RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • canma
    CBC Član
    • 28.10.2005
    • 12

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Interval za rad velikog servisa na 1.9 dci 88kw je smanjen sa 80.000 km na 60.000 km - to mi je receno pre 2 meseca u Reno Savi.
    ...samo ja i JUNKIE JUNGLE....

Comment

• Laguna 2002
      CBC Senator
      • 13.12.2009
      • 297
      • Bačka Palanka

Još malo pa će preporučiti da se radi i veliki servis na 8 000- 10 000 km samo da bi uzeli pare. Znaju kakve škart delove nabavljaju i ugrađuju pa samo spuštaju dužinu intervala, a cene ne spuštaju iako su delovi lošiji od originala. HIT auto = Sheat auto ,makar su moja iskustva takva

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

Pa sto se tice velikog servisa za moju lagunu benzinac je oko 250e ukljucujuci i vodenu pumpu, shpaneri se podrazumevaju cena je gotovo ista i za dizelasha.
        Garancija je do 60.000 km i majstor mi i preporucuje da menjam na toj km ali kaze i da nije problem brdo ljudi koji kod njega odrzavaju lagune (uglavnom dizelashi) menjaju i na 80 pa cak i 100.000 km i nema nikakvih problema ali on napomene svakom da garanciju daje do 60.000 km ! Inace delovi su originalni ali konkretno ne mogu reci o kom proizvodjacu je rec ali posto radi u ovlascenom servisu reno-a siguran sam da ne uzima neki bofl od delova za rad privatno (kuci).
        Inace svidja mi se sto kad i ne planski odes kod njega u radionicu (pa cak i u 8 uvece) i treba nesto da se uradi-zameni nema ono uuuu pa tek sutra nemam taj deo... covek je snabdeven razno raznim delovima i samo donosi i menja nema da nema sto je za svaku pohvalu. Za sve renoe uvek ima ulja filtere lezaje pumpice kvakice osigurace plocice pakne diskove dihtunge... , a covek i zna sta najcesce crkava pa tako da i zna sta da ima na zalihama .

Comment

• tvico sarajevo
          CBC Početnik
          • 03.03.2010
          • 4
          • sarajevo

Prvo momci da cestitam na ovoj temi, stvarno je potrebna.... ja vozim lagunu 1,9 dci 2001 godinu vec dvije godine i relativno sam zadovoljan sa autom, redovan servis i sve Ok!
          jedino imam problem sa paljenjem tj. kada hocu da upalim auto-- moram da cuvam ono dugme duze--- ne pali na jedan dodir (a trebao bi)... cuo sam da neka plastika se odlomi sa citaca kartice pa se to javlja... ukolko neko moze da pomogne bio bi mu zahvalan...

i neko od vas je pitao za automatsko zakljucavanje.. moguce je sam da napravis... samo tipku u kabini za zakljucavanje drzi 10-tak sekundi i poslije toga cut ces zvuk "biipp" , nakon toga auto cim krene sam se zakljuca....

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

Sarajlija bilo se bas dosta price oko citaca kartice koji hoce ponekada i kod nekoga da zeza , imas to u ovoj temi pa se vrni u nazad malo
            I naravno dobro dosao na forum

Comment

• laguna157
              CBC Član
              • 29.12.2009
              • 21
              • ns

pozdrav svim lagunašima. zna li neko koliko košta protokomer za lagunu 1.9 dci naravno polovan i gde ga mogu naći u okolini ns. unapred hvala

Comment

• rmilenko
                CBC Član
                • 05.01.2010
                • 42
                • Novi Sad

Originally posted by savidsi
                ...
                Jos bih vas zamolio ako neko ima uputstvo za Lagunu II ph2 da okaci negde, od ph1 imam i pretpostavljam da ima razlike
                Pozdrav

Postovao sam 12.02.2010. al' evo jos jedared:

Pozdrav.

Comment

• savidsi
                  CBC Član
                  • 12.01.2010
                  • 90
                  • km

rmilenko hvala

Comment

• SerbianHero
                    CBC Senator
                    • 10.10.2009
                    • 259
                    • Beograd

Od sinoc imam novi problem sa ljubimcem, pa me interesuje, jel se jos neko obreo sa njim.
                    Desva se sledece, posle jedno 15 min voznje ili ti od prilike kad nagura radnu temperaturu, od jedanput se iskljuci grejanje, sam ventilator i uopste cela digitalna jedinica radi, ali vazduh koji izlazi je hladan..... ?!?
                    Mali je izgleda bolestan

Comment

• savidsi
                      CBC Član
                      • 12.01.2010
                      • 90
                      • km

Nesto slicno se i meni desava. Recimo napolju 3 stepena, a u kabini podeseno na 19 i izduvava topao vazduh, medjutim kada je napolju oko 15, a bilo je pre neki dan u mom kraju onda izduvava hladan vazduh. Nisam obracao vecu paznju i sve sam pripisao automatskom uredjaju jer on prati spoljnju temperaturu, temperaturu motora i naravno kabine i mislim da na osnovi toga sam odlucuje o temperaturi izduva.
                      Samo da napomenem kada je bilo -15 u kabini je temperatura postavljena na 18,5 kada motor dostigne radnu temperaturu i super greje. Sve ovo se desava bilo da je uredjaj u automatskom ili manuelnom modu.
                      Ako je kod tebe spoljnja temperatura bila veca mislim da nemas oko cega brinuti, ali adje da pustimo nekog iskusnijeg da objasni celu ovu situaciju jer ja Lagunu vozim od decembra i verovatno nisam dovoljno merodavan po ovom pitanju, a i mene interesuje da li sam u pravu.
                      Pozdrav

Comment

• lancia_k
                        CBC Član
                        • 09.01.2010
                        • 78
                        • Sombor

@ SerbianHero
                        mozda imas vazduha u grejnom sistemu. Treba ga proluftirati.
                        Ne verujem da je termostat, posto predpostavljam da nemas problem sa radnom temperaturom.
                        Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• lancia_k
                          CBC Član
                          • 09.01.2010
                          • 78
                          • Sombor

Ljudi hteo bih da zastitne lajsne na branicima i vratima ofarbam u boju vozila. Da li je to neko radio ili mozda zna nekog ko je to radio?
                          Koliko ima posla tu i koliko tesko se vade lajsne iz vrata i branika?
                          dajte neko misljenje kolege

Comment

• djops
                            CBC Član
                            • 02.03.2010
                            • 14
                            • krusevac

Pozdrav svima. Novi clan ali stari vlasnik lagune (vec 4 god.). Moja laguna je 1.9dci 88kw privilege 2003. Ja sam sa autom za ovo vreme prezadovoljan, jedine dve vece popravke su bile remont dve dizne (50 eur po komadu) i novi interkuler (250 eur). Auto je kupljen sa 75k od prvog vlasnika u francuskoj, sada je na satu 125k. Savet svima koji imaju lagunu 1.9 dci i koje su proizvedene pre 06.2003.god, proverite hladnjak interkulera, mana je jer nemaju ojacanja i hoce da se naduju i naprave rupice. Moj se npr. naduo da je udario u vezni lim (vidi se kad se otvori hauba, nalazi se izmedju hladnjaka motora i hladnjaka kilime).

Comment

• djops
                              CBC Član
                              • 02.03.2010
                              • 14
                              • krusevac

@lancia k lajsne se skidaju vrlo lako, na vratima se skidaju povlacenjem u jednom smeru, a na branicima ih malo samo odvojis i povuces. ako su crne tj. nisu farbane, onda plastik prajmer pa farba, ako su vec u nekoj boji, vodena smirgla i farbaj.

Comment

• lancia_k
                                CBC Član
                                • 09.01.2010
                                • 78
                                • Sombor

U mene je isto privilege oprema. nisu mi crne lajsne ali nisu ni u boji vozila.
                                Bio bih ti vrlo zahvalan ako bi mi malo bolje objasnio taj proces "vodena smirgla i farbaj"

Comment

Working...
                                X