RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Ima sajle. Radi tako sto salje signal el. motoru koji se nalazi negde na sredini zadnjeg mosta i on povlaci sajle. U srednjoj pregradi kada se skine plasticno dno mozes da vidis relativno malu rucicu koja sluzi za otpustanje kocnica kada iz nekog razloga automatska rucna nece to da uradi. Ako postoji zastita da ni ti sam ne mozes da povuces rucnu u voznji, kolika je verovatnoca da crknu dve stvari od jednom i da se aktivira u toku voznje. Nisam cuo da se nekom aktivirala ali bilo je slucajeva da nisu mogli da otpuste, pogotovo kada su pakne pri kraju.
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• debeli73
      CBC Član
      • 16.05.2010
      • 75
      • Kragujevac

Da, da u pravu si zato se i čuje onaj zzzz zvuka kada se aktivira. A to plastično dno nisam skidao samo sam otvarao i video da ima onaj priključak od 12V (da budem iskren u uputstvu sam video da negde tu treba da stoji ručica ali nisam dalje istraživao). Kada sam bio u procesu kupovine kola i čitao i ovaj a i strane forume čini mi se da sam negde naišao da je bilo problema sa tim. Nekako bi mi bilo lakše desna ruka na ručicu, cimneš do kraja i miran si
      Još jedno pitanje..ja imam klasičan radio/cd uređaj dakle ne čita MP3. prepostavljam da je rešenje sa onim adapterom za koji se kači fleš. E sad čitao sam da valjda ima tih uređaja sa opcijom za mobilni telefon ako već nemaš handsfree u kolima kao ja. Moje pitanje (koje je verovatno glupo) je sledeće. Jasno mi je da preko tako nekog uređaja sa bluetooth-om može da prima pozive i transferiše ih na radio zvučnike, ali kako ako nemaš mikrofon u kolima odgovaraš. Video sam u prodavnici neke plastične uređaje kao imaju i displej ali su mnoooogo ružni.
      P.S, Izvinjavam se oko neukosti oko ovih detalja, moja specijalnost nisu razni gadgeti ...only driving perfomance

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

nije potrebno citirati post koji cini redovan tok diskusije

ja imam isto samo cd player i resio sam to tako sto sam ubo modulator mp3, on radi tako sto mu nadjes talasnu duzinu i kao da slusas radio, ubo sam ga u srednju konzolu ne vidi se, u njega moze kartice, mogu usb flashevi tako da je ok skroz imas i daljinski... tako da je bas ok..

Comment

• debeli73
          CBC Član
          • 16.05.2010
          • 75
          • Kragujevac

A jel rade onda komande na volanu..prepostavljam da ne'

Comment

• makinus
            CBC Član
            • 17.06.2010
            • 62
            • Beograd

Ja ne preporucujem mp3-FM predajnik (ovo o cemu se govori), osim u slucaju da vam kvalitet zvuka nije bitan. Laguna ima odlicnu fabricku muziku, ali sa navedenim uredjajem dobicete kvalitet muzike kao da slusate kasetu na wallkman-u iz 80ih.

Prihvatljivija varijanta je prikljucivanje npr. iPod-a na aux ulaz u fabricku muziku. Za to je potreban poseban kabl/prikljucak. Muzika ce biti odlicna, ali i dalje ce biti neupotrebljive komande na volanu (osim jacine zvuka).

Comment

• debeli73
              CBC Član
              • 16.05.2010
              • 75
              • Kragujevac

Veoma mi je bitan kvalitet zvuka (čak planiram da menjam ove fabričke zvučnike) ali to sa Ipod-om je malo verovatno. Ništa onda par CD-ova i to je to

Comment

• mobbdeepqb
                CBC Senator XXL
                • 19.07.2009
                • 383
                • beograd

Meni su pozajmili fabr.player na carini i nisu ga jos vratili Pa sam otisao kod jednog lika koji mi je rekao da je malo teze naci fabr.player i jos da cita MP3 pa mi je predlozio VDO(ta firma radi npr.kontrolne table,playere......za skoro sve automobile)Dayton
                Taj player je napravljen za Lagunu(Svetli belo i ima dzek za komande na volanu i bordu)a ima i svoj displey.Imam ga vec 3 god.i radi extra pupupup da ne ureknem Platio sam ga 200 E,a u npr.Velikoj Britaniji je bio 400..jbg ispao je iz kamiona

Comment

• debeli73
                  CBC Član
                  • 16.05.2010
                  • 75
                  • Kragujevac

Nemam srca da dam 200 eur za uređaj (a znam da vredi i više i da je odličan). Pre ću tu lovu da prebacim za zimske gume (opps opet ja o zimskim gumama...nisam pomenuo Zakon )

Comment

• nashua
                    CBC Član
                    • 01.08.2010
                    • 17
                    • nis

da li neko zna ,gde mogu da nabavim kljuc,tj karticu,hocu za rezervu da imam,polovnu naravno,sam cu je prekodirati

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790
                      • Sever Srbije - Novi Sad

Od kada slusam ovu stvar veoma mi je bitan kvalitet zvuka u mojoj laguni a sto ??? Pa pogledaj te i pojacajte

LAURAAAAA

http://tbohiphop.net/kurupt-she-likes-t ... ed-dvd/02/

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

Nashua : e to tako nece moci !!!! Moraces da se obratis ovlascenom serviseru i da pricekas od 7-15 dana mozda sada i manje i kostace te do 150e .
                        Jednostavno "jeftinije" varijante ne funkcionisu !!!

Comment

• Cherokee_NS
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2009
                          • 802
                          • Novi Sad

Ja sam zgurao Alpine u Megana, nabavio adapter iz Engleske.... Sve zajedno me izaslo oko 150 eura, kontrole kod volana rade, displej ne Razlika u zvuku neverovatna

Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• nashua
                            CBC Član
                            • 01.08.2010
                            • 17
                            • nis

Originally posted by gogi11
                            Nashua : e to tako nece moci !!!! Moraces da se obratis ovlascenom serviseru i da pricekas od 7-15 dana mozda sada i manje i kostace te do 150e .
                            Jednostavno "jeftinije" varijante ne funkcionisu !!!

ne ljuti se ali nisi u pravu,samo mi treba kartica,a programiranje cu sam odraditi,radim te stvari 10 godina,nabavi mi karticu,ispravnu,programiracu i tebi i sebi!!!

Comment

• modesti
                              CBC Senator
                              • 26.08.2009
                              • 239
                              • novi sad
                              • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

cheeroke, ajde napisi sajt ili model adaptera koji si uzeo i da li radi na laguni, i da li je to adapter samo za alpinu ili moze i za pioneer, sony...hvala. Inace ja vec duze vreme razmisljam o promeni muzike, fabricke naravno, i nekako su mi sve varijante preskupe, probao sam da nadjem sony cdx gt 30 i nema ga, daytone ima na nekim slovackim sajtovima, a nedam da me ovl.servis i uvoznik dere po kozi.
                              It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• debeli73
                                CBC Član
                                • 16.05.2010
                                • 75
                                • Kragujevac

Ne volim to *programiranje*, jer nekad neko moze da isprogramira i moju karticu a to sam siguran da ne bih voleo. Dakle polako sa izjavama

Comment

Working...
                                X