U cemu sedimo? Slike posle udesa pre demontiranja

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nidza
    CBC Senator XXL
    • 16.04.2008
    • 496
    • nbgd

Je'l su to novine postale ažurnije, ili je u saobraćaju sa porastom vozila eksponencijalno sve gore i gore? Ovo nije normalno, bar 2-3 nesreće dnevno sa tragičnim ishodima...

Mislim da je statistika bila poražavajuća, sad je sigurno još dosta gora, a ja ne vidim da je gospoda u plavom evoluirala od bića za maltretiranje vozača u nešto što bi pozitivno uticalo na aktutelnu užasnu situaciju na putevima.
    Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• skyline
      CBC Senator XXL
      • 31.07.2007
      • 3149
      • Cacak

mislim da je definitivno uzrok broj vozila na putevima i kolicina konjskih snaga na asfaltu
      automobili jesu znatno sigurniji, ali su i visestruko jaci nego pre 10-15 godina
      posebno sto je mnogo ljudi sa ovim i ranijim uvozima, za male pare preslo sa Yuga na nesto sa 150-200ks

ali su i mediji generalno, zbog kolicine udesa, poceli mnogo vise paznje da obracaju na bezbednost u saobracaju
      Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Svako je dobio vozacku dozvolu... Sve bih oterao da ponovo polazu vozacki, majke im ga... Covek hoce da isece autobus na nadvoznjaku posle Sajma i uzme i ukoci, koci autobus, koci lik ispred njega, kocim ja... gledam u retrovizor i cujem cviljenje guma... srce mi preskocilo... sva sreca stao lik.

U povratku vozim ispred lika on na kocnicu, a jedno 15-20m ispred njega nista, ali apsolutno savrseno nista, cak i zeleno na semaforu... i taman da ga obidjem on opet na kocnicu...

Na autoputu lik sa kamionom obilazi u najbrzoj traci sa 60-70kmh lika koja vozi isto toliko... desna skroz prazna...

Popi*deo sam

Comment

• Aki
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2006
          • 1133
          • Beograd
          • Yugo 1603, Yugo 1301

Originally posted by TOKYO
          Nije mi otvorio kompletnu sliku pa nisam video text!

A i text je konfuzan tako da opet ne razumem sta je zemljak hteo i uradio???
          Brate, lik je hteo da uleti na parking, pa se malo zaneo, usao prebrzo i prekocio se, posto je pravi reli vozac i produzio pravo preko ivicnjaka u juga...
          "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
          - Lousie Smith

Comment

• skyline
            CBC Senator XXL
            • 31.07.2007
            • 3149
            • Cacak

a, da, takodje je uzrok i katastrofalna nekultura i nervoza za volanom, koja nam je usla naviku kao normalan stil voznje

prica mi sestra kad je bila u norveskoj
            ukljucenje na glavni put, policije nigde, a svi voze 60
            i vozac minibusa u kom je bila, strpljivo ceka da sva vozila prodju, citiram: "iako izmedju njih ima toliko rastojanja da bih se ja, kao zensko, 100 puta ukljucila"

napominjem da je sestra tad bila mlad, ali Beogradski, vozac, gde je uletanje u raskrsnicu, cim se napravi 35cm prostora, normalna stvar

ne, ne, u norveskoj je vozac strpljivo sacekao par minuta, da sva vozila prodju i onda se ukljucio

mnogo se brzo i agresivno vozi kod nas i narod jako cesto banalizuje opasne nepregledne krivine, preticanje kolona automobila, brza i nesmotrena voznja kada je guzva na putu, a sada je svuda guzva i precenjuje sposobnosti kako svog auta, tako i sebe

krenuo sam iz Beograda dan nakon HCS skupa i smorio se jer sam morao sporo da vozim, za slucaj da ima plavaca negde
            kad sam se spustao niz stepojevac, vidim u retrovizoru, na punoj liniji auto koji se dosta brze krece od nasih 80 na sat
            ja rekoh, ohohoho, dobrodosao spasioce
            i ja u drugu, sacekam da prodje, po gasu i stignem ga za 100m i krenem da peglam za njim
            u pitanju je obican Clio 2 na obicnim gumama
            stao je sa ubrzanjem na 160, verovatno je dohvatio granicu
            i tako ja za njim, malo mi je pobrzo za magistralu nocu, ali ok, nema veze, odrzacu korak, imam mnogo bolji auto

ali kad sam video da se primice kolona od 10-20 vozila, i da on ne smanjuje brzinu, odustao sam od potere
            i to ajde da ima auto koji moze kvalitetno da stane pri tim brzinama, ali ne, on vozi stock Clia

nije da ja nisam mogao da vozim za njim, ali ne zelim sebe da dovodim u situaciju da neko iz te kolone snimi nas na 500m i da lagano krene da obilazi kamion, koji je i napravio tu guzvu

ja sam na tom putu kasnije vozio i preko 200, ali na deonici koja to dozvoljava

e zbog takvih likova mislim da ima ovoliko nesreca
            Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• nidza
              CBC Senator XXL
              • 16.04.2008
              • 496
              • nbgd

a sam na tom putu kasnije vozio i preko 200
              e zbog takvih likova mislim da ima ovoliko nesreca

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Da li si pomislio da je , bar do nekle, sukrivac i taj kamion (ili jos bolje, nekoliko kamiona u koloni) koji ide 30kmh, pravi iza sebe kolonu od 20ak automobila i yebe mu se za sve ?! Ili traktor na toj istoj "magistrali"?! Mozda bi bilo i manje sudara kad bi ta "magistrala" bila prohodnija ?!

Ne opravdavam tog dripca koji jurca, samo kazem da ga je mozda i muka naterala ...

Odosmo u filosofiju ...

Gde si nasao pravac za 200 ?!
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• skyline
                  CBC Senator XXL
                  • 31.07.2007
                  • 3149
                  • Cacak

@Nidza - kasno uvece na dugackom pravcu, totalno bez saobracaja i pregledom od kilometar i vise

@prolupator - ....Gde si nasao pravac za 200 ?!.....
                  jbg, japanski auto , ne treba mi bas mnogo pravca za tu brzinu

Comment

• Golub.BG
                    CBC Veteran
                    • 04.02.2007
                    • 103
                    • Beograd

Juce oko 16:30 ja se spustam niz Vojvode Stepe i 20tak m pre auto komade lik uzme da radi polukruzno preko pune, ja na kocnicu krenem da bezim desno medjutim na stanici je bio tranvaj, astra mi se ucini kao bolji izbor od tranvaja. Niko povredjen sem moje 323f-ce i Astrice.

Inace vozac Astre je po profesiji vozac ima oko 45-50god radi za NIS odsek gas i vozio je direktora, kada sam ga pitao sto nije produzio 30m metara dalje i do ulice Trise Kaclerovica i tamo lepo uradio polukruzno rekao mi je da je hteo da "prekrati put" posto su krenuli za Zrenjanin.

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Au tri pi*ke lepe...

Comment

• Vlada_nbgd
                        CBC Senator XXL
                        • 11.09.2005
                        • 1066
                        • Novi Beograd/Topcider
                        • ford focus sport pack

Video sam te juce oko pola sedam na auto komandi iz daljina stajao si kod taxista Bas bezveze Nadam se da ces lako srediti stetu.
                        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Golub.BG
                          CBC Veteran
                          • 04.02.2007
                          • 103
                          • Beograd

Da ne poverujete ljudi policiju smo cekali od 16:45 do jedno 19:30, puna 3 sata, kada me je padur pitao dali sam nesto pio rekao sam mu da do sad sam se tri puta otreznio.

I ja se nadam da nece biti problema sa naplatom stete lik tj. auto je osiguran kod ddor Novi Sad.

Comment

• nidza
                            CBC Senator XXL
                            • 16.04.2008
                            • 496
                            • nbgd

Grozne slike.

BTW, skyline, nisi me skapirao. Kvotovao sam dve stvari koje si rekao jednu za drugom, koje su potpuno paradoksalne. Već preko 100 na sat sve šanse za dug i srećan život se drastično smanjuju, na 200 na Ibarskoj je čista lutrija. Možeš ti da pričaš koliko hoćeš da nije bilo nikog i ništa, ti si jedno obično ljudsko biće, a sediš u jednom starom i običnom, ne trkačkom, automobilu.

Ne mogu da se složim sa ljudima koji od saobraćajnice prave pistu za trkanje. Mislim da si sebi uskratio pravo da bilo šta ozbiljno govoriš o bezbednosti u saobraćaju.

Ali da, potpuno se slažem da nam je potrebna trkačka pista u Srbiji. Mislim da bi ohladila mnogo usijanih glava i dobro popunila budžet. Znam da bih bio redovni posetilac.

Citat je sa sticky teme ispod ove:
                            Molim sve forumase koji citaju i kreiraju svoje clanke u ovom podforumu, da obrate paznju na tematiku istog te da svojim POZITIVNIM primerom daju doprinos opstoj bezbednosti svih ucesnika u saobracaju!

Ovo nije rec nekoga ko "pripoveda", ovo je moj apel kao ravnopravnog ucesnika u saobracaju zajedno sa vama. Takodje, molim sve forumase da ne zloupotrebljavaju ovaj forum u kontekstu informisanja o zaobilazenju odredjenih saobracajnih propisa i pravila.

Lepota voznje dolazi sa bezbednim stizanjem u zacrtanu tacku.

Zahvalan na razumevanju,
                            ispred CBC Team-a

Comment

• skyline
                              CBC Senator XXL
                              • 31.07.2007
                              • 3149
                              • Cacak

ok, kapiram ja zasto si ti citirao moje reci, jer se stvarno mogu okarakterisati kao kontradiktorne
                              medjutim, sto se tice deonice na kojoj sam toliko vozio, slobodno se moze porediti sa pistom, jer bukvalno nikoga sem sebe nisam ugrozavao
                              a i ta stara "sklopocija" u kojoj sedim ima takvu zaustavnu moc da osecam kako mi ocne jabucice izlaze iz glave, tako da sebi ipak smem da dozvolim malo vece brzine nego vozac u novom Focusu, Golfu, Passatu....

ali, ono sto nikada ne radim je da nikada ne vozim prebrzo kada je guzva, kada imam susret, kada imam nepreglednu krivinu, ne preticem u nepreglednim krivinama
                              tome u prilog govori podatak da za ovih 10 godina (da ne ureknem) sem jednog glupog cukanja ugradu, nisam imao ni jedan udes, a uvek sam makar malo brzi od regularnog saobracaja

Comment

• CannoN
                                CBC Senator XXL
                                • 15.09.2007
                                • 485
                                • Beograd

Dajte da se strpimo dok se staza ne izgradi a onda odvaljujmo auta i prosipajmo adrenalin u kontrolisanim uslovima.

Comment

Working...
                                X