KIA ceed

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Originally posted by dejank
    Ne znam, ali stvarno ih ne viđam po gradu.
    Obrati paznju i na to kakve su im bile startne pozicije... Ja iz price sa ovim ovdje u BiH, i sa centralom u SLO, znam da im ide bolje nego ranijih godina, sto nije ni cudno jer su se potrudili da naprave i Rio da lici na nesto (za razliku od prethodnika...), a i Piccanto (zene) je simpatican... Sada sa Cee'd-om su to dopunili, i uz standardan Sorento ide im OK...

Na moj upit kako im ide ove godine, rekose mi: "Duplo u odnosu na proslu godinu...". Sto je super, samo nije nevazno da su prosle godine prodali npr. 150 vozila, a ove godine 300... To jeste 100% vise, ali jos relativno malo u apsolutnim brojevima... Posebno u BG kao velikom gradu...

Ma bice njih sve vise, kad ljudi bolje budu vagali sta dobiju za svoje pare...

Comment

• dejank
      CBC Član
      • 13.08.2007
      • 54
      • Beograd

Evo jednog od prvh testova novog pro_cee'd-a.

http://www.autocar.co.uk/CarReviews/Fir ... 0D/228885/

Comment

• Bansha
        CBC Veteran
        • 09.01.2006
        • 101
        • Kragujevac

Originally posted by dejank
        Ta cena je aktuelna već mesec dana u okviru akcije "poklanjamo PDV". Ne vidim da su nešto dodatno snizili za NS sajam.
        ma stipse. ako, zato im ide tako dobro prodaja.
        Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• low rider
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2006
          • 613
          • Beograd

Mislim da se KIA uopste nije pojavila na sajmu automobila u NS. Kako zasto ne znam ...

Comment

• Rocky Balboa
            CBC Veteran
            • 11.06.2007
            • 165
            • Novi Beograd, BKII

Bila je na sajmu u NS-u jer sam ja sedeo u njoj i sto je najbitnije daju 7 godina garancije. Auto za te pare u toj klasi je odlican. Ima par detalja po kojima se vidi da nije nemac ali sve u svemu automobil koji dosta pruza za manje novca. Za razliku od Pola koji sa tom opremom kosta samo hiljadu evra manje a ne dobijete ni radio.

Comment

• Dren
              CBC Senator XXL
              • 24.08.2005
              • 1068
              • Sarajevo

Pa dobro, ta garancija od 7 godina nije bas tolika, tj. 7 godina na sve... Mada ima 5 godina garancije na cijelo vozilo, ili 100.000 km, a dodatne 2 godine garancija vazi za pogonski sklop... Pretpostavljam da je motor/mjenjac tu u pitanju... A cini mi se da ukoliko si unutar 3 godine od kupovine, nema cak ni ogranicenja kilometara...

Znaci kome treba sluzbeni peri-deri, 300.000 u 3 godine, ovo nije glupa opcija...

Comment

• low rider
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2006
                • 613
                • Beograd

ne znam gde sam gledao, kada nisam video KIA-u, tja... Bas sam hteo da ga uporedim sa i30. Jesu li bili u prvoj sali sa oldtimer-ima ili drugoj ?

Kad vec rece polo, prisao ja gledam ga (privukuse me presvalke musema dezena ), kad prileti prodavac, a ne promoterka, i poce da prica... tako brzo nabroja teh. karakteristike da nitsa nisam razumeo i odma predje na stvar, ko o cemu VW diler o preprodaji polovnjaka , ponosno kaze ma uzmes ga i za 5 godina uvaljas za skoro iste pare to ti je pravi auto !!

Ja: izgleda da mu je to najjaci adut (tu se on kao uvredio), a ja nastavljam: ovaj izlozeni model kao da nema nista od opreme, da li je moguc...

Tu me naglo prekida i uz tapkanje po ramenu kaze: bravo dobro si to primetio, nemoj ovaj uzimati ni slucajno, (priblizava mi se i tihim glasom, gotovo sapatom nastavlja), ovaj smo stavili jer nam najbolje ide, znas koliko nam dolaze sabani kojima je vazno samo da pise VW, nista drugo im nije bitno, kakva crna oprema, ma ne interesuje ih, samo da je VW i sto jeftiniji, a za motor pitaju jedino da li moze bez oznake 1.2 na gepeku.
                Nema podizaca, klime, bord komp., nema ni centralnu, cak ni servo upravljac (ovo sa servom ga bas oraspolozilo i poceo je da se smeje), a najbolje se prodaje, pa ti sad vidi . I da znas to nije ovaj izlozeni, ovaj je skuplji od tog ogoljenog zbog... nego za tebe je ovaj sa paketom opreme...

Ja:Hvala na objasnjenju samo sam razgledao.
                Zdravo... zdravo.

Zabavan lik .

Comment

• njacke
                  CBC Član
                  • 05.11.2007
                  • 14
                  • Beograd

Vozio sam Kia Cee`d 1,6CRDi(90ks) i malo je reci da sam zadovoljan.Auto ispunjava sve potrebe prosecnog vozaca i vise od toga.Sve to se dobija za samo 16093 evra,sto je definitivno odlicna kupovina uz sedmogodisnju garanciju(uslovno).Voleo bih da provozam i i30,pa da uporedim ova dva model.Mom ukusu vise odgovara Cee`d spolja,a i30 iznutra,ali mislim da bi motor,koji je,cujem,zivlji u Cee`d-u presudio.Naravno i +2 godine garancije nisu za bacanje.

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Zar to nije isti motor ? I sta je uslovno kod gaarancije ?
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Dren
                      CBC Senator XXL
                      • 24.08.2005
                      • 1068
                      • Sarajevo

Vjerovatno misli na onih 7 godina, koje nisu total 7 godina, nego 5, a dodatne 2 na "pogonski sklop"... A taj motor 1.6 CRDi jeste isti, samo ima 2 varijante snage, 90 i 115 KS...

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Evo sad opet gledah Ceed na sajtu uvoznika....sve vise se vezujem za ovaj auto. Dizel od 115ks i najvisi paket opreme za nesto vise od 17k eur...mislim sta reci! =]
                        E sad primetio sam u novom cenovniku da na samom dnu istog vise ne postoji napomena koja kaze da se metalik boja doplacuje! da li to znaci da je ona vec uracunata u cenu vozila ili su jednostavno zaboravili da je navedu!?? Znam da je na proslom cenovniku lepo pisalo da e metalik boja doplacuje 300eur...
                        Drugo, od dodatne opreme mi se svidjaju one zastite za pragove, krovni spojler, one plastike sto se stavljaju na prednja vrata zbog vetra (ne znam kako se zove) i zadnji parking senzori. Naravno i patosnice za koje mi nikako ne ide u glavu zasto ih ne poklanjaju ili bar ukljuce u cenu vozila!
                        Nisam video da postoji siber, a na vecini slika se vidi na autu, kao ni crni unutrasnji ram farova...

Comment

• Rocky Balboa
                          CBC Veteran
                          • 11.06.2007
                          • 165
                          • Novi Beograd, BKII

low rider@ kad vec pomenu Pola, ja kada sam seo u njega rekoh da pitam onu promoterku koliko kosta ovakav u standardnoj opremi kad ce ona meni, pa to je sa dodatnom opremom, pa krene, prednji podizaci, servo, dva air bega, branici u boji. Ja malo zanemeo setim se onih korejanaca kojima je to sve u najnizem nivou opreme pa mi cudno ko tu koga zeza kad ima zakon evropske unije po kojem svi moraju da imaju ABS, AirBag, Servo. kad sam to rekao ona jadna ucuta ja uzmem onaj katalog kad i tamo ista prica. Ljudi naplacuju 1.2 oznaku tj. skidanje oznake.

Onda odem kod Kia standa i vidim Ceed jos karavan. Extra

Comment

• njacke
                            CBC Član
                            • 05.11.2007
                            • 14
                            • Beograd

Jeste isti motor,ali sa razlicito podesenim menjacem i razlicitom tezinom vozila,pa u Cee`d-u znatno bolje vuce(bar tako pise u raznim tekstovima,sto ne mogu da potvrdim iz licnog iskustva,jer nisam vozio i30).Uslovno kod garancije je to sto je nemas ukoliko predjes 100000-ti km.

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Zar nije garancija 150K km ?!
                              Sta mi vredi 5 godina kad 100K km izvizdim za nesto malo preko 2 godine ...

Onda mi je kvalitetnija garancija od 3 godine i 150K km.
                              Gledano, onako, licno...
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• dejank
                                CBC Član
                                • 13.08.2007
                                • 54
                                • Beograd

Već je bilo reči o ovome.
                                Garancija za Cee'd-a je:

- 3 godine i neograničena kilometraža
                                - 5 godina ili 150000km (šta nastupi pre)
                                - 7 godina ili 100000km (šta nastupi pre). Ovo 7 godina je u stvari 5 godina na sve + 2 godine garancije na motor i menjač

Kako sam ja shvatio, ti se odlučiš za jednu od ova tri tipa garancije u zavisnosti od toga koliko prelaziš.

Garancija na karoseriju je 10 godina.

Comment

Working...
                                X