F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Rosberga ne brine mogućnost još jednog lošeg vikenda za Mercedes

Iako je teško zaključiti bilo šta nakon današnjih treninga, Rosberg veruje da se Mercedesov pad forme kao u Singapuru neće ponoviti.

„Nisam nervozan i osećam da imamo dobar bolid. Ipak ovo bi mogao da bude nešto teži vikend za nas. Šteta je što je padala kiša jer ćemo sav posao morati da uradimo sutra. Nadam se da ćemo imati dobru polaznu tačku pošto uvek morate da nagađate kakva podešavanja želite kada dolazite na novu stazu. Nadam se da smo mi već sada blizu savršenog, ali videćemo“, izjavio je Rosberg.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Force Indija: Nismo mogli mnogo da naučimo o stazi

Timovi su zbog kiše imali ograničenu kilomtražu na današjnjim treninzima.

"Nije ovo bio naš najuzbudljiviji dan. Situacija je bila frustrirajuća, jer smo planirali mnogo toga da uradimo a zbog kiše nismo mogli. Slično se desilo i u Suzuki, ali to je samo ceo vikend učinilo interesantim. Naredna dva dana biće suvo pa tu planiramo da nadoknadimo naš gubitak. Mislim da će sutrašnji treći trening biti dosta zanimljiv." kazao je Nico Hulkenberg.

"Danas smo imali ograničen program. Uslovi na stazi su bili loši što nas je nateralo da reorganizujemo naš plan. Nije bilo lako odrediti pravi set-up. Izgleda da će treći trening biti dosta zanimljiv." izajvio je Sergio Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Alonso spreman da bude agresivan nakon novih kazni

Španca čeka 35 mesta kazne nakon kvalifikacija zbog brojnih promena komponenti na motoru.

„Na žalost, čeka me 35 mesta kazne zbog promene nekih komponenti motora i moraćemo da vidimo kako da što bolje pristupimo trci. Čini se da nas u nedelju očekuje samo jedna promena guma, tako da što se strategije tiče, veoma smo ograničeni. Pokušaću da maksimalno uživam bez obzira na rezultat. Imamo dobru priliku da naučimo neke nove stvari o bolidu i ima još stvari moje možemo da uradimo ovog vikenda. Startovaću poslednji i biću agresivan u svakoj krivini i zabaviću se“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Massa: Williams pravi napredak u kišnim uslovima

Svi u Williamsu su bili zadovoljni performansama bolida po kiši.

„Krugovi koje smo vozili su nam pružili određene informacije o stazi i situaciji u kišnim uslovima. Jako je teško reći gde smo u odnosu na ostale pošto su danas mnogi bili konzervativni i nisu ni izlazili na stazu. Ono što je sada važno je da u potpunosti iskoristimo treći trening i pripremimo se za kvalifikacije“, izjavio je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Sauber: Naš program bio je dosta izmenjen

Oba vozača tima su zbog kišnih uslova na stazi morali da izmene svoj trkački plan i program.

"Očigledno da je naš program morao da bude izmenjen. Tokom jutra odradili smo nekoliko krugova na polu prosušenoj stazi. Na kraju provog treninga imali smo problema sa kvačilom, tako da smo presedeli najbolji deo treninga. Tokom FP2 je padala kiša pa se nadam da će sutra biti drugačije." kazao je Marcus Ericsson.

"Nažalost, vremenski uslovi na obe sesije naterale su nas da izmenimo naš plan. Ipak smo uspeli da odradimo par krugova, ali mislim da će sutrašnjem treningu svi vozači pojuriti da završe današnji posao." kazao je Felipe Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Lotus: Sutra će biti dosta teško

Tim iz Enstona je takođe primoran da na sutrašnjem treningu odradi svoj planirani plan i program.

"Nismo mnogo naučili danas ali mi je zato bilo lepo da sedim u našem toplom restoranu. Tokom jutra ja sam bio običan gledalac, dok sam te poslepodne seo u bolid. Sutrašnji dan biće više nego uobičajan, tako da nas očekuje dosta posla. Jedva čekam da okrenem neke krugove po suvom." kazao je Roman Grosjean.

"Ujutro je staza bila jako klizava zbog čišćenja ograde dok je popodne to bio slučaj zbog kiše. Današnji dan je bio veoma opušten, ali ću morati da sutra sve to nadoknadim." kazao je Pastor Maldonado.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Toro Rosso: Za nas ovo nije bio produktivan dan

Oba vozača ovog tima pokušala su da izvuku maksimum.

"Današnji dan i nije bio nešto baš zanimljiv. Tokom jutra nismo mogli da imamo naš pravi tempo, dok je na drugom treningu padala kiša. To nije bilo dobro za nas je nismo uradili ono što smo želeli. Ipka, izvezli smo nekoliko krugova po mokroj stazi kako bi imali određene reference." kazao je Max Verstappen.

"Ovo za nas nije bio produktivan dan, jer nismo odvezli puno krugova. To nije idealna situacija za naš tim, jer smo i ja i Max debitanti. Staza je bila veoma klizava, tako da jedva čekam treći trening. Nadam se da će biti suvo kako bi mogli da ispunimo zacrtani program." rekao je Carlos Sainz.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Rosberg najbrži na prekinutoj sesiji u Sočiju

Nemac je imao najbolje vreme, ali je voženo svega 35 minuta pošto je Carlos Sainz doživeo težak incident nakon čega su istaknute crvene zastave.

Na stazi se odmah stvorila velika gužva, a jedini koji nisu odmah izlazili su bili vozači Ferrarija.

Vremena su se jako brzo menjala na početku sesije, ali se na vrhu prvi učvrstio Bottas. On je nekoliko puta popravljao svoja vremena i polako se spuštao prema granici od 1m40s. On je konstantno bio oko dve sekunde brži od najbližih pratilaca. Njemu se potom u vrhu pridružio timski kolega Massa i on je imao slična vremena.
                  Ferrariji su nakon 15 minuta izašli na stazu i Raikkonen i Vettel su u svojim uvodnim krugovima zauzeli treće i četvrto mesto, ali sa zaostacima preko sekunde ipo.
                  Mercedesi takođe nisu imali preterano impresivna vremena, ali je Rosberg po povratku na stazu vozio 1m38.561s i preuzeo prvo mesto od Bottasa za sedam desetinki.
                  Sesija je morala da bude prekinuta 25 minuta pre kraja nakon što je Sainz završio u zaštitnom zidu u krivini 13. Njegov bolid se potpuno zavukao ispod zida, a prema tragovima guma, delovalo je da je Sainz izgubio kontrolu na kočenju. Proces raščišćavanja je bio veoma komplikovan i dug pa je sesija i prekinuta petnaest minuta ranije.
                  Prema prvim informacijama od FIA-e, Sainz je svestan i razgovarao je sa doktorima. Ipak, još uvek nije jasno da li je doživeo neku ozbiljniju povredu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Rosberg najbrži na kvalifikacijama u Sočiju

Nemac je došao do druge uzastopne pol pozicije i sutra će pokušati da dođe do pobede koja bi ga malo vratila u šampionsku trku.

Prvi deo kvalifikacija je prošao uglavnom očekivano. Rosberg je imao najbolje vreme od 1m38.343s ispred Bottasa i Hamiltona. Treba napomenuti da su svi osim Mercedesa koristili super-meke gume u Q1, a zanimljivo je da Ferrari i Red Bull nisu ni izlazili na mekoj komponenti. Nakon prvih 18 minuta su se od kvalifikacija oprostili Alonso, Stevens, Ericsson i Merhi, dok Carlos Sainz nije ni učestvovao nakon udesa koji je doživeo jutros.

Najveće iznenađenje u Q2 je bilo ispadanje Felipea Masse koji je bio tek petnaesti. Njemu su se još redom pridružili Kvyat, Nasr, Button i Maldonado. Na vrhu nije bilo većih promena. Rosberg je ostao najbrži sa krugom 1m37.500s ispred Hamiltona i Bottasa. Williams i Ferrari su u Q2 jedini bili u okviru sekunde u odnosu na Mercedes, dok su svi ostali bili daleko sporiji.
                    U trećem delu kvalifikacija su timovi imali različite strategije. Mercedes je imao jedan duži izlazak na stazu dok su ostali imali dva kraća. To je bilo dovoljno za Mercedese da osvoji pol poziciju,a ona je pripala Rosbergu koji je na kraju bio tri desetinke brži od Hamiltona. Bottas je bio treći isped Vettela I Raikkonena, dok su Hulkenberg i Perez bili šesti i sedmi. Prvih deset su kompletirali Gorsjean, Verstappen i Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Vettel: Četvrto mesto je najbolje što sam mogao da izvučem

Ferrarijevi vozači zauzeli su četvrto i peto mesto na kvalifikacijama za VN Rusije.

Sebastian Vettel zauzeo je četvrto mesto na današnjim kvalifikacijama, ali ono što više glavobolje zadaje timu iz Maranela je to što je na trećem mestu sada Valtteri Bottas.

"Možda smo mogli da napredujemo za još jednu poziciju, ali nismo na kraju bili dovljno brzi. Moj brzi krug je bio dobar, ali ne onakav kakav sam želeo da bude. Današnji dan je bio izazov za sve nas. Dobro smo počeli ali smo se mučili sa napredovanjem. Trebamo da pogledamo zašto je to tako, ali imamo dobar bolid i očekujemo dobru trku." izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Mercedes: Prilika da osiguramo titulu šampiona konstruktora

Rosberg i Hamilton sutra kreću sa prve dve pozicije, a u slučaju da Mercedes sutra osvoji tri boda više od Ferrarija, osiguraće prvo mesto u šampionatu konstruktora.

„Jako sam srećan. Bio je ovo težak vikend, pošto pre kvalifikacija nismo vozili mnogo krugova. Na kraju je sve ispalo dobro. Morali smo malo da nagađamo, ali pronašli smo balans i sve je bilo u redu. Nisam mnogo razmišljao o startu i tek sutra ćemo razraditi plan“, izjavio je Rosberg.

„Imao sam i drugi pokušaj u Q3, ali sam odlučio da ne završavam taj krug pošto sam napravio grešku u krivini 13. Vikend je bio težak za sve, a Nico je odradio sjajan posao danas. Prošle godine sam isto startovao kao drugi imao sam dobru trku. Dug je put do krivine 1, ali ima i drugih mesta na kojima može da se stvori prilika“, rekao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Massa: Promet i gume su krive sramotu u Q2

Brazilac smatra da ništa loše nije uradio u ovom dijelu kvalifikacija i da jednostavno nije imao prostor za bolji krug.

Massa je priznao da kod njega lično danas nije postojao konkretan razlog za loš krug, i da je krivac veliki promet vozača u njegovom mjerenom krugu na stazi. On veli kako su mu prva dva kruga kompromitovana gustim saobraćajem na stazi i da zato nije mogao postaviti konkurentna vremena. Onda kad je došao u priliku, to jest u trećem mjerenom krugu,v iše nije imao dobre gume za takvo nešto:

"Nije to bila moja greška, jednostavno nisam imao prostora za nešto uraditi. Imao sam dva kruga u gužvi, izgubio gume i onda kad sam došao u situaciju da odradim krug, gume me nisu slušale. To je bila greška."
                          "Uradili smo sve kako bismo startovali sa što boljeg mjesta sutra i sramota je da nam se desilo ovakvo nešto. Jako frustrirajuće za mene. U svakom slučaju, ono što je važno jest to da imamo dobar auto i da ćemo pokusati pripremiti strategiju za sutra kako bismo osvojili što bolju poziciju."

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

McLaren sutra čeka eksperimentalna trka

Oba vozača sutra očekuje eksperimentalna trka.

„Videćemo šta sutra možemo da uradimo. Trka je i dalje jako važna za nas pošto ćemo koristiti neke eksperimentalne delove koji su namenjeni bolidu za sledeću sezonu. Definitivno nam je potrebna povratna informacija o njima. Bez obzira na današnji rezultat, startovali bi smo poslednji zbog brojnih kazni“, izjavio je Alonso.

„Od početka smo znali da će ovo biti nezgodna staza za nas. Nisam očekivao da ću biti trinaesti i zato mislim da smo odradili dobar posao. Q1 smo odradili po planu, ali su temperature u Q2 bile mnogo niže. U poslednjem krugu sam imao jako malo prijanjanja, ali nije bilo loše. Trka će biti teška ,a li ćemo dobiti korisne nove informacije o bolidu“, rekao je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Hulkneberg zadovoljan rezultatom u Rusiji

Nemac je na današnjim kvalifikacijama zabeležio šesto mesto.

"Veoma sam zadovoljan današnjim rezultatom, jer smo i ja i tim prikazali dobre performanse. I pored toga što smo imali ograničenu vožnju zbog lošeg vremena u petak, uspeli smo da bolid dovedemo na odličan nivo. Ovaj rezultat je verovatno i naš maksimum i mislim da smo u dobroj poziciji za sutra. Trka će biti dosta interesantna, jer mi imamo još neke nepoznanice oko guma na dužim stazama." rekao je Nico Hulkneberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Sainz dobio dozvolu da učestvuje na sutrašnjoj trci

Mladi Španac je na današnjem trećem treningu imao težak udes ali je na svu sreću prošao bez povreda.

Vozač Toro Rossa je 25. minuta pre kraja subotnjeg treninga doživeo težak udes, kada je posle kočenja velikom brzinom završio u zaštitnu ogradu. Redari i medicinsko osoblje su odmah izašli na mesto nesreće i Sainza pritom transportovale do obližnje bolnice.

Posle pregleda utvrđeno je da mladi Španac nema povreda i da će iz predostrožnosti biti zadržan preko noći. Ipak, sudije su odličile da dozvole Sainzu da učestvuje na kvalifikacijama iako on nije imao prilike da zabeleži vreme. Ipak, konačnu odluku o učestvovanju na trci doneće FIA-in doktor koji će vozača Toro Rossa podvrgnuti normalnim testovima refleksnih sposobnosti.

Comment

Working...
                                X