RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Mislim da bi sa tim koriscenjem maglenki u kombinaciji sa pozicionim svetlima bila bas upadljiva zandarima i da bi nas zaustavljali i drndali jer i ovako sada svi imaju ustaljene tarife za drzavu i za njih "privatnike" Ne znam ko ima zivaca neka se raspita za te maglenke "za preko dana" .
    Nego jel zna neko jel dozvoljeno koristiti maglenke po kisi ??? Da li se kisa spada pod smanjena vidljivost ??

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

U zakonu lepo stoji da je upotreba svetala za maglu dozvoljena iskljucivo u uslovim smanjene vidljivosti, tako da nema sanse da je po zakonu koristiti je danju po normalnom vremenu. Jedino sto je spomenuo da bi umesto obice maglenke ubacio neku odgovarajucu sijalicu.....mozda neka LED varijanta.....onda bi mozda smeo da ih koristi.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• lancia_k
        CBC Član
        • 09.01.2010
        • 78
        • Sombor

@ rilazi
        sto se tice seckanja, ja ti nekom fotografijom ne mogu pomoci zato sto se taj ventil nalazi ispod zastitne plastike motora.
        nije ga tesko naci, kad skines plastiku on ide poprecno i nalazi se na seljacki receno u delu izmedju kabine i motora. dakle ne napred kod veznog lima.
        Jedan jedini koji postoji na tom mestu gde sam ti rekao. Meni je majstor taj ventil skinuo i izduvao kompresorom visokog pritiska. Nemam problema od tada.
        On ti je jako malih dimenzija i velicine je kutije sibica, ako ne i manje.
        Eto toliko mogu da ti pomognem.
        evo i neke slike otprilike gde se to nalazi.
        Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• lancia_k
          CBC Član
          • 09.01.2010
          • 78
          • Sombor

Evo na temu sijalica sad svima po malo da odgovorim
          @marko
          ne znam koja je marka, u ovlascenom servisu sam zamenio. pogledacu na kutiji.
          @ svima po malo
          Da li me razumete sta hocu da kazem?? Ocu maglenke da prepravim i da mi svetla budu kao ona fora na Audi A6 2005, 2006 god, tj rade samo ta dva zuta napred i to je to!
          Malopre sam razgovarao sa elektricarem. Kaze on to ti je najmanji problem - resavamo za 15 min. Sijalice koje mogu u maglenku su ili LED ili obicna sijalica jacine one od zmigavca (tako rece elektricar). Cesljao sam ZOBS - ne bi trebali da nas njakaju zbog toga. Dakle cela moja zamisao je da sijalice u maglenki rade kad su svetla ugasena i kad se motor upali, a cim upalim oborena svetla da se iste ugase. Ellektricar me potupno shvatio i kaze "to je nikakav problem"
          Ne znam da li me vi kapirate
          A oko price u vezi policije evo vam prilog iz proslog broja revije sat plus. Mirko Alvirovic je objasnio

Comment

• mobbdeepqb
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2009
            • 383
            • beograd

ovako nesto bi mogli U Gang Landu je od 3000 do 25000,a na buvljaku 1000 kinti i to na metar

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Objasni ti prosecnom cika policajcu kad te zaustavi da ti je u maglenci sijalica slabijeg intenziteta ili modifikovana sa diodama. pa cak i da budes po zakonu u pravu ne gine ti sudija, a yo opet kosta i para i zivaca, a najvise dragocenog vremena. Ja sam za maglenke pitao jer su stvarno danju uocljivije od xenona plus sto akam visestruko jeftiniju sijalicu, a pritom nikog ne zaslepljujem.

@lancia_k

jel pricas o egr ventilu ili!?

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Spomenuo je da je manji od kutije sibice, tako da nije egr. Pomislio sam da nije onaj ventil levo sto pali turbinu, ali kada sam uvelicao sliku video sam da ipak misli na nesto ispod plastike. Sad da me ubijes ne mogu da se setim sta jos ima tamo....

Inace kolega je na samaru stavio dnevna svetla, od onih dioda u nizu, ali kada ga je zaustavio pandur, pustio ga je ali je rekao da ne moze da se koriste ako nisu fabricki ugradjena ili da imaju posebnu homologaciju.....

Da li ga je pandur zezao ili je stvarno tako ne znam. Inace imam taj niz dioda, kupljen u madjarskoj kao dnevna svetla, ali nisam ni gledao da li bih mogao negde da ih smestim.

Comment

• lancia_k
                  CBC Član
                  • 09.01.2010
                  • 78
                  • Sombor

Ne egr.
                  Nisam siguran ni da je to ventil, jer vise izgleda kao neki dzek. Ma svaki majstor koji se iole razume u lagunu znace o cemu govorim

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by lancia_k
                    Cesljao sam ZOBS - ne bi trebali da nas njakaju zbog toga. Dakle cela moja zamisao je da sijalice u maglenki rade kad su svetla ugasena i kad se motor upali, a cim upalim oborena svetla da se iste ugase.
                    Reći ću ti samo ovo - drugar novinar iz jednog auto časopisa je intervjuisao načelnika beogradskog SUP-a. Pitao ga je za upotrebu naknadno ugrađenih dnevnih svetala. Odgovor je - Dozovoljena je samo upotreba fabrički ugrađenih i atestiranih dnevnih svetala, naknadno ugrađena svetla se ne priznaju kao dnevna svetla po ZOBS. Odnosno, ako neko upali samo naknadno ugrađena dnevna svetla, a ne i oborena - plaća kaznu.

Comment

• chobo13
                      CBC Senator XXL
                      • 01.05.2009
                      • 1274
                      • pozega,srbija
                      • AUDI,VW

[offtopic:1hk36aop][/offtopic:1hk36aop]

Comment

• savidsi
                        CBC Član
                        • 12.01.2010
                        • 90
                        • km

Ranije sam pomenu da imam problem sa vazdusnim jastukom, a nemam majstora u blizini koji se razume u problematiku. Sve ovo me je nateralo da potrazim sam seme koje zelim da podeli sa vama. Ako moderatori smatraju da je ovo piraterija neka brisu link http://rapidshare.com/files/31192407...Laguna_X74.rar. Pretpostavljam da većina vas i zna za ovo, ali cini mi se da nije pominjano u ovoj temi.
                        Ja sam pronasao sta me interesuje i za vikend se bacam na posao. Evo i jednog fajla cisto da vidite kako sve to izgleda. Za one koji znaju engleski kao ja tu je i hrvatski tako da nema problema.

Comment

• cikajowa
                          CBC Veteran
                          • 12.11.2009
                          • 153
                          • svugde

savidsi@
                          Pa ovo je fenomenalno druze!
                          Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• doralena
                            CBC Početnik
                            • 11.04.2010
                            • 4
                            • Beograd

Da li je neko imao problem sa pletenicom auspuha i kako ga je resio?

Comment

• savidsi
                              CBC Član
                              • 12.01.2010
                              • 90
                              • km

Znam cikajowo znam, mozes da zamislis koliko sam ja bio odusevljen kada sam ovo pronasao. Mozda postoji i novija dokumentacija, ali mislim da je i ovo dovoljno. Kljucne reci za pretragu su Renault Visu, postoji za sve modele renoa. Pominje se i Renault Dialogys, sinoc sam i ovo skinuo fajl je dosta velik i mislim da ga necu instalirati jer mi je ovo prethodno za sada dovoljno. Sliku koju sam postavio tacno pokazuje da se u srednjem stubu nalazi jos jedan konektor koji je veza izmedju vaz. zavese i centrale airbaga samo jos da ga fizicki proverim.

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by doralena
                                Da li je neko imao problem sa pletenicom auspuha i kako ga je resio?
                                Kaze mi kolega da u servisu gde on radi, ako se nije bas raspala stavljaju dve metalne selne, da se malo stegne i tako moze da ide jos jedno vreme. Inace oni menjaju samo komplet sa celom cevi, ali je spominjao da moze da se nabavi i samo mrezica sa parcetom cevi pa moze da se navari.

Comment

Working...
                                X