RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • felna
    CBC Član
    • 16.08.2009
    • 18
    • Bor
    • Renault laguna II

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Takodje se zahvaljujem i SerbianHero i SDsd. Za sada sam sve problemcice resavao putem ovog foruma. Svaka cast za ovaj forum.

Comment

• hope
      CBC Senator
      • 03.06.2010
      • 212
      • ca

Da li neko zna otprilike šta bi mogao biti uzrok mog drugog problema tj,zasto mi vibrira volan kada blago stiskam kočnicu?[/quote]

Dok ti je parkiran auto udari dlanom jace u gumu i oslusni ima li metalan zvuk udarca ,tako i sa drugom stranom prednjeg tocka.

Comment

• Gavra01
        CBC Član
        • 04.02.2010
        • 26
        • Beograd
        • Laguna II 1.6 16v

Dok ti je parkiran auto udari dlanom jace u gumu i oslusni ima li metalan zvuk udarca ,tako i sa drugom stranom prednjeg tocka.[/quote]

Ako ima metalni zvuk,sta to onda može da bude?
        Napred sam zamenio oba kraja letve i obe spone!
        Majstor kaže da ima malo lufta u letvi,ali da nije ništa alarmantno!
        Takođe sam zamenio i kompletne viljuške sa sve silen-blokovima!

Comment

• hope
          CBC Senator
          • 03.06.2010
          • 212
          • ca

caura na letvi,oko 2 crvene je jedna a moze i jeftinije da se prodje ako se napravi,ali ako ti malo podrhtava onda je verovatno jedna strana,inace to je mana kod laguna

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

kod mene su garaze tolike da lagunu bi morao da parkiram ispred ili izlazim u gepek... zgrade su pravljene za vreme fice,cv2 i cokule renoa... , garaza bi resila vecinu problema ali ja sam toliki baksuz da me biju svuda tako da ono... dok ne udjem u kola bolje zmurim heheheh... meni je podrhtavao volan i isao malo ukrivo iako je centriran pa sam ispeglao felnu i vise nemam tih problema... 2000 bilo peglanje alu felne 17"

Comment

• hope
              CBC Senator
              • 03.06.2010
              • 212
              • ca

pravilo je da se pre regllaze, uradi provera trapa i balansiranje tockova

Comment

• Gavra01
                CBC Član
                • 04.02.2010
                • 26
                • Beograd
                • Laguna II 1.6 16v

Originally posted by hope
                caura na letvi,oko 2 crvene je jedna a moze i jeftinije da se prodje ako se napravi,ali ako ti malo podrhtava onda je verovatno jedna strana,inace to je mana kod laguna

Znači mora da se skine letva i da se odnese kod strugara da napravi čaure?

Comment

• hope
                  CBC Senator
                  • 03.06.2010
                  • 212
                  • ca

ne nego se moze kupiti nova caura a moze i majstor da da mere da strugar napravi,zavisi koliko je raspolozen majstor,ali ako ti je sve to menjao onda je to trebao da proveri.
                  ali nemoj biti lenj nego uradi kao sto sam ti rekao i samo ce ti se kasti po zvuku kada udaris jace u gumu dok je ugasen auto

Comment

• Gavra01
                    CBC Član
                    • 04.02.2010
                    • 26
                    • Beograd
                    • Laguna II 1.6 16v

Da,čuje se metalni zvuk kada udariš po gumi i to mi se čini da se malo jače čuje kada udarim po desnom točku!

Comment

• hope
                      CBC Senator
                      • 03.06.2010
                      • 212
                      • ca

pa eto sada znas sta je i to mozes lako resiti a nije ni preterano skupo,nadam se da si udarao po gumu a ne po tocku da razbijes ruku

Comment

• Gavra01
                        CBC Član
                        • 04.02.2010
                        • 26
                        • Beograd
                        • Laguna II 1.6 16v

Naravno po gumi!
                        Hvala ti na brizi i hvala ti na rešenju mog problema!
                        Pozdrav!

Comment

• Gavra01
                          CBC Član
                          • 04.02.2010
                          • 26
                          • Beograd
                          • Laguna II 1.6 16v

Originally posted by ristovski
                          Ako neko ima problem sa ventilatorom, tj. ako mu radi non stop... ja znam, ja znam šta je!

Šta je u pitanju ako ventilator radi non-stop?

Comment

• ristovski
                            CBC Član
                            • 12.09.2010
                            • 12
                            • Požega

Originally posted by Gavra01
                            Originally posted by ristovski
                            Ako neko ima problem sa ventilatorom, tj. ako mu radi non stop... ja znam, ja znam šta je!

Meni se desava da posle agresivnije vožnje ventilator dosta dugo radi kada ugasim auto tako da me interesuje tvoje rešenje za rad ventilatora!
                            Gavro, to bi trebalo da je normalno.... Meni je npr. radio i kad je motor hladan... Čim ga uključim, on sam uključi i ventilator...

E a pazi ovako, dok sam pokušavao da rešim moj problem, rekli su mi za dva uzroka nepravilnog rada ventilatora.
                            Prvi je bio CAN-BUS controler (komunicira sa tablom tj. šalje signal do ventilatora) a drugi (ujedno i moj problem) je bio što je na kompresoru klime došlo do kratkog spoja, kompresor nije radio i to ga je zezalo....pošto su valjda sinhronizovani...
                            Sve u svemu...bolje prekontroliši na vreme ako već sumnjaš na ne pravilnost, da ne bi napravio neku glupost....čupaj pikslu, konektuj dijagnostiku, 10 min posla...

Comment

• Gavra01
                              CBC Član
                              • 04.02.2010
                              • 26
                              • Beograd
                              • Laguna II 1.6 16v

Ok,hvala.Sutra ionako idem kod majstora zbog letve pa ću i to da pogledam!

Comment

• SerbianHero
                                CBC Senator
                                • 10.10.2009
                                • 259
                                • Beograd

@Gavra01,

sto se tice letve, i ja imam slican problem s tim sto kod mene se cuje tup kad ga penjem na ivicnjak na levom tocku, momak iz auto save koji mi deluje da zna sta radi je protresao auto slicno kao i tvoj majstor i rekao, letva volana, verovatno se nacela caura, teraj dalje(to je cest kvar na renoima, a kao posledica cescih udarnih rupa na desnom tocku) , naravno, potsto mene sve sto lupka nervira, upitah, sta je resenje, sale(glavni-sef) rece, imas 3 resenja, nova letva kosta 1000e, zatim reparirana iz fabrike renoa-600e ili da je odneses u servis za servo letve u sopotu gde je reparacija od 200-250 sa ugradjom na sta mi je covek iz sopota nakon poziva dodao, da kad se servo letva vec otvori-isece, mora da se uradi kompletan remont sto je gornja cifra, kaze moze jeftinije za 200 ali ne daje garanciju.

Iz save su rekli da je covek odlican i da je reparirao gomilu letvi, da im je bila 1 reklamacija koju su ovi iz sopota resili istog dana.

Alternativno sam nasao jos jedan servis servo uredjaja u zemunu, evo ti link

http://adresarfirmi.com/automobili/auto ... pumpe.html

bio sam do njih ali mesto ne deluju preterano strucno, do duse mozda gresim, jel je u pitanju vizuelna opservacija, cifra je 280e i remont traje jedan dan, posle remonta je obavezno i balansiranje. Pozdrav.... srecno...... javi sta si uradio

Comment

Working...
                                X