Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Ima li neko savjet, kako rjesavate probleme sa kamencicima kad Vam ostete malo lak. kako to zamaskirate a da ne farbate citavu povrsinu...
takode ako se radi o ogrebotinama.... a da je sistem "uradi sam"....
Ljudi sada ću ja da zvučim kao maxic, ali da li su nekom osvetljeni tasteri tempomata na volanu, pošto meni nisu, a noću ih je malo teže naći iz prve.
Inače sam pre 2 dana popravio osvetljenje START dugmeta i pepeljare po uputstvu sa strane 39 i 78 a zalepio sam i onu plastiku na čitaču kartice, tako da sada pali samo kratkim pritiskom na start dugme(ranije sam morao da držim start dugme sve dok ne upali auto). To sam zalepio uz pomoć Henkel-ovog dvokomponentnog lepka i strava drži. Sijalice sam kupio u BG elektroniku na Karaburmi(iznad stadiona,ka Mirijevu,mislim da je ulica Partizanski put)) po ceni 25 din komad. Imaju ih u različitim bojama(bela, crvena, zelena,...).
Treba mi i pomoć u pronalaženju utičnice antene GPS navigacije ( deo koji se ubaci u ovaj obeleženi sivi džek). Ako neko zna gde to mogu nabaviti, molim neka napiše.
E ljudi imam tri pitanja. Probao sam da tražim postove kojih je verovatno bilo ali nisam uspeo. Ako neko zna strane ne mora da odgovara već samo da napiše gde se nalazi
1. Imam blage ogrebotine i sitna ispupčenja na prednjim farovima. Nisu matirani ali bih voleo da ih dovedem u pravo stanje. Pitanje je kako to uraditi? Da li na Lagunama imamo staklo ili plastiku ili je to stakloplastika tj pleksiglas? Da li smem da idem nekim vodenim šmirglama prvo, pa posle sa nekom pastom ako postoji pasta za plastiku i koja je to?
2. Kako ispolirati i sa čime plastične delove na autu, lajsne,,,branik,,?
3. Da li je pametno sam polirati auto i ako jeste kako to izvesti? Kako se radi voskiranje (isto kao poliranje samo drugi proizvod?)
Želeo bih da malo radim za vikend pa eto tema. Pokušao sam da nađem strane sa ovim temama znam da je bilo negde oko 70-te ali nikako
4. Na jednom delu iznad pepeljare se sitno ljušti tzv premaz (ako tako mogu da ga nazovem) koji daje mat boju tom delu table. Masa ljudi mi predlaže da to oljuštim ali se meni ne sviđa jer posle samo sija ona plastika ispod tog filma. Da li neko ima rešenje?
5.Vaša iskustva sa Zederom u smislu da nema problema koju mogu da nastanu stavljanjem
Izvinjavam se zbog ovoliko pitanja, razumeću ako ne odgovorite
sto se zadera tice, kod mene radi ekstra evo vec 3 godine, jedini sto za razliku od drugih kola na lagunu ne moze da se nabudzi blokada paljenja motora.
Poz Debeli,
jedino ti mogu reci za Zeder-dobro funkcionise, i nema propratnih problema
iako sam se bas udidio kad su mi to budzili u auto,pre jedno godinu dana
Originally posted by autentik
Ima li neko savjet, kako rjesavate probleme sa kamencicima kad Vam ostete malo lak. kako to zamaskirate a da ne farbate citavu povrsinu...
takode ako se radi o ogrebotinama.... a da je sistem "uradi sam"....
Kupiš 100g farbe, po šifri koja je napisana na nalepnici na desnom B stubu, kod nekoga od kvalitetnijih proizvođača. Ja sam kupio Max Meyer. Kupiš i neku od onih najtanjih četkica za slikanje. Naoružaš se strpljenjem, očistiš sva oštećenja (ja sam čistio alkoholom) i pređeš svako oštećenje po dva puta. Nakon toga, kad se farba dobro osuši, voskiraš ceo auto. Meni je ispalo super.
Originally posted by SDSd
Ljudi sada ću ja da zvučim kao maxic, ali da li su nekom osvetljeni tasteri tempomata na volanu, pošto meni nisu, a noću ih je malo teže naći iz prve.
Nisu nikome. Tasteri na volanu su na nekim automobilima osvetljeni i to uopšte nije loše, ali mi nismo te sreće.
Originally posted by debeli73
E ljudi imam tri pitanja. Probao sam da tražim postove kojih je verovatno bilo ali nisam uspeo. Ako neko zna strane ne mora da odgovara već samo da napiše gde se nalazi
1. Imam blage ogrebotine i sitna ispupčenja na prednjim farovima. Nisu matirani ali bih voleo da ih dovedem u pravo stanje. Pitanje je kako to uraditi? Da li na Lagunama imamo staklo ili plastiku ili je to stakloplastika tj pleksiglas? Da li smem da idem nekim vodenim šmirglama prvo, pa posle sa nekom pastom ako postoji pasta za plastiku i koja je to?
2. Kako ispolirati i sa čime plastične delove na autu, lajsne,,,branik,,?
3. Da li je pametno sam polirati auto i ako jeste kako to izvesti? Kako se radi voskiranje (isto kao poliranje samo drugi proizvod?)
Želeo bih da malo radim za vikend pa eto tema. Pokušao sam da nađem strane sa ovim temama znam da je bilo negde oko 70-te ali nikako
4. Na jednom delu iznad pepeljare se sitno ljušti tzv premaz (ako tako mogu da ga nazovem) koji daje mat boju tom delu table. Masa ljudi mi predlaže da to oljuštim ali se meni ne sviđa jer posle samo sija ona plastika ispod tog filma. Da li neko ima rešenje?
5.Vaša iskustva sa Zederom u smislu da nema problema koju mogu da nastanu stavljanjem
Izvinjavam se zbog ovoliko pitanja, razumeću ako ne odgovorite
ako budes hteo zeder ti se javi na private i sredicemo neki popust za kolegu lagunasa
a kome je potrebno osvetljenje da bi napipao komandu na volanu koja se nalazi (na savrsenoim mestu) ,moje misljenje je da onda ne treba ni da ga koristi,jer skidanje pogleda sa pravca da bi nastelovao tempomat po meni je bas rizicno
Evo trazio sam ponudu od AMSS za kasko.. evo u prilogu iznosi.. 40 000 din , sa 5% ucesca mislim da to nije mnogo. Moze objasnjenje sta znaci ovo min 50e?
Originally posted by cikajowa
Evo trazio sam ponudu od AMSS za kasko.. evo u prilogu iznosi.. 40 000 din , sa 5% ucesca mislim da to nije mnogo. Moze objasnjenje sta znaci ovo min 50e?
To znači da svaku štetu ispod 50 eura ( u drugim ponudama 100, 200 i 300 eura ) sam plaćaš, pa ti je tako i cena osiguranja ( gde piše minimum 100, minimum 200 i minimum 300 ) manja.
Comment