ATEST

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Calimero
    CBC Član
    • 09.07.2007
    • 13
    • Novi Sad

Originally posted by Dora
    U Novom Sadu ovaj poslednji korak za sada nij potreban. Kad budeš išao na slede?i tehni?ki u vezi registracije pokažeš atest pa ?e upisati u saobra?ajnu kasnije u SUP-u.
    Ipak cu morati sada sve da odradim jer treba da putujem u inostranstvo

Comment

• Davor
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2005
      • 498
      • Novi Sad

U NS-u se ne meri tezina auta i ne upisuje se u saobracajnu pa samim tim ostaje ti stara saobracajna,a sad moras sa potvrdom od atesta da odes u SUP i opet platis istu taksu (bila je pre 1060din) i onda na vanredni tehnicki da ovi ustanove da ti stvarno imas gas( kao da na atestu oni to nisu znali i to moras da platis 700din) pa na kraju opet u SUP da ti udare pecat.Lopovska drzava pa mora na tako providan nacin da ti otima pare iz dzepa.

Comment

• Calimero
        CBC Član
        • 09.07.2007
        • 13
        • Novi Sad

Originally posted by Davor
        edit: sri98 Ne citirati post iznad
        Cekaj, nije mi bas najjasnije - zasto sada moram prvo u SUP pa na vanredni tehnicki pa opet u SUP? Gde sad da odem sa atestom - na koji salter u SUP-u? I sta ce mi oni reci - nadam se ne nesto tipa: "Aha, vidimo, uradio si atest, lepo, ajde sada idi na vanredni tehnicki pa dodji opet da ti udarimo pecat"

Comment

• Davor
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2005
          • 498
          • Novi Sad

Veruj mi tako je,ja nisam znao pre dve godine za tu otimacinu para da moram dva puta istu taksu i tehnicki da platim,toliko sam popizdeo tada na onu salterusu da sam joj svasta rekao u lice
          Kad imas potvrdu od Atesta odes sa njom u SUP i platis taksu i onda odes na vanredni tehnicki pa platis ga i sa tim papirom sa tehnickog odes u sup na zigosanje.(tako sam ja uradio pre dve godine,sad ako su promenili nesto ne znam).

Comment

• Saša
            CBC Senator
            • 05.11.2006
            • 277
            • NS

Originally posted by Calimero
            Evo, posto sam pre neki dan pitao oko procedure za uput na atest u Novom Sadu - da prenesem sta sve tacno treba posto sam i to prosao.

Za uput su potrebni fotokopija licne karte, saobracajne dozvole i atesta boce i mora vlasnik vozila licno da dodje po uput. Potrebna je i molba ali ne treba nista da se "priprema kod kuce" vec vam tamo daju obrazac u koji upisete podatke. Uplacuje se iznos od 1210din - broj ziro racuna nalazi se na kucici dezurnog policajca. Ceka se na drugom spratu, ispred sobe 8, i kazu da je uvek prilicna guzva - ja sam cekao nekih 2 sata.
            Juce sam odradio i atest na Masinskom fakultetu. Potrebni su: uput iz SUP-a, fotokopija saobracajne dozvole i fotokopija atesta boce. Papiri od isparivaca nisu neophodni. Uplacuje se iznos od 3202din. Guzva je poprilicna - ja sam dosao oko pola 8 i bio sam 39. na redu. Dosao sam na red oko pola 12. Mogu vam reci da veliki broj vozila nije prosao atest tj. ispitivaci su imali puno primedbi. Procedura je da vam prvo pregledaju bocu - znaci, da li podaci na papiru odgovaraju plocici na boci, da li je ventil odgovarajuci, namazu sapunicom spojeve i sa ogledalcem gledaju da li curi plin. Ponekom namazu i prikljucak za punjenje plina. Potom "prelaze" napred - tj. pregledaju raspored instalacije i na kraju traze da se upali auto i prebaci na plin i tada opet mazu sapunicom potrebne spojeve na instalaciji. Ako je sve ok, sveukupno traje nekih 5 minuta.
            Atest cu ici da pokupim licno u ponedeljak (uobicajeno je da salju postom ali na zahtev se moze i licno podici). Postoji i mogucnost dobijanja atesta isti dan (naravno, ako vozilo prodje atest) i to se placa dodatnih 1602din.
            Svaka ?ast za ovo. Milion pitanja i odgovora na ovu temu, a nijedan ovako jasan i koristan...

Meni dakle ostaje samo da odem do Lifama i izmolim nekako taj papir za bocu, a poželjno bi bilo i da posetim nekog dobrog majstora voljnog da sve prekontroliše i ispravi eventualne greške instalacije (a ima ih, ?ak ih i ja laik prime?ujem)...

Comment

• zmajn
              CBC Početnik
              • 26.12.2006
              • 4

Pozdrav,

da li u Novom Sadu na masinskom fakultetu moze da se izvrsi atest ako nemas papire od onog ko je ugradjivao gas i ako nemas papire od boce(prepise se samo broj...)?
              Koja ekipa dolazi u NS, iz auto moto saveza ili ?

Comment

• Calimero
                CBC Član
                • 09.07.2007
                • 13
                • Novi Sad

Originally posted by zmajn
                edit: sri98 Ne citirati post iznad
                Kao sto sam napisao, za atest na Masinskom fakultetu u Novom Sadu je neophodna fotokopija papira od boce - papir od isparivaca ne mora.
                E sad, neko je valjda spomenuo da se u Auto moto savezu moze uraditi atest bez papira od boce ali ti je on svejedno potreban da bi dobio uput za atest u SUP-u. Jedino, mozda, da uzmes neciji atest boce, kopiras pa to predas u SUP-u da bi dobio uput a atest odradis u AMS gde ti (navodno) nece traziti papire.

Comment

• Timothy Leary
                  CBC Senator XXL
                  • 23.04.2006
                  • 439
                  • Beograd

nije navodno, na svakoj krstenoj boci se svi podaci nalaze utisnuti na istoj, tako da se to moze odraditi, u Beogradu pri supu ne traze nikakve papire od instalacije pri uzimanju uputa, tako da nije problem dobiti atest bez papira od boce....

Comment

• Saša
                    CBC Senator
                    • 05.11.2006
                    • 277
                    • NS

Dora je ve? objasnio da tu postoji "Kvaka 22"...

Naime, fauktet u NS-u može da izda atest na osnovu podataka na boci, ali ne sme bez uputa iz MUP-a, a oni ga u Novom Sadu ne daju bez tih papira...

Comment

• Calimero
                      CBC Član
                      • 09.07.2007
                      • 13
                      • Novi Sad

Koliko sam skontao pre neki dan kad sam bio na atestu na Masinskom fakultetu, ne moze se nikako odraditi atest bez papira od boce. Ono sto traze ali nije neophodno je papir od isparivaca. Doduse, neko kaze da moze u AMS ali treba proveriti. Bez obzira na to, neophodan je papir od boce da bi se dobio uput u SUP-u (sve ovo govorim za Novi Sad, naravno).

@Zmajn
                      A ko je uopste proizvodjac tvoje boce? Trebalo bi da vidis da li mozes nekako da ih kontaktiras pa da dobijes papir od boce od njih. Ja od predhodnog vlasnika auta nisam dobio nijedan jedini papir vezano za plin, pa sam na Dorin savet otisao u EuroGas (oni su zastupnici za poljske GZWM boce a moja je takva), oni su kontaktirali fabriku i u roku od 10 dana sam dobio original atest od svoje boce.

Comment

• zmajn
                        CBC Početnik
                        • 26.12.2006
                        • 4

Proizvodjac je Icom, sediste je u Italiji ali ima ih i u Poljskoj(kod nas nema zastupnika za te boce ili ih ja ne znam, ako neko zna neka pomogne ...)

Nego, da li moze u jednom supu(opstini) da se dobije uput za atest(bez papira-dobio sam) a drugoj opstini tj. u Novom Sadu na fakultetu da se izvrsi atest ? Ili i sve mora da se uradi tamo gde je auto registrovan?

Comment

• Timothy Leary
                          CBC Senator XXL
                          • 23.04.2006
                          • 439
                          • Beograd

Uput dobijas u supu pri kom je auto registrovan, atest mozes da radis gde god hoces

Comment

• Calimero
                            CBC Član
                            • 09.07.2007
                            • 13
                            • Novi Sad

Evo da ja dovrsim svoje izlaganje u vezi dobijanja atesta u Novom Sadu posto sam konacno sve zavrsio.
                            Atest sam podigao licno na fakultetu - bojao sam se da ne zaluta posta a bitno mi je bilo da dobijem papir na vreme jer treba da putujem za vikend. Posle toga se ide na vanredni tehnicki pregled (platio sam ga 400din) gde vam upisu u registracioni list da je ustanovljen plin i u mom slucaju (kao i kod svih drugih koji su radili atest na Masinskom fakultetu u Novom Sadu) doslo je do promene tezine pa je i to upisano.
                            E sad, u malom kartoncicu (atestu) pise nova tezina (auto mi se "ugojio" 37kg ). Promena saobracajne nije neophodna (dovoljno je samo da se upise u napomenu da je vozilo na gas) ali sam ja ipak trazio promenu saobracajne jer je mali izdatak (kosta dodatnih 270din) a ovako mi se sve poklapa u atestu i saobracajnoj.
                            Posle vanrednog tehnickog, treba ici u SUP da se to sve konacno zavrsi. Potrebna je uplata za taksu (1130din) i u mom slucaju jos 270din za novu saobracajnu. I to je to!

Comment

• dare156
                              CBC Senator
                              • 07.03.2007
                              • 282
                              • Beograd

Jer se tehnicki radi pre zahteva za atest (odnosno pre SUP-a) nisam bas razumeo. Pozz

Comment

• Timothy Leary
                                CBC Senator XXL
                                • 23.04.2006
                                • 439
                                • Beograd

da, prvo tehnicki, pa onda sa tim registracionim listom ides u Ljermontovu....

Comment

Working...
                                X