Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Dragi lagunasi srecan 1. maj !
PS za pokazivac temperatur motora, mislim da je najvaznije da je uvek u istom polozaju kada motor dostigne radnu temperaturu, moguce je da su pokazivaci razlicito bazdareni, ako su npr od razlicitih proizvodjaca.
Originally posted by dci Šabac
Dragi lagunasi srecan 1. maj !
PS za pokazivac temperatur motora, mislim da je najvaznije da je uvek u istom polozaju kada motor dostigne radnu temperaturu, moguce je da su pokazivaci razlicito bazdareni, ako su npr od razlicitih proizvodjaca.
Pozdrav svima, samo da podelim novo iskustvo sa vama. Kupio sam felne sa senzorima i kod prodavca ih namontirao, otisao na probu, sve u redu. krenuo sam kuci i polako jedan po jedan indikator za senzore se gasio i nakraju se i upalila zuta lampica da nesto nije uredu, sto je i normalno posto ne prepoznaje senzore. Nisam stigao da odem na dijagnostiku da upare posto sam putovao i ajde juce da sredim to kad ono pojavili se indikatori posle 15 dana. Otisao sam na pumpu ispustio jednu gumu kad ono senzor reaguje. Tako sa sve cetiri i svi reaguju i rade normalno tako da sam ustedeo put kod majstora iako i to nisu neke pare. Na kraju neznam kako se to desilo a mora da ima neko strucno objasnjenje.
Originally posted by mile 1978
.....
Nakon svih ovih promena, majstori mi kazu da je u pitanju mozda poluosovina (ali nisu sigurni). Niko nije siguran, svi samo nagadjaju. Poslednje sto sam cuo da je mozda u pitanju neki balansni teg na levoj poluosovini posto je ona duza.
Da li je neko do sada imao ovakav ili slican problem i da li neko ima neku ideju?
Unapred zahvalan
Na duzoj poluosovini postoji teg i mozda se desilo da se pomerio ili slicno, ali onda bi na vecim brzinama bilo jos gore...predpostavljam? Mislim da bi ipak trebalo da bude nesto oko toga, posto si sve ostalo vec probao. Interesantno. Kada resis problem obavezno napisi sta je bilo!
Pozdrav!
Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Pozdrav svima, pre nego sto krenem put Nemacke, trebalo bi da promenim zadnje selen blokove i da prekontrolisem ceo auto, pa sam mislio da to uradim kod Nese u Zmeunu posto ga mnogi priznaju.
Bio bih zahvalan ako bi mi neko poslao kontakt broj telefona.
Pozdrav svima,
Imam jedan problemcic u vezi vratanca iznad klime, tj koji sakriva radio. Nece da se zatvore, nista ne klikne, i ostaju otvorena, znaci opruga otvori vratanca. E sad, pitanje glasi, dali je neko to vec rastavljao, kako to radi, dali radi na isti sistem kao pepeljara, da ona mala zabica koja klikne drzi zatvorena vratanca??? Stvarno pojma nemam, nisam jos rastavljao. I kako se rastavlja? Ako tako radi dali mislite da se to moze kupiti? Najvise me interesuje zbog toga sto bih hteo zameniti taj fabricki radio, i da stavim neki od 2DIN... Pa da ga sakrije
A imam jos jedno pitanje... Posto bih stavio drugi radio, ovaj fabricki mi ne treba, pa bih ga prodao, al pojma nemam u vezi cene , cak jedan prijatelj mi je rekao da bi ga kupio za njegovog megane-a, jer bi onda imao kontrole na volanu... Pa me interesuje koju cenu da trazim, ili njemu ili bilo kome, znaci kako se krece cena ovih radia, koliko da trazim?
gokkon:
Mislim da nece imati problema sa kontrolama posto je moj drugar u Thaliu ubacio radio iz Lagune i rade mu kontrole na volanu i displej.
mile 1978:
Pitao sam danas mog majstora i kaze mi da odlaze zglobovi na duzim poluosovinama. Taj zglob je pricvrscen negde na karter kako sam ga razumeo.....Znaci nije u pitanju homokineticki koji ulazi u menjac, vec malo posle njega ima jos jedan zglob i kaze da hoce da proizvede takve simptome.
Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Hvala na savetu, porazgovaracu sa jos nekim majstorima, posto sam vec pricao sa nekoliko njih ali niko nije siguran. A i sam problem je verovatno redak, posto sam video na forumu da su vecina problema po vise puta pominjana.
Ako jos neko ima neki predlog, slobodno neka se javi. Ako resim problem obavesticu vas.
da li ti zglobovi idu u kompletu sa poluosovinom, ili se mogu uzeti posebno?
Pozdrav
Juce mi u susret ide neki kamion i kamencic mi kvrcnu od sajbu, tek danas vidim da je napukla, pojavila se linija Zna li neko koliko ce me kostati zamena? Je li istina da se sa takvom sajbom ne moze prelaziti granica (ici u drugu drzavu) , tj da te oni na granici nece pustiti?
Comment