Voznja po snegu- par pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Voznja po snegu- par pitanja

prekjuce sam se vracao sa aerodroma po onom najvecem kijametu, isto 4x4, zimske gume i na 110-120 me obidjose 2 puntica i megan. jednog puntica sam kasnije video kako se okrece na spustanju niz venac. pukom srecom nije nista ostetio. smirio se posle toga i vozio normalno.

danasnje vesti:
    http://www.b92.net/info/komentari.php?n ... 7800#hrono
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• makim
      CBC Član
      • 08.02.2009
      • 52
      • beograd

Malo je izvan konteksta teme, al neciji post poce sa "Ja,pa ja....", to me potseti na jednu istinitu pricu o jednom coveku koji je stalno bio u fazonu "Ja, pa ja..." , nekom iz njegove okoline to malo dosadilo , pa ga eto opaucio i reko mu "Ajd', sad malo da cujem drugu verziju - ti pa ja..."
      A i po pitanju nekih jos postova- mozda i kod nedokazanih sefova moze da posluzi, zavisi kakvi su karakterno... Naravno sve u cilju pojacane bezbednosti u saobracaju...
      Srdacan pozdrav makim

Comment

• halo
        CBC Član
        • 31.07.2010
        • 60
        • Kruševac

Prek juče je pao sneg tako da ima oko 20 cm debeo sloj snega na zemlji.

Mogu reći da sam vozilom PUNTO 2 (made in Kragujevac - Serbia) sa 4 nove TIGAR WINTERA1 bez ikakvih problema terao uzbrdo kroz debeo sloj snega duboko u moje dvorište uz polagani broj obrtaja na točkovima, a prošle godine u skoro istoj situaciji nisam mogao sa letnjim novim CONTINENTAL gumama ući uzbrdo u drvorište.

Zanimljivo!

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

otkrivena rupa na saksiji?
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• expendable
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2009
            • 3662
            • Bor

Nadam se poslednji sneg u ovoj godini (dok ne okopni) a svakako poslednja ledena kiša.
            Ledena kiša u mom kraju nije prouzrokovala veće probleme jer je pala jutros preko snega. Ipak nije ni malo za podcenjivanje.
            Juće je palo 20-tak cm (pa sleglo na 15-tak) suvog snega. Nije za vožnju kao po suvom ali nije posebno opasno, trakcija je (za sneg) bila odlična.
            Samo jedna anegdota i jedno zapažanje.
            Zapažanje: na par modernih vozila (Citroen, Peugeot, ...) veće kategorije sam zapazio da ABS zaista može da odmogne.
            No ne bih o tome više, već je bilo, a nije kriv sam ABS (niti ga treba izbaciti) nego treba i znati kako ga iskoristiti.
            A i bar u jednom slučaju (u ulici, inače taj detalj nije moguće videti) je guma zimska ali izlizana (cca. 2-3mm).
            Anegdota:
            Kako je ulica u kojoj živim "ulica drugog reda" pa nas tretiraju i kao građane drugog reda, grejder bi počistio istu tek sedmi ili osmi dan ukoliko bi se sneg zadržao. Međutim jedan komšija (inače dobar vozač) nam je to odradio besplatno i istog dana.
            Ulica počinje strmim nagibom od oko 15% (20-tak m) pa nastavlja sa 10% (nekih još stotinak i kusur metara).
            Čovek vozi BMW-a (trojka ali preko 2litra, komša Marko (taksista) kaže da ima 190KS.
            Jaka mašina, zadnja "vuča" i letnje gume. Eto veselja. Gledao sam manji deo (prvi i drugi pokušaj a ostalo vesti iz komšiluka).
            Žalosno gledati a ne možeš ni mnogo pomoći (čudo je blizu dve tone po slobodnoj proceni). Uz sve ide i krivina pa ne možeš ni da se zaletiš pošteno. Uz sve i ESP (to ga je totalno sredilo), počne čova da proklizava a uključi se elektornika i izgubi mogućnost da se izvuče na proklizavanje i ševanje. Pa u rikverc.
            Kaže komša da je posle isključio ESP (kod trećeg ili četvrtog pokušaja) i dalo je rezultate ali nije mogao da izgura do kraja (pri kraju je tog dela ulice). Posle 5-6 pokušaja odustao te ga je izšlepovao neki veliki SUV (možda i samo pripomogao).
            Kako god ULICA ČISTA KAO DA JE PROŠAO GREJDER (tako sam i saznao priču jer priupitah komšu da neće da nam naplate ovako brzu uslugu kad ono nisu komunalci).
            Dakle BEZ DOBRIH ZIMSKIH GUMA ne vredi vam ni da ste Šumaher (Fetel).
            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• mirdza
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2005
              • 2437
              • Katowice (PL) / Banja Luka
              • AGP / W126

A kod mene se otopio... smrc smrc...

U vezi ABS-a - nemam pojma koji idiot ga je stimao na W204 Najlaganije kocenje na klizavom i odmah pocne da "lupa". Gume zimske u odlicnom stanju, da ne bude zabune. Isto tako ESP - sa ukljucenim na ledu kreces sporije nego pjesak a svako jace davanje gasa aktivira light-show na tabli... Prvo sto uradim kada sjednem u auto je da ga iskljucim

Na Abarthu radi besprekorno - ABS dozvoljava kratko blokiranje tockova, a ESP lagano bocno proklizavanje i aktivirao mi se mozda 2-3x od kada ga vozim

Vjerovatno je i do ciljne grupe klijenata i onoga sto zele od auta - luksuz vs sport
              Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• painter
                Banovan
                • 04.03.2010
                • 738
                • beograd,m.mostanica

Sad ste me podsetili na slucaj od poslednjeg snega u mom kraju! Prijateljica sa novijim mercedesom C klase se zaglavi na sred puta i zove da joj namontiram lance! ja dolazim sav prepotentan i kazem "ma kakvi lanci,sad cu ja to da isteram"! Vidim nove zimske gume,ona kaze namontirala pre par dana,reko super,sednem,kad ono automatik...plus gomila "kontrola" ne znam ni cemu sve sluzi...auto ne da ne moze da krene nego svaki pokusaj pokretanja ili zabaci zadnji kraj ili auto ide u rikverc (blaga uzbrdica) ili oboje! Kad ubacis u "drive" i popustis kocnicu,zadnji tockovi pocnu da se vrte a prednji su jos uvek zakoceni i zato se sve desava. Probao sam i naglo da pustim kocnicu ali proklizava kao da su gume letnje i celave! Ne moze da krene,ne moze da zakoci,ne moze da upravlja...Cini mi se da je auto placen tridesetak hiljada evra...da popizdis!

Comment

• Gavra
                  CBC Senator XXL
                  • 06.03.2008
                  • 2031
                  • Beograd

Originally posted by painter
                  .plus gomila "kontrola" ne znam ni cemu sve sluzi.
                  Ovde se krije rešenje za tu situaciju
                  Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• painter
                    Banovan
                    • 04.03.2010
                    • 738
                    • beograd,m.mostanica

Ima samo jedno dugme,za ukljucivanje-iskljucivanje,mislim da je ESP,i ne pomaze kako god da ga namestis! Mislio sam da auto mozda ima neki kvar,ali nisam siguran...probao sam i manuelno prebacivanje brzina,ima i tu opciju ali ne vredi. Na kraju sam ga jedva vratio na ravno u leru i otisla je drugim putem,ravnijim.Rekao sam joj da krene naglim otpustanjem kocnice da se ne bi poprecila na putu a kad hoce da zakoci da ga izbaci na ler jer jedino tako moze da se zaustavi.Ne znam dal je to stetno za menjac ali to je bilo jedino resenje.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

jesi 100% siguran da je dobar savet izbaciti automatski menjac u ler u pokretu i to jos na snegu i ledu?

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

. . . možda do 20km/h.
                        Nego,bilo bi dobro da se javi neko ko ima više iskustva sa sličnim MB-om. Možda treba "samo" pročitati uputstvo od 500 stana
                        Kako god. Jedino znam da bez iskustva sa zadnjim pogonom, mnogo je lakše sa prednjim.
                        A šta je još zanimljivo u mom kraju? To da komunalci čitaju CBC !! Dva sata posle mog pisanija stigao grejder (ili bager, nisam video sam prolazak). Očistili do asfalta (ne baš svuda ali na 50%)!! Cele zime ih bilo 2x (i slovima DVA puta).
                        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• boban1982
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2010
                          • 1106
                          • Batajnica
                          • SAXO VTS-BIC

Ma kakvo izbacivanje u ler na automatiku,upropastice menjac,posle ce okriviti tebe!Zato je prednja vuca zakon,sa zadnjom se moze izboriti samo onaj ko ima dosta iskustva i ima dzak cementa u gepeku...

Comment

• Cherokee_NS
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2009
                            • 802
                            • Novi Sad

Ja tih problema nemam, imam dugme za winter mode
                            Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• boban1982
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2010
                              • 1106
                              • Batajnica
                              • SAXO VTS-BIC

Kakav je to mode,kako se manifestuje u voznji?

Comment

• Cherokee_NS
                                CBC Senator XXL
                                • 08.02.2009
                                • 802
                                • Novi Sad

Pa znas kako...

Problem kod mene je sto nemam bas neko izrazeno motorno kocenje. Ovako, upalim taj mode, i cim pustim nogu sa gasa, auto odmah salta u nizu brzinu i koci. Dobra stvar za led.

Inace, auto je Renault Megane 1.
                                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

Working...
                                X