RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • firearms
    CBC Član
    • 08.06.2009
    • 32
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by Isidor
    Pozdrav, ako neko moye da mi pomogne bilo bi lepo. Imam Lagunu 2 diyela i yamenio sam filter goriva, tj. samo uloyak u kucustu. Kada upalim auto nece da dobro prima gas dok neodstoji na leru 1-2 min, a onda proradi i vozi se normalno. Kada ugasim auto i upalim, neyavisno od vremena kada, opet isto.
    Pumpao sam onom pumpicom, iybacivao vaydu, ali nista. Ako neko je imao takav problem, moye javiti
    jesi napumpao gorivo u posudu gde je filter posle zamene uloska? gledano spreda auta sa leve strane imas pumpicu kod krila zavucena je odmah iznad tocka naci ces je lako i napumpaj dok se ta posuda ne napuni gorivom i nestane vazduha.
    probaj to
    ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by Laguna GT techno
      Hvala za odgovor,mozda je glupo ovo pitanje,meni ne rade zadnja bela svetla kad ubacim u rikverc,pa da ne rade mozda zbog toga...?Pozdrav!
      NE rikverc svetla bi trebala da rade kada je menjac u polozaju R dakle kada ides u rikverc . Tri su razloga zbog cega ne rade :

1. Neispravne sijalice
      2. los kontakt kod rucice menjaca (tu se nalazi mikro prekidac koji aktivira rikverc svetlo)
      3. Problem sa elektro instalacijama ili neki osigurac ne radi mada tada jos ponesto u auto ne daje znake zivota !!

Nadamo se da je ono pod 1.

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Moguce je da mu je ne ispravan davac (ili instalacija) polozaja menjaca u samom menjacu, pa da on prouzrokuje sve to ostalo...
        To je opet moguce proveriti na dijagnostici. Kada saltas brzine ima opcija na dijagnostici da ti pokazuje u kom je stepenu prenosa. Skoro svaki prekidac mozes da vidis preko dijagnostike da li ti radi.
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• CDanijel76
          CBC Veteran
          • 11.01.2010
          • 144
          • Novi Sad

i ja bi rekao da je indikator u kvaru, jer mu ni svetla ne rade a ni parking senzor, nekako mi je logicnije
          a neko je pitao za retrovizore sta sija kod mehanizma .... meni sija isto samo tackica na "dzojstiku" .
          inace , za vikend promenjen filter kabine, 1150 din , i uzeo sam sprej za dezinfekciju klime 490 din, i naravno i to odradio nakon promene filtera.

inace ovaj sprej ima u raznim mirisima , a ja sam uzeo narandzu , sto se i vidi na slici
          poz svima ... i dobrodoslica novim clanovima ...
          --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• Laguna GT techno
            CBC Član
            • 21.06.2010
            • 35
            • Beograd

Hvala vam na odgovorima,pogledacu to na dijagnostici. Pozdrav!

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

@CDanijel76 Motip ima dosta dobrih proizvoda. Kazi mi nije bilo nikakve stete usled oslobadjanja spreja u kabini? Mislim na muzge na sedistima, instarumnt tabli, staklima?

Comment

• CDanijel76
                CBC Veteran
                • 11.01.2010
                • 144
                • Novi Sad

NE, savke , nista nisam primetio ,..
                --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• krelac
                  CBC Član
                  • 19.06.2010
                  • 17
                  • brcko

Hvala za odgovor,mozda je glupo ovo pitanje,meni ne rade zadnja bela svetla kad ubacim u rikverc,pa da ne rade mozda zbog toga...?Pozdrav!
                  Pogledaj dzek (da ga tako nazovem)sto ulazi u karoseriju iz vozacevih vrata. Mozda se malo izvukao, pa ga pritisni rukom da udje do kraja.Meni je tako bilo za rikverc svjetla i za senzore.A usput mi nisu radili ni podizaci prozora.

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd
                    • Renault LagunaII 1.8 16v

e ljudi posto nisam nikad imao klimu i to, ovako klima radi sve kul, nego kad hocu se grejem bez klime i to je kul, ali kad hocu se ladim bez klime, udje neki cudan miris kao da se oseca nesto sto je budjavo.hehehe... ne znam opisem miris... uglavnom nije prijatan..

Comment

• mobbdeepqb
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2009
                      • 383
                      • beograd

Originally posted by krelac
                      Kada zatvaram vrata cuje se udarac kada ova "sipka" udje u vrata.Da li treba da se podmazuje ili...I da li neko moze da mi pomogne u vezi klime,prvi i drugi otvor(leva strana)ventilacije duva hladno,a treci i cetvrti(desna strana)duva vruc vazduh?

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by max3m87
                        e ljudi posto nisam nikad imao klimu i to, ovako klima radi sve kul, nego kad hocu se grejem bez klime i to je kul, ali kad hocu se ladim bez klime, udje neki cudan miris kao da se oseca nesto sto je budjavo.hehehe... ne znam opisem miris... uglavnom nije prijatan..
                        To je neprijatan miris kondenzata koji se pogotovo oseti neposlednjo posle gasenja klime. Dezinfekcija onim osvezivacem bi trebalo da pomogne.

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by gogi11
                          2. los kontakt kod rucice menjaca (tu se nalazi mikro prekidac koji aktivira rikverc svetlo)
                          Zapravo se prekidač nalazi na kućištu menjača, otprilike ispod akumulatora i može se zameniti jednostavno, sa odgovarajućim alatom - zglobnim cevastim ključem. Mislim da sam prekidač košta oko 15€ i 99% šanse je da je upravo on neispravan.

Originally posted by savke
                          To je neprijatan miris kondenzata koji se pogotovo oseti neposlednjo posle gasenja klime. Dezinfekcija onim osvezivacem bi trebalo da pomogne.
                          To je neprijatan miris gljivica koje su se razvile u vlažnoj sredini na isparivaču. Sprejevi koji se prodaju su prilično neefikasni i predlažem ti odlazak kod nekog majstora za klimu. Mene je kod Duleta na Altini čišćenje koštalo 1.000 din i više se ništa ne oseća.

Comment

• dmlakic
                            CBC Član
                            • 03.10.2009
                            • 14
                            • bih

Originally posted by mobbdeepqb
                            Originally posted by krelac
                            Kada zatvaram vrata cuje se udarac kada ova "sipka" udje u vrata.Da li treba da se podmazuje ili...I da li neko moze da mi pomogne u vezi klime,prvi i drugi otvor(leva strana)ventilacije duva hladno,a treci i cetvrti(desna strana)duva vruc vazduh?
                            Sto se tice klime to je nedostatak freona to je se i meni desilo isto na laguni posto ja punum klime auta treba je dopuniti ali treba paziti koliko ce je dopunite ako se prepuni zna se desiti da se kompresor iskljucuje ali prvo nek ti provjeri sistem da ti nepusta negdje neka prvo vidi da li ima negdje masno posto povuce ulje iz kompresora ili nek ubaci boju pa ce pokazati gdje pusta meni je pukla cjev visokog pritiska gdje izlazi iz komresora valjda je puklo od trenja nisam siguran ili je tvornicki puklo eto toliko

Comment

• krelac
                              CBC Član
                              • 19.06.2010
                              • 17
                              • brcko

Dali znate gdje se nalaze filteri klime i filter kabine i kako ih skinuti?

Comment

• Krema
                                CBC Član
                                • 26.04.2010
                                • 77
                                • Novi Beograd
                                • Laguna II 1.9 dCi

Filter kabine i filter klime je jedno te isto, jos se koristi i termin filter polena. Na Laguni II se nalazi ispred suvozaca u pretincu (kaseti). Imas uputstvo na strani 81.
                                Da nebi trazio mnogo evo ti link:
                                viewtopic.php?f=377&t=31408&p=761284#p761284

Comment

Working...
                                X