Nagodbe sa saobracajnom policijom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

ako je bilo u naseljenom mestu ode dozvola...

Comment

• prle
      CBC Senator
      • 04.09.2006
      • 223
      • Beograd - Konjarnik

Re: .........

Originally posted by muamua
      Bratu stigao poziv za sud, vozio je 102km/h gde je ogranicenje bilo 6okm/h,kolika ga kazna ocekuje ?
      5 - 25 K kinti, plus dozvola na 3-12 meseci, uz sreću uslovna.

@marko

da nije bio u naseljenom mestu ja mislim da ga ne bi sud jurio uopšte.

Comment

• muamua
        CBC Veteran
        • 25.02.2006
        • 194
        • muamua

........

Originally posted by Marko001
        ako je bilo u naseljenom mestu ode dozvola...
        zrenjaninski put....fora je u tome da je u zadnja tri meseca platio 2 kazne po 3500 din koje su mu stigle postom...da li ce mu i to uracunati...elem on je od onih maminih i tatinih jedinaca koji se svuda lagodno provlacio gde je imao vezu,ovde je nema,mnogo je i navikao da laze pa mi je izmedju ostalog ispricao i ovo : jeste zaustavili su me panduri i ja im ponudio da platim i oni mi rekli da ne treba nego ce oni nahvatati nekog drugog umesto mene pa ce mu pisati kaznu,a ako ne navataju nekoga onda ce je meni napisati....pritom se dobro secam da je panduru rekao da bog da ti ovo poslednje bilo....!!!
        ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
          • Mazda 6 2.0d

Pa sta te briga onda. Njemu i treba da uzmu dozvolu ako se tako ponasa.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Marko001
            CBC Senator XXL
            • 09.09.2006
            • 1070
            • Belgrade

ako, neka mu je uzmu...

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Ja sam skoro dao crvenu za pojas - hteo da mi pise 79 kroz naseljeno mesto (put Niska Banja - Prosek, nisam ni znao da je tu "naseljeno mesto"). A drugar biiiip! zapeo da zove nacelnika - sto bi kad se to resava pojasem (i ovako mi je 2. ili 3. put u zivotu da sam dao "crvenu").

Tu jeste naselje zvano "Zeneva" sve do konjickog kluba,inace pretpostavljam da su te uvatili iz pravca Proseka prema banji

Comment

• ToNcA
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2006
                • 868
                • Mazda 6 2.0d

Tu jeste naselje zvano "Zeneva" sve do konjickog kluba,inace pretpostavljam da su te uvatili iz pravca Proseka prema banji[/quote]

Ne, vec od pravca Banje ka Proseku, posle Hipodroma su me zaustavili, kuce su vec prestale. Sve u svemu - znaka nema vec vazi "opste ogranicenje". Sada znam - od sada cu i na tom delu da se smaram sa 60 . Drago mi je bilo sto je policajac ipak bio kulturan, nije bilo vike i dreke (kako umeju ponekad).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Wiz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3104
                  • Nish

Neznam tu uvek vozim 70-80 ionako je los put,kako to mislis da ti se dere

Comment

• ToNcA
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2006
                    • 868
                    • Mazda 6 2.0d

Pa i ja sam vozio toliko - ali ogranicenje je 60.

Pa umeju da budu prilicno neprijatni (par puta u BG-u). Na auto-putu i u Nisu nisam imao losih iskustava.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Ako ti se ne svidi drotov ton - opleti ga komotno....
                      Ti ces platiti kaznu, a ako si dovoljno uporan, on ce imati fleku u dossier-u, mozda i poleti iz sluzbe ili bar ode na gore radno mesto...
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Pop_Djujic
                        CBC Član
                        • 16.12.2006
                        • 73
                        • Beograd

@prolupator

hehe ti bre ko da nezivis u srbiji , desi ti vido da ce pandur da leti iz sluzbe ako je bio neprijatan prema tebi,ok mozda za neke teze prestupe ali zbog toga sto je bio nadrkan ... hehe pa nema sanse
                        Mozda jesi brzi,ali nisi ludji !

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Ne mora da izleti... dovoljno im je (vecinom) pokazati da ste pismeni, znate velika, mala slova, culi ste za interpunkciju a mozda i naslucujete i cemu ona sluzi. Procitali ste u zivotu bar jednu knjigu u kojoj nema samo slika...
                          Da, govorite dugacke i strane reci ... od toga se use*u, nije bitno da li je znacenje na mestu, oni ionako ne znaju cemu pricate...

Obavezno uzmite papir i olovku i zapisite ime, prezime policajca i njegovog kolege, pitajte ga ko mu je komandir (sef stanice) i zapisite sve "okolnosti" na svoj papir. Recite da cete tuziti i njih jer su nepismeni, nekulturni dok vi imate vise mozga, para i vremena od njih, a tuzicete i komandira jer takve boodale pusta na ulicu.
                          E, kad to pocnete da radite, obavezno vas ostavljaju na miru sa sve nemustim izvinjavanjem.

Jos u nekim rokovnicima imam podatke o policajcima koji nisu bili "na visini zadatka".
                          Bez obzira da li ste krivi ili ne, policajac mora biti kulturan. I dok prima mito i korupciju mora biti fin!!! A pogotovo ako ste nepravedno optuzeni....

Da ne repliciram stalno, dodacu ovde...
                          Nikad u zivotu nisam imao vezu u policiji niti mi je trebala. Kad sam kriv-kriv sam i lepo priznam, platim, odem. Uvek pristojan, cak i kad me kazne. Ko mi je kriv sto srljam...
                          Ne bih da me se smatra nekom boodalom koja mrzi policajce. Postujem svakog coveka koji korektno obavlja svoj posao. Previse puta sam bio tetiran kao nize bice samo zato sto imam ovu tablicu u tamo nekom kraju nase lepe zemlje, zato sto se nekom nije dopalo moje ime, mesto rodjenja ili zato sto se nisam klanjao "Njegovom velicanstvu nosiocu pendreka". Dovoljno sam sveta video da bar iskustveno znam kako taj posao moze i mora da se radi.
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Marko001
                            CBC Senator XXL
                            • 09.09.2006
                            • 1070
                            • Belgrade

Originally posted by prolupator
                            Ako ti se ne svidi drotov ton - opleti ga komotno....
                            Ti ces platiti kaznu, a ako si dovoljno uporan, on ce imati fleku u dossier-u, mozda i poleti iz sluzbe ili bar ode na gore radno mesto...
                            au ala si ti nekorektan prema policajcima... ako je nadrkan nakon sto si TI napravio prekrsaj nemas zasto toliko da se bunis i da mu smestas mrlju u dosijeu, ko ti je kriv sto nisi vozio po propisima...

drugo je ako je nadrkan pri obicnoj rutinskoj kontroli dokumenata ako nisi nacinio nikakav prekrsaj...

nece nams e broj poginulih i saobracajnih nezgoda smanjiti sve dok je situacija da su kazen relativno niske a i da se one ne placaju nego da se prolazi sa crvenom...

i jos ako ej policajac pri tome nadrndan da prekrsilac pokusava da ga prijavi smesti mu mrlju u dosijeu. ili jos gore da hvata vezu ne bi li ovaj bio kaznjen itd, a pri tome je uzrok svega njegovo nepostovanje propisa.

nadam se da ce jednog dana situacija sa policijom biti slicna kao u svajacarskoj recimo gde se skoro svi dosta boje policije i kazni...

i zaista mislim da treba razrezati zestoko kazne i pojacati unutrasnju kontrolu mupa kako bi se stalo na kraj prolazenju sa jednom crvenom.

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

Lose ti mislis,zar treba svaki nadrkanu pandur da mu se dere ili nam se dere,pa nismo vise u JNA,naravno kazne su i ovako visoke,njih ne treba podici,vec poboljsati uslove za odvijanje saobracaja

Comment

• prle
                                CBC Senator
                                • 04.09.2006
                                • 223
                                • Beograd - Konjarnik

Kao prvo, panduri kada zaustavljaju, kontrolišu, i kažnjavaju ljude, to treba da rade na rizičnijim mestima, gde postoji mogućnost da se desi neka nesreća usled nepoštovanja saobraćajnih propisa, a ne da se zavuku iza drveta, na pravcima širokih ulica i hvataju ljude, jer tobože tu stoji znak o ograničenju brzine iz pitaj boga kog razloga (npr škola, a oni samo noću hvataju, dok ih danju, kada deca prolaze, nema ni za živu glavu)

A kada panduri budu imali dovoljno morala i znanja u sebi, onda će i ovo prvo, a i ostale stvari biti lakše ispunjene, neće postojati mito (bekrijo ) već prijava da je pokušano mićenje. Isto neće biti ni izdrkavanja za gluposti, jer će i unutrašnja kontrola (sadašnji generalni inspektorat) takođe savesno raditi svoj posao, i još sijaset drugih stvari, a i vozači će se sigurno naučiti pameti.

Comment

Working...
                                X