odigrava u njima
Video sam apsolutno sve varijante sa zmigavcima i oduzimanjem prevenstva prolaza i to u proseku skoro se sve jednako primenjuje
A da instruktori ne znaju, ne bi bilo nista cudno, ja sam polagao za B, C i E u jednoj autoskoli i instruktor sa kojim sam polagao B i instruktor sa kojim sam polagao za C i E su na par stvari pricali razlicite stvari upravo oko tog izbacivanja zmigavaca
Secam se i kad smo se raspravljali u porodici da li u kruznom toku vaze pravila desne strane ili po automatizmu ima pravo onaj ko je u kruznom toku, pa sam ja pitao u auto skoli i onda su raspravljali oko 15min
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Comment
-
-
" Vozač koji svojim vozilom ulazi u kružni tok mora da smanji brzinu kretanja, a po potrebi i da se zaustavi i da fazu uključivanja izvede bez izazivanja opasnosti ili smetnji drugim vozačima. Prilikom uključivanja vozila u kružni tok vozač nema obavezu uključivanja pokazivača pravca - migavca. "
daje se migavac kad izlazis, i kad menjas traku u kruznom toku.
@yugisa ako nema znaka STOP ili " trougao " ima prednost onaj ko ulazi u kruzni tok. vecina kruznih tokova daje ovim znacima prednost onima koji su vec u kruznom toku.ali ima kruznih tokova gde neke nemaju znak, tu ima prednost onaj koji ulazi u kruzni tok. tako zvano pravilo desne strane.
imam ja jedan takav kruzni tok kad dolazim na posao,u rakovici kod kasarne u knezevcu. neki imaju znak neki ne.
ali vec se ovde dosta ponavljamo,ima sve lepo napisano. pa kome nije jasno nek cita unazad.Last edited by zoranbg; 18.12.2015, 11:15.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment