RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by sony View Post
    Meni na autu nerade zadnja svetla za maglu. nedobijaju sijalice struju a nepokazuje gresku. Na ins.tabli pokeze da su se upalila zadnja svetla ali nista, bitno je da rade prednja (zasad samo levo).
    Promeni majstora! Zadnja svetla za maglu imaju poseban osigurač F17 od 10A. Da li dobijaju struju, proveriš prvo na 15-polnim gnezdima na panelu sa relejima. Ako izmeriš +12V na njihovim kontaktima, sledeći korak je provera ispravnosti sijalica i merenje na konektoru zadnjih svetala.

Iz pomalo konfuznog posta, shvatio sam, da ti prednja rade, ali je potrebno zameniti sijalicu desne maglenke, ili popraviti kontakt.

Evo sve u vezi zadnjih svetala:

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Nije baš čitljivo, pa ponavljam, ili neka urednik zameni sliku sa ovim:

Comment

• sony
        CBC Član
        • 30.09.2010
        • 38
        • gm
        • laguna 1.8

Hvala puno, mada mi neradi leva prednja maglenka ali nebitno koja je strana sada cu moci da je zamenim. Sto se tice zadnjih maglenki osigurac ispravan sijalice takodje ali (neznam kako da objasnim)na mestima gde ulaze sijalice tu nema struje. Probacu da malo procackam kada bude malo toplije pa da resim veeeeliki kvar.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Skineš konektor, pa izmeriš napon na ženskom (sa kablovima). Naravno, prethodno (pre merenja) uključiš zadnja svetla za maglu!

Na levom meriš na kontaktu 2, a desnom kontaktu 4. Za to ti je dovoljna samo ispitna lampica. Ako nemaš taj napon, moguća je neispravnost prekidača, ili prekid kabla do konektora.

Comment

• mizo
            CBC Početnik
            • 23.01.2012
            • 2
            • vrbas

Zdravo svima. Imam laguna 2 1.9 dci 2001. Laguna trosi ulje, dimi, izbacuje crni dim (pri jakoj turazi ostaje garez na betonu), ne vuce kako treba, bio sam kod 2 majstora i obojica kazu da je verovatno turbina, jedan je rekao da ima i povecan pritisak. Drugi kaze da se prvo skine katalizator pa onda dalje da se radi?
            Dali je mozda senzor pritiska turbine?
            Dali sme da se sklda katalizator?

Turbina jer menjana pre 25000 km.

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Obavezno, dobra kompjuterska dijagnostika! Koji pritisak i kako je meren? Kolika je kompresija?

Pritisak goriva:

Pritisak ulja:
              Last edited by Franjo; 23.01.2012, 20:56.

Comment

• mizo
                CBC Početnik
                • 23.01.2012
                • 2
                • vrbas

Ako se dobro secam , mislim da je rekao 4 bara. Kompresiju motora nisu merili.

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

To je u redu: 3.5 + tolerancija 0.6
                  Laguna trosi ulje, dimi, izbacuje crni dim (pri jakoj turazi ostaje garez na betonu), ne vuce kako treba
                  S obzirom na starost, proveriti kompresiju, zbog navedenih simptoma.

Comment

• gerovit
                    CBC Početnik
                    • 28.12.2011
                    • 2
                    • Kragujevac

Dakle, situacija sledeca:
                    Jutros primetim baricu ispod auta, ucini mi se da je antifriz, kad uzmem izmedju dva prsta i protljam - masnjikavo a providno. Proverim nivo antifriza - sve ok, na max. je... Odem do majstora, digne ga na dizalicu, skine onaj donji plast. poklopac - kad ispade gomila snega koja se nekako uvukla ispod, razbalavila se ta plastika, pa sam ga negde pokupio usput... Donji deo motora suv - ne curi nista. Dijagnoza - sneg malo nahvatao masnoce odozdo, pa curkao... Medjutim ne lezi vraze: dodjem kuci od majstora danas negde oko 14h, u 17h rekoh da proverim za svaki slucaj nivo antifriza (znaci 3 sata auto nije radio), kad on htede da iskulja/izlije iz boce kada sam probao da je otvorim. Zovem majstora, kaze ostavi tako do ujutru, vidi sta ce da se desi kad ujutru to isto pokusas - pa dodji.... mozda je dihtung glave ili ko zna sta. Da napomenem da sam prosle zime vec menjao dih. glave, obradjena glava i sve redno... Zna li neko kakva me muka ceka?? Unapred hvala na odgovorima!
                    Samo da jos napomenem da juce celi dan nisam palio auto, koji inace stoji napolju, a nocas je bio nezabelezen minus u kg-u - 21c! Mozda ima veze sa tim?

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Mož` bit, ali i ne mora! Da li si proverio skoro vrednost antifriza, ako je stari, ili novi razblažen?

Šta se dešava sada, posle (ne)prospavane noći? Da li si pre toga gubio antifriz? Neću dalje, da ne baksuziram.

Želim ti, da se radi o nekom manjem kvaru.

Comment

• saxphotos
                        CBC Član
                        • 02.05.2009
                        • 74
                        • Uzice

Kako vam pale lagunice na ovom minusu?
                        Juce na -17 kod mene duze je verglala malo stucnula i upalila
                        Danas na -19 odverglala jedan ceo krug sa stucanjem i nista. Drugi pokusaj dosta krace verglanje dva tri stuca i upali. Poprilicno nemiran rad prvi minut posle toga se smirila i pocela da prede.
                        Dal je to sve normalno - nenormalno... ? Ovo mi je ipak prva zima sa Lagunom.

Comment

• goxxy
                          CBC Član
                          • 25.07.2007
                          • 63
                          • Temerin
                          • e36,Mazda3,W204,MT01

Verovatno je dizel u pitanju i mislim da je to normalno.
                          Moja benzinjara pali ko mina
                          Hocu Turbo i Nitro

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Manje-više normalno! Samo, ne razumem, šta podrazumevaš pod dužim verglanjem? Normalno je do 10 sec. Ako ne upali, mala pauza, pa ponoviti. Pri tom, ne držati pritisnuto start dugme! Kratkim pritiskom dati kontakt - sve ostalo odradi ECU.

Iako je u uputstvu napisano nešto drugo, startujem sa pritisnutim kvačilom! Pri tom često u brzini i pod ručnom!

P.S. I moj dizel pali u 2-3 sec!

Comment

• saxphotos
                              CBC Član
                              • 02.05.2009
                              • 74
                              • Uzice

Pod duzim nekih 10-15 sec ne mogu da procenim. naravno bez drzanja dugmeta.
                              Do nekih -10 je paljenje bilo skoro pa bez verglanja 2-3 sekunde ne vishe. al sa ovim ekstremnim minusima to se promenilo.
                              Last edited by saxphotos; 01.02.2012, 18:38.

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Kao što je goxxy naveo, verovatno, da se radi o dizelu.
                                Ako ti ne prijavljuje neku grešku, proveri grejač goriva i ispusti eventualni talog i vodu iz filtera goriva. Ostalo bi trebalo, da je u redu, pošto ponavljanjem pali i ako nema drugih problema u vožnji.

Proveri i stanje accu, da li si vozilo pripremio za zimu: odgovarajuće motorno ulje i antifriz? Kada si obavio poslednji servis? Pogledaj malo u temi o zimi.

Comment

Working...
                                X