RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

e i ja sam mislio da je zbog sijalica ali izgleda da nije sve rade heheh... ne znam videcu cekam da me zovnu za ovu klimu to je prioritet pa onda to sto treska malo na suvozacevom i ondak je to to... poz i hvala svima

Comment

• SerbianHero
      CBC Senator
      • 10.10.2009
      • 259
      • Beograd

Sto se tice turbine, ovo sa hrvatkog sajta i kod nas preporucuju s tim sto to nisam cu ni u jednom nasem servisu, a istu stvar preporucije i rpoizvodjac,cudno je to sto iz nekog razloga to apsolutno niko ne preporucuje a bitno je skoro koliko i veliki servis na motoru, jel je nova turbina 650-700 eura.

Proizvodjac kaze da bi redovan servis na Garret turbini(laguna) trebao da se uradi na 150000 km, dok je ista turbina u passatu i kod jega je servis preporucen na 200000 km. Stoga, valjano je da se pri kupovini polovne laguna poebno obrati paznja na kilomtrazu i taj servis and by the way u ovlascenom servisu za Garret u Uzicu, redovan servis je 250 e +dodatni delovi (npr ako je jos neki deo ostecen osled potrosenosti delova-lezajeva > lopatice pocinju da hvataju kolo i stete ga i poskupljuju popravak i do 250e.)

P.S. Ovo iskustvo vec jednom napisah, ali izgleda da princip dobar je dok ne stane, jos uvek dominira.

Comment

• igogitar
        CBC Član
        • 14.07.2010
        • 93
        • R.Srpska,Gradiška

@slavenm
        Da,ja sam iz Gradiške. Vidim da si ti iz Bijeljine.

Comment

• igogitar
          CBC Član
          • 14.07.2010
          • 93
          • R.Srpska,Gradiška

Evo lagunaši da podijelim još jedno iskustvo sa vama mada neki to već vjerovatno znaju. Pošto su mi na laguni mijenjali krajnice,spone i kugle trebalo je da uradim optiku. Nisam je uradio odmah nego sam morao napraviti nekih 100km onako kako jest zbog neodložnog posla. Nakon par kilometara mi se upalilo ono SERV i lampica od ESP-a. Po mojoj procjeni to se desilo jer optika nije bila urađena pa se vjerovatno to na neki način odrazilo na ESP. Danas sam sredio optiku i auto je k'o nov ali je ono upozorenje nastavilo da svijetli. Zakasnio sam u servis gdje je trebalo da mi prikopčaju lagunu na dijagnostiku i isključe to upozorenje.Pošto mi je ono upozorenje bolo oči odlučio sam da pokušam sa onim self testom ili kako se već zove. Ubacio sam karticu u "bravu" a pritom sam držao pritisnuto dugme od boird kompjutera. Test se odradio i nakon toga više nema upozorenja,sve je OK. Eto možda nekom bude korisno da zna da ne mora baš za sve da se ide na dijagnostiku.

Comment

• slavenm
            CBC Veteran
            • 11.10.2010
            • 128
            • Bijeljina

samo da se nadovezem na ovo sto je rekao igogitar, imao sam slican problem, svjetlilo mi je ono check engine, resetovao gresku na isti nacin i sada je sve ok !

Comment

• pipsi78
              CBC Član
              • 08.11.2006
              • 60
              • KOVACICA

Drugari, opet ja:

http://renault-laguna-grandtour.autobaz ... 99374.html

Molim savet
              život je lep

Comment

• igogitar
                CBC Član
                • 14.07.2010
                • 93
                • R.Srpska,Gradiška

pipsi78 obidji ti te lagune i pregledaj ih malo pa koja ti najvise legne na srce kupuj Ja poveo zenu kad sam trazio lagunu i njoj bas ova zapela za oko i nije htjela ni da pogleda ostale koje sam ja pregledao,tako da sam kupio ovu i nisam se pokajao A iskreno i meni se ova najvise svidjala

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

Papucaru

Comment

• Miki70
                    CBC Član
                    • 01.08.2010
                    • 11
                    • Novi Sad

Ljudi pomagajte ima li se gdje nabaviti felne celicne 16" 5x108 6,5J (polovne).....

Pozdrav za moje Lagunase!!!!!!!!!!!

Comment

• Laguna 2002
                      CBC Senator
                      • 13.12.2009
                      • 297
                      • Bačka Palanka

Kada nađeš javi i nama.
                      Biće na proleće malo veća ponuda, nadam se, pa ćemo onda kupovati.

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by savke
                        Navedi razlike i videces da to nije bas puno, makar kod faze 1.
                        Naravno da nije baš puno, zavisi samo koliki si zaluđenik. Pre svega je razlika primetna u kvalitetu materijala koji su upotrebljeni u enterijeru. Dalje, na većim nivoima opreme postoje diode koje osvetljavaju ručicu menača i njenu okolinu, kada su upaljena svetla, svetla u kabini su podeljena na tri zone (i prednji i zadnji komplet) koja se svaka može posebno uključiti, a na prednjem postoji i potenciometar za podešavanje jačine svetla, viši nivoi opreme (privilege i initiale) imaju displej na instrument-tabli, umesto onog paketa kontrolnih sijalica, imaju priključak 12V u prtljažniku, kožni volan i ručicu menjača, pretinac ispred suvozača koji se rashlađuje, itd...

Verovatno je za većinu to gomila nebitnih sitnica, ali ja auto kupujem da u njemu uživam, a ne samo da me preveze od A do B, tako da su mi detalji bitni.

Naravno, ako je budžet ograničen, onda svakako prednost treba dati stanju auta, bez obzira na opremu.

I još jedna napomena - ne treba baš bezrezervno verovati podacima iz ovlašćenog servisa (o servisnoj istoriji) jer nisu ni stranci ****li vesla - moguće je da je auto pripreman za dalju prodaju tako što su upisivani netačni podaci (kilometraža) pri servisiranju.

Comment

• zbane
                          CBC Član
                          • 04.04.2010
                          • 34
                          • va

Da li neko zna gde ima da se nadju kakve kvalitetnije radkapne od 16 cola, a da nisu original i koja li je cena?

Comment

• hope
                            CBC Senator
                            • 03.06.2010
                            • 212
                            • ca

Originally posted by mupe
                            Originally posted by savke
                            Navedi razlike i videces da to nije bas puno, makar kod faze 1.
                            Naravno da nije baš puno, zavisi samo koliki si zaluđenik. Pre svega je razlika primetna u kvalitetu materijala koji su upotrebljeni u enterijeru. Dalje, na većim nivoima opreme postoje diode koje osvetljavaju ručicu menača i njenu okolinu, kada su upaljena svetla, svetla u kabini su podeljena na tri zone (i prednji i zadnji komplet) koja se svaka može posebno uključiti, a na prednjem postoji i potenciometar za podešavanje jačine svetla, viši nivoi opreme (privilege i initiale) imaju displej na instrument-tabli, umesto onog paketa kontrolnih sijalica, imaju priključak 12V u prtljažniku, kožni volan i ručicu menjača, pretinac ispred suvozača koji se rashlađuje, itd...

Verovatno je za većinu to gomila nebitnih sitnica, ali ja auto kupujem da u njemu uživam, a ne samo da me preveze od A do B, tako da su mi detalji bitni.

Naravno, ako je budžet ograničen, onda svakako prednost treba dati stanju auta, bez obzira na opremu.

I još jedna napomena - ne treba baš bezrezervno verovati podacima iz ovlašćenog servisa (o servisnoj istoriji) jer nisu ni stranci ****li vesla - moguće je da je auto pripreman za dalju prodaju tako što su upisivani netačni podaci (kilometraža) pri servisiranju.

zadnja recenica bas nema smisla,jer kada se radi servis tada se i upisuje u program renault-a,a ne moze se antidatirati,a da neko u ovlascenom servisu hakuje renault-ov program zbog prijatelja koji planira da proda auto malo skuplje bas i ne pije vodu.
                            a sto se tice paketa opreme,ima ih nekoliko ali nisu iskljucivo uvek isti najvise zbog zemlje za koju se rade,ali ima malo i zelja kupaca ali po mom misljenju mnogo manje, jer malo je ljudi spremno da ceka nekoliko meseci da bi dobio auto

Comment

• Laguna 2002
                              CBC Senator
                              • 13.12.2009
                              • 297
                              • Bačka Palanka

U vezi sa prevarama sa kilometražom u ovlašćenom servisu ( informacija iz prve ruke ).
                              Dok je auto pod gaancijom vozi se u ovlašćeni servis i tada imaš uvid u stvarnu km vozila. Kada auto izađe iz garancije održava se u nekom od servisa " divljaka " odnosno ne ovlašćenih servisa. Na kraju par meseci pre prodaje vrati se km na željenu i otera u ovlašćeni servis da se zameni na primer, zadnja desna sijalica od pozicije. Majstori zamene sijalicu i upišu km sa sata ( koja je pre toga vraćena ) i na taj način ti legalizuju kilometražu. Ne rade to svi, ali ima i tamo " pametnih ".
                              Zato je najpouzdanija servisna koja ima ulaz minimum svake godine ( bez pauza ) uredno overena od ovlšćenog servisa ( pod uslovom da svi ulasci nisu ispisani istom hemiskom olovkom i overeni sa istom nijansom mastila pečata ) i naravno, da se ti podatci slažu sa podatcima koji su u računaru ovlšćenog servisa gde se vrši provera ( dešava se da podatci u servisnoj knjižici ne odgovaraju podatcima u računaru, odnosno da je falsifikovana ).

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790
                                • Sever Srbije - Novi Sad

Ako su oni tako pametni a neko od nas tako glup da kupi auto koji je "odradjen" na tu foru sa km onda stvarno ne znam sta reci o tom nekom !
                                Svasta se radi sa km ali opet ponavljam da IMA i dobrih laguna sa malim ili da kazem pravim kilometrazama e sada sto te lagune mozda kostaju malo vise to je druga stvar a i logicno.

Comment

Working...
                                X