F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Raikkonen: Znam da nisam izgubio na brzini

Kimi Raikkonen izjavio je da nije zadovoljan učinkom u prvom delu sezone ali je priznao da još može da pobeđuje na trkama.

"Ovo je za mene bio težak prvi deo sezone. Znam da nisam izgubio na brzini koja me krasila još iz prošle godine, pa je tako za mene bilo razočaravajuće se da borim sa tehničkim problemima koji su me zadesili. Očekujem da će drugi deo šampionata biti mnogo bolji, ali generalno biće teško da se očisti ovaj loš utisak." kazao je Raikkonen.

"Ima još puno posla koje treba da završim kako bi bio sigurniji da stvari idu u pravom smeru. Verujem u ljude i tim, kao i da možemo doći do ciljeva koje smo zacrtali. Nadam se da je Ferrari postavio odgovarajuće ljude na pravim mestima i nadam će se to isplatiti."
    "Znamo šta moramo i možemo da uradimo i do tamo čeka nas dug put. Sledeće sezone moraćemo da napravimo dugačke korake kako bi popravili stvari. Ali, moramo da idemo korak po korak i nadam se da nećemo imati puno problema kao ove sezone." dodao je Finac.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/raikkonen-znam-da-nisam-izgubio-na-brzini
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Lowe: Podigao sam Mercedes na visi nivo

Pady Lowe veruje da je njegov dolazak u tim omogućio Mercedesu da se bori za titulu.

Lowe je sredinom prošle sezone napustio McLaren i došao u Mercedes, ali je tek posle odlaska Rossa Brawna dobio značajniju funkciju u timu.

"Mercedes nije bio tako nadmoćan od kada je ušao u Formulu 1 ali je prošle godine počeo da pobeđuje na trkama. Svaka čast Rossu, on je bio veliki deo ovog procesa. Ipak, mislim da sam ja taj koji je tim podigao na veći nivo. Video sam neke rupe koje Ross nije uspeo da pokrije, iskoristio sam to i sada smo vodeći tim u šampionatu." kazao je Lowe.
      "U pojedinim slučajevima neke stvari su se kretale u veoma pogrešnom smeru, pa sam ja to okrenuo za 180 stepeni."

Od kada je tehnički direktor Mercedesa postao važan šraf u celoj mašineriji, sve promene koje je on uveo po njegovim rečima počele su polako da se isplaćuju.
      "Ross od decembra nije više sa nama. Formula 1 je veoma brz posao pa tako ne mogu da se setim šta se sve dešavalo pred Novu godinu. Ja samo gledam napred i fokusiran sam na naredne trke. Za sada ovo je fantastična godina gde pravimo istorijski rezultat." dodao je on.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/lowe-podigao-sam-merecdes-na-veci-nivo

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Montezemolo napusta Ferrari?

Di Montezemolo napušta tim iz Maranela

Luca di Montezemo, dugogodišnji poredsednik Ferrarija, mogao bi u buduće da se nadje na mestu pretsednika nove avio kompanije AlItalia, koju bi trebali da kupe vlasnici Etihad kompanije.

Nedavno su se pojavile glasine da Etihad, želi da kupi Italijansku aviokompaniju, a da bi Ferrarijev pretsednik mogao biti postavljen na mesto pretsednika.

To automatski znači da će mesto prvog čoveka Ferrarija biti slobodno, i da će posle 23 godine Luca di Montezemolo sići sa čela najtrofejnijeg tima u F1, kao i jedne od najboljih autokompanija na svetu.

Kao njegov zamenik, pominje se nekočliko imena, medju kojima su i Marco Mattiacci, trenutni šef Scuderie Ferrari, John Elkann, pretsednik Fiat kompanije, koji je takodje i unuk Dani Anjelija, čoveka koji je osnovao Fiat.
        Još uvek nema zvanične potvrde da će Montezemolo napustiti Ferrari, ali glasine su sve jače oko kupovine AlItalia, kao i da kompanija Etihad želi Montezemola na čelu nove avio kompanije.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7465

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Kvyat odgovorio na kritike

Daniil Kvyat odgovorio na kritike Willija Webera

Bivši menadžer Michaela Schumachera je izjavio da su i vozači krivi za pad popularnosti Formule 1, optužujući ih da su „mlakonje“ i da nemaju hrabrosti poput Schumachera, Senne ili Villeneuvea.

Medjutim, to se nije svidelo mladom i perspektivnom Rusu.

„Po mom mišljenju, Formula 1 je i dalje sport u kome je hrabrost najbitnija“, kaže Kvyat.

„Ne volim kada čujem da neko kaže da moderni vozači više nisu vitezovi rizika i da, u poredjenju sa vozačima iz 80-tih, više nismo „pravi ljudi“.“

„To je sra*e. Sve što nas odvaja od 340 km/h i zida su naše kočnice i stotine metara afalta. Rizik u Formuli 1 se ne može izbrisati, ali tačno je da radimo sve što možemo kako bi poboljšali bezbednost staza i bolida.“

Willi Webber je takodje rekao da bi Schumacher, Senna ili Villeneuve „dali svoj odgovor na stazi“ umesto da kukaju svojim inženjerima preko radija.

Kvyat se ne slaže sa tim. „Sa novim pravilima, uloga inženjera je od presudnog značaja - upravljanje električnom energijom ne može biti kontrolisana samo od strane vozača.

„Da razjasnimo nešto: Ako postoji mogućnost za preticanje, vozač uvek mora da proba. Nikada se nije desila situacija da nam inženjer kaže da zaboravimo na to ili da sačekamo.“

„Ali, u isto vreme, moramo da se adaptiramo na situaciju sa potrošnjom goriva i istrošenosti guma.“

Što se tiče sugestija da su današnje trke dosadne, Kvyat je odgovorio: „Ne znam šta ljudi očekuju.“

„Gledao sam trke i mogu da kažem da spektakl uopšte nije loš.“

„Naravno, neke trke su uzbudljivije od drugih, ali ako se vratimo na trke 2000-tih godina kada je dominirao samo jedan vozač - šta je tu spektakularno?“

„Možda publika nije razumela promene pravila, ali sam siguran da smo na pravom putu. Treba vam hrabrost da promenite eksperimentalna rešenja, kako bi napredovali sa drumskim vozilima.“

Na kraju, kada su ga pitali koje bi pravilo odmah uveo kako bi poboljšao F1, Kvyat je odgovorio: „Ja bih malo sačekao.“

„Mislim da paket koji imamo nije toliko loš.“

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7460

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Button: Ne zelim da napustim F1

Još nema napretka u pregovorima sa McLarenom.

Bivši svetski šampion je nekoliko puta istakao svoju želju da i dalje ostane u McLarenu. Njegov ugovor ističe krajem ove sezone, a još uvek nije poznato da li ekipa namerava da ga zadrži.

Nedostatak bilo kakvog progresa u pregovorima je pokrenuo niz pitanja o njegovom eventualnom odlasku iz Formule1. Međutim, Britanac kaže da nema nameru da prelazi u neki drugi šampionat:

"Moja jedina želja je da ostanem u F1. Svakom se desi da ima težak dan i uvek mnogo boli kada niste konkurentni. Ipak, nastavljate da se borite. Posle lošeg rezultata desi se da imate dobre kvalifikacije i to je to-ponovo ste u igri”.

"U suštini, poželite da možete da vozite zauvek. U F1 su prisutne jake emocije, kako one pozitivne, tako i negativne. Ja već dugo živim na taj način i voleo bih da nastavim. Još uvek nisam star, prilično sam brz, uživam u trkama. Zato ne želim da napustim Formulu 1”, rekao je Button.

Direktor McLarena Eric Boullier je nedavno izjavio da su u timu "zadovoljni sa vozačkom postavom".

"Jenson zna da treba da osvoji što više poena. On je svetski šampion i ne mora da se dokazuje. Ostvario je dovoljno trijumfa za McLaren," rekao je Boullier.

"Sa druge strane, treba da budemo realni. Jasno je da ćemo za godinu-dve, morati da osvežimo vozački tandem. Kada dođe vreme za to, potražićemo nekog od vozača ko tada bude među najboljima”.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7462

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Grosjean: Ljubav prema Lotusu nece biti odlucujuci faktor

“Želja za pobedom je mnogo važnija”

Grosjean je zabeležio niz razočaravajućih rezultata ove godine, ali stručnjaci su složni u oceni da je Francuz odličan vozač koji se našao u lošem bolidu.
              Krajem sezone mu ističe ugovor sa Lotusom, ali još uvek se ne zna da li će Grosjean promeniti tim. U međuvremenu je potvrđeno da Maldonado ostaje i naredne godine.

Po Grosjeanovim rečima, ljubav prema Lotusu neće biti presudna u procesu donošenja odluke:

“Mnogo volim ovaj tim. Prija mi atmosfera, ali bez obzira na to, ovde smo da bismo pobeđivali. Verujem da će Lotus naredne godine biti bolji. Način na koji se radi jasno pokazuje da se ide u dobrom pravcu. Ipak, još uvek ne mogu da procenim da li Lotus moći da nadmaši rezultate postignute tokom 2012. i 2013. Nadam se da će moći da osvajaju poene. ”

Novinare je zanimalo da li se Grosejan oseća dužnim da dokaže svoju lojalnost ekipi koja ga je podržavala u teškim trenucima. Međutim, on kaže:

“Ne! Moram da mislim na svoju budućnost. Iako postoji mogućnost da Lotus sklopi ugovor sa Mercedesom, nisam uveren da će to rešiti sve probleme. Niko ne može unapred da zna u kom pravcu bi se tada razvijala situacija i u kojim oblastima bi moralo da se radi na poboljšanju performansi”.

“Upravo zato ne mogu da razmišljam o tome šta bi sve moglo da se desi naredne godine. Moram da učinim ono što je najbolje za mene”, rekao je Grosjean.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7463

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Ferrari radi samo za jednog vozaca

Slavni inženjer ponovo o svom bivšem timu

Nakon intervjua datog Leu Turiniju, i malo dužeg izlaganja o svom bivšem timu, Aldo Costa je sada dao malo širu analizu zašto Skuderiu ne smatra potencijalnim protivnikom sledeće sezone.

U intervjuu za italijansku La Republicu, Costa je dao svoje viđenje restruktuiranja tima pod Marcom Mattiaccijem. Za njega, svi ti napori, kako kaže neće uroditi plodom, jer Ferrari ima problem što radi samo za jednog vozača.

"Problem Ferrarija je što im je samo jedan vozač u fokusu. I tu nemate mesta za druge opcije. Morate da se povinujete zahtevima što dovodi do toga da nemate mesta za talentovane profesionalce", kaže Costa.

Takođe kaže da ne veruje u evoluciju Ferrarija za 2015.

"Ne verujem da će nam biti prenja 2015. To je zao što im je forma rada uvek ista. Čak i da istraju u tome, ne verujem da će se stvari promeniti za njih."

Costa je već ranije naveo da sve odluke donosi Montezemolo, ali i da nema bas neko mišljenje o Ferrarijevom vozaču br.1 Fernandu Alonsu.

Na kraju je Costa govorio o teškoćama za pravljenje konkurentnog vozila za 2015.

"Pravimo novu mašinu. Još dosta toga nam fali. Na žalost nova pravila nam baš i ne idu na ruku."

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7464

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Mercedes bi pobedjivao i sa Renaultom

Mercedes bi pobedjivao sa bilo kojim motorom

Force Indijin Otmar Szafnauer tvrdi da Mercedesova snaga ne leži samo u motoru i da bi ovaj tim pobedjivao sa bilo kojim agregatom ispod svoje šasije.

„Da bi neko pobedjivao mora sve da bude kako treba“, rekao je Otmar: „Pogledajte samo Mercedes-verujem da bi njihov bolid bio dovoljno dobar za pobede i da u sebi ima Renaultov ili Ferrarijev agregat.“

„Oni imaju dobar aero-paket, dobar mehanički paket, dobro razmeju ponašanje guma, imaju dobre vozače i strategije-i pobedjivaće i dalje. Uklonite njihov motor, stavite im drugi-oni će i dalje biti konkurentni.“

Mnogi su očekivali da će 2014. godina biti godina motora, ali Rumun tvrdi da to nije bio slučaj, kao što se vidi i kod pobeda Red Bulla ili kroz manjak pobeda drugih timova koji koriste Mercedesove agregate.

„Da li je ovo godina motora u Formuli 1? Možda malo više nego što je bio slučaj u prošlosti, kada su motori bili kompletno zamrznuti. Ali da li je ovo kompletno godina motora u F1? Nikako. Mi imamo isti motor kao Mercedes, kao i Williams i McLaren-a oni ne pobedjuju u trkama.“

Uprkos tome, on veruje da će rivali početi uskoro da kopiraju koncept Mercedesovog agregata.

„Ne razumem strateški pravac drugih motornih jedinica, ali siguran sam da u Formuli 1 svi gledaju šta drugi rade, i ako veruju da postoji nešto što im je promaklo, kao što sada znaju, oni će ti kopirati ... jednostavno-tako naša industrija funkcioniše.“

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7467

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Red Bull ne ocekuje velike poene

Red Bull "ograničava štetu" na sledeće dve trke

Red Bull ne očekuje da će trku na Spa ili u Monzi završiti sa velikim brojem poena, kako navodi šef tima, Christian Horner.

Obe staze su veoma brze zahvaljujući dugačkim pravcima i očekuje se da Mercedesovi timovi popune prvih deset mesta na gridu.

Christian Horner smatra da će njegov tim tek u Singapuru možda osetiti ukus šampanjca.

„Nikada se ne zna, može biti veoma vlažno u Spa i Monzi, a možda će i da postave mnogo više krivina“, našalio se Horner.

„Sad ozbiljno, Singapur će zaista biti naša sledeća prilika da zasijamo.“

„U sledeće dve trke ćemo najverovatnije iči na ograničenje štete, jer će se Force India iznenada pojaviti, Williams će biti brz, McLaren će biti brz i očigledno Mercedes će biti brz.“

„Zato moramo da izvučemo šta možemo u naredne dve trke, a posle, u prekookenskim trkama, da pokušamo da preokrenemo situaciju.“

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7468

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Montezemolo ipak odabrao da ostane u Ferrariju?

U poslednjih nekoliko dana pojavile su se informacije da bi Luca di Montezemolo mogao da napusti italijansku kompaniju.

Kako navode italijanski mediji Predsednik nema nameru da napusti Maranelo. Kao glavni razlog za njegov opstanak navode se dobri sponzoski ugovori i lične veze sa Etihadom i Alitalija, koje ne žele konflitke i u Ferrariju.
                      Na ovaj način, za sada, Luca di Montezemolo ostaje na čelu svog tima, što znači da su sve šanse da John Elkann postane prvi čovek Ferrarija pale u vodu. I pored globalne finansijske krize, Montezemolo je uspeo da i ove godine ostavri rekordan profit u kompaniji od 400 miliona dolara.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/montezemolo-ipak-odabrao-da-ostane-u-ferrariju

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Rossi otkrio da pregovara sa Haasom

Alexander Rossi izjavio je da je u pregovorima sa Geneom Hassom oko trkačkog mesta za 2016. sezonu.

Tim Haas dobio je zvanično odborenje od FIA-e da se priključi šampionatu Formule 1, pa tako Gene Haas ima nameru da te planove ostavri 2016. godine, sa ciljem da napravi dobru bazu u Americi i Evropi. Alexander Rossi je pre trke za VN Mađarske objavio da se pridružio timu Marussije kao treći vozač pošto je ranije napustio Caterham.

"Zaista sam srećan zbog Haasa. On je osoba koja je posvećena Formuli 1 i želi da je probliži svim Amerikancima. Formula 1 svake godine raste u mojoj zemlji i podrška je sve veća i veća. Znam da bi svi bili oduševljeni kada bi imali tim u ovom šmapionatu i verujem da će Gene odraditi dobar posao."
                        "Već smo imali priliku da razgovaramo i znam da bi i on voleo da vidi domaćeg vozača u njegovom timu. Ako dođe do prilike biće mi veoma drago da prihvatim tu ponudu. Moj cilj je da dođem do trkačkog sedišta i to je sasvim jasno." kazao je Rossi.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/rossi-otkrio-da-pregovara-sa-haasom

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Boullier: F1 sama sebi puca u noge

Šef McLarena nije zadovoljan predstavom koju trenutno pruža Formula 1.

I pored dominacije Merecdesa u ovoj sezoni, gledaoci najbržeg cirkusa bili su u prilici da vide zanimljive duele između Lewisa Hamiltona i Nica Rosberga. Iza njih u borbu su se povremeno umešavali Red Bull, Williamsa i Ferrari a Force Indija je takođe prikazala dobre performanse. Ipak, šef McLarenovog tima ne slaže se da je ovakva situacija dobra za ovo takmičenje.

"U ovom trenutku, Formula 1 sama sebi puca u nogu jer je veliki broj fanova kritikuje, ali smo ipak uspeli da vidimo dobro trkanje. Sada imamo veliki broj zemalja koje su zainteresovane za održavanje trke i mi svi trebamo da ovu situaciju iskoristimo na pravi način. Mislim da Formula 1 mora da novu tehnologiju što bolje približi fanovima kako bi ona njima bila jasnija i zanimljivija." kazao je Boullier.
                          I šef Saubera, Monisha Kaltenborn podržala je stav Erica Boulliera i kazala da je Formula 1 u poslednjih nekoliko godina bila previše pasivna prema svojim obožavateljima.
                          "Postali smo previše pasivni i ovakvo stanje dovelo nas je do situacije kada više ne možemo da izazovem emociju kod fanova. Oni gube interest za ovo takmičenje pa tako nisu zainteresovani za novu tehnologiju. Zato postoji prosto rešenje a to je da uprostimo trenutna pravila." dodala je ona.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/boullier-formula-1-sama-sebi-puca-u-noge

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Vozaci Marussie cekaju

Uprkos tome što je hvalio svoje vozače, sportski direktor Marussije Graeme Lowdon će sačekati do decembra kako bi potvrdio vozačku postavu za 2015.

Ranije ove sezone, Jules Bianchi je uspeo da osvoji prve bodove za ekipu Marussije na trci za VN Monaka.

Ta dva boda koje je osvojio doveli su Marussiju do devetog mesta u šampionatu konstruktora, što je najbolji rezultat ruskog tima od kad se takmiče u Formuli 1.

Njegov timski kolega Max Chilton je takodje uradio odličan posao sa dva trinaesta mesta.

"Mislim da obojica rade odličan posao,"rekao je Lowdon za Crash.net.

"Čini se da imamo odličnu atmosferu, vozači podstiču jedan drugog na zdrav način – imali smo samo jedan sudar oba automobila u Kanadi – i ovo je prva godina kada smo zadržali oba vozača i ispalo je vrlo dobro."

"Mislim da obojica uče. Obezbedili smo im prilično dobro, stabilno mesto gde mogu da unaprede svoje veštine."

Ali uprkos ovim rečima hvale, Bianchi i Chilton će morati da sačekaju kraj godine kako bi videli da li će ih ekipa zadržati.

Lowdon je rekao: "Kao i uvek, postoji 101 različit uticaj na timove i prioritet vozača, a isto je i sa vozačima."

"Što se tiče naše vozačke postave mi tipično čekamo do decembra da vidimo u kom pravcu idemo, i fokusiramo se da zadržimo poziciju u šampionatu do kraja sezone."

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7469

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Ricciardo: Pobediti Vettela je odlican osecaj

Ricciardo priznaje da se odlično oseća kad pobedi Vettela

Daniel Ricciardo izjavio je da se oseća odlično kada pobedi svog timskog kolegu Sebastiana Vettela, a ove godine je to uradio dosta puta. Za sada, Ricciardo ima dve pobede u šampionatu, dok njegov timski kolega nema nijednu.

Iako je ove godine prvi put dobio priliku da vozi u nekom jačem timu, niko nije očekivao da će biti ovako dominantan u odnosu na Vettela, i malo njih je očekivalo da Vettel bude bez pobede, a daRicciardo ima dve.

U prvom delu sezone, Ricciardo je odneo dve pobede i trenutno se nalazi na trećem mestu u šampionatu, iza Mercedesovog dvojca. Možda je i više iznenadjujuće što Ricciardo ima 43 boda prednosti u odnosu na četvorostrukog šampiona.

"Naravno,neću da lažem: osećaj je odličan", izjavio je Ricciardo za CNN."Znate, on je odličan vozač, i neko na koga mogu da se ugledam".

"To što sam pokazao odličnu brzinu protiv njega, ne samo u kvalifikacijama nego i u trci, daje mi dosta samopouzdanja, tako da uživam u tome trenutno".

Vettel od početka godine ima problema sa novim bolidom, i nikako ne može da nadje konstantnost i brzinu, ali je ipak pokazao znake oporavka sa dva podijuma. Medjutim, to je daleko od onoga na šta je navikao u protekle četiri godine, i pogotovo prošle godine, kada je pobedio na poslednjih devet trka.

Ricciardo je brzo sebe postavio na mesto zvezde F1, a čak je iznenadio i svog šefa Christiana Hornera.

"Daniel je pravo iznenadjenje ove godine", rekao je za SkySport ranije ove godine,"ali nismo tačno znali koliko".

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7470

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Szafnauer: Rivali će iskopirati Mercedesov motor

Jedan od vodećih ljudi Force Indije kazao je da će ostali proizvođači motora iskopirati Mercedesov koncept agregata.

Nemački proizvođač ove sezone ima veoma dominantnu pogonsku jedinicu koja koju krasi izuzetan dizajn a pre svega veličina turbo punjača. Zahvaljujući tome, četiri tima koja koriste Mercedesove agregate nalaze se na prvih šest pozicija u konkurenciji konstruktora. Zbog veoma oštrih pravila u razvoju motora, proizvođači trenutno mogu da minimalno menjaju njihov sastav, dok će naredne godine biti u prilici da izmene čak 48% postojećih delova.

Na pitanje da li ovo znači da će ostali proizvođači kopirati Mercedesov dizajn, šef trkačkih operacije Force Indije je kazao:
                                "Da. Ja ne razumem kakva će biti strateška odluka, ali timovi u Formuli 1 imaju trend da kopiraju jedni druge, jer veruju ako su nešto propustili onda to mogu naći kod komšija."

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/szafnauer-rivali-ce-iskopirati-mercedesov-motor

Comment

Working...
                                X