RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yiyi
    CBC Početnik
    • 17.09.2010
    • 2
    • beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

pozdrav svima procitao sam samo prvih 25 stranica inace forum je odlican e sad imam jedan problem ja imam blizanca od lagune nisan primeru 1.9 dci 2004 i imam jedan problem povremeno ne stalno kada radi u leru trese se auto pa ako zna neko mozda u cemu je kvar ako je imo slicnih problema na lagunama jer mislim da su to isti motori voleo bi da ih podeli ovde na forumu mozda je problem opisan u prethodnim stranicama ali nisam jos stigo da ih pogledam . hvala svima

Comment

• ludda
      CBC Član
      • 08.08.2010
      • 19
      • Novi Sad, Vojvodina
      • Laguna II 1.8 16V

Da, i radi.

Comment

• cale
        CBC Senator
        • 22.03.2009
        • 297
        • Backa Topola

@yiyi Pozdrav. Otvori novu temu. Ima ovde na forum tema i o Nissanu . Ovde je rec o Laguni II.
        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• SerbianHero
          CBC Senator
          • 10.10.2009
          • 259
          • Beograd

@mupe,

mala ispravka, mislim da ti na kraju posta izostaje "Pozdrav" lagunasu, valja se....

Comment

• nashua
            CBC Član
            • 01.08.2010
            • 17
            • nis

cetvrti put sam bio juce kod j....majstora,svaki put mi napravi navodno ler gas,on radi jedan dan i onda skoci u 1500 obrtaja,i svaki put kaze sad je napravljeno,ne mogu vise,i leptir i kompjuter i sta sve nije navodno nasao,i uvek bude sad je sve u redu,ja sam kriv,lepo sam trebao da kupim nov leptir gasa i zdravo,sad nemam gde....pozdrav svima

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by ludda
              Čemu ovo služi, a uz to i ne radi (ali stvarno je tako).

To je kod osigurača. Ne mogu da verujem da je tek tako ostavljen slobodan kabel, a ja ne vidim gde bi mogao da ga "utaknem", inače se teško vidi od vrata.
              Pa ako vas ne mrzi virnite kod vas.
              Zar ne bi trebalo da se uključi tamo desno, ispod onog crnog konektora? Čini mi se kao da ima slot za njega... Pogledaću kod mene, kad se nateram da ustanem iz kreveta.

Originally posted by SerbianHero
              @mupe,
              mala ispravka, mislim da ti na kraju posta izostaje "Pozdrav" lagunasu, valja se....

Comment

• lagunas
                CBC Član
                • 01.09.2010
                • 28
                • NOVI PAZAR

hHhhAAAAHHA najzad si se izgleda orapolozio

I naravno POZDRAV

Comment

• ludda
                  CBC Član
                  • 08.08.2010
                  • 19
                  • Novi Sad, Vojvodina
                  • Laguna II 1.8 16V

Probao sam ali nešto neće, opet napominjem jako teško se vidi jer je nepristupačno (bar za moju glavu ) a fotoaparat mogu da gurnem pa se na slici i vidi koliko-toliko.

Comment

• felna
                    CBC Član
                    • 16.08.2009
                    • 18
                    • Bor
                    • Renault laguna II

Originally posted by boki019
                    Prvo da se pohvalim da sam pre par dana postao vlasnik Lagune 1.9, 2006...
                    Sve pohvale forumu i savetima i ljudima koji su ispisali ovih cirka 150 stranica... procitah prvih 50ak i poslednjih 20, tako da se unapred izvinjavam ako je negde bilo reci o ovome sta mene muci...

Vozim ja tako, tempomat na 100km/h i opalim rupu i urnisem 16` alu felnu...guma na otpad i sl... Nisam znao da odmah pozovem nadlezne sluzbe da naprave zapisnik i sl.... tako da ...ebi ga...
                    Pitanje je ( mozda i oglas ): Potrebna 1 felna (slika malo nize) posto su mi rekli da mooooozda moze da se ova napravi ali da to nije bas 100% sigurno i da postoji sansa da pukne i sl prilikom ispravljanja...

Inace sam zadovoljan, jos ne znam potrosnju, nisam jos ispraznio prvi rezervoar ... karavan je u pitanju, crna, shiber, 110ks (valjda) , sve ok, sem toga sto sam dobio samo 1 karticu...
                    pitanja za iskusne...onako uz put da ih prosvercujem :

1. Mp3 je u njoj, ali sllaaaaaabo cita MP3, audio disk kaaaao i cita... ali MP# jok (Verbatim CD na X1 rezan) nece....krene, pola pesme i skoci na drugu, tako sa prvih nekoliko i onda error... i .... Vredi li cistiti to nekako (i kako ) ili ne? Savet?
                    2. Laguna ima Carminat sistem ( ne znam BAS u slovce koja je oznaka i sl... ali ovako izgleda: http://www.pifauto.com/images/35915_...wOreYABtN8.jpg pitanje je: moze li se na to chudo zakaciti rikverc kamera ( tj da li postoji VIDEO ULAZ na displeju (ili bilo gde u blizini, naravno ) Napalili su me neki likovi da moze, i da ima ulaz, pa ja da proverim pre nego rasturim to i posle ne umem da sastavim, naravno ..... Ako ne...i obicni parkong senzori ce zavrsiti posao... Navikao sam, sta cu
                    3. Opet mi neki Lagunas pomenu, da ne moze BASH na svakoj da se uklope 15` gvozdene ( za zimu), pa i to neko samo da potvrdi, da li moze da se na ovo moje cudo zakaci odgovarajuca 15` metalna felna ili ne? (zakacuje mu felna negde u celjusti kocnice, i sl.... nisam bas razumeo...pa nije moglo...)
                    4. koja je procedura za reprogramiranje "brave" ili sta vec (da mi ne dodje "vlasnik" druge kartice i upotrebi je neke noci ), tj kako da resim nove 2 kartice a da se stare poniste i tako to?
                    5. seticu se ja jos necega . ne sekirajte se

Inace sam poslednje 3 god vozio 307 2.0 i za sada tek pravim razne paralele izmedju 2 firme i dve klase automobila...

Hvala svima unapred i nadam se skorim odgovorima.....
                    E moj batice...kao da citam nesto kroz sta sam i ja prosao. Na leteh i ja na rupu i sa desne strane i prednji i zadnji tockovi mi izgledaju kao tvoji. E s tim sto sam ja zvao murijase i procenitelja tako da cekam advokata da uzme stvar u svoje ruke. E sto se tice 15-ice...isti odgovor sam dobio od vulkanizera...napred zbog celjusti kocniice ne moze da se stavi ali zato pozadi nemas problema. Tako i ja sada trenutno vozim pozadi 15 a napred 16-ice. Covek mi je garantovao da ce mi ispraviti felne iako izgledaju isto kao tvoje mozda malko gore. Ajd zivi mi bili svi lagunasi.

Comment

• boki019
                      CBC Član
                      • 15.09.2010
                      • 10
                      • 019

Nije potrebno citirati post koji cini redovan tok diskusije.

Pa ja sam se zaheb`o i nisam zvao pandure, vec sam zamenio tocak, stavio rezervni i zapalio dalje, besan... felna je u BGD na servisu oko 50 evrica kao da se napravi..... postovacu slike kad mi je vrate iz servisa... Tako da trazim i dalje 16` gvozdene za preko zime
                      Hvala na savetima i komentarima

Comment

• boki019
                        CBC Član
                        • 15.09.2010
                        • 10
                        • 019

Opet ja...

I moj problem sa Cabasse-om koji nece da cita mp3....
                        E pa sad cita....
                        Pocupao zice, odneo u stan rasturio na delove, nasao socivo, stapic za usi i maaaalo alkohola. brisnuo sekundu, onda sa drugim krajem, suvim osusio kao....
                        Sishao do kola, ubacio sve to , trazi kod... koji ja nemam
                        Sva sreca Google i forumi su majka, dade mi covek kod za 1 minut, radi iz prve.... cita mp3 kao nov....

Cisto ako neko ima slicnih problema
                        ....
                        pozz.......

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by mupe
                          Zar ne bi trebalo da se uključi tamo desno, ispod onog crnog konektora? Čini mi se kao da ima slot za njega... Pogledaću kod mene, kad se nateram da ustanem iz kreveta.
                          Proverio kod mene i... ispod tog crnog konektora je i kod mene prazan slot, a ovog belog konektora koji je kod tebe višak, kod mene uopšte nema... Dakle, nisam ti od koristi.

Originally posted by felna
                          E moj batice...kao da citam nesto kroz sta sam i ja prosao. Na leteh i ja na rupu i sa desne strane i prednji i zadnji tockovi mi izgledaju kao tvoji. E s tim sto sam ja zvao murijase i procenitelja tako da cekam advokata da uzme stvar u svoje ruke.
                          Ja sam imao isti slučaj prošle zime i dobio sam odštetu, ali ne baš dovoljnu da pokrije pravu štetu. Meni je jedna felna bila iskrivljena (ali manje nego ova sa slike) i popravka je bila oko 30€. Guma mi je ostala cela, ali je dobila klobuk. Ako se dobro sećam, dobio sam negde oko 10.000 dinara odštete.

Mislim da ti se ne isplati da angažuješ advokata, jer će te više koštati on nego što ćeš dobiti. Štetu ne nadoknađuje Beograd put, nego DDOR Novi Sad, kod kojeg su oni osigurani. Isplatiće ti taman toliko da ne dobiješ dovoljno, ali i da ti se ne isplati da ih tužiš...

Comment

• hope
                            CBC Senator
                            • 03.06.2010
                            • 212
                            • ca

za advokata gresis jer onaj ko izgubi proces placa troskove drugoj strani,tako da ako dobije odstetu za felnu i gumu oni moraju da mu plate i troskove advokata,a mislim da je dobro da trazis odstetu i da ti oni predloze koliko ce da daju pa onda kazes to mi nije dovoljno ipak cu ja angazovati advokata ...pa oni onda ponude vise i pristanes ,to se zove igra vesta i nevesta

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Jeste, na prvi pogled tako izgleda, ali advokat tu dolazi u obzir tek nakon odbinjanja vansudskog poravnanja. Troškove advokata pre početka građanske parnice za naknadu štete sigurno neće pokriti osiguranje. Pošto svi znamo koliko traju građanske parnice kod nas, meni se više isplatilo da uzmem tih 11.060,00 dinara (proverio sam cifru) odmah, nego da se sudim za još 5.000, ako bih i toliko dobio...

Comment

• makile
                                CBC Početnik
                                • 14.09.2010
                                • 2
                                • Novi Sad

E pa drugari procitah ja svih 148 stranica ovog foruma, pa reko da se javim, vlasnik sam lagune2 karavan 1.9dci 2002 god privilage rema (bar tako pise), i za sad sam zadovoljan autom, tu i tamo neka sitnica, ali je da kazem sve to normalna stvar za polovnjaka, prwe lagune sam vozio golfa 2 20godina starog, tako da je prelazak sa golafa u lagunu za mene ne uporedivo, kad uhvatim vrmena bice i koja slika, e sad da pitam i ja nesto,
                                jel zna neko gde mogu da najdem fabricki cd za lagunu posto u oglasima koje sam zvao niko nema trenutno i to raje evo vec 2 meseca, hteo bih fabricki cd zbog komanda na volanu i displeja, ako neko zna neka javi i koje su cene , da ne ispadnem magare kad mi neko kaze cenu a ja ,
                                e da jos da napomenem, ja sam od zastite uradio skrivene prekidace 2 kom cena je oko 3000 din kod jednog majstora u NS tako da ako nekom treba moze dobiti broj.

pozz

Comment

Working...
                                X