Voznja po snegu- par pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • halo
    CBC Član
    • 31.07.2010
    • 60
    • Kruševac

Re: Voznja po snegu- par pitanja

Originally posted by painter
    Jao brate,OSIGURAC! Pa da,najbolje stvari su naj jednostavnije!
    Da, samo treba znati koji je pravi osigurač za ABS među gomilama ostalih osigurača, mada ima nekih oprečnih stavova da se nikada ne isključuje ABS jer kažu da je ABS "SUPERIORAN" u svim situacijama i u svim klimatskim uslovima, te su navodno zato proizvođači automobila eliminisali ručne prekidače za ABS.

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

@halo: da li se mi poznajemo ? ako ja respektujem vase godine ocekujem bar malo reciprociteta tako da vam ovaj nacin komunikacije ni malo ne prilici, nismo u kafani za istim stolom! A inace i u kafani postoji neki red pa kad udjete i sednete nekom za astal red je da se predstavite i kazete nesto o sebi. Vi niste ni to nasli za shodno, da nas udostojite bar jedne recenice u temi namenjenoj za te stvari... sta reci...

Sto se osiguraca tice, za pismene pise u semi osiguraca koji je za sta a sema je uglavnom na poklopcu istih.

Ostalo ne bih da komentarisem, nema svrhe. Moj savet vam je da ubuduce vise citate a manje pisete/ savetujete posto opet pisete napamet a i padate na sitnicama. Ja sam vrlo svestan sta pisem a vi?

elem, ima NAVAK i za badava. ne znam tacno na koju foru ali ako redovno kupujete SAT trebalo bi da znate.

a da, izvinjavam se, ostao sam duzan objasnjenje u vezi ovog Franja. Interna sala... ne obracajte paznju posto je nebitno, da ste vise citali forum a manje pisali znali bi i vi legendu o franji. u svakom slucaju, nije uvreda niti bilo sta u pezorativnom smislu ako ste na to pomislili.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Da li je neko probao to zaletanje bez ABS-a, i pravljenje klina od snega ispred tocka? Ako jeste, znate da takva gomlica snega ne da nema neki veliki uticaj na brznu kretanja, vec je smesno pricati o tome. Mozda na kakvom jaaaako laganom autu, ali na tezim, nista od toga. Mozda, na snegu od 30-40cm, pa i da ima nekog efekta, ali kada ste poslednji put vozili u takvom snegu?

S jedne strane kocnice bez abs-a, blokiranje i gubitak kontrole upravljanja i skije koje auto dobije cim guma blokira - protiv abs-, uz koji uvek zadrzavate mogucnost upravljanja, izbor da vozi bez moze da napravi samo tvrdoglav covek, ili amater.

Mada i abs treba znati koristiti. Bez obzira na abs, kocnicu treba znati dozirati, jer kocnica nije prekidac za aktivaciju abs- od kojeg se ocekuje da odradi sve, to ne radi tako. Dozirajte kocnicu, ne dovodite se u situaciju da primenjujete veliku kocionu silu i stajete bez problema sa abs-om, a u svakom slucaju bezbednije i krace nego sa blokiranim tockovima.

Izvolite pa probajte, a ko posle probe bude tvrdio da je stvar drugacija, onda ne znam o cemu dalje pricamo...
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• SALE
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2005
          • 841
          • Banovo Brdo

Ne nadajte se previse, kod mene na opelu kad iskljucim osigurac ostanem bez serva na volanu .
          Od skidanja senzora sa tocka sam zeznuo zice i vec cetiri godine uzivam bez absa i espa, meni su bas smetali u voznji jer su previse osetljivi.

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

e to je SALE vec tvoj problem ko ti kriv kad vozis sporcki masinu

elem, fora je u tome sto vecina misli da ako ima ABS nagazi sto jace i to je siguran recept za sigurno zaustavljanje. i onda se desi da nalete na led gde im ABS ne dozvoljava uopste da koce vec ima sve vreme odbija pedalu a ustvari ne treba stiskati ko manijak vec lagano dozirati ili vise uzastopnik kratkih pritiska na pedalu. to se moze uraditi i na autima bez ABS-a ustvari treba ga imitirati.

Comment

• Cherokee_NS
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2009
              • 802
              • Novi Sad

Problem vecine nas prosecnih vozaca je taj, sto vecina misli da je najbolji nacin kocenja = nabadanje pedale u patos...

Imao sam prilike da ovih dana testiram na ledu takav nacin, i vise jacih stiskanja kocnice uzastopno (koliko shvatam, to je nalik radu abs-a)... I mogu reci da pri 50, da sam sa ovim drugim nacinom imao dosta kraci trag kocenja, a auto mi ima abs
              Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

Kocnicu ne treba panicno pumpati kao sto mnogi rade(losa imitacija abs-a) vec lagano pritiskati i otpustati u intervalu od jedne sekunde, osecajno. Znaci ne stisnuti do kraja i ne odpustiti do kraja.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

iskreno ne pamtim kad mi se ukljucio ABS a ne zalim kocnicu ni malo. doduse, BMW ima mnogo ali mnogo dobro kocenje, bez zezanja. U kombinaciji sa motorom, neverovatno...

Comment

• SALE
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2005
                    • 841
                    • Banovo Brdo

Kod mene na autu reaguje na najmanje proklizavanje, a kad pocne da kljuca moras da popustis pa dodajes nezno da ne pocne opet, bas nervira.
                    Esp isto oduzima gas non stop i uopste ne mozes da krenes po snegu uz proklizavanje ili da zabacis zadnji deo i izvlacis ga gasom, previse osetljivo cudo mnogo me nervira to sto me streca i radi sta on hoce.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

e to je vec muka a i vreme je da promenis auto, tj da ostavis taj zeni a sebi da uzmes nesto drugo tj drugacije . sa ovom mojim malcem nikada ali nikada nisam imao dilemu da li cu moci da se zaustavim, ali bez zahebancije. znaci kad pomislis i gde pomislis tu stajes.

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

Na golfu 3 i na puntu znam da su kocnice kad pipnes, zabodes se u soferku sto je po meni izuzetno lose i svaka kocnica mora da ima svoj hod za doziranje a ne kao on/off prekidac

sigurno ima jos takvih automobila ali ova dva su mi ostavila najlosiji utisak

Ili sam ja razmazen sto vozim japance

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

Stilo isto tako, francuzi cini mi se isto ...

Comment

• Cherokee_NS
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2009
                            • 802
                            • Novi Sad

Kod mene barem na Meganu 1 nije tako... Prvo sto sam pomislio da treba komplet kocnice sredjivati, na kraju sredio plocice (nabavio Ferodo), i slicna stvar ostade

A i bolje je tako, jednom sam razbio glavu o sofersajbu na nekom Opelu
                            Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

Originally posted by Chubbs
                              Kocnicu ne treba panicno pumpati kao sto mnogi rade(losa imitacija abs-a) vec lagano pritiskati i otpustati u intervalu od jedne sekunde, osecajno. Znaci ne stisnuti do kraja i ne odpustiti do kraja.
                              Zašto se ABS ne isključuje na dugme lepo je objasnio zverko.

Aman ljudi, ABS jeste dobra stvar ali nije najvažnija!!
                              NAJVAŽNIJE je da je kočioni sistem DOBAR! I da je dobro podešen (i naravno ispravan).
                              Druga stvar po važnosti (kod kočenja) su DOBRE GUME!! Leti letnje a zimi zimske (naravno). Sa ćelestonkama ne pomaže ništa živo!
                              Blokada točka se dešava kada pneumatik nema dovoljno trenja (gripa) sa podlogom. Na suvom bi trebalo da možete da kočite u patos a da se ABS ne uključi (ako je dobro dozirano, u smislu trajanja 'patosa'), bar ne uvek. Na snegu naravno to ne treba raditi (ili u retkim slučajevima).
                              Dakle ili imate dobre kočnice ili nemate, tu vam ABS malo može pomoći.
                              Prilagodite se svojem vozilu, to je naročito na snegu mnogo bitno. Navak je super stvar, besplatan je uz neka (kasko) osiguranja ali najbolje nazovite SAT.
                              Ukoliko za vaše vozilo postoji alternativa za pločice (gurtne ko ima), kupujte što kvalitetnije, po mogućstvu bolje od originala (nezavisni proizvođači, znamo velika imena sve do Brembo-a). I menjajte kočioni fluid po savetu proizvođača automobila (ili čak nešto ranije). Kad nakupi vlagu vrhunski nije ni prosečan!
                              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Originally posted by zverko
                                iskreno ne pamtim kad mi se ukljucio ABS a ne zalim kocnicu ni malo. doduse, BMW ima mnogo ali mnogo dobro kocenje, bez zezanja. U kombinaciji sa motorom, neverovatno...
                                Tako je i meni kod BMW-a. Zato ovo vreme i koristim da proverim da li ABS jos uvek funkcionise.

Sto se tice ABS-a i zime, pa ovo je neka 22 zima sa ABS-om i jos uvek mislim da nije svemocan. Ali iskljucivati ga ... Pa to bi bilo smesno... Vozio sam XM-a na kome nije bio ispravan ABS senzor pa se cesto iskljucivao. On mi je i bio najbolje TEST vozilo. Cim se ABS iskljuci pocinje zanosenje pri malim brzinama na ledu. Sa ABSom tandrce pedala ali stajem ravno uz blagi pritisak pedale...
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X