Originally posted by Apeiron
View Post
HHO - znamo li nesto o tome ?
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?
Evo link sa semom i objasnjenjem za varalicu za MAP-MAF senzor. Prost je uredaj a lako se i povezuje. To ti treba za tvoj auto http://www.fuelsaver-mpg.com/simple-map-maf-enhancer
-
-
qwisko hvala! Probacu sa skracenim izlaznim crevom jer je kod mene ono duze od ulaznog. Jos jednom hvala.
Leave a comment:
-
-
Hvala na odgovoru qwisko.
Upitanju je Audi 80 (B4-ka) sa bas tdi motorom (90ks), to je valjda prvi 1.9 tdi motor, revolucionarni.
Pretpostavio sam da mi je potrebna ta varalica ili kako se vec zove, jer sta god da sam radio na kolima sve je moralo da ide na tazi tj. kompleksniji nacin, takve sam srece.
Da li se lako pravi i ugradjuje ta MAP/MAF varalica?
Leave a comment:
-
-
Ako imas gde i malo alata (busilica, brusilica...) nije problem da sam napravis. Koji je to auto tdi a iz 93. godine? Da nije obican TD, ako je obican ne treba ti nikakva elektronika, a ako je pravi TDI treba ti varalica za MAP ili MAF senzor, a ona se napravi za par stotina dinaraOriginally posted by Apeiron View PostPozdrav svim clanovima CBC foruma,
Veoma sam zainteresovan za princip rada HHO generatora, a vasa tema je bas iscrpna, nisam stigao celu da procitam al potrudicu se ovih dana da to ucinim.
Interesuje me misljenje ljudi koji su napravili generator dal je preterano komplikovano napraviti ovakvu spravu? Ovo me interesuje posto se spremam da udjem u ove vode i da napravim generator za svoj automobil, prvenstveno zbog potrosnje, ekologije i snage koja se dobija.
Citao sam negde da je potreban nekakva elektronika da bi taj uredjaj funkcionisao kako, jelte, Bog nalaze. Imam auto iz 1993. sa 1.9 tdi motorom (oznaka motora je valjda 1z), jel za njega potrebna ta elektronika?
Leave a comment:
-
-
Ja sam i uzeo na Karaburmi. Nalaze se na delu za bastenske prozvode. Crni su od 1/2 cola i ima 2 kom upakovanju, cena nesto ispod 100 din, a metalni su u delu za hidrauliku, pakovanje 2 kom ~ 250 dinOriginally posted by Raca962 View PostHvala Qwisko!
Juče sam bio u Merkuru na Bežaniji, baš sam tražio uvodnike od plastike, ali nisam našao ništa što odgovara.Ići ću sutra u Merkur na Karaburmi, valjda ima.
A ovi moji uvodnici su od mesinga, i ne sviđaju mi se jer imaju sitan navoj(napravio mi drugar napamet ....
Pozdrav!
Leave a comment:
-
-
Pozdrav svim clanovima CBC foruma,
Veoma sam zainteresovan za princip rada HHO generatora, a vasa tema je bas iscrpna, nisam stigao celu da procitam al potrudicu se ovih dana da to ucinim.
Interesuje me misljenje ljudi koji su napravili generator dal je preterano komplikovano napraviti ovakvu spravu? Ovo me interesuje posto se spremam da udjem u ove vode i da napravim generator za svoj automobil, prvenstveno zbog potrosnje, ekologije i snage koja se dobija.
Citao sam negde da je potreban nekakva elektronika da bi taj uredjaj funkcionisao kako, jelte, Bog nalaze. Imam auto iz 1993. sa 1.9 tdi motorom (oznaka motora je valjda 1z), jel za njega potrebna ta elektronika?
Leave a comment:
-
-
Hvala Qwisko!
Juče sam bio u Merkuru na Bežaniji, baš sam tražio uvodnike od plastike, ali nisam našao ništa što odgovara.Ići ću sutra u Merkur na Karaburmi, valjda ima.
A ovi moji uvodnici su od mesinga, i ne sviđaju mi se jer imaju sitan navoj(napravio mi drugar napamet ....
Pozdrav!
Leave a comment:
-
-
Varira ti proizvodnja zbog 3 velike rupe. Probaj sa gumom da zacepis 2, ostavi samo gornju, a dole u cik-cak izbusi malu od 2-3mm za protok elektrolita. I nemoj da smanjujes dihtunge. Oko 3mm debljina bi bila idealna. PWM je koristan zimi jer mozes da napravis jacu koncentraciju NaOH zbog zamrzavanja, a sa PWM kontrolises amperazu da ne ide previsoko. Za novije automobile ti je pozeljna varalica za lambda sondu, da bidoslo do ustede u potrosnji. Na PP cu ti poslati link gde sam ja kupio PWM i zadovoljan sam kako radiOriginally posted by Raca962 View PostVeliki pozdrav svim članovima!
Danas sam naleteo na ovaj forum i odmah se učlanio jer vrlo podržavam vaš trud i rad sa hho generatorima, kako za automobile, tako i za grejanje!
Ja se bavim hho gen par meseci i za sada sam napravio jedan od 11 ploča, 10x10 cm, sa 5% NaOH radi na oko 8,5A i proizvodi oko 0,8l/min: http://www.youtube.com/watch?v=cKBHAiFhunM (imate dva videa, drugi HHO ima veću plastiku i više šrafova da ne bi cureo http://www.youtube.com/watch?v=CA4ExuUTY7E&feature=mfu_in_order&list=UL).Guma između lima je 2mm.Limovi imaju po tri rupe dim:8,5mm.Ne znam zašto mi struja ide gore dole, a i produkcija gasa je neujednačena, u talasima??
Sada planiram probe sa raznim koncentracijama NaOH, sa smanjenjem razmaka između ploča gumom od 1mm, treba da smislim kakav babler i sl.
Potrebna mi je podrška oko pwm uređaja, tj. da li mi on za motor od 2000ccm 150Ks uopšte treba(Alfa 159 jtdm), a i za ženinu Corsu od 1.000ccm, da li treba pwm i elektronika za varanje lambda sonde i koji pwm je najbolji i da li neko može da mi pošalje šemu na private?
Nadam se da radite i sa HHO za grejanje koji bi se napajao npr. aparatom za varenje koji ima do 48V i mnogo mogućih A.
Ljudi, samo napred i želim vam puno uspeha!
Raca Bgd
Edit: I cini mi se na snimku da su ti bakarne uvodnice. Ako jesu, vadi to i ubaci ili od inoxa ili plasticne. Ima u Merkuru da se kupiLast edited by qwisko; 06.12.2011, 15:43.
Leave a comment:
-
-
Veliki pozdrav svim članovima!
Danas sam naleteo na ovaj forum i odmah se učlanio jer vrlo podržavam vaš trud i rad sa hho generatorima, kako za automobile, tako i za grejanje!
Ja se bavim hho gen par meseci i za sada sam napravio jedan od 11 ploča, 10x10 cm, sa 5% NaOH radi na oko 8,5A i proizvodi oko 0,8l/min: http://www.youtube.com/watch?v=cKBHAiFhunM (imate dva videa, drugi HHO ima veću plastiku i više šrafova da ne bi cureo http://www.youtube.com/watch?v=CA4ExuUTY7E&feature=mfu_in_order&list=UL).Guma između lima je 2mm.Limovi imaju po tri rupe dim:8,5mm.Ne znam zašto mi struja ide gore dole, a i produkcija gasa je neujednačena, u talasima??
Sada planiram probe sa raznim koncentracijama NaOH, sa smanjenjem razmaka između ploča gumom od 1mm, treba da smislim kakav babler i sl.
Potrebna mi je podrška oko pwm uređaja, tj. da li mi on za motor od 2000ccm 150Ks uopšte treba(Alfa 159 jtdm), a i za ženinu Corsu od 1.000ccm, da li treba pwm i elektronika za varanje lambda sonde i koji pwm je najbolji i da li neko može da mi pošalje šemu na private?
Nadam se da radite i sa HHO za grejanje koji bi se napajao npr. aparatom za varenje koji ima do 48V i mnogo mogućih A.
Ljudi, samo napred i želim vam puno uspeha!
Raca Bgd
Leave a comment:
-
-
Nepovratni ventil ti ni ne treba. Probaj da ti izlazno crevo bude krace od odovodnog creva. Kod mene je malo krace i prvih 30 sec ide plin na oba creva a onda krene samo na izlazno
Leave a comment:
-
-
Imam posebno babler a i na mojoj celiji su i ulaz i izlaz gore na razlicitim stranama. Odvod vode iz posude u celiju je na dnu a dovod gasa u posudu iznad njega 4-5 cm. Izlaz gasa iz posude je na vrhu.Originally posted by qwisko View PostNisi napisao da li je posuda za elektrolit ujedno i bubler ili imas posebno babler. Kako su ti izvedena creva na celiji, ulaz i izlaz elektrolita. Na mojoj celiji sa 16 ploca je i ulaz i izlaz gore na razlicitim stranama. Posuda za elektrolit je ujedno i bubler. Dovod vode iz posude je na dnu, a ulaz plina je 5cm vislje. Kad ukljucim celiju, krene plin na oba creva, a posle 30tak sekundi ide samo na odvodno crevo. Normalno je da se celija u pocetku "koleba" a onda izbacuje plin tamo gde je manji otpor, tj. na visljem crevu
Mene i buni to sto ne izbacuje plin u posudu na gornje crevo gde je pritisak manji. A izbacio sam i nepovratni ventil (akvarijumski) koji je bio izmedju posude i bablera jer je stvarao veliki pritisak u samu posudu.
Leave a comment:
-
-
Ma ja se ne razumem u to pa nema nista od toga da ja napravim. On mi kaze da je ovo neki hladan uredjaj i da samo uredjaj kosta 15000 a da sam moram da ugradim kaze kao da nije tesko. Kaze da moram da kupim 2 posude od yugo floride i od zastave i kaze da moram neki laznjak da kupim jel mi je kompjutersko ubrizgavanje pa onda dostize ustedu i do 50%. Ne znam sta da radim da li da ugradim ili ne sta je vase misljenje?
Leave a comment:
-
-
Ne znam kakva mu je celija, koje materijale koristi. Ali na snimku previse peni, tako da mislim da izbacuje mnogo vise vodene pare nego HHO. Ako uzmes sam da napravis, a ovde ima dobrih primera celija, trebalo bi da kosta nesto malo preko 100e. Uz celiju, tebi treba i elektronika za varanje senzora posto je tebi sve regulisano kompjuterom.Originally posted by dragan993 View PostPozdrav ljudi ja zivim pored Zajecara pa sam video na ovom klipu http://www.youtube.com/watch?v=4tqQJkSKHgo ovaj generator. Pa posto se ne razumem bas toliko u to da li mozte da mi kazete vase misljenje o tome. Covek trazi 200E sa ugradnjom pa da pitam da li je to dobra cene ili ne. Sto se tice auta vozim Golf 4 1.9 TDI on trosi 5-6l na 100km i da pitam da li ce da se smanji potrosnja jel mi je kompjutersko ubrizgavanje.? HVALA PUNO!
Leave a comment:
-
-
Originally posted by Pdeedy View PostPozdrav ljudi, ja sam Dragan iz Nisa.
Juce smo drug i ja sastavili jednu celiju (suvu) sa 16 ploca dimenzija 8x14 cm, gornja rupa je 8 mm a donja 3 mm u cik-cak. Danas sam sve lepo povezao i pustio da se kondicionira ali javili su se i prvi problemi, prvo elektrolit nije cirkulisao kroz celiju a razmak izmedju celije i boce za elektrolit je otprilike 15-ak cm. Pretpostavio sam da je mala visinska razlika pa sam bocu podigao na nekih 30 cm i onda se javio jos veci problem, ne samo da tecnost nije htela da cirkulise nego je gas poceo da izlazi na crevo koje je najnize na boci tj. sluzi za dovod tecnosti u celiju.
Kad vretim bocu blize celiji gas se opet vrati na crevo njemu namenjeno (srednje crevo na boci).
Negde smo drug i ja zeznuli stvar ali gde nije mi jasno, je l' ima neko ideju kakvi gremlini su spopali celiju?
Nisi napisao da li je posuda za elektrolit ujedno i bubler ili imas posebno babler. Kako su ti izvedena creva na celiji, ulaz i izlaz elektrolita. Na mojoj celiji sa 16 ploca je i ulaz i izlaz gore na razlicitim stranama. Posuda za elektrolit je ujedno i bubler. Dovod vode iz posude je na dnu, a ulaz plina je 5cm vislje. Kad ukljucim celiju, krene plin na oba creva, a posle 30tak sekundi ide samo na odvodno crevo. Normalno je da se celija u pocetku "koleba" a onda izbacuje plin tamo gde je manji otpor, tj. na visljem crevu
Leave a comment:
-
-
Pozdrav ljudi ja zivim pored Zajecara pa sam video na ovom klipu http://www.youtube.com/watch?v=4tqQJkSKHgo ovaj generator. Pa posto se ne razumem bas toliko u to da li mozte da mi kazete vase misljenje o tome. Covek trazi 200E sa ugradnjom pa da pitam da li je to dobra cene ili ne. Sto se tice auta vozim Golf 4 1.9 TDI on trosi 5-6l na 100km i da pitam da li ce da se smanji potrosnja jel mi je kompjutersko ubrizgavanje.? HVALA PUNO!
Leave a comment:
-
Leave a comment: