F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Bottas: Cilj je da zadržim Kimija iza sebe

Finac je danas osvojio odlično četvrto mesto na kvalifikacijama u Španiji.

„Lepo je osećaj što smo uspeli da se probijemo ispred bar jednog Ferrarija. Znali smo da će biti tesno na kraju i ovo je bio maksimum. Ako dobro startujemo i pogodimo strategiju, mislim da možemo da ponovimo rezltat iz Bahreina. Popravili smo malo trkački tempo, ali Ferrari je i dalje jak, i moraćemo da se potrudimo ako želimo da ostanemo ispred Kimija“, izjavio je Bottas.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Sauber: Ne možemo biti zadovoljni

Nasr i Ericsson su danas imali jako loše rezultate na kvalifikacijama.

„Ukupno gledano, današnji dan je bio po malo razočaravajući. Sutra startujemo sa nižih pozicija nego što smo očekivali. Prvi pokušaj u Q1 je bio u redu. Na drugom setu guma smo pronašli vreme, ali ne dovoljno za Q2. Sada ćemo analizirati šta je uzrok tome. Sutra ćemo pokušati da napravimo što bolji rezultat, ali biće teško“, izjavio je Ericsson.

„Osećao sam se pozitivno nakon promena koje smo napravili na prvom treningu. U poslednjem pokušaju u Q2 sam bio pre agresivan i imao sam dosta preupravljanja. Zadnje gume su se pregrevale kada sam bio na limitu. Trka neće biti laka, ali daćemo sve od sebe da dođemo do bodova“, rekao je Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Rosberg u Španiji zabeležio prvu pobedu u sezoni

Nico Rosberg zabeležio je trijumf na VN Španije.

Vremenski uslovi pred početak bili su odlični za vožnju. Temperatura staze bila je 44 a vazduha 25 stepeni.

Odličan start imao je Sebastian Vettel koji je do prve krivine uspeo da obiđe Lewisa Hamiltona i tako se nađe odmah iza Nica Rosberga. Još jedan dobitnik na početku bio je i Kimi Raikkonen koji se posle prvog kruga našao na petoj poziciji. Oba vozača Toro Rossa imala su problema sa brzinom na pravcima pa su tako ostali bolidi koristili šansu da ih obiđu. Roman Grosjean je u 4. krugu imao određenih tehničkih probelma, što su Maldonado i Ricciardo iskoristili da ga preteknu.
        Do 10. kruga Rosberg je napravio razliku od 7 sekundi u odnosu na Vettela, dok je Hamilton idalje bio u repu Ferrarija. Iza njih nalazili su se Bottas, Raikkonen, Massa i Maldonado dok je Nico Hulkenberg bio prvi vozač koji je otišao na zamenu pneumatika. Lewis Hamilton se u 13. krugu odučio da ode do boksa, gde je imao problema sa nameštanmjem zadnjeg desnog točka pa se na stazu vratio na šestu poziciju. Krug kasnije Sebastian Vettel se otišao na svoj servis pa je tako uspeo da zadrži svoje mesto u odnosu na Hamiltona. Istu stvar čini i Nico Rosberg koji se posle Raikkonenovog servisa vraća na vodeću poziciju.
        Mladonado je zbog problema sa zadnjim krilom, kada mu se posle kontakta sa Grosjeanom odlomilo noseće parče, polako padao u plasmanu. Fernando Alonso je prilikom svog drugog pit-stopa zbog problema sa kočnicama promašio svoje mesto za kočenje, zakačio dizalicu prednjeg mehaničara zbog čega je tim odlučio da garažira Špančev bolid.
        Hamilton već u 33. krugu ide na svoj drugi servis koji je prošao puno bolje od predhondog a već koji momenat kasnije uspeo je da obiđe Kimija Raikkonena a koji krug kasnije Britanac je za sobom ostavio i Valtterija Bottasa. Osam krugova u odnosu na Hamiltona u boks odlazi i Sebastian Vettel i montira tvrđe pneumatike a odmah iza njega svoj servis obavio je Kimi Raikkonen koji je uzeo mekšu komponentu.
        Na svoj završni pitstop Nico Rosberg otišao je u 45. krugu, koji se po povratku na stazu našao na drugom mestu odmah iza Lewisa Hamilton. Kimi Raikkonen iskoristio je svoju brzinu da na prvacu pretekne Felipe Massu dok je Pastor Maldonado morao da odustane od trke.

Hamilton je na svoj poslednji pit-stop otišao na 15. krugova do kraja, ali ga je taktika sa tri zaustavljanja posle ovog servisa izbacila isperd Sebastinana Vettal. Raikkonen je uspeo da u finišu sustigne Valtterija Bottasa kao i da Carlos Sainz obiđe Maxa Verstappena u bobri za posledni bod. Rosberg je od početka uspešno kontrolisao situaciju i došao do prve pobede u ovoj sezone ispred Hamiltona i Vettela. Bottas je uspeo da sačuva četvrto mesto od Raikkonena a do bodova su još došli Massa, Ricciardo, Grosjean, Sainz i Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Rosberg srećan što je smanjio zaostatak za Hamiltonom

Nemački vozač zadovoljan je posle pobede na VN Španije.

Nico Rosberg uspeo da unovčni svoju prvu pul poziciju u ovoj sezoni koja mu je ujedno denela i prvi trijumf. Posle ove pobede razlika za vodećim Hamiltonom pala je na 20 poena.

"Bio je ovo perfektan vikend. Lepo je imati ovakvu trku. Veoma sam srećan. Želim da se zahvalim svima u timu, bolid je bio fantastičan tokom celog vikenda. Imao sam dobar start i sve je danas odlično funkcionisalo. Smanjio sam razliku u šampionatu za sedam poena. U jednom trenutku sam posmislio da Vettel može zadržati Hamiltona iza ali to se nije desilo." rekao je Nico Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Button se plaši situacije da McLaren ove sezone neće doći do bodova

Britanac je na trci za VN Španije imao puno problema sa bolidom.

Jenson Button je tokom trke u Španije imao velikih problema sa proklizavanjem koji su se javljali istog časa kada bi on dodirnuo papučicu gasa..

"Prvih 30 krugova uopšte nisu bili dosadni, oni su bili najstrašniji 30 krugova koje sam u životu vozio. Imao sam podupravljanje na bolidu a zadnji deo kao i da nije bio tu. U svakom trenutku kada sam dotakao papučicu gasa zadnji deo je bežao i u brzim i u sporim krivinama. To nije normalno. Ne znam šta se to dešava ali moraćemo da istražimo." kazao je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Hamilton: Loš start mi je upropastio trku

Britanac je priznao da je današnja trka faktički bila odlučena na startu.

„Imao sam jako loš start. Odavno nisam bio u takvoj situaciji i dao sam sve od sebe kako bih se povratio. Moglo je da mi se desi da čak padnem na četvrto mesto, ali imao sam sreće. Ovde su preticanja nemoguća i ova staza je možda i najgora u tom aspektu. Ne znam kakve su bile borbe iza nas, ali kada smo mi lideri u pitanju, bilo je potpuno nemoguće. Pred kraj sam uspeo da pronađem ritam i stvorim prednost u odnosu na Sebastiana koja je bila dovoljna za zadržavanje drugog mesta. Nico je odradio fantastičan posao. Sezona je duga i već se spremamo za Monako“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Maldonado: Tempo je bio iznenađujuće dobar

Venecuelac je pre odustajanja imao odličnu trku i pored velikog oštećenja zadnjeg krila.

„Tempo je bio iznenađujuće dobar. Ispostavilo se da je strategija koju smo pripremili juče bila dobra. Imao sam danas i kontakt sa Romainom. Polomio mi je kompletnu bočnu stranicu zadnjeg krila i bio sam u kompromitovanom položaju. Ali tempo je definitivno tu. To pokazujemo već neko vreme i jedva čekam Monako“, izjavio je Maldonado.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Vettel: Gužva na stazi koštala me je drugog mesta

Ferrarijev vozač danas je imao je zanimljivu bobru sa Lewisem Hamiltonom.

Sebastian Vettel je prilikom starta uspeo da obiđe Lewisa Hamiltona, koji je promenom strategije i taktike u finišu trke povratio druge mesto na podijumu.

"Da budem iskren, bilo je teško zadržati Hamiltona iza mene. Očigledno je da smo imali sreće tokom prvog pitstopa, ostali smo ispred njega i reagovali pravovremeno. Kada su oni odlučili da idu na tri zaustavljanja mi smo se odlučili da ostanemo na stazi, ali nas je nažalost gužva omela, što nas je koštalo dve do tri sekunde i pozicije na stazi. Moram biti iskren i da kažem da su oni zaslužili da danas završe ispred nas." rekao je Sebastian Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Ricciardo: Ovo je naša realna pozicija

Australijanac je na današnjoj trci osvojio sedmo mesto iza dva Mercedesa, Ferrarija i Williamsa.

„Definitivno smo očekivali bolji trkački tempo. Nije mi jasno kako Toro Rosso ima toliku prednost u odnosu na nas u kvalifikacijama, ali bili su impresivni. Smatrao sam da imamo trkački tempo sa kojim bi smo bez problema trebali da se probijemo ispred njih, ali morali smo mnogo da radimo. Mislim da naš trenutni fokus treba da bude na kvalifikacionom tempu. Današnje sedmo mesto potvrđuje našu trenutnu formu. Neki novi delovi koje smo koristili su doneli osetno poboljšanje. Tokom cele trke smo imali duele i bar nam nije bilo previše dosadno“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Bottas iznenađen Williamsovom brzinom

Finac je drugi put za redom došao do četvrte pozicije na trci.

„Mislim da su nam u finišu protiv Kimija pomogla i unapređenja i konfiguracija staze. Nismo očekivali da će nam ova staza preterano odgovarati, ali izgleda da su novi delovi odradili svoje. Mogli smo mnogo bolje da koristimo mekšu gumu i to nam je pomoglo u prva dva stinta. Na tvrdim gumama smo se mučili kao i svi ostali. Još uvek ima posla. Mercedes i Ferrari su brži od nas, ali krećemo se u dobrom smeru i to mi uliva nadu da bi smo mogli da budemo konkurentni u drugoj polovini sezone“, izjavio je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Bez kazni za Sainza i Kvyata

Sudije su odlučile da ne preduzimaju ništa povodom incidenta na kraju trke.

Danil Kvyat i Carlos Sainz su tokom trke za VN Španije imali mali incident na prvoj krivini. Rus je pokušavao da obiđe Španca, kada je tom prilikom i zakačio bolid Toro Rossa, što je dovelo da njegovog širenja puitanje tokom ulaska u krivinu jedan.

Posle saslušanja sudije su uvažile Kvyatovu izjavu, da su prva dva pokreta bila napadačka dok je treći bio defanzivan. Na kraju su su se složili da je ovo bio trkački incident tako da niti jedan vozač neće snositi kaznu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Toro Rosso: Bili smo spori u prvom stintu

Kao što se i predviđalo, Toro Rossov trkački tempo nije bio ni približno dobar kao kvalifikacioni.

„Start je bio nezgodan i bio sam malo razočaran što nisam duže zadržao petu poziciju. Odmah sam počeo da štedim gume pošto sam znao da će bolid biti bolji u kasnijoj fazi. Produžio sam stint i to mi je omogućilo da na kraju imam nešto svežije gume što mi je pomoglo da dođem do dva boda“, izjavio je Sainz

„Trka je bila teška i bilo je komplikovano kontrolisati potrošnju zadnjih guma. Na kraju trke sam morao da mislim i na plave zastave što me je dosta koštalo. Definitivno nismo očekivali ovako lošu trku nakon pozitivnih kvalifikacija“, rekao je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Težak dan za vozače Saubera

Felipe Nasr i Marcus Ericsson nisu uspela da dođu do bodova na VN Španije.

"Sve u svemu ne mogu biti zadovoljan 14. mestom. Imao sam solidan start, ali sam se posle par krugova zaglavio u gužvi. Pored toga moramo da radimo puno kako bi popravili određene parametre za naredne trke. Sada nam ostaje da se fokusiramo na test sa ciljem da što bolje poboljšamo bolid za nastavak sezone." kazao je Marcus Ericsson.

"Za mene ovo je bila teška trka. Nedostajalo mi je prijanjanje, što se puno odrazilo na moj rezultat. Pokušao sam da izvučem maksimum iz bolida ali 12. mesto je najbolje što sam mogao." dodao je Felipe Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Perez: Ovo je bio maksimum danas

Meksikanac je rekao da je dao sve od sebe kako bi maksimizovao performanse svog bolida u Barseloni.

„Ako uzmemo u obzir kakve smo kvalifikacije imali, mislim da smo da je ovo danas bio maksimum. Možda bi nam strategija sa tri stajanja odgovarala više, ali to ne bi imalo neki veći uticaj. Moj poslednji stint je bio na limitu. Vozio sam skoro 30 krugova na srednje-tvrdim gumama, ali dobro smo ih kontrolisali i mogao sam da zadržavam Ericssona iza sebe. Još jednom se pokazalo da našem bolidu više odgovaraju trkački uslovi tako da mislim da možemo da se češće borimo za bodove ako poboljšamo kvalifikacioni tempo“, izjavio je Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Manor: Oba vozača odradila su sjajan posao

Roberto Merhi i Will Stevens uspeli su da završe trku na stazi Katalunja.

"Lepo je završiti trku sa oba bolida. Ako uzmemo u obzir set-up ovo je najbolja trka u dosadašnjem delu sezone. Nisam imo dobar start i bio sam iza Merhia tokom prvih 12 krugova. Kada sam ga obišao onda sam počeo još više da forsiram. Sada jedva čekam trku u Monaku." kazao je Stevens.

"Zadovoljan sam što je tim trku završio sa oba bolida. Pouzdanost bolida je veoma dobra pa nadam se da možemo naći još performansi. Tokom mog drugog stinta imao sam problema sa gumama što me je primoralo da izgubim još više vremena. Drago mi je što sam uspeo da završim svoju domaću trku." rekao je Roberto Merhi.

Comment

Working...
                                X