HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mikelandjelo
    CBC Veteran
    • 07.09.2010
    • 130

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Dajte najjeftiniji način da se napravi najefikasnija zaštita za povratni plamen....neće da vam ode bogatstvo...a mnogo će pomoći...Painteru de nešto konkretno i javno javno te zamoljavam.Svi smo ovde da svima doprinesemo,a ovo nije neka stvar koja garantuje zaradu već nešto da spreči ono šta se meni juče desilo.
    Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• Pera Zdera
      CBC Član
      • 24.09.2010
      • 68
      • Novi Sad

Originally posted by painter
      Naravno da mora cetvorotaktni. Ako taj motor ima stotinak kubika trebace mi 200W za elektrolizer znaci da ostaje 1800W besplatne el. energije! Tako kaze racunica... Ako Pera nece ja cu kad tad to uraditi,pa cete videti. Mada sam vec trazio da neko donira agregat itd pa nista. Jedino sto sam dobio su dve boce od LPG-a,od dj dragon-a.
      Hoce Pera samo ne zna kako. Imam ideju koja teoretski "pije vodu" samo nemam pojma kako to da uradim.
      Napravi neku finansijku matematiku sta nam treba za prve probe pa mi posalji na PP.

Comment

• Pera Zdera
        CBC Član
        • 24.09.2010
        • 68
        • Novi Sad

Ovo je graficki prikaz moje ideje.

Ovde nije prikazan nacin ubacivanja fino rasprsene vode u cilindar (zato sto nemam pojma kako to uraditi)
        Osnovna stvar je u tome da vodonik sluzi samo da napravi visoku temperaturu da bi voda odmah isparila, a ne kao osnovno pogonsko gorivo.
        Treba proracunati koliko je potrebno vodonika a koliko vode da bi sistem bio sto vise na vodu a sto manje na vodonik.

Comment

• Mikelandjelo
          CBC Veteran
          • 07.09.2010
          • 130

Na usisnoj grani dovesti malo vodene pare pri čemu ceo dovod do usisnog ventila treba biti topao da ne pređe u gas a da je održi kao paru...kada se smeša sa parom i HHo zapali dobijaš od prilike to kako si opisao.Kada para uđe u cilindar usled pritiska preći će u tečnost.Eto ga tvoje rešenje.Može lako da se proba a ne boli , samo treba weber karburator i neki jugo za otpis .Mora Fizika+Hemija+Elektronika+Mehanika ... ali za sve ima rešenja.

Comment

• Mikelandjelo
            CBC Veteran
            • 07.09.2010
            • 130

Za ugovor na neodređeno možemo da "ne spavamo" u stereo varijanti

Comment

• Mikelandjelo
              CBC Veteran
              • 07.09.2010
              • 130

Inače da vam opišem jedno iskustvo koje govori o eksploziji posude sa gasom pored glave ... kada je eksplodiralo ja ništa nisam čuo,sve je izgledalo normalno,vidim nema gasa pa pratim napajanje okrenem se i vidim posuda na sve strane.Kao da me na trenutak isključilo....nisam primetio ni da su leteli komadi a bili su svud oko mene (sreća tanak plastični sud bio)....jednostavno kao da se ništa nije desilo...neverovatno ...upalilo se oko 1l gasa...prasak se čuo 10m od kuće.A subjektivni efekat je bio bez ikakvog zvuka,desno uvo posle par minuta sam primetio da ne radi nego "peva " ... danas posle 24h još peva a vraća se u normalu.U početku sam imao fizički efekat da imam čep u uhu.Znači sam se smejem kako apsolutno ništa nisam registrovao i kako je moguće tako nešto.Da nisam video ne bih ukapirao da je eksplodirao sud.A eksplodiralo je na 50cm od moje glave pored desnog uha.Tako da razmislite opet kada probate bilo šta sa paljenjem istog .Samo što manje eksperimentalne posude i što kraći putevi za gas...i sve od što tanjeg materijala.

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Originally posted by Pera Zdera

Ovde nije prikazan nacin ubacivanja fino rasprsene vode u cilindar (zato sto nemam pojma kako to uraditi)
                Pa potrebno je na pr. neko mitsubishijevo vozilo sa GDI motorom
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• halo
                  CBC Član
                  • 31.07.2010
                  • 60
                  • Kruševac

Originally posted by M-power
                  Pa potrebno je na pr. neko mitsubishijevo vozilo sa GDI motorom
                  Ovakav GDI motor?

Mnogo "jednostavan" motor.

Comment

• singer
                    CBC Član
                    • 13.07.2010
                    • 29
                    • vrsac

Originally posted by Pera Zdera

Osnovna stvar je u tome da vodonik sluzi samo da napravi visoku temperaturu da bi voda odmah isparila, a ne kao osnovno pogonsko gorivo.
                    Treba proracunati koliko je potrebno vodonika a koliko vode da bi sistem bio sto vise na vodu a sto manje na vodonik.
                    Mozes da razmislis o 'STIRLING MOTORU'! http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D1%82 ... 0%BE%D1%80 Brener na vodonik i ....

Comment

• Mikelandjelo
                      CBC Veteran
                      • 07.09.2010
                      • 130

Originally posted by Mikelandjelo
                      Na usisnoj grani dovesti malo vodene pare pri čemu ceo dovod do usisnog ventila treba biti topao da ne pređe u gas a da je održi kao paru...kada se smeša sa parom i HHo zapali dobijaš od prilike to kako si opisao.Kada para uđe u cilindar usled pritiska preći će u tečnost.Eto ga tvoje rešenje.Može lako da se proba a ne boli , samo treba weber karburator i neki jugo za otpis .Mora Fizika+Hemija+Elektronika+Mehanika ... ali za sve ima rešenja.
                      Elem da se ne ponavljam nikakav poseban motor ne treba i vrlo lako se dobija da ima malo vode u motoru.Imam jedno pitanje inače ... kada ima previše HHO, ako motor radi na leru .... kako će se ponašati motor?

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Mikeloandjelo, nastaviš li da soliš temu odmaraćeš mesec dana, ako ne razumeš šta radiš ja ti neću objašnjavati. Nije problem malo vode??? Više od 30 godina radim ta ukakana auta i otkad je čovek pomenuo tu mudroliju razmišljam o tome kako to napraviti da bude kontrolisano, raspršeno u pravom trenutku, da ne strada motor, da ga ne pojede korozija itd... Kumst je napraviti da to radi i ostane da radi a ne da traje 5 minuta radi ogleda.

Sad ti dodješ i rešiš očas posla kao ono sinoć samo što nije auto na vodu ali se malo raspao.
                        Smiri se, imaš više od trećine postova po strani, ukratko zagadjuješ temu i smaraš one što bi nešto pametno napisali.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Mikelandjelo
                          CBC Veteran
                          • 07.09.2010
                          • 130

Nema me,ne bih da trujem ... pozdrav svim i puno sreće vam želim u radu.

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

Originally posted by qwisko
                            Znam da rupe za dovod treba da budu sto manje. A ovo sam nacrtao na poslu za par sekundi.
                            Koristim neki prohrom, veruj mi da ne znam koji. Dobio sam manju tablu od prijatelja, pa to koristim za ''igranje''. Kad to istrosim na nekoliko razlicitih varijanti, videcu koja je najbolja, pa onda idu pravi materijali. Skupo je zadovoljstvo eksperimentisati sa 316l
                            Vidi,jos jednom,ako uzmes neodgovarajuce elektrode i potopis ih u rastvor NaOH i prikljucis napajanje,eksperiment ce ti trajati svega nekoliko sati i kraj. A ako ces koristiti bikarbonu sodu,sirce,itd,onda treba druga konstrukcija (manje celija). Znaci,prohrom koji Ti je potreban za NaOH,nije mu bitan naziv ali NE SME DA "HVATA" MAGNET!

Comment

• painter
                              Banovan
                              • 04.03.2010
                              • 738
                              • beograd,m.mostanica

Originally posted by Mikelandjelo
                              Dajte najjeftiniji način da se napravi najefikasnija zaštita za povratni plamen....neće da vam ode bogatstvo...a mnogo će pomoći...Painteru de nešto konkretno i javno javno te zamoljavam.Svi smo ovde da svima doprinesemo,a ovo nije neka stvar koja garantuje zaradu već nešto da spreči ono šta se meni juče desilo.
                              Ako ti je pirinac skup onda... A rekao sam Ti preko telefona jos nekoliko nacina. Dakle????

Comment

• painter
                                Banovan
                                • 04.03.2010
                                • 738
                                • beograd,m.mostanica

Ona ideja s vodenom parom je dobra ali nije iz ove price,nama treba voda u sto finijoj magli. Na papiru imam sve reseno,napokon sam nasao i neku opremu potrebnu za to ali u principu je sve preterano jednostavno (ako uspe) i ako nas neko ne ubije posle! Najbolje je za sada sto jednostavnija masina,benzinac,a posle moze i s dizelasem da se proba...

Comment

Working...
                                X