RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hope
    CBC Senator
    • 03.06.2010
    • 212
    • ca

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

isao sam da zamenim cauru na letvi (800,rad 400)pa kada su skidali kraj spone videli i da on ima malo lufta,i njegu su zamenili(2.300sasic).
    caura za moju letvu nema kao rezerni deo pa se majstori snasli i napravili od neke plastike i menjaj, a kazu da su toga na lagunama bas dosta menjali,inace kaze da moju letvu prvi put vidi
    a sto se tice dizni,u servisu za dizne kazu da je popravka 50-150 evra po dizni zavisi sta se radi,a da su dizne mnogo skupe i zavisi kojeg su prozivodjaca,moje se bosh tako da su skuplja varijanta
    inace majstor mi govorio cene dizni i zapamtio sam da je jedna od najskupljih za rav4 i da je jedna oko 700 evra

Comment

• SerbianHero
      CBC Senator
      • 10.10.2009
      • 259
      • Beograd

@hope,

cekaj, ne razumem, kako su ti popravili i nabudzili cauru, meni su na vise mesta rekli da remont letve(sa caurama letve) kosta mnogo vise i nema budzenja?

Comment

• hope
        CBC Senator
        • 03.06.2010
        • 212
        • ca

caura za moj model letve nepostoji kao rezerni deo,a to je obicna caura koju oni prave od neke plastike,a da napomenem da ja nisam radio remont letve nego samo zamenio cauru na desnom tocku i tada su videli da ima malo luftva u sponi i nju su zamenjili
        sebian,ako sam ja tebe razumeo ti si pitao na nekim mestima gde repariraju letvu a to ne radi renault i renault ne reparira letve,a sto se tice caure nema budzenja nego se napravi prema pravoj meri i to je to

Comment

• modesti
          CBC Senator
          • 26.08.2009
          • 239
          • novi sad
          • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Kad smo kod reparacije letve volana,koliko kosta ista, da li neko zna? Ima mi lufta, osetim sve vise u voznji.
          It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• hope
            CBC Senator
            • 03.06.2010
            • 212
            • ca

to sto osecas u voznji moze da bude mnogo toga ,a sto se tice reparacija letve ,to znam da salju u trstenik i kosta oko 100 evra,naravno plus skidanje i vracanje pod haubu
            mislim da sam postavio broj moba(0638157777) kolegi koji je trazio ,ali se ne secam je li on sta napisao i da li ih je uposte zvao

Comment

• modesti
              CBC Senator
              • 26.08.2009
              • 239
              • novi sad

Pazi simptom u voznji je sledeci...kada okrecem volan na levu ili desnu stranu kao da mi ima malo lufta, osecaj kao da okreces a tockovi se ne okrecu toliko koliko ti volan okrenes, jbg. ne znam kako drugacije da objasnim.

Comment

• Krema
                CBC Član
                • 26.04.2010
                • 77
                • Novi Beograd
                • Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by max3m87
                ako zna neko sta znaci kad u self testu ne pokazuje benzin nego samo _ _ neka javi... poz
                Da nisi mozda na rezervi?

Comment

• hope
                  CBC Senator
                  • 03.06.2010
                  • 212
                  • ca

taj osecaj dobro oslikava prpblem sa letvom ali to bi pre probao kada je uato ugasen ili upaljenog motora na leru pa seckanje sa volanom,ali koliko se secam ti si naveo primer u voznji kao da ti auto malo seta pa ti lici na problem sa letvom a meni to pre lici na problem sa balanstanglom tj gumicama na istoj,ali to je neko moje iskustvo,u svakom slucaju trebao bi to da ti potvrdi neki majstor u kog imas poverenja.

Comment

• modesti
                    CBC Senator
                    • 26.08.2009
                    • 239
                    • novi sad

Sutra cu da probam, cuo sam da je reparacija letve okvirno 80-150 eura, zavisi sta ce da joj rade. Hvala u svakom slucaju.

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd
                      • Renault LagunaII 1.8 16v

sto jel cita samo preko 10l

Comment

• CDanijel76
                        CBC Veteran
                        • 11.01.2010
                        • 144
                        • Novi Sad

@max - kod mene cita preko 10l (kao tacno koliko ima) a ispod mi se ispise da sam na rezervi - tocilica zuta .
                        ljudi , nisam uspeo da "resinhronizujem karticu" !? samo da napomenem da su mi obe kartice "obucne" sa dva dugmeta bez auto lock varijante ! mislio sam da mogu sam da resim ali cu izgleda morati posetiti majstora Slobu.
                        u medjuvremenu ako ima jos ko neki predlog kako da resim slucaj sa karticom .... cekam
                        --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd

ma i meni na rezervi izbacuje zutu pumpu, i kazaljka pokazuje koliko imam benzina ali kad udjem u self test nece da mi ispise tacnu litrazu...

Comment

• igogitar
                            CBC Član
                            • 14.07.2010
                            • 93
                            • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by max3m87
                            ma i meni na rezervi izbacuje zutu pumpu, i kazaljka pokazuje koliko imam benzina ali kad udjem u self test nece da mi ispise tacnu litrazu...
                            Pa sta ce ti to druze? Imas na bord kompjuteru.

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790
                              • Sever Srbije - Novi Sad

Mene jutros neki decko udario od pozadi (sa jugom firminim) kada sam stao da propustim pesaka ! Nista pukla plastika od rama tablice i malo oguljena farba na zadnjem braniku jedino sto mi se branik skroz razdrmao i najveci problem nisam po udarcu ni izasao napolje a vec sveltli gosin bord komjuter od udarca nasto se aktiviralo neki zenzor... ili sta vec nisam upamtio sta tacno kaze fuksa Predpostavlja momak da je u trenutku udara isao oko 20 na sat jer je predhodno isao 40 i zakocio je ali bila neka kisica pa je proklizao .... jebga sta sada nek smo zivi i zdravi i da peshak nije nahebao a ovo cemo srediti i ako nije nesto strasno bar ja tako mislim.
                              Inace jugu se digla hauba pukla maska i branik se malo zgnjecio
                              Odradili mi one perepetije oko popunjavanja razmenili kontakte i nadam se sutra se vidimo pa idemo i u njegovo i u moje osiguranje , u napomeni je priznao svoju krivicu za izazivanje manjeg udesa jebga ja nisam kriv

Idem danas doslobe da to ako moze deaktivira pa ako sta kome treba mogu da pitam a vi napisite lepo sta ?!

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd

pitao sam danas za te dve crtice kazu moze iz vise razloga da dodjem na dijagnostiku... od kad mi far crko i to je...

Comment

Working...
                                X