Nagodbe sa saobracajnom policijom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Elem, mozda i nije za ovu temu, ali neka...
    U Sredu se vracam iz SO i u Vrbasu ne zaustavlja saobracajna.. oko 23:30.
    Punto i neki auto pored i zaustavljaju mene, a ja, vozim dovoljno polako a cak sam i vezan. Pandur, mlad i sav ljubazan:
    P:Molom Vas, ako nije problem dokle idete... ?
    Ja: Bgd
    P:Moze do NS, do Rodica?
    Ja:'Ajd', kad si tako fin...
    Posto do Rodica ima oko pola sata upletem se u pricu i decko se rasprica...
    Inace je iz nekog sela pored ZR, zivi u NS, placa stan u NS i to 130E (gazda postuje sto je pandur i nema problema sa stanarinom, pa je zato spustio 20E), radi u Vrbasu.
    Ima 15 saobracaja u Vrbasu (malo li je) i imaju zahebanog komandira.
    Ko napise najmanje kazni na kraju meseca skine mu se 10-20%plate, koja je inace 25K din. Radi se u tri smene i danas se saznaje koja se smena radi sutra, a to je zbog onemogucavanja kriminalaca da se organizuju na oznovu smena pandura?! Ni njemu nije jasno, ali tako je.
    Moraju ( u kontroli) da budu na tacno preciziranom mestu, mi metar ni levo ni desno jer ih tako komandiri lakse drze pod kontrolom, a fora je u kontrolisanju pandura, valjda?!
    Dakle, uvek isti ljudi prave prekrsaje, kad pogleda kroz radar ko ide, obicno i zna ko je za volanom . Sve se resava sa 1000 din kazne i ne smeju da uzmu ni dinar kroz mito i korupciju jer su im kontrole rigorozne.
    Klinac (ima 22 godine) radi kao gorila u nekom kaficu da bi preziveo jer plata nije dovoljna (ajde?!) Kaje se sto je u panduraciji i misli da bi mu bilo sta bilo bolje, ali sad je kasno i tako to... Ima 22 god i kasno mu je?!
    A ogranicenja brzine po Vojvodini su tako mala jer cuvaju pijane paore na biciklovima i traktore bez signalizacije od vozaca?! Bolje je da se uspori i kazni vozac nego li paori koji ne razmisljaju ni o sebi ni o drugima?!
    Toliko za sad...
    Nije nagodba, mada je mogla biti, ipak nisam isao bas toliko sporo. Limit u Vrbasu je 50 km/h, jadno i za Vrbas...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• mahi
      CBC Član
      • 29.01.2007
      • 40
      • Bolech,Beograd

eeee... Meni je pre 7 dana stigla kazna...verovali ili ne za kacigu! Lepo se kum i ja vozili po adi sa motorcetom,kad iza mene ogromni beli motor ja stanem,kad ono saobracajac,trazi dokumenta...I posto nisam imao pare da mu dam, on meni napise kaznu za kacigu na ADI CIGANLIJI!eee!!!To je bilo 3 septembra,a sad mi je stigla...
      OPEL Astra H.I ni reci vise.

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

hmmmm
        skoro sam bio u srbiji,bas ono pred izbore..ovde sam citao u vezi zakona kako smeju da ti izmere brzinu sa radarom...
        prethodno vece pricam sa ujakom u vezi toga ne moze ni on covek da veruje,ja mu pricam vasa iskustva..
        vece izbora vracam se iz Platiceva,prelazim most na Savi u na kraju me zaustavlja saobracajac(u autu ja i sestra i njena drugarica)..
        dobro vece,vozili ste 63kmh,ogranienje je 40...
        ok kazem ja,pokaze on meni radar,pise 63kmh..
        i ja krenem sa onom pricom...
        gospodine jeste li mene merili sa tim radarom?
        da.
        pa vi znate da po tom i tom zakonu ne smete...
        sta ti meni,pametujes kazna je 3000d...
        ja nemam novca da platim,a ako hocete ici cemo kod sudije za prekrsaje,i necete biti ni prvi ni poslednji koje sam oborio na sudjenju(zesce bacanje prasine majmunu u oci)..
        ah tako
        onda ja pocnem opet,zakon i to
        na kraju on meni ja ,ja to je taj i taj clan ali to vazi da dopler radare itd...
        i pusti me da idem...
        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Dakle... pre dva dana, kasno popodne na izlasku iz Mladenovca ka Arandjelovcu. Taman prodjem onu obilaznicu i izadjem na obican put, malo mi se zurilo, preteknem nekog tunjavog Yuga preko pune linije i zaustavi me policija. Lokalna, mladenovacka.. Dobro vece ...
          Takodje...
          Dokumenta... Zurite? ..
          Da, veoma..
          Dodjite do kola, kolege...
          Dodjem ja.
          Isli ste 96km/h, ogranicenje 60km/h, preticanje preko pune linije, niste bili vezani..
          Jeste, u pravu ste, a sta da radim kad mi se zuri... bla bla...
          Znate, prijava...
          Aj da platim?..
          Moze, 3000 din!! ...
          Eh, sad, ima i manja kazna... bla bla...
          kazna 1000 din.
          Dovidjenja ...

Ukupno zadrzavanje 30-45 sekundi.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Probisvet
            CBC Senator XXL
            • 07.06.2005
            • 423
            • FRANCUSKA

Probaj na kredit to jes u vise rata da platis, kad je veliki papir onda mora da je velika i kazna

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Moze i na vise rata, ali kazna od sudije, a ne ova ulicna...
              Uostalom, 1000 din je oko 12-13 eur, na godinu dana to bi bilo 1 eur mesecno ?

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Laki GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2006
                • 2426
                • Beograd-Vozdovac

Isplati se
                Mora da uvedu i placanje karticom pa da nam kazne idu na odlozeno
                Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• MOSLER
                  CBC Senator XXL
                  • 27.05.2005
                  • 1064
                  • Niš

Ma napravis se lud pa kad ti izrekne kaznu za prekrsaj das mu ladno kreditnu karticu a ako pocne da se buni ti onda njemu zapretis da ces da ga prijavis sto ne prima legalno sretstvo placanja
                  To isto samo sa cekom je pre nekoliko godina moj ujak uradeo saobracajcu i ovaj ga na kraju pustio bez kazne

Comment

• icatenej
                    CBC Član
                    • 07.11.2006
                    • 26
                    • Beograd

Danas normalno primaju cekove... Ja sam tako platio kaznu na licu mesta pre nekih par meseci. Policajac kulturno kaze "Gospodine ako nemate gotovinu, mozete ispuniti cek", ja onda lepo ispunim cek i "dovidjenja, dovidjenja".... Ne bi me zacudilo da u skoroj buducnosti ugrade u automobile i bezicne POS terminale za platne kartice....
                    Opel Astra H 1.7CDTI
                    Dacia Logan 1.4

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Mislio sam da cekovi odavno ne vaze kao sredstvo placanja, ili ja gresim...
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Gresis, vaze... cak i za kazne "on d fejs of d plejs"

Samo sto ne primaju pola metra drva, gajbu paradajza, dzak paprike, kantu tursije.... Mada, ni to me ne bi zacudilo... samo daj daj daj daj ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

OK, gresim, mislio sam da su ukinuti.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

Na postepeno ukidanje kreditne funkcije ?eka u periodu od narednih godinu dana NBS se odlu?ila upravo da bi doprinela o?uvanju makroekonomske stabilnosti i da bi zaštitila standard gra?ana od negativnih uticaja na rast inflacije - saopštavaju iz centralne banke
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Bane R
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2006
                              • 1769
                              • Beograd

Ček kod nas nikada nije ni imao kreditnu funkciju, samo je to bila tipično naša rupa u zakonu... ali to je već offtopic ...

Comment

• Delkan
                                CBC Senator XXL
                                • 14.06.2005
                                • 829
                                • 60 km From BG,West

Originally posted by prolupator
                                Samo sto ne primaju pola metra drva, gajbu * cenzura_ovde nediskutujemo pijachne poslastice_cenzura *, dzak paprike, kantu tursije.... Mada, ni to me ne bi zacudilo... samo daj daj daj daj ...
                                A ko kaze da ne primaju??

Obrati paznju kad leti krenu seljaci sa lubenicama na pijace,uvek mozes videti ostatke pored policijskog auta.
                                Al` dobro,treba se osveziti...

Comment

Working...
                                X