F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Bottas i Massa ostaju u Williamsu i naredne sezone

Tim iz Grova potvrdio je da će i naredne godine imati istu vozačku postavu.

Ovu informaciju potvrdili su čeoni ljudi tima u svom motorhomu nekoliko sati pred poečtak VN Italije.

"Oba naša vozača ostaće sa nama i naredne sezone. Veoma sa srećan zbog toga." kazao je Frank Williams. "Ova potvrda daje nam dobru stabilnost za 2015. ali sada je naš fokus usmeren ka preostalim sedam trka u sezoni."
    "Veoma sa srećan što ostajem u timu i sa Williamsom imam lepu priliku da se dokažem u Formuli 1. Sada smo na pravom putu i u odnosu na prošlu godinu napravili smo veliki korak napred. Mislim da sada imam veoma dobru budućnost." kazao je Bottas.
    "Definitivno je lepo biti deo Williamsa, to je neverovatan tim sa dobrim ljudima. Svi smo kao familija i lepo mi je raditi sa njima. Drago mi je što ostajem tu i naredne godine jer smo i u ovoj sezoni pokazali da pravimo konstantan napredak. Nadam se da ćemo na lep način završiti ovu sezonu." dodao je Massa.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/bottas-i-massa-ostaju-u-williamsu-i-naredne-sezone
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Nasr spremio pare za Massino mesto

Felipe Nasr spremio 18 miliona za mesto u Williamsu

Kako navode glasine u padoku Monze, Felipe Nasr je uspeo da nadje načina da sebi obezbedi mesto u Williamsu za sledeću sezonu.

Ironično, Brazilac će možda zauzeti mesto koje trenutno pripada njegovom zemljaku, Felipeu Massi.

„To je javna tajna da bi Felipe Nasr bio srećan da dobije mesto, ali ja još uvek ne vidim da će biti tako“, rekao je komentator finskog MTV3, Oskari Saari.

„Mislim da će Williams nastaviti sa istom vozačkom postavom kao ove sezone“, dodao je on.

Nasrov menadžer je Steve Robinson, čovek koji vodi karijeru Kimija Raikkonena.

Još jedan finski novinar, Timo Pulkkinen, tvrdi da Nasr ima još jednog „keca u rukavu“.

„Jedan izveštaj, koji sam juče čuo, navodi da Nasr ima na raspolaganju 18 miliona dolara od svojih sponzora.

Možda je Williamsu potreban taj novac, ali i neko drugi bi bio srećan da ga uzme. Na primer, Sauber.“

„Možda Williams smatra da je Nasr slabiji od Masse i da će doneti manje bodova koji bi lako mogli da ih koštaju tih 18 miliona“, završio je Pulkkinen.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7606

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Alonso tipuje na Hamiltona

Alonso tipuje na Hamiltona za ovogodišnju titulu

Fernando Alonso, Hamiltonov bivši timski kolega, veruje da će iskustvo koje ima Britanac iz 2007. i 2008. godine, itekako uticati na osvajanje ovogodišnje titule.

„Mislim da Lewisu ne trebaju nikakve lekcije kako treba da se bori“, kaže Alonso: „Mislim da ima talenat i veštine da se bori za šampionat od prve godine u timu.“

„Istina je da je on možda u ovoj borbi spremniji jer mu nije prvi put da se bori sa titulu.“

Iskustvo bi moglo da napravi razliku izmedju Mercedesovih vozača, i zbog toga je Britanac Alonsov favorit.

„Jedna trka pred kraj šampionata (iz ličnog iskustva) bi mogla da promeni sve, i zato je on favorit.“

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7607

P.S. takodje je Alonso i na forumu CBC u temi "prognoza rezultata trke F1" kod Bokija tipovao na Hamiltona kao favorita

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

McLaren ce mozda zadrzati vozace

McLaren će možda zadržati oba svoja vozača

Trenutno se McLarenovi vozači nalaze u veoma teškoj situaciji jer obojica čekaju na odluku tima oko toga da li ostaju ili odlaze.

Više nije tajna da McLaren u svojim redovima želi nekog jačeg vozača, kalibra Fernanda Alonsa ili Sebastiana Vettela, koji bi od sledeće godine predvodili novu-Honda eru.

Medjutim, Ron Dennis kaže da će možda ekipa McLarena zadržati svoju vozačku postavu i naredne sezone.

„Ja sam veliki fan obojice, Kevina i Jensona“, rekao je Dennis u Monci: „Kevin je uradio fantastičan posao.“

Ali, Dennis dodaje da McLaren pažljivo posmatra stanje na tržištu vozača.

On jako želi da se ponovo spoji sa svojim starim štićenikom, Lewisom Hamiltonom, koji se trenutno nalazi u centru glasina dok Mercedes razmišlja da li da zadrži svoju vozačku postavu iduće godine.

„Niko nije mogao da predvidi tenziju unutar Mercedes-Benza, ili da zamisli niz scenarija koji bi mogli da dovedu do toga da se jedan od njihovih vozača nadje na tržištu do kraja godine.“

„To ne znači da ćemo mi automatski uzeti tog vozača, ili bilo kog drugog, u zavisnosti šta budemo imali.“

„To samo znači da pokušavamo da shvatimo ko nam je na raspolaganju, a onda tek da donesemo odluku. Možda se desi da ne promenimo odluku.“

Ron Dennis je dodao da će se do kraja sezone znati vozačka postava McLarena za 2015.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7608

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Briatore savetuje Mercedes

Mercedes treba da podrži jednog vozača

Bivši šef Benettona i Renaulta, Flavio Briatore, smatra da Mercedesova politika, da puste vozače slobodno da se trkaju i bore za titulu, samo ide na štetu timu.

Briatore, koji nije u Formuli 1 od 2009. godine, sve češće je u padoku sporta i društvu Bernia Ecclestonea, a prisustvuje i na VN Italije.

„Sezona je izvanredna. Moramo da se zahvalimo Mercedesu jer rade fantastičan posao i u ovom momentu su na samom vrhu“, rekao je Briatore u Monci.

Medjutim, kada su ga pitali kako bi on upravljao situacijom, nakon udesa koji se desio na VN Belgije izmedju timskih kolega u Mercedesu, Flavio je rekao: „Znate šta? Moja filozofija je da se trkate sa jednim vozačem.“

„Postoji samo jedan svetski šampion. Posle toga imate konstruktorski šampionat. Dva vozača su dobra za prikupljanje poena za titulu konstruktora, ali samo jedan za titulu šampiona.“

„U mom timu smo samo jednom vozaču uvek davali sve što je potrebno da bi pobedio. Ono što se dešava u Mercedesu je dobro za gledaoce, ali nije dobro za Mercedes.“

„Vozači moraju da shvate da hiljadu ljudi radi zajedno kako bi sastavili taj bolid. Auto nije samo vaš (vozačev) – Uvek sam govorio mojim vozačima: „auto nije vaš, vi ste pozajmili auto na dva sata, a onda ga vraćate nama“. Znači vi se borite samo u jednom trenutku.“

„I ako nema nikakve štete, to je dobro za publiku, fantastično za tim. Ali kada se borite i vidite da postoji 90% mogućnosti ... ovi ljudi znaju krivine u kojima nije moguće uraditi tako nešto. To je onda nešto drugo, meni se to ne svidja.“

Briatore je dodao da će Hamiltonu biti veoma teško da nadoknadi 29 poena u predstojećim trkama.

„Mislim da Nico izgleda veoma snažno u ovom momentu“, rekao je Briatore.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7609

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

McLaren dobio novog sponzora

Segafredo Zanetti i McLaren potpisali ugovor o sponzorstvu

McLaren je danas objavio da stupa u partnerstvo sa poznatim svetskim brendom kafe Segafredo Zanetti, kompanijom koja se vraća u F1 nakon 20 godina odsustva.

Italijanski brend, koji je deo Massimo Zanetti Beverage Group, je najveća privatna kompanija za proizvodnju kafe na planeti, i njihovi proizvodi se nalaze u preko 100 zemalja sveta, a nekada su imali veoma značajnu ulogu u sponzorisanju F1 timova.
              Kopmanija je prvi put ušla u F1 sport 1984 godine, i bili su sponzori Mclarena u periodu od 1984 do 1986 godine kada su za tim vozili Niki Lauda i Alain Prost. Takodje, njihov logo se nalazio i na kacigama i odelima, a poznati su i po tome što su sponzorisali Sennu na početku njegove karijere, kao i na samom kraju 1994 godine.

Segaferdo se vraća u F1 posle 20 godina odsustva, i 20 godina nakon Sennine smrti, a njihov cilj ej da se dodatno ojačaju internacionalne veze. Za trke u Aziji, Americi i Srednjem istoku, kompanija će imati svoje lokalne logoe Boncafé.

Predsednik Grupe Massimo Zanetti je povodom toga izjavio

"Ime Segafredo Zanetti je dugo bilo povezano sa motorsportom, i pogotovo sa Formulom 1, a naša odluka da se vratimo u sport sa obnovljenim timom McLarena je signal da se ojača ime brenda na globalnom nivou. Kada smo na tržištu tražili nekoga sa kime bi mogli saradjivati, a da ta kompnaija bude poznata, respektovana i inovativna, McLarenovo ime je bilo na smaom vrhu. Njihova dostignuća, kao i njihove saradnje sa svetski poznatim sponzorima je bila dovoljna da se odlučimo za saradnju. Kada se misli na Fomrulu 1, nemože da se ne misli na Mclaren, jer je to jedan od timova koji je stekao legendaran status. Isto je i sa brendom Segafredo Zanetti - a zajedno, verujem da možemo mnogo toga postići.Takodje, emocionalno, bila je moja odluka da se vratimo u sport nakon 20 godina od smrti mog velikog prijatelja Ayrtona Senne. Delovalo mi je kao prikladno da na njegovu 20-godišnjicu ponovo vidimo ime Segafredo Zanetti u F1. Ne samo to, moj odnos sa Ron Dennisom je ostao nepromenjen tokom svih ovih godina i unapred se radujem ponovnoj saradnji".

Nakon sklapanja ugovora o partnerstvu, i Ron Dennis je bio zadovoljan povratkom "starog" partnera u McLaren Grupaciju.

"Ja sam iskreno oduševljen što je Massimo Zanetti odlučio da se vrati u F1, pogotovo sa Mclarenom. On je dugo godina podržavao i McLaren i Ayrtona Sennu, a njegova starts prema motorsportu proteže se kroz celu kompaniju Zanetti. Segafredo Zanetti je jedno od najupečatljivijih imena u kafe industriji, ali je takodje i brend koji je sinonim za F1. Kao partneri Mclarena, mi imamo bogatu istoriju, a sada, mislim da imamo još dosta toga da ponudimo jedni drugima. Za Segafredo Zanetti , partnerstvo sa McLarenom je snažno za marketing na internacionalnim tržištima i to je odraz snage naših brendova, naša želja da prema partnerima budemo posvećeni i da zajedno sa moći Formule 1 dohvatimo armiju naših potrosaca i konzumenata širom sveta. Oduševljen sam što dva jaka globalna brenda, koja su sinonim za savršenstvo, ponovo saradjuju.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7604

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Vergne spreman za buducnost izvan F1

Vergne spreman i za druge serije van F1 u 2015.

Uskoro bivši vozač Toro Rosso tima, Jean-Eric Vergne, tvrdi da gleda na sve trkačke serije, čak i izvan Formule 1, za 2015. godinu, ukoliko mu to bude bilo potrebno.

Trenutno se nalazi u svojoj trećoj sezoni sa Toro Rossom, ali će uskoro napustiti tim, zbog mladjeg i talentovanijeg Maxa Verstappena.

Helmut Marko je ipak neumoljiv.

„Vergne je imao tri godine u Toro Rossu, pre toga četiri godine u juniorskom timu i sve prilike koje su potrebne jednom mladom vozaču“, tvrdi Marko.

„Sad mora da pronadje samostalan put posle 2014.. Mi nismo penzijski fond.“

Pre dve nedelje, u Belgiji, Vergne je izjavio da i dalje vidi svoju budućnost u Formuli 1.

Ali, ovoga puta je citiran: „Radim u pozadini kako bih nastavio svoju trkačku karijeru i istražujem sve mogućnsoti.“

„Poznajem vozače koji su bili previše fokusiranu na Formulu 1 i na kraju su ostali praznih šaka, i ništa nisu vozili. Ja nisam glup. Ja gledam na sve strane“, tvrdi Jev.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7605

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Privremeni kalendar za 2015.

Formula 1 će iduće godine najverovatnije imati 20 trka, a FIA je danas objavila privremeni F1 kalendar. Ostale su sve ovogodišnje trke, a njima se pridružila VN Meksika 25.oktobra.

Privremeni kalendar Formule 1 za 2015
                  :

15.mart-Australija
                  29.mart-Malezija
                  5.april-Bahrein
                  19.april-Kina
                  10.maj-Španija
                  24.maj-Monako
                  7.jun-Kanada
                  21.jun-Austrija
                  5.jul-Britanija
                  19.jul-Nemačka
                  26.jul-Madjarska
                  23.avgust-Belgija
                  6.septembar-Italija
                  20.septembar-Singapur
                  4.oktobar-Japan
                  11.oktobar-Rusija
                  25.oktobar-Meksiko
                  1.novembar-Amerika
                  15.novembar-Brazil
                  29.novembar-Abu Dhabi

Preuzeto sa
                  http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7611

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Hamilton dobio Rosberga u Monzi

Lewis Hamilton uspeo je da i pored lošeg starta zabeleži važnu pobedu na VN Italije.

Vremenski uslovi pred početak trke bili su odlični za vožnju. Temperatura staze bile je 42 stepeni dok se temperatura vazduha zadržala na 25. podeljku. Pred sam početak trke Mercedes je objavio da je zbog oštećenja morao da zameni prednje krilo na Hamiltonovom bolidu.

Lewis Hamilton ovoga puta imao je loš start trke pa je tako Nico Rosberg odmah preuzeo prvu poziciju. Kevin Magnussen se popeo na drugo mesto ispred Felipea Masse dok je na petoj poziciji bio Sebastian Vettel. Britanac u Mercedesu odmah je prijavio problem sa KERS sistemom koji je ponovo proradio do drugog kruga. U petom krugu Rosberg je imao prednost od oko 3.8 sekunde u odnosu na Felipe Massu koji je zajedno sa Hamiltonom uspeo da obiđe Kevina Magnussena.
                    U šestom krugu istaknuta je prva lokalna žuta zastava. Max Chilton je loše procenio ulazak u petu krivinu, koja ga je odbacila u zaštitni zid od guma. Vodeći Rosberg je samo nekoliko momenata kasnije prejako zakočio na prvoj krivini pa je tako morao da iskoristi pomoćnu put kako bi se vratio na stazu. Za to vreme Massa je uspevao da odoli Hamiltonovim napadima sve do desetog kruga kada je Britanac uspeo da se nađe ispred Barzilca.
                    Od tada Hamilton je počeo da smanjuje razliku za Rosbergom koja je do 15. kruga pala na 1.6s. 19. krug doneo nam je prvi pitstop a njega je obavio Sebastian Vettel. Dva kruga kasnije istu stvar učinio je i Kimi Raikkonen kao i Fernando Alonso. Felipe Massa je bio sledeći na servisu a Nico Rosberg je prvi put posetio svoje mehaničare u 25. krugu dok je Lewis Hamilton ušao krug kasnije. Tako je Nico uspeo da zadrži vodeću poziciju ispred Lewisa.

Nico Rosberg je u 29. krugu ponovo napravio grešku na prvoj krivini kada je kasno kočio, što je iskoristio Lewis Hamilton da preuzme prvo mesto. U istom momentu Fernando Alosno odustao je od trke zbog problema sa bolidom. Od tada u zanimljivi duel upustili su se Kevin Magnussen i Valtteri Bottas gde je posle žestoke bobre Finac uspeo da obiđe vozača McLarena. U jednom od duela ove dvojice vozača sudije su procenile da je Magnussen bio agresivniji pa su Danca kaznile dodatnim zadržavanjem u boksu u trajanju od 5 sekundi.

Na 25 krugova do kraja mogli smo da vidimo uzbudljivu borbu točak uz točak između Buttona i Pereza koja je trajala od startno-ciljnog pravca pa sve do Lesmo 2 krivine. Upravo ovaj duel iskoristio je Daniel Ricciardo koji je u veoma kratkom roku uspeo da obiđe Buttona i Pereza i tako dođe do 7. pozicije. Button i Perez su odmah posle nastavili tamo gde su i stali ali je Meksikanac uspeo da se odupre napadima svog bivšeg timskog kolege.

Na sedam krugova do cilja Nico Rosberg je imao zaostatak od 4.5s za Lewisom Hamiltonom dok se Daniel Ricciardo dosta približio Sebastianu Vettelu. Australijancu nije trebalo puno vremena da obiđe svog timskog kolegu koji je na ovaj način preuzeo peto mesto.

U samom finišu Esteban Guttierez je ostao bez zadnjeg desnog pneumatika. Danil Kvyat je imao dosta sreće kada je u jurnjavi za Kimijom Raikonenon uspeo da sačuva bolid na stazi jer je izgbio kontrolu nad bolidom na kočenju za prvu krivinu. Na kraju Lewis Hamilton pobeđuje ispred Nica Rosberga i Felipea Masse. Valtteri Bottas je bio četvrti, Daniel Riciardo peti ispred svog timskog kolege. Kevin Magnussen je bio šesti ispred Sergia Pereza, Jensona Buttona i Kimija Raikkonena.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/hamilton-dobio-rosberga-na-stazi-u-monci

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Red Bull: Peto i sesto mesto bio je nas optimum

Tim iz Milton Keynesa trku u Italiji je završio kao prvi tim koji ne koristi Mercedesove motore.

"Strategija nam se ovoga puta puno isplatila, pogotovu na kraju kada sam imao svežije gume. Video sam kada su bolidi ispred mene išli do boksa, ali ni mi tada nismo imali dobar tempo, pa smo se odlučili da produžimo prvobitni stint, što nam je pomoglo na kraju. Lakše mi je bilo kada sam koristio primarnu gumu jer sam tada izveo nekoliko dobrih manevara. Nisam imao dobar start ali sam uspeo da sve to nadoknadim za vreme trke. Mislim da je peta pozicija bila naša relanost i da sam dobro startovao." kazao je Daniel Ricciardo - 5. mesto.
                      "Ovo je bio moj maksimum za danas. Primarne gume mi nisu odgovarale. Cilj mi je bio da se probijem napred i stalno smo pokušavali da smanjimo razliku. Imamo nekoliko problema ove sezone ali one će nas učiniti jačim. Cilj nam je bio da se nađemo ispred McLarena, ali sam na kraju trke imao poteškoća sam gumama."dodao je Sebastian Vettel - 6. mesto.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/red-bull-peto-i-sesto-mesto-bio-je-nas-optimum

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Mercedes prezadovoljan duplom pobedom

Ovo je za tim bio sedmi put da njihovi vozače zabeleže prvo i drugo mesto na trci.

"Pre svega bilo je lepo videti toliko fanova. Svi oni ovu trku čine posebnom i hvala im na podršci. Sve čestitke timu na prikazanim performansama. Želeli smo da imamo 1-2 u trci i to smo dobili. Od kruga za zagrevanje imao sam problema sa bolidom što se odrazilo na moj start. Na svu sreću nisam izgubio puno mesta, gde sam čak imao i dobre borbe sa Kevinom i Felipeom. Kada sam se približio Nicu nisam želeo da stresiram moj bolid ali sam odlučio da napadnem. Na kraju je to uspelo, zadovoljan sam pobedom." kazao je Lewis Hamilton - 1. mesto.

"Lewis je bio brži ovoga vikenda, tako da je zaslužio pobedu. Ipak, ovo je za mene razočaravajući rezultat. Blokirao sam na prvoj krivini i odlučio da odem zaustavnim putem. Ipak i posle toga pokušavao sam da sustignem Lewisa. Sada moram da izvučem pozitivne stvari iz ove situacije. Takođe, ovo je dobar rezultat za tim. Nadam se da možemo opet da ponovimo ovaj uspeh samo što bih voleo da moja garaža bude srećnija. Tifosi prave odličnu atmosferu i to je bilo lepo videti." kazao je Nico Rosberg - 2. mesto.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/mercedes-prezadovoljan-duplom-pobedom

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Williams: Ispunili smo nas cilj

Felipe Massa zabeležio je novi podijum za tim dok je Valtteri Bottas trku završio na četvrtom mestu.

"Za mene ovo je bila dobra trka tako da sam veoma srećan. Imao sam dobar start i obišao sam Magnussena u pravo vreme. Od tada trudio sam se da što bolje osiguram moju poziciju. Mercedesi su bili i previše brzi i nismo mogli da se borimo sa njima. Podijum u Monci je specijalan i osećao sam se veoma posebno kada su fanovi skandirali moje ime." kazao je Felipe Massa - 3. mesto.

"Imao sam nekoliko problema na startu što se odrazilo na moju trku. Od momenta kada su gume dostigle određenu temperaturu imao sam baš dosta posla. Uživao sam dok sam obilazio puno vozača i uspeo sam da nadoknadim nekoliko pozicija. Kao tim imali smo dobru trku i baš je bio lepo preteći Ferrari. Zadovoljan sam što sam video Felipea na podijumu." dodao je Valtteri Bottas - 4. mesto.

Preuzeto sa
                          http://f1-serbia.com/najnovije/williams-ispunili-smo-nas-cilj

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Sauber: Jos jedan tezak vikend za nas

Švajcarski tim je na VN Italije bio daleko od bodova.

"Ovo je bila još jedna teška trka za sve nas. Od početaka mučio sam se da tvrde gume dovedem na radnu temperaturu. Kada smo ih zamenili odmah smo promenili strategiju i trka je za nas dobila novi pravac. Na stazi sam ponovo mogao da pretičem. Ipak, izgubio sam dosta vremena u incidentu kada mi je pukla guma. Sada moram da se skoncetrišem na preostale trke." kazao je Esteban Gutierrez.

"Trka za mene nije bila spektakularna. Uspeli smo da lagano dođemo do cilja sa jednim zaustavljanjem. Generalno, bili smo dosta sporiji od ostalih. Tim je naporno radio i ja sam se trudio da ne ravim puno grešaka. Sada moramo da nastavimo sa radom sa ciljem da popravimo performanse." kazao je Adrian Sutil - 15. mesto.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/sauber-jos-jedan-tezak-vikend-za-nas-tim

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Force India: Borili smo se do samog kraja

Sergio Perez zabeležio je šest novih poena za svoj tim.

"Trka je za mene bila veoma zabavna. Uvek sam se borio protiv nekoga i forsirao sam do samog kraja. Bila je ovo dobra trka i važno mi je što sam uspeo da zabeležim poene za tim. Uživao sam u borbi sa Buttonom i on je jedan od vozača sa kojim možete čisto da se borite. I na kraju imao sam duel sa Kevinom koji je dobio kaznu pa tako nisam imao potrebe da ga napadam." kazao je Sergio Perez - 7. mesto.
                              "Za mene ova trka nije bila nešto naročito uzbudljiva. Nisam mogao da iskoristim prednost zavetrine kao ni DRS-a. Imao sam dobar start kao i tempo na tvrdim pneumaticima ali sve je loše krenulo kada sam počeo da koristim mekše gume. Od tada zadnji kraj mi je stalno bežao pa sma tako postao laka meta za neke vozače. Nadam se puno boljem rezultatu u Sigapuru." dodao je Nico Hulkenberg - 12. mesto.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/force-indija-borili-smo-se-do-samog-kraja

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Albers napusta Caterham?

Sudeći po glasinama, Christijan Albers napušta brod koji tone…

Kako navode glasine iz padoka Monze, Christijan Albers će napustiti Caterham pre dolaska na trku u Singapur, koja se vozi za dve nedelje.
                                Caterham navodno nije dobio očekivanu novčanu pomoć od misterioznih sponzora sa Bliskog istoka, a na pitanje da li napušta svoj tim, Albers je odgovorio: „Za sada sam tu.“

Kada su ga pitali da li će doći u Singapur, on je rekao: „Videćemo.“
                                Da li je ovo još jedan brod koji tone, kao što se već desilo timovima u prošlosti? Poslednji tim koji je napustio F1 je HRT.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7612

Comment

Working...
                                X