RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobo35
    CBC Član
    • 05.03.2010
    • 16
    • kraljevo

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

debeli ..ja sam imao slican problem ,naime kod mene se culo lupanje u zadnjem tocku pri brzini od 100km/h pa navise svasta sam pomisljao i isao na servis i sve je bilo ok..kada sam proveravao gume kod vulkanizera covek se zacudio sto imam toliko olova na felni ..skinuo gumu stavio na balansiranje kad ono haos 150g /5g uradio ponova balans i sada samo sust ..

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by debeli73
      Izvinjavam se , vidi se da sam nov. Zvao sam servis i zamena oba silan bloka pozadi je 11000 i naravno za te pare ne mogu da se dobiju dve vrhunske gume.
      Ne bih rekao bas dve ali jedna dobra moze da se nadje.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• debeli73
        CBC Član
        • 16.05.2010
        • 75
        • Kragujevac

Pa to Slobo me i najviše muči da ne odem u servis i da me sprže treba ovo treba ono a možda je u pitanju samo guma. E sad ta zadnja Dunlop ima šaru mada" pusti šaru" ona je za bacanje. Ipak smatram da kad guma izgubi elastičnost to bi pre trebalo da se pokaže po kočenju i malo oštrijoj vožnji u krivinama kada se isključi ESP . Dakle ne čujem lupanje pozadi već malo tvrđi zvuk i čini kao da se vozilo malo više "odskoči" a kažem zadnja je na hladnom, prema bordu 2.1. U svakom slučaju da ne davim više kada se vratim sa odmora idem u servis pa ću vam javiti šta sam uradio. Hvala svima još jednom

Comment

• Car
          CBC Senator XXL
          • 07.07.2005
          • 900
          • Beograd

Inače, na laguni prednji amortizeri izdrže 60-80.000 km, zadnji malo duže, tako da mene ne bi čudilo i da je to problem.

Comment

• kasparrow
            CBC Početnik
            • 22.02.2010
            • 7
            • PD-BL

Originally posted by hope
            koliko te izasla zamena soferke?
            Ja sam pre 3 dana menjao prednju sajbu,kod mene je sa kockastim senzorom za kisu i izasla 125 eura sa zamenom i garancijom,bez senzora je 100 eura,stim da ova sto sam ja stavio nije fotoosjetljiva posto je ona oko 370 eura.Menjao sam u glass service u Banja Luci a posto sam ih nasao preko neta vidio sam da ih ima i u Srbiji.Od mene sve preporuke za njih i ubjedljivo najjeftinije sto sam uspio naci.Bilo gotovo za 2.5 sata...

Comment

• hope
              CBC Senator
              • 03.06.2010
              • 212
              • ca

nisam bio kod njih,ali kod ovih sto sam zvao 165 evra (bez senzora jer ga nemam )
              i zanima me jesu li iste za ph1 i ph2

Comment

• kasparrow
                CBC Početnik
                • 22.02.2010
                • 7
                • PD-BL

Nisam siguran,ali mislim da su iste za ph1 i 2.

Comment

• hope
                  CBC Senator
                  • 03.06.2010
                  • 212
                  • ca

velika je razlika u ceni kod vas i ovde ,da li ti je tonirana soferka zelenkasto ?

Comment

• kasparrow
                    CBC Početnik
                    • 22.02.2010
                    • 7
                    • PD-BL

Jeste tonirana zelenkasto,ali nema onaj ljubicasti odsjaj tj ne tamni na suncu,ja sam kod ovih nasao najpovoljnije u reno servisu su mi trazili 320 eura...

Comment

• savke
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 575
                      • Novi Sad, Temerin
                      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Mogu vam reci da je to stop sol staklo mnogo bolje od obicnog toniranog. Velika je razlika kada uprzi sunce, ali zato je i razlika u ceni velika....
                      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• cikajowa
                        CBC Veteran
                        • 12.11.2009
                        • 153
                        • svugde

Evo jedna sa pranja

A evo nesto smo me najvise nervira na autu.. izgrebana rucka.. Ima neko ideju gde zamenim ili sredim ovo
                        Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790
                          • Sever Srbije - Novi Sad

Ne znam koliko bi bilo povoljno da se menja ta rucica (a i tesko bi dezen uklopio) ali bi mozda kod nekog plasticara mogao da se raspitas sta bi mogao da ti nanese neku zastitu odprilike te nijanse pa da se to popuni. Inace ako je za utehu nema ko nema te ogrebotine. Kod mene ih ima malo ali zato mi je onaj deo gde su dugmici za podizace urnisano noktima , jebga kad zensko vozi .. a kod suvozaca malte ne novo

Comment

• soviet
                            CBC Član
                            • 27.02.2010
                            • 31
                            • Beograd

Imao sam problem sa zadnjim levim kočionim klještima, blokirala su i grejao mi se točak...
                            Nisam primetio dok mi posle završenog tehničkog pregleda na 500m od servisa nije počelo da se puši iz točka...
                            Frka-panika (!!! ljubimac u dimu !!!)... servis... ispostavi se da blokira cilindar... ne mogu to da poprave... nova su oko 200-300e ali ih trenutno nema...
                            Saznam za servis koji remontuje klješta... momci skinuli, remontovali (promenili gumice, dva klizača, ne znam šta još...) i vratili manje od pola sata posla...
                            Garancija 6meseci... cena 60e...

Comment

• soviet
                              CBC Član
                              • 27.02.2010
                              • 31
                              • Beograd

Zaboravih da napomenem, prilikom registracije uzeo sam Dunav osiguranje jer je jedino to postojalo na tom mestu...
                              imao sam nameru da osiguram stakla ali trenutno to nemaju u ponudi... neverovatno...

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790
                                • Sever Srbije - Novi Sad

Uhh dobro je da si nasao resenje za zadnje kocnice i odmah da ti kazem nista to nije 60e koliko je moglo da kosta , sada si bar miran . Ajde ostavi na forumu broj i adresu servisa ako nekome zatreba da zna sta i kako. Mozda poze i da im se salje brzom dostavom na remont ako je nekome daleko jebga nikad se ne zna.

Comment

Working...
                                X