RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

^^ Meni je adam centrirao zadnji trap, tako da ne znam šta da ti kažem...

Comment

• cale
      CBC Senator
      • 22.03.2009
      • 297
      • Backa Topola

Sta ima tu cudno, tebi je bilo potrebno da se centrira zadnji trap a @kremi nije.
      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Laguna 2002
        CBC Senator
        • 13.12.2009
        • 297
        • Bačka Palanka

Meni je adam centrirao zadnji trap, tako da ne znam šta da ti kažem..
        Sta ima tu cudno, tebi je bilo potrebno da se centrira zadnji trap a @kremi nije.

Ljudi, nije mi jasno da li ste centrirali zanji trap na AUTOMOBILU ili ???

Comment

• mobbdeepqb
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2009
          • 383
          • beograd

Danas pored Auto Cacka na Zrenjaninskom putu slucajno bacio pogled i video nesvakidasnju pojavu.Laguna za delove.Englez je,bordo karavan,privilege oprema,nema branike i svetla,sve ostalo je tu...ima fabr.player sa Cabasse sarzerom,felne ....pa ako nekom zatreba nesto.....

Comment

• cikajowa
            CBC Veteran
            • 12.11.2009
            • 153
            • svugde

Neko za ovak moj problem
            Kako stoje stvari daj br da vidim posto kompresor klime
            Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• cale
              CBC Senator
              • 22.03.2009
              • 297
              • Backa Topola

Nemam pojma posto je ali negde sam nasao a cini mi se na ovom forumu ovaj tekst, pa ako te interesuje ti pitaj:
              Sto se tice NSa - za servis autoklima mogu da vam preporucim Masinsku radionicu "Vidija", Vardarska 19, na Telepu. Covek radi remont kompresora svih vrsta, pa samim tim i kompresora autoklima, kao i samih autoklima. 0641482810 i (021)6362742.
              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Za sve one koji jos uvek tragaju za sijalicama podizaca prozora i Start dugmeta ima ih na sledecoj lokaciji:

Elementa Shop Beograd
                Dimitrija Tucovića 29
                Tel: 011/38-36-358

Trenutno ih nema u radnji ali mogu da se naruce. Srecno!

Comment

• cikajowa
                  CBC Veteran
                  • 12.11.2009
                  • 153
                  • svugde

Evo par novih informacija u vezi problema klime.. Ako neko ima ideju neka pomaze

Najnelogicnija stvar je sto temp da izduvima na leru 15-17C a pri voznji putem 70+ km/h 8-9C..to je ono sto bi nekom moglo znaciti sta moze biti
                  Pricah sa covekom koji radi rashladne sisteme kaze da ne veruje da je kompresor, da je on oktisao bilo bi problema pri vecim obrtajima a ne obrnuto.
                  Druga stvar je (ko se razume u ovo pritiske ssskontace ) pritisak na usisnoj grani. Laguna ima samo jeda taj ventil za punjenje i servis klime koji se nalazi na usisnoj grani. Pritisak koji treba da bude je valjda oko 2-3 bara na leru, a kada motor poteram u obrtaje pritisak tu treba da opada... Kod mene je suprotno, na leru ok oko 2-3 bara, ali kada poteram u vise obrtaje motor kod mene pritisak tu RASTE , ide do -6-7bara..
                  Eto, aok sam malo dosadan oprostite..
                  pozdrav

Comment

• sinisapancevo
                    CBC Član
                    • 17.05.2010
                    • 38
                    • pancevo

Sto se tice sijalica ja cu biti sutra od 3 do 5 biti u Reno Savi pa ako nekom treba moze da mi kaze pa da ponesem sutra

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

@cikajowa

A u kakvom ti je stanju kondenzator klime? Da li je možda oštećen, ili preterano prljav? Jesi li probao prvo da ga opereš (ali nikako ne pod pritiskom!)?

Comment

• cikajowa
                        CBC Veteran
                        • 12.11.2009
                        • 153
                        • svugde

Gde se to nalazi Sorry ne razumem se toliko

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

Pa onaj "hladnjak" koji je prvi po redu iza branika, to je kondenzator. Prvo njega ugledaš, pa tek posle interkuler, hladnjak antifriza...
                          U njemu "gas" kondenzuje, odnosno, prebacuje ga iz gasnog u tečno stanje hlađenjem, a ako je suviše prljav onda ništa od adekvatne razmene toplote...

http://img.auto555.com/photo/offer/3152 ... una-II.jpg

Ako ne možeš da vidiš u kakvom je stanju otvori haubu i skini one plastične rešetke između farova, mislim da ih drže 2 neka plastična šrafčića.
                          Prvi je na udaru pa se jako brzo isprlja od blata, prljavštine, buba, i klima počne očajno da hladi. Idealno bi bilo oprati ga sa nekim od onih sredstava za skidanje buba sa hladnjaka, mada ja to nikad nisam našao negde u prodaji pa sam koristio nešto od onih sredstava za pranje stakala (jer imaju malo alkohola pa skinu bube). Naprskam dobro čitav kondenzator, malo sačekam i isperem crevom, ali vodi računa da to nikako ne pereš aparatom pod pritiskom jer ćeš oštetiti spojeve. Idealno bi bilo prilikom ispiranja isprati ga sa suprotne strane (odakle duva ventilator), ali je sve suviše nabudženo i zbijeno na laguni pa je akcija rizična i nemoguća.

Ja sam pre par godina zapitkivao nešto o tome ovde po forumu, pa možda još uvek postoji ta tema, pretraži...
                          Možeš i neki blaži deterdžent da koristiš, pa sunđer u ruke i lagano trljaj.

E, sad, zašto ovoliko smaram o tome... Možda ti je kondenzator samo suviše prljav pa ti se javljaju takvi problemi. Uglavnom, ništa te ne košta da probaš, to ionako treba s vremena na vreme očistiti.

Comment

• djera
                            CBC Član
                            • 13.05.2008
                            • 27
                            • DOBOJ

Da li neko ima iskustva sa ručicom za pokazivače pravca(žmigavce ili migavce)? Uglavnom se ne vraća se u neutralni položaj, mada se i to nekada desi.

Comment

• todor kuvar
                              CBC Početnik
                              • 10.06.2010
                              • 2
                              • Zemun

Laguna 1.9 dci

Da li zna neko gde mogu da nadjem birac brzina sa sajlama za 5-to stepeni menjac?

Comment

• cikajowa
                                CBC Veteran
                                • 12.11.2009
                                • 153
                                • svugde

Car@
                                Pogledacu druze, pazi kada stojim u mestu i klima radi slabije hladi pa zakljucujme da taj hladnjak kada auto stoji, hladi onaj veliki ventilator verovatno.. e sada ako je on zaprljan sa strane sa koje duva ventilator mozda zato slabije hladi. Ali ti rece da je tu stranu jako tesko ocistiti.. Jer kada se auto krece kroz masku vazduh hladi taj hladnjak klime pa zato i klima duva hladnije mnogo..
                                Pravilno razmisljam?

Comment

Working...
                                X