Originally posted by greywiendog
Nagodbe sa saobracajnom policijom
Collapse
X
-
Ljeska ulica na Banovom Brdu (Beograd) dobila jos dva "uredjaja za kontrolu brzine" (citaj lezeca policajca), pa ih tako sad ima 7. prozvace je Ulica lezecih policajaca na kraju vidim ja.
koliko me nervira ogranicenje, uglavnom ga postujem. vise od tupavog ogranicenja moze samo da me izludi kad idem 70, ogranicenje 40, put kao autoput (sa dve trake sa svake strane, odvojene ostrvom) a iza mene neko se zaleti 100 i svira mi i blica kao da je stvarno na autoputu i ja ga kao nesto gusim, sta? a ja ni napred ni nazad pored mene kolona autobusa... da poludis. samo blokiram kocnice pola sekunde pa gas do daske, cisto da odgovorim (kako drugacije). posle placem od smeha kako su beli kao krpa u retrovizoru...
*pocetak Trgovacke, od Cukaricke padine pa pored FMP-a. uzbrdica, 5%, duga jedno 500m.
u Australiji montirali kamere za kontrolu sa radarima, pokaznjavali silne ljude, ovi se masovno zalili. testirali par tih kriticnih kamera i ustanovili da nisu izbazdarene kako treba (pokazuju mnogo vise). vratili pare ljudima, ali ljudi svejedno porazbijali kamere za svaki slucaj! bila i akcija u medijima da se objasni da se sve to placa iz poreza i da nema smisla itd itd...
u Italiji (kako sam cuo) tolerisu neko malo prekoracenje. tipa ogranicenje 80 pustaju do 110, ili 120 pustaju do 150. ali preko toga, dranje koze s ledja...
u Nemackoj (tamo ih ne razbijaju) kamere hvataju i posle naplatne rampe, naplacuju i kazne. bez previse drame, rotacija i slicno.
u principu uvek stoji da ako kolona (30 kola) ide 90 a ogranicenje 80, i ako se nadje neko pametan da ide 75 namerno (vidi se nov utegnut auto) to predstavlja problem. svi ga obilaze, dve opasne situacije u minuti, garant.
u umerenosti lezi tajna dugovecnosti.
Comment
-
-
Originally posted by dekidekiljudi svejedno porazbijali kamere za svaki slucaj!
moze samo da me izludi kad idem 70, ogranicenje 40, put kao autoput (sa dve trake sa svake strane, odvojene ostrvom) a iza mene neko se zaleti 100 i svira mi i blica kao da je stvarno na autoputu i ja ga kao nesto gusim, sta? a ja ni napred ni nazad pored mene kolona autobusa... da poludis. samo blokiram kocnice pola sekunde pa gas do daske, cisto da odgovorim (kako drugacije).Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...
Comment
-
-
Dakle, na putu ka Somboru, nesto malo pre ulaska u grad stoji ogranicenje 20 !!! km/h zbog radova na putu koji su obavljeni ne znam ni ja kad ?! Panduri, naravno, to koriste kao obrazlozenje za otimanje para od obicnog naroda.... Mene jednom na'vatali, lepo se isvadjali sa mnom, rekoh im da mogu da me tuzakaju do mile volje, ali da sam pismeniji od njih, da znam i velika i mala slova a znam i cemu sluzi interpunkcija i da i ja umem da pisem zalbe, dopise i sl. Cik da vidim da mi napisu nesto. Naterao sam ih da mi izdeklamuju imena prezimena, cinove, brojeve znacki, ko im je nadredjeni i sve sto uz to ide... To je bilo pre pet meseci... i danas nista...
Comment
-
-
Originally posted by dekideki*pocetak Trgovacke, od Cukaricke padine pa pored FMP-a. uzbrdica, 5%, duga jedno 500m.My crew is all fired up
Y'all better just wise up
Comment
-
-
Originally posted by dekidekiu Nemackoj (tamo ih ne razbijaju) kamere hvataju i posle naplatne rampe, naplacuju i kazne. bez previse drame, rotacija i slicno.
Inache, sve kazne o kojima pricate su teska sica u poredjenju sa ovim kod mene
Kazne su bazirane prema dnevnici zarade iz proslogodisnje poreske deklaracije, pa ti vidi kako svrbi, 20-50 dnevnica u brutuAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Mislim da je bio u pitanju jedan od direktora Nokie,a kazna za prolazak kroz crveno je bila oko 33 000(u to vreme valjda)evra.Ali jos gore je prosao vlasnik kompanije koji je prakticno uvela internet u Finsku.Platio kaznu od 70 000$ za prekoracenje od neka 32 km/h
Comment
-
-
Sistemi su stari koliko i kraljevine..
Nezaposlen uvek ima primanja, da li sa A kase ili na bilo koji drugi nacin, u najgorem slucaju moze da bude na socijali. I tada ima svoje dnevnice koje ga svrbe jednako kao bilo oga drugoga njegove.
Ali: Na socijali da bi dobio socijalu mora da potrosi sve svoje ustedjene resurse, ako ima auto da ga proda i da zivi od toga dok nepotrosi.
Tako da, mala je sansa da neko bez primanja vozi auto.
Nije ni Svedska vise kao sto je bila, jednostavno, politicari su svatili pobunu poreskih obveznika da nemoze da ima skoro iste uslove za zivot i onaj koji radi i onaj koji NECE da radi (jer samo za takve nema posla).Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Originally posted by BOOSTOriginally posted by dekidekiu Nemackoj (tamo ih ne razbijaju) kamere hvataju i posle naplatne rampe, naplacuju i kazne. bez previse drame, rotacija i slicno.Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...
Comment
-
-
U Nemackoj nema putarina za putnicka vozila, a nema ni naplatnih rampi. Placa se pri registraciji koriscenje puteva. Da te uhvate ako napravis neko sranje nije toliko tesko, ima mnogo kamera i dosta su dobro pokriveni putevi policijom (i obelezenom i neobelezenom). S obzirom da nema ogranicenja na najvecem delu auto-puteva, tamo gde ima - ili zbog radova ili zbog buke, obicno je vece prisustvo policije i veca mogucnost da te uhvate posle toga.
U Austriji je sistem vinjeta, ali na vecini glavnih puteva ima velikih tunela koji se dodatno placaju, tako da mogu da te pricekaju na rampi....ali uglavnom ili te blicne kamera na putu (ako imas nase table, ostane im u arhivi) ili te hvata presretac.
Nego - on topic
Sto se tice nagodbe sa Nemackim policajcem, prica ide ovako. Pre 3 godine, krecem jednim Bugarskim busem iz mesta gde sam tad ziveo. Dolazi bus - jedna od onih Setri raspalih, ali prekrecenih nekom plavom bojom. Ulazim ja unutra - 3 vozaca, jedan Bugarski ciganin i dva gastarbajtera gradjevinca. Unutra se sve zivo raspada, a na neravninama trese kao lud...ja vec psujem sebe sto nisam otisao 40km do stuttgarta i tu seo u neki normalan bus. Izadjemo mi na auto put, kao posle 15 km, policija ispred nas i zaustavlja. Niko iz busa nezna Nemacki, vozaci se uspanicili. Pocne Svaba da objasnjava, ovi gledaju ko telci. Ja otisao da prevodim, ovaj vozio 110 km/h i dok je ovaj objasnjavao sve to, drugi drot obilazi oko autobusa, klekne dole i samo cujes "Ovo nije moguce", kaze ceo bus truo odozdo - mora na tehnicki. Odemo na tehnicki, tamo se skupio konzilijum majstora i svima oci izletele van od cuda kako je to cudo moglo da se krece + prednje kocnice ne rade Posle 10-casovnog pregleda i papirologije, dobije bus zabranu da se krece na putevima, napisu kaznu od 10.000e firmi + troskovi odlaganja na otpad i dodje se nazad do kazne za vozace. Kazna je bila 70e za svakog od vozaca. Ovi nemaju problem s tim da plate, ali nece ni za zivu glavu da na kazni pise da su vozili prebrzo - da im gazda nebi video da su zbog toga zaustavljeni i da je to bio povod da mu oduzmu bus. Kukaju Bugari, mole ovog drota da im napise kaznu za nesto drugo - i on kaze "Dajte 100e i ostaje bez papirologije". Ja, ovi srecni ko mala deca, pandur smota pare u dzep i zapali, a mi ostanemo da cekamo drugi bus u sred P.M.
Comment
-
Comment