Shasija i upravljanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zux
    CBC Senator XXL
    • 10.05.2005
    • 773
    • Beograd-Filmski grad

hehe prvo uradi onu moju plasticariju pa onda udri po alkoholnim napicima
    bezalkoholne smes da pijes i pre toga

Comment

• kobacbobac
      CBC Senator
      • 21.12.2006
      • 229
      • bg. sremcica

ok

znaci mora da se pravi taj deo "pecurka" da nemas to u cad u mozda

mislim crtez tog dela ako imas...

a scorpio da neznas mozda kakvo je vesanje kod njega napred?

i dali tu moze da dodje spona sa tranzita jer ako moze ukoro ce

da padne .......cerupanje....

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

@ Daca

Na zrtezu vidis dimenziju visine centra letve od gornje ivice donje zone konstrukcije . A ko ides ispod te mere , tocak ti na udarcu ide u toe-in , suprotno ako povecavas . Zaboravio sam , ovo ti je visina gde tocak drzi isti pravac , tj bumpsteer -a nema .Konstruisao sam poziciju na osnovu kretanja tocka po vertikali od 5 cm , sto ce u praksi tesko da se desava Dobra osnova za pocetak , a sada ti proveri na forumima , i po raznim diskusijama , sta bi trebalo da se desava sa tockom . Ackermanov ugao jos nisam proveravao , za to mi je potreban ctrezz horizontalne projekcije , koji jos nisam uradio . Proveri mere sa crteza , sa merama na sasiji .

@kobac
        Ma moze sve , alfa je super , samo ne ocekuj da ces dobiti nesto sto je sto posto po knjizi , bice tu dosta slobodnog konstuisanja i istazivanja , ali ces imati jedinstveni auto , licno tvoju ideju i realizaciju . Ako je alfa ispravna , tj motor i menjac rade dobro , i mozes da je dobijes povoljno , resio si problem donora
        ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Van
          CBC Senator XXL
          • 16.02.2007
          • 1425
          • Nbgd

Daco kaci tu letvu , pa da probamo kako ide ....

Comment

• Dutchman
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 741
            • Vracar centar sveta

mala pauza sa sevenom ovih dana , juche sam pocheo da radim stolariju i dobro nisam ostao bez palca... mislim da ga nisam polomio ali nemogu da ga pomeram ... tako da sa jednom rukom mogu malo toga da radim a burazer mora da zavrshava posao koji smo pocheli ... ja mu dodjem kao stega samo pridrzavam mdf

@Van
            koja je pozicija letve po horizontali ... juche sam prichao sa nekim trkachima koji kazu da letva treba da bude prava linija koja povezuje tachke gde se kachi spona ...
            Prevelika slika u potpisu!

Comment

• kobacbobac
              CBC Senator
              • 21.12.2006
              • 229
              • bg. sremcica

[/url]

daco treba ti neka ovakva za...j....b ... samo treba razumeti princip

Comment

• Van
                CBC Senator XXL
                • 16.02.2007
                • 1425
                • Nbgd

Daco , stavi ti letvu na visinu od tih 56 mm , ali uradi to preko nekih distancera da mozes naknadno da menjas set-up , a horizontalno nisam jos nacrtao projekciju , ali pogledaj kako je na ladi toj tu . Generalno probaj da napravis neki sistem da letvu moces da pomeras napred-nazad i empiriski se utvrdi akermanov ugao . Taunus ima tako postavljenu letvu da kada je spoljni tocak na 19 stepeni , unutrasnji je na 20. Generalno ti je sistem da ti je taj ugao predefinisan samom geometrijom nosaca prednjih tockova , a da dodatno mozes da ga povecas tako sto ces trerati letvu ka motoru da spone ne budu vise paralelene sa letvom. Kreni od postavke da ti je letva sa sponamo prava linija kada je gledas odozgo . Dacu ti crteze kada se budemo videli

@kobac

Evo slike nekog kola koja su derivat ideje lotusa 7 , a imaju motor pozadi . Pazi da ne preterujes sa merama , inace ces morati na deblje kutije ili da tu tvoju konstrukciju podvrgnes ispitivanju ...

Comment

• SAAB PoWeR
                  CBC Senator XXL
                  • 26.04.2005
                  • 1394
                  • tu iza coska(Milwaukee USA)

WOW , ovo malo cudo strava izgleda
                  _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• kobacbobac
                    CBC Senator
                    • 21.12.2006
                    • 229
                    • bg. sremcica

ne centralno smesten motor i jos poprecno postavljen za to trebas da budes jako vest u ovome poslu da to izvedes a da auto bude stabilan i da ne pocne preupravljanje u krivinama previse naglo (tj nekontrolisano).........................inace svidja mi se ideja super izgleda ........ .........................................ali mislim da bi za mene sada tako nesto bilo preabiciozno................ali .ako imas jos materijala super spremio sam prazan hard od 200giga pa da prebacimo to ....nadam se uskoro

jasam kada sam mislio na povecanje dimenzija mislio na ovako nesto

da upravu si za vece kutije to je nekako logicno zato sam kupio kutije 40 x40 x2 mozda sam malo preterao ali isao sam logikom bolje jace kad vec nisam uradio test opterecenja ......................jer..nisam nasao nikoga ko zna dobro da radi u "catiji "........posto moj program saradjuje sa njom............inace sam model sasije nosio na masinac oni su pokrenuli u katiji ali nisu radili test oterecenja .......rekli su mi samo da je to ok .....i da donesem samo od cega cu prednje zadnje vesanje motor i ostalo je na tome za sada

Comment

• Van
                      CBC Senator XXL
                      • 16.02.2007
                      • 1425
                      • Nbgd

Za vikend je odradjena letva volana .Ugradja je zahtevala da se napravi konstrukcija koja ce drzati letvu na mestu , a da moze da se pomera gore dole , tako da se odredi prava pozicija koja eliminise bumpy steer. Kad je pronadjena prava pozicija , postavljen je nosac letve .

Pozdrav

Comment

• kobacbobac
                        CBC Senator
                        • 21.12.2006
                        • 229
                        • bg. sremcica

van

olicno covece

bravo samo napred

od cega si uzeo letvu

Comment

• Van
                          CBC Senator XXL
                          • 16.02.2007
                          • 1425
                          • Nbgd

Od taunusa , kao vecinu ostalih delova

Comment

• g60
                            CBC Senator XXL
                            • 20.10.2006
                            • 1011
                            • Vrachar je majka ;)

Taunus je keva za ovo... Na capriju nikada nisam zamenio ove gumene nosache letve i letva je mrdala levo-desno po 3-4 cm kada se mrda volan
                            Nikad mi nisu ni rech rekli na tehnickim pregledima
                            Srbija!

Dobri su ti stari fordovi jer su tako dobro pravljeni delovi tada... A narochito za ovo sta nama treba
                            I bukvalno sve moze da se remontuje, legure ludachke... sve predimenzionirano...

A ne, uzmem na ladi da pritegnem nesto a svaka druga matica kao od kackavalja- oblajzne.

PS: Hteli egipcani pre neki dan da mi odnesu kompletan zadnji trap sve sa diferencijalom Sretja pa sam bio kuci

Van@
                            Jesi li povecao dimenzije S7 zbog sirine diferencijala (medjuosovinski razmak) ili sto bi rekli, pravish ga "za sve pare"

Comment

• Van
                              CBC Senator XXL
                              • 16.02.2007
                              • 1425
                              • Nbgd

noramlno je rastojanje oko 2350 mm ali meni je zadnja osovina otisla 10cm nazad , zbog mog resenja zadnje vesanja . ako koristis zadnju krutu osovinu , sto preporucujem jel je mnogo laksa za ugradnju i samo pratis uputstva , neces imati problem sa duzinom.
                              Pozdrav

Comment

• kobacbobac
                                CBC Senator
                                • 21.12.2006
                                • 229
                                • bg. sremcica

shasija i upravljanje

VAN ...lepo covece ....

.......jel moze da se kotralja nizbrdo kad povezes volan i letvu .........

.........................da probas koliko moze da razvije .............

hhhm...kkkhh...da se malo uozbiljimo ovako :

nos je model koji vise nemas ili sata vec ...neki novi ?

prednji blatobran je sa neke prikolice ?( deluju kao fabricki)

a opruge koje se vide su od motocikla ?

i jel moze to tvoje da se vidi uzivo da sednemo malo i mi za volan

Comment

Working...
                                X