F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Button zapanjen Grosjeanovim komentarima

Button ne smatra da je Alonso ključni igrač za ovogodišnje tržište vozača

Ferrarijev Fernando Alonso je često povezivan sa prelaskom u McLaren-Hondu, ali je on ove nedelje potvrdio da nema nameru da napušta Maranello i da je već ušao u pregovore za produženje svog ugovora.

„To ne menja moju stvar. To ništa ne menja jer je on uvek ostajao u Ferrariju“, rekao je Button.

Kada su mu pokazali Grosjeanove komentare, Button je rekao: „Da, to me zapanjuje.“

„Znam da vozači kažu da ne čitaju novine. Mi samo ne čitamo novine kada pišete nešto loše po nas, mi se pravimo da ne čitamo novine. To (Grosjeanovi komentari) me je iznenadilo. Mislim da on nije ključni igrač za tržište vozača, pre bih rekao da su dva McLarenova vozača ključni za tržište.“

Button je takodje pojasnio svoje komentare oko odlaska na kraju sezone ukoliko ne bude imao novi ugovor.

„Rekao sam da ako se ne budem trkao na kraju sezone, onda neka bude tako. To sam rekao. Ne mogu mnogo da utičem na to.“

„Ali to ne znači da se spremam za to, jer definitivno ne želim da odem u penziju još mnogo godina, ali kada toliko puta postavljate isto pitanje, onda morate da kažete nešto drugačije jer ćete postati dosadni.“

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7599&p=37832#p37832
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

F1 je mrtva

Poluprazna Monza i veliki baner na sred tribina

„Ružne nove staze, ružni bolidi, nema zvuka motora – F1 je mrtva“, glasio je ogromni baner koji su navijači doneli na poluprazne tribine u Monzi, „hramu brzine“ koji je do ove godine uvek bio pun navijača, od četvrtka ujutru do nedelje uveče.

Baner je ručno bio napisan plavom i crvenom bojom na ogromnom belom platnu, i ostao je na tribinama i nakon završetka treninga i odlaska navijača.

„Mislim da jedan baner ne može da utiče na sveukupno mišljenje o Formuli 1“, rekao je Ferrarijev Marco Mattiacci.

„Preko puta koje garaže je stajao baner McLarena?“, našalio se Red Bullov Christian Horner.

„Mislim da sam prepoznao ljude iz Formule E koji su postavili taj baner“, kroz šalu je rekao Lotusov Federico Gastaldi: „Ovo je fantastična trka, ovo je istorija. Nemojte tako.“

„Ovo je veoma čudno mesto da pričamo o ružnim stazama“, rekao je Marussijin John Booth: „Ovo je jedna od ikonskih staza na koju idemo.“

Poluprazne tribine

Ako postoji jedno mesto u Formuli 1 gde živi pravi, originalni duh sporta, onda je to Monza, zajedno sa Spa, Silverstone i Monaco.

Stara bankina, napuštena davne 1968.godine i dalje je mesto hodočašća za mnoge fanove ovog sporta.

Ferrarijevi „tifosi“ i dalje se probijaju kroz kapije, prolaze kroz šumovit park izvan Milana i silaze na startno-ciljni pravac nakon trke kao „crvena plima nacionalne strasti“.

A ovogodišnje trke su, po opštem mišljenju većine, veoma uzbudljive dok se Mercedesov duo žestoko bori za osvajanje titule.

Ali, baner odražava osećanje onih sledbenika koji osećaju da ovaj sport, sa njegovim novim i tišim V6 turbo hibridnim agregatima i sistemima za povraćaj energije i trkama na više egzotičnim mestima, više ne postoji.

"Nova" Parabolica

Ni Ferrari više ne pobedjuje kao pre, u slavnim danima ere Michaela Schumachera, a sport se bori čak i da povremeno izadje na naslovnim stranicama italijanske La Gazzette dello Sport.

Bivši Renaultov šef, Flavio Briatore, pokupio je simpatije nezadovoljnih fanova prilikom posete stazi kao gost Bernija Ecclestonea, koji takodje kritikuje nove motore.

„Ovo je nova F1. Možda je bolja, ali je mnogi ljudi ne razumeju. To je jednostavno tako“, rekao je on.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=107&t=7563&p=37834#p37834

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Kvyat prvi koristi sesti motor u sezoni

Danil Kvyat će zbog ovog postupka biti kažnjem pomeranjem za deset mesta na startu.

Vozač Toro Rossa prinuđen je da po šesti put zameni svoju pogonsku jedinicu što automatski donosi novu kaznu. Rus je kao i većina vozača koji koriste Renaultove motore imao velikih problema sa pouzdanoću svog bolida, što je nateralo tim da potroši sve svoje dozvoljene rezervne delove. Zbog toga će Kvyat sutra startovati sa deset mesta niže pozicije u odnosu na onu koju bude bio zabeležio na kvalifikacijama.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/kvyat-prvi-koristi-sesti-motor-u-sezoni

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Hamiltonu treci trening u Monzi

Treći trening pripao Hamiltonu

Treći trening na legendarnoj Monci otvorio je Daniil Kvyat, koji će ovu trku krenuti sa deset mesta niže pozicije zbog zamene motora.

Za njim na stazu su odmah izašli i Bottas, Chilton, Vergne, Maldonado i Grosjean.

Nakon prvih instalacionih krugova, prvo mereno vreme, na hard gumama, ostvario je Kevin Magnussen – 1:32.296s, a zatim je najbrži krug ostvario i Jenson Button – 1:30.913s, onda Kobayashi – 1:30.612s, Ericsson – 1:30.523s, a onda opet Button – 1:27.076s, pa 1:26.845s.

Nakon 15. minuta poredak prvih 10 je bio: Button, Ricciardo, Hulkenberg, Vettel, Perez, Vergne, Kvyat, Hamilton, Kobayashi, Maldonado.

1:26.693s je bilo sledeće najbrže vreme postavljeno od Valtteri Bottasa u 20. minutu treninga, a identično vreme postavlja i Fernando Alonso u 23. minutu sesije na radost svih fanova sa polupraznih tribina.

Istovremeno iz Mercedesovog tabora javljaju da Nico Rosberg ima probleme sa menjačem i da će morati da porade na njegovom bolidu što je označilo kraj njegovog trećeg treninga a možda i kaznu za trku, ako budu morali da ga zamene.

Na pola sesije poredak je bio: Bottas, Alonso (identično vreme – 1:26.693s), Massa, Button, Raikkonen, Hulkenberg, Ricciardo, Perez, Vettel, Kvyat, na 13. mestu je bio Hamilton.

U 31. minutu, Sergio Perez je morao da parkira svoj bolid na izalsku iz Curve Grande, zbog problema sa menjačem, pa je na kratko bila istaknuta žuta zastava u tom delu sektora.

1:26.573s za Buttona u 35. minutu, ali na kratko, jer je Hamilton par sekundi posle njega ostvario 1:25.742s nadoknadivši preko pola sekunde u poslednjem sektoru – potpuna dominacija.

Medjutim, da ne bi bilo sve baš savršeno, Hamilton se ubrzo požalio svom timu na probleme sa kočnicama i da mu DRS ne radi.

Fernando Alonso je prvi vozač koji je izašao na medium gumama i u prvom letećem krugu vozi vreme – 1:25.931s što je za 0.189s sporije od vremena Lewisa Hamiltona na hard gumama.

Na istim gumama, Kimi Raikkonen vozi 1:26.327s, što je bilo za 3. poziciju u tom momentu a Sutil dolazi na 17. poziciju, dok svi ostali čekaju u svojim garažama na zamenu guma i poslednji izlazak na stazu.

Poslednjih deset minuta vozači su prešli na medium gume kako bi odvezli simulacije kvalifikacija i tom prilikom je samo Hamiltonu pošlo za rukom da spusti svoje vreme postignuto na hard gumama na 1:25.519s.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=107&t=7563&p=37842#p37842

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Hamilton dominantan na kvalifikacijama u Monzi

Britanac je konačno prekinuo niz pol pozicija timskog kolege Rosberga.

Prvi deo kvalifikacija je pripao Hamiltonu koji je sa vremenom 1m25.363s bio ispred Rosberga i dva vozača Williamsa koji su ponovo znatno pojačali tempo u odnosu na slobodne treninge. Odličan tempo su ponovo prikazali i McLareni koji su bili ispred Ferrarija i Red Bulla. Kvalifikacije su nakon Q1 završili Maldonado, Grosjean, Kobayashi, Bianchi, Chilton i Ericsson. Za Marussiju i Caterham se očekivalo da neće moći da prođu u Q2, dok Lotus nije napravio nikakav napredak od juče i nisu bili ni blizu vremena koje je bilo neophodno za prolaz dalje.
            Drugi deo kvalifikacija je doneo i neka iznenađenja, a tu pre svega spadaju ispadanje Raikkonena koji je bio dvanaesti i Hlkenberga koji je bio četrnaesti. Osim njih su kvalifikacije u Q2 završili Kvyat, Vergne, Sutil i Gutierrez. Na vrhu nije bilo bitnijih promena. Hamilton je ponovo bio ispred timskog kolege Rosberga sa krugom 1m24.560s dok su ih Williamsi pratili u stopu.
            Britanac je svoju formu potvrdio i u borbi za pol poziviciju pošto je sa vremenom 1m24.109s bio dve desetinke ispred Rosberga i šest ispred Bottasa. Massa je bio četvrti dok je treći startni red pripao McLarenima koje je predvodio Magnussen. Alonso je na kraju došao tek do sedme pozicije, Vettel je bio osmi, Ricciardo deveti, a Perez deseti.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/hamilton-dominantan-na-kvalifikacijama-u-monci

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Oba Mercedesova vozaca zadovoljna nakon kvalifikacija

Hamilton i Rosberg će biti slobodni da se trkaju u nedelju.

„Ponosan sam na ljude u mojoj polovini garaže. Prošli su kroz težak period, ali su se sjajno vratili. U svaku trku ulazim sa uverenjem da ćemo imati čist vikend, ali videli ste šta se juče dogodilo. Onda je i Nico imao problem jutros, ali je dobro što se ova sesija završila bez većih problema. Slobodni smo da se trkamo i ta odluka je doneta prošlog vikenda. Nadam se da ćemo doći do nove dvostruke pobede, a voleo bih da imamo i konkurenciju što bi bilo sjajno za navijače“, izjavio je Hamilton.
              „Trenutno su mi prioritet pobede i ne razmišljam o finišu sezone. Od prvog kruga u kvalifikacijama sam imao dobar osećaj. Mislio sam da će biti nekih problema zbog propuštenog trećeg treninga, ali je sve bilo u redu. Druga pozicija je dobar plasman, a sutra je sve moguće. Lepo je videti da smo i ovde dominantni i ekipa je odradila sjajan posao“, rekao je Rosberg.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/oba-mercedesova-vozaca-zadovoljna-nakon-kvalifikacija

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Bottas zadovoljan svojim ucinkom

Valtteri Bottas zauzeo je treće mesto na kvalifikacijama za VN Italije.

Vozači Williamsa zauzeli su drugi startni red na gridu u Monci, stim što se Valtteri Bottas našao ispred Felipea Masse.

"Bilo je veoma blizu. Nije bilo lako jer ovde imate mnogo zona za kočenje koje su veoma neravne na stazi sa malo prijanjanja, što znači da je bio teško da zadržim konstantnost po krugu. Nadam se da ću uspeti da pariram Mercedesima. Još od juče se vidi da oni imaju malo više tempa, ali nadam se dobroj trci." kazao je Finac.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/bottas-zadovoljan-svojim-ucinkom

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Alonsa motivise publika na tribinama

Španac namerava da iskoristi podršku publike u Monci da se motiviše pred sutrašnju trku u koju kreće sa sedmog mesta.

„Kvalifikacije su bile u redu. Mislim da mogu da kažem da sam zadovoljan krajnjim ishodom. Imamo ogromnu podršku ovde i svi su ludi za Ferrarijem. Svi oni se nadaju da Ferrari može ponovo da pobeđuje. Danas su me videli kako sam se kvalifikovao na sedmo mesto, ali to je nebitno. Oni će se sutra nadati da mogu da me vide kako pobeđujem i to me silno motiviše. Nadam se da ću moći da im pružim dobar rezultat sutra“, izjavio je Alonso.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/alonsa-motivise-publika-na-tribinama

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Force India ocekivala mnogo vise od kvalifikacija u Italiji

Oba vozača tima imala su želju da zabeleže bolji rezultat.

Nico Hulkenberg nije ispuno svoja očekivanja na kvalifikacijama na VN Italije, pošto je sesiju morao da završi već u drugom delu. Sa druge strane Sergio Perez uspeo je da se probije u Q3 gde je postavio deseto vreme.

"Mogao sam da ostavrim mnogo bolju poziciju, ali u svom finalnom pokušaju nisam imao tempa. Glavni problem bila je gužva na stazi koja se stvorila na Parabolici. Svi su me zadržavali pa sam zbog toga izgubio temperaturu i pritisak u gumama. Ipak, nadam se da mogu da na trci popravim učinak i već da u prvom krugu nadoknadim pozicije." kazao je Nico Hulkenberg - 14. mesto.
                    "Mogu biti zadovoljan rezultatom. Deveto mesto možda je bilo moguće ali izvukao sam maksimum iz bolida. Ako se okrenemo i pogledamo jučerašnji dan onda bi trebalo da danas imamo dobar tempo što nije bio slučaj." kazao je Sergio Perez - 10. mesto.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/force-indija-ocekivala-mnogo-vise-od-kvalifikacija-u-italiji

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Red Bull: Ocekujemo borbu za peto mesto

U Austrijskom timu smatraju da je peto mesto sutra apsolutni maksimum.

„Realno, mislim da smo danas mogli da se nađemo na bilo kojoj poziciji između petog i desetog mesta. Bilo je veoma blizu. Šteta je kada vam bolji plasman izmakne za samo par desetinki, ali znali smo da će biti tako. Verujem da ćemo sutra biti brži od McLarena i verovatno imamo sličan tempo kao Ferrari. Williams i Mercedes su bojim se nedostižni, ali videćemo“, izjavio je Vettel.
                      „Nisam očekivao da budem tek deveti i svakako sam razočaran plasmanom. Sebastian je ispred mene, ali činjenica je da smo danas zakazali u celini. Nadam se da će trkački tempo biti bolji i da ćemo moći nešto da uradimo“, rekao je Ricciardo.

Preuzeto sa
                      http://f1-serbia.com/najnovije/red-bull-ocekujemo-borbu-za-peto-mesto

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Lotus prizeljkuje toplije vremenske uslove

Oba vozača tima iz Enstona ispala su već u prvom delu kvalifikacija.

"Ovo nije bio perfektan dan. Još ranije smo znali da nam karakteristike ove staze neće odgovarati pa smo zbog pregrevanja još jutros morali da promenimo interkuler. Ovakve ruzltate smo i očekivali pa zbog određenih problema sa bolidom pojedini Pastorovi mehaničari su pomogli mojim momcima kako bi što bolje spremili bolid. Ipak, sutra se nadamo da možemo da zabeležimo pristojan rezultat." kazao je Roman Grosjean - 18. mesto.

"Svi smo znali da će kvalifikacije biti dosta teške jer nam fali brzine na pravcu. Na trci se nadamo da možemo da popravimo stvari. Ovoga puta nismo mogli da kontrolišemo degradaciju guma." dodao je Pastor Maldonado - 17. mesto.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/lotus-prizeljkuje-toplije-vremenske-uslove

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Sauber: Nasi vozaci su bili na limitu

Sutil i Gutierrez će u sutrašnju trku krenuti sa petnaestog i šesnaestog mesta.

„Ukupno gledano, kvalifikacije nisu bile loše i pokušali smo da izvučemo maksimum iz bolida. Mislim da sam mogao da imam par desetinki bolje vreme s obzirom da sam napravio jednu grešku u poslednjem krugu. Ferrari je takođe obavio sjajan posao kako bi izvukao maksimum iz motora koji je sada bliže Mercedesu nego ranije. Još uvek nam fali tempo sa kojim bi smo mogli da se borimo za bolji plasman, ali ovo je danas bio maksimum“, rekao je Gutierrez.

„Bile su ovo solidne kvalifikacije s obzirom da smo na trećem treningu imali neke probleme. Na početku sesije je upravljanje bolidom bilo dosta teško, ali se balans popravljao iz kruga u krug. Prilično sam zadovoljan poslednjim krugom i petnaesto mesto je bilo maksimum“, izjavio je Sutil.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/sauber-nasi-vozaci-su-bili-na-limitu

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Toro Rosso: Ovo je nepredvidiv vikend za nas

Oba vozača tima nisu uspeli da uđu u završni deo kvalifikacija.

"11. mesto je dobar rezultat za mene i učinio sam sve što sam mogao. Bolid je bio težak za vožnju i imao sam problema da sastavim dobar krug, ali ću zbog moje kazne startovati sa 21. mesta. Sa pozitivne strane dobar stvar je što nećemo morati da kaznu prenesemo na trku u Singapuru. Biće teško sutra, ali oslanjaću se na taktiku." kazao je Danil Kvyat - 11. mesto.

"Imao smo dobre krugove u Q1 i Q2, ali oni nisu bili dovoljni dobri da prođem u treći deo. Za sada se mučim sa bolidom. Mislim da je ovo za nas jedan od najtežih veiknda u ovoj sezoni. Ipak, imam pozitivan stav što se tiče sutrašnje trke." kazao je Jean-Eric vergne - 13. mesto.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/toro-rosso-ovo-je-nepredvidiv-vikend-za-nas

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

McLaren: Imamo dobar bolid za trku

Vozači McLarena su bili iznenađeni i zadovoljni današnjim rezultatom.

„Zadovoljan sam, mada se kod mene sve posložilo tek u kvalifikacijama. Pomalo sam i iznenađen našim kvalifikacionim tempom, a Mercedesov motor je pružao odlične performanse. Williams i Mercedes deluju nešto bolje od nas, ali to nas neće sprečiti da se borimo za dobar plasman i ozbiljnije bodove. Trkački tempo je dobar i mislim da imamo bolid sa kojim možemo da se trkamo“, izjavio je Magnussen.

„Izgledali smo dobro tokom celog vikenda i postepeno smo poboljšavali setup. Nisam imao čist krug u finišu Q3, tako da mislim da sam možda mogao i do boljeg plasmana. Malo sam iznenađen velikim zaostatkom za Williamsom, ali danas smo bili treći najbolji tim što nije loše. Sutra bi trebalo da bude još toplije i mislim da to može da nam pomogne“, rekao je Magnussen.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/mclaren-imamo-dobar-bolid-za-trku

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Montezemolo: U Ferrariju ostajem jos tri godine

Predsednik kompanije prekinuo je sve sumnje vezane za napuštanje Ferrarija.

Prvi čovek Ferrarija posetio je tim na VN Italije u Monci gde se pred početak kvalifikacija obratio novinarima.

"Čuo sam dosta priča o meni. Obično se one dešavaju tokom leta, ali izgleda da je ovo prevršilo svaku meru. Ja sam na poslu, nisam ovde na odmoru." kazao je Montezemolo.
                                On je novinarima kazao da je na mesto predsednika izabran u martu i da tu namerava da ostane još tri godine.
                                "Trenutno se spremamo za veliki Ferrarijev događaj u Los Anđelesu, za sajam automobila u Parizu a ujedno dao sam reč svim akcionarima da ću na ovom mestu ostati još tri godine. Ako bude bilo još nekih informacija ja ću vam reći. Svi radnici u našoj kompaniji su veoma važni za mene."
                                Ovom prlikom on se ponovo dotakao teme o novim pravilima.
                                "Mi moramo ponovo da privučemo gledaoce, opet moramo da budemo u centru pažnje. Pravila moraju da budu manje komplikovana, da sarađujemo sa svima u Formuli 1, televizijama, medijima, promoterima kako bi ostvarili veći profit." dodao je prvi čovek tima iz Maranela.

Preuzeto sa
                                http://f1-serbia.com/najnovije/montezemolo-u-ferrariju-ostajem-jos-tri-godine

Comment

Working...
                                X