RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sinisapancevo
    CBC Član
    • 17.05.2010
    • 38
    • pancevo

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Evo i ja se ispisujem iz kluba sa pokvarenim sijalicama u START dugmetu.Ladno sam ih nasao 1km od moje kuce u nekom tv servisu za rekordnu cenu od 10 din.
    Bitno je sad da rade toliko za sad
    pozz

Comment

• cale
      CBC Senator
      • 22.03.2009
      • 297
      • Backa Topola

Dobrodosao
      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

e ljudi ja sam dobio sifru za te ventile tj. senzore za pritisak u gumama meni treba neki 400010381R oni kazu samo ti mogu... mislio sam da postoji samo alu felna i celicna.. al izgleda nije...

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd
          • Renault LagunaII 1.8 16v

e ovako ljudi, razmisljam vec 2 dana i jel ima neko ko ima probleme sa racunarom do sada... znaci skapirao sam nesto... meni on na kompu gubi neki gadan kontakt.. znaci..nekad ne radi kartica i ne cita je uopste.. juce mi upalio onu lampicu za kvar u elektrici i ubacio ga u safe mod... jutros kad sam dosao normalno se upalio i evo danas sam presao 120 km sto na benzin sto na plin i nista sve radilo bas bas lepo... e sad oni su mi izolovali neke zice bile od vreline motora i starosti bile samo zice bez zastite i dirale su se.. to sam video.. ali bile su uvucene u crnu veliku gumu pa je on to nekako jedva primetio... nemam pojma nadam se da je do toga... znate sta me muci... on kad radi radi savrseno znaci na dijagnostici sve zeleni u klipu onom.. ali kad neradi kao mrtav je.. dok mu ne restartujem taj uch ili kako se vec zove na osigurac... zna li neko gde se on nalazi da procitam broj da vidim u inostranstvu koliko je para.. jer sam sad gledao na netu ovaj leptir je od 100e pa na dalje nov... poslao sam drugu sada mail u parizu da zove da pita dao sam mu sifre za te delove za moj auto pa vam javljam kod nas je to znaci 38 000 taj leptir i ventili su 4800 za moju felnu...on kaze da taj komp je moguce da je ubagovao i da mi je to uradio a moguce da je i stvarno crko taj leptir, moguce da je bio i ovaj konektor sto ga je seko i direktno lemio na leptira.. znaci dusa me boli auto ne taknut i isece mi kabl.. jos mu kazi seci malo ispod konektora da ako nije on i kupim deo mogu vratim konektor, ma jok sasekli ga do plastike... smorio sam se place mi se...heheh... i to i sto me stalno tako drnda odjednom.. jednostavno mi nije pouzdan... ne razumem nista.. oni tvrdili da je do kartice, pa je narucih 150e pa ja skapira da nema veze sa njom nego je do neceg na kolima jer ova radi savrseno... tipa kad ne mogu da udjem to na kljuc i ne registruje karticu... cak i kad otvorim vrata na kljuc moralo bi da kad ih otvorim sve da se otvori.. ma jok nista ko da akomulator nema... a nije do njega nov je i renaultov je ... skoro je stavljen ima garanciju i svetli mu zelena lampa..... momci ako znate nesto u vezi moje muke bio bih vam zahvalan mnogo...
          jer oni meni kad ih ja pozovem kazu dovezi ga i ja cupnem taj osigurac i vratim ili on odjednom hoce i posle hoce i kad odem na dijagnostiku onda je sve super.. kako ne razumeju da negde gubi.. gubi se objasnjavam im vec 2 nedelje.. tuga.. poz

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Jel zna neko kako da namestim da mi jacina zvuka prati buku u kabini!?

Comment

• modesti
              CBC Senator
              • 26.08.2009
              • 239
              • novi sad
              • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

6. Napredne funkcije fabricke muzike - kaze ovako:
              1. Pritisnite i drzite SRC dugme dok ne cujete beep; tada ulazite u EXPERT MODE
              2. Pritisnite levo-desno ili skrol tockic na komandama kraj volana i prolazite kroz sledece opcije:
              a. AF (alternate frequency) - polozaj ON/OFF
              b. SPEED - vrednosti 0, 1 , 2 3, 4, 5
              c. LOUDness - ON/OFF
              d. TUNER - pozicija Auto/ Manual
              e. REAR - 2 ili 4x15W, ukljucivanje/iskljucivanje zadnjih zvucnika, po meni glupost, ali hajde
              f. LIST MAN - memorisana lista od max 50 stanica se ne menja dok ne osvezite listu sami
              g. LIST DYN - memorisana lista od max 50 stanica se menja sa gubitkom njihovog signala, kada radio pokusa "uhvatiti" neku satnicu, a ona ima slab signal, ponovi proceduru jos dva puta (ukupno 3) i tada pocinje novi scan FM opsega.

3. Pritisnite +/- dugmice da promenite odabranu funkciju
              4. Pritiskom na SRC dugme napustate EXPERT MODE.

SPEED (Speed dependent volume control): ukoliko se stavi na 0, radio ne menja jacinu zvuka u zavisnosti od ambijentalne buke: na 3 daje najbolji akusticki komfor i ona se preporucuje; maksimalni efekat na 5./za jacinu zvuka, radi 100%
              It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• modesti
                CBC Senator
                • 26.08.2009
                • 239
                • novi sad
                • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Superzakljucavanje
                Kada zakljucate auto, pritisnete brzo jos dva puta dugme za zakljucavanje na kartici/kljucu. Auto ce fleshovati tri puta migavcima (malo brze), svi prozori ce se zatvoriti, a vrata je nemoguce otvoriti razbijanjem stakla i povlacenjem rucice...
                Ovo sam pronasao na jednom sajtu, nisam probao a ako neko proba nek javi da li funkcionise...
                Namestanje automatskog zakljucavanja vrata pri polasku
                Zbog vase bezbednosti moguce je podesiti da se automobil zakljuca sam kada predje neku brzinu kretanja (najcesce 8km/h), te se po zaustavljanju otkljucava jednostavnim povlacenjem rucice za otvaranje vrata.
                Postupak: dajte kontakt, pritisnite i drzite 5 sec dugme za zakljucavanje vrata u kabini. Po isteku 5 sec, opcija je aktivirana. Deaktivacija se vrsi na isti nacin.
                It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• plocica
                  CBC Član
                  • 22.12.2009
                  • 38
                  • BG

Originally posted by gokkon
                  Meni se ne zatvaraju vratanca na radiu, tj. iznad klime... Isti problem, drugo pakovanje ...
                  Al mi se pepeljara zatvara. Aj da napravimo od dva losa jedan dobar ...
                  Sličan problem i kod mene, naime, ja mogu da zatvorim vratanca na radiju i da ih otvorim, ali, nekako landaraju ne idu onako glatko. rekoše mi da ta vratanca jedino vidim na nekom od placeva, da skinem sa neke lagune kojoj to valja.. inače ajd javite ako ste (i kako) popravili vaša vratanca. i sinisapancevo, ako si popravio pepeljaru...

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790
                    • Sever Srbije - Novi Sad

Ja i nekoristim ta vratanca u opste non stop je otvoreno a i necu na parkingu da neko pomisli da imam ko zna sta pa da za dzabanu razvaljuju a u stvari unutra obican kodiran cd koji radi samo u laguni .

Comment

• plocica
                      CBC Član
                      • 22.12.2009
                      • 38
                      • BG

Originally posted by max3m87
                      Sinisa taj znak sto ti pali to znaci da ti je crkao katalizator... ima sonde ispred i iza njega... i verovatno dobro ne precisti izduvne gasove i to je to ... znaci ne radi... to sam i ja imao problem.. ne radi ali kad cujes koliko kosta verovatno ces se opredeliti na to da ipak svetli.. to ti ima veze u drugim zemljama i samo za benzin jer je gas ekoloski tako da nema brines... ja sam sipao na lukoilu jedno za 1000 kinti i prestalo mi svetli ali mislim da je to cisto nesto ubagovao komp... inace pazite ovu glupost... evo mog dana znaci tuga... ko moze nek pomogne... ja isto vozim lagunu 1.8 na plin... prvo sidjem dole da idem na fax nece nista ni da se otkljuca karticu ne prepoznaje znaci havarija udjem unutra na kljuc i ok skapirao sam da mu uch sluzi za sve to... jer ne moze da ne radi i brava i citac bas u isto vreme... i dalje izvucem ja osigurac i vratim ga kad ono sve proradi.. iskljucio mi lampicu za benzin, lepo popalio sva cetiri tocka kao da rade... sve u fulu i posle odredjenog tj. celog dana voznje... upali mi opet lampicu ko da nemam levu gumu i ja reko bole me brige kad kupim senzor prestace cekam brata da ode u francusku da ih pazari...e onda nastupa najbolji deo ikada.. iskljucujem se sa auto puta ka topciderkoj zvezdi i uzbrdo vidim nesto usporava... kad pogledam na tablu on izbacio ovo

e sad jos bolji deo pocinje da nabija obrtaje zbog plina jel je ubacio u safe mode auto... to znaci na benzinu radi na oko 2 000 obrtaja i to je to.. i pozovem ja prijatelja majstora i tako ga odvezem do ispred ak kompresora i ostavim... covek mi rece da mi otisao potenciometar na gasu... jer mi gas uopste ne radi... znaci zabavniju voznju nisam imao u zivotu... vozio sam jednom nogom gas sam puni znaci samo pustas kvacilo jedino je kocenje malo sjebanije jel uporedo i daje gas pa kocis tipa ler i kocnica ljudi te gledaju jer se cuje ono wuuum h... ko da sam pocetnik... ima neko iskustva sa tim... hvala
                      Potpuno ISTO se meni desilo skoro. Ista greška na bordu, isto 1,8 plin Inače, kad je krenuo da mi nabija obrtaje, bio sam BEZ plina. Sad, meni je nabijao bo nekih 3.000-3.500 obrtaja, kako-kad, ali GAS ne reaguje, tj. ide nekih 15-20 na sat i ni malo brže! Odem, nalijem plin i jedva se dovezem kući, počnem panično da zivkam telefonom majstore i drugare (inače, gogi je imao ISTI problem). Sad, posle 5-6 sati, upalim ga, samo svetli ta lampica, ali radi NORMALNO, tj. ne potpuno normalno, malo mu ler gas ide gore-dole (male oscilacije oko 800 obrtaja) posle, upali mi se ista lampica ko sinisi, zuta ispod brzinomera. Tako ga vozio jedan dan. Sutra upalim, ovaj u sredini (opisani) znak se ugasio, jb-ga, krenem ka servisu, ono se UGASI i ova druga lampica Dođem do Neše u Zemun, nakačimo ga na comp - dijagnostika, kaže Neša - javlja GREŠKU, ali ta greška može da bude svašta: od potenciometra za gas pa do tga da je zveknuo ceo comp Uzme čovek, resetuje ceo comp - obriše mi tu grešku i kaže vozi, a ako se pojavi problem ponovo, dođi... Jb-ga od tada prošle 2 nedelje, vozim, ko da ništa nije bilo...

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by modesti
                        Superzakljucavanje
                        Kada zakljucate auto, pritisnete brzo jos dva puta dugme za zakljucavanje na kartici/kljucu. Auto ce fleshovati tri puta migavcima (malo brze), svi prozori ce se zatvoriti, a vrata je nemoguce otvoriti razbijanjem stakla i povlacenjem rucice...
                        Ovo sam pronasao na jednom sajtu, nisam probao a ako neko proba nek javi da li funkcionise...
                        Namestanje automatskog zakljucavanja vrata pri polasku
                        Zbog vase bezbednosti moguce je podesiti da se automobil zakljuca sam kada predje neku brzinu kretanja (najcesce 8km/h), te se po zaustavljanju otkljucava jednostavnim povlacenjem rucice za otvaranje vrata.
                        Postupak: dajte kontakt, pritisnite i drzite 5 sec dugme za zakljucavanje vrata u kabini. Po isteku 5 sec, opcija je aktivirana. Deaktivacija se vrsi na isti nacin.
                        Sto se tice SPEED kod mene radi lepo na 3.

Ovo superzakljucavanje(deadlock) je kod mene bilo iskljuceno na dijagnostici, pa sam ga ja ukljucio, ali ne radi bas kako mislim da bi trebalo. Podigne mi sve prozore, zakljuca sva vrata spolja ali samo zadnja zakljuca iznutra. Trebalo bi da zakljucava i prednja koliko ja znam, ali....... Da li je neki kvar ili mi stvarno fale motori za zakljucavanje iznutra, ne znam, ali saznacu kada prvi put budem skidao tapacirung. Ako je neko probao bas me interesuje da li zakljucava prednja vrata iznutra.

Ovo automatsko zakljucavanje kada se vozilo krece preko 20km/h sam ukljucio i radi OK.
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• plocica
                          CBC Član
                          • 22.12.2009
                          • 38
                          • BG

Originally posted by gogi11
                          Ja i nekoristim ta vratanca u opste non stop je otvoreno a i necu na parkingu da neko pomisli da imam ko zna sta pa da za dzabanu razvaljuju a u stvari unutra obican kodiran cd koji radi samo u laguni .
                          Pozdrav gogi, možda je bolje da i ja moja ostaavim uvek otvorena - kod mene kad vide fabrički KASETOFON, nemaju šta da traže (a cd-šaržer u gepeku ionako ne mogu da nađu)

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790
                            • Sever Srbije - Novi Sad

E to to jos po bg-u mogu zamisliti kako smekaju sta ko ima po kilima i u kolima .
                            Inace jel ti sljaka sada dobro makina ?? Jesi bio malo do majstora za plin sta on kaze ?? Meni se onaj problem desio i kada nisam imao plin ugradjen tako da ne mora da znaci da je do plina a opet ...ko ce ga znati .

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by markofpi
                              Jel zna neko kako da namestim da mi jacina zvuka prati buku u kabini!?
                              Mislim da nema veze sa bukom, vec sa brzinom vozila. Ispravite me ako gresim.
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• cikajowa
                                CBC Veteran
                                • 12.11.2009
                                • 153
                                • svugde

Da nije malo glupo sto ides brze ono pojacava , ako ides sporije on utisa
                                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

Working...
                                X