HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mizika
    CBC Početnik
    • 02.12.2010
    • 3
    • ~Novi Sad

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Sama rec HHO znaci da ima dva atoma vodonika i jedan atom kiseonika, prema tome skladistenje tog gasa je izuzetno opasno. Ako ste obratili paznju na vozila sa tecnim vodonikom koliko se paznje pridaje tom sistemu da ne bi doslo do eksplozije, a u ovom gasu ima vec i kiseonika sto je dovljno i mikro varnica za paljenje tog gasa. - Skladistenje tog gasa NIKAD ne bi radio.

Ova dva fajla sto sam napisao imena ima na netu samo treba malo gugla i torenta i to je to, moze se naci jer sam ih i ja skinuo sa neta do duse bilo je to pre godinu dana. Jako su poucni i moze se dosta toga i shvatiti i napraviti proucavajuci fajlove koji su u njima.
    wfc_files.zip
    waterfuel_aug_08.zip

Evo jos zanimljivih linkova koji su izvuceni iz tih fajlova "jedan od vaznijih":

Comment

• genie_m_1984
      CBC Član
      • 01.12.2010
      • 12
      • Novi Sad

Da li je neko probao koja je najbolja konfiguracija za DryCell? Ja sam razmišljao o +nnnnn-nnnnn+nnnnn-,ali svuda sam nalazio nešto tipa +nnnnn-nnnnn+,pa se pitam zašto baš tako? Što ne još jedan -?

Comment

• Ivans023
        CBC Član
        • 18.11.2008
        • 54
        • Kumane

Mnogo je pametnije skladištiti struju, pa posle praviti gas u toku vožnje. SLA akumulator od 90Ah, ako se ne prazni baš do kraja, može davati četiri sata dvadeset ampera. Može i dva sata 40 ampera. Sa tolikom strujom se može solidna količina napraviti.. Samo je cimanje kući puniti aku. svakog ili svakog drugog, trećeg dana.
        Ako primetiš da sa svetom nešto nije u redu, napravio si jedan korak. Ako shvatiš šta sve nije u redu, prepešačio si ceo svet.

Comment

• painter
          Banovan
          • 04.03.2010
          • 738
          • beograd,m.mostanica

Originally posted by genie_m_1984
          Da li je neko probao koja je najbolja konfiguracija za DryCell? Ja sam razmišljao o +nnnnn-nnnnn+nnnnn-,ali svuda sam nalazio nešto tipa +nnnnn-nnnnn+,pa se pitam zašto baš tako? Što ne još jedan -?
          Nisi shvatio nacin rada elektrolizera. Tim dupliranjem,tripliranjem,itd,samo smanjujes efikasnost! Najbolje je imati samo jedan plus i jedan minus. Ljudi to rade da bi uredjaj bio manji,ako im treba veca amperaza. Trebas znati koliku struju trebas pa po tome odrediti broj i velicinu ploca. Ako imas jedno pakovanje koje vuce deset ampera,kad dodas jos jedno povuci ce jos 10A i tako redom...

Comment

• subancbf
            CBC Član
            • 27.03.2008
            • 17
            • Alibunar

Pozdrdav svima, vozim Hyundai Getz 1.1 12v iz 2008. Auto je presao 80 000 (sve sam ja presao) i vec 70 000 ide na plin. Potrosnja plina mi je u letnjem periodu 7.2 a u zimskom 7.7 u proseku. Pre oko mesec dana ugradio sam megasavers magnete koji polarizacijom goriva ostvaruju ustedu i zaista potrosnja mi se svela sada na zimskih 6.8 lit, sto je oko 12% ustede.
            Osim toga danas sam ugradio i HHO generator sledecih karakteristika

21 celija, kruzni oblik prohromskih limova precnika oko 8cm, dve rupe precnika do 1cm kroz koje teku voda i smesa HHO i vode. Potrosnja struje po postizanju radne temperature je 8A na 13V, a proizvodnja gasa 1lpm. Povecanjem kolicine katalizoatora ovaj uredjaj kazu majstori moze da proizvede do 4lpm.
            CIm smo ovo pustili u rad dobili smo ocekivano povecanje snage vozila i naravno ocekivano povecanje potrosnje goriva. Auto mnogo brze odgovara na gas i mnogo bolje vuce, a sve to prati i mnogo veca potrosnja. Ovaj test trajao je svega par minuta pri temp motora od 80c cisto kako bismo doziveli i taj vid upotrebe HHO uredjaja.
            Sada sledi ugradnja adekvatnog EFIE uredjaja koji ce regulisati napon na o2 senzoru (ili senzorima) gde ce se dobiti krajnji zeljeni efekat, a to je povecanje snage od max 5%, ali zato usteda goriva od 25-35%. U sredu sam U NS pa cu ici u hyundai servis da mi ocitaju sve paramtre na 02 senzorima i da ispitamo kolicinu izduvnih gasova. To ce nam direktno reci da li smo dobili sto smo hteli ili nismo....A za par nedelja imacemo i test nakon predjenih 1000km.
            Svetu su potrebni ljudi koji se nedaju ni kupiti ni prodati. Koji se ne stide zlo nazvati pravim imenom i koji su časni i pošteni u dubini svoje duše.

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

Super! Obzirom da sam obavesten o vasem projektu,i da imate svu potrebnu opremu za merenje snage,gasova,itd,jedva cekam rezultate! Samo proveri tu proizvodnju gasa,nije sigurno toliko...bice da je 16 A za 1lpm,ili ima mnogo vodene pare pa je ona izmerena zajedno s HHO. Ako je fi 8cm,i 4 puta po 5 celija,(ako ne gresim) trebao bi da povuce preko 16A vec na hladno(osim ako ste stavili slab rastvor elektrolita). Mada to i nije bitno,bitni su rezultati!

Comment

• milangru
                CBC Član
                • 25.10.2010
                • 34
                • Novi Sad

Treba mi podatak na kojoj frektenciji pomocu piezo zvucnika mogu da benzin pretvorim u sitne cestice, da li je moguce da se to postigne na dovodnom crevu goriva pre dizni gde je pritisak oko 2 bara? naleteo sam na podatke da ako takvo gorivo udje u cilindar í sagori moze da se dobije usteda od 20%. nameravam to da probam cim dobijem potrebne informacije.
                www.sitans.iz.rs
                Zajedno smo jaci i mozemo menjati stvari

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

Ja ne znam koja je frekvenca a ako saznam javicu. Dizne rade na tecno gorivo a ne na gasno. Isparavanjem goriva sa strane,nezavisno od postojeceg ubrizgavanja,dobijas ustedu od oko 20% kao sto si napisao. Benzinske pare se uvode u motor preko u**** vazduha,isto kao i HHO. A ako hoces da vozis samo na isparenja onda pred sobom imas veliki posao! Postojece ubrizgavanje da iskljucis,gorivo da isparavas na vise nacina istovremeno jer mu je aditivima smanjena isparljivost,i potrosnja ce se smanjiti za preko 50%! Nekad je moglo i 90% ali sada je to tesko jer je kvalitet benzina daleko od onog od pre 50 ili 100 godina,a ima 103 aditiva koji smanjuju isparljivost.

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Gle, nema tu velike mudrosti, ja sam radio ćeliju po Bob Boyce dizajnu (google is your friend), ploće su 11x11cm od inoxa 316 debljine 1,5mm. +nnnnn-nnnnn+ spoj. Spjeno preko PWM-a na akumulator, relej prekida dovod struje kad se ugasi motor. Podešeno na 15A davalo 1,1litru plina u minuti. Na kučištu Mazde DiTD iza filtra izbušena rupa za crijevo kojim se dovodi plin. Iza čelije stavljen nepovretni ventil od serva kočnice pa bubler..izlaz bublera spojen na usis motora. Mazdu sam prodao prije par dana a na Subaru planiram staviti nešto drugačiji setup (radi se na tome). Elektrolit je destilirana voda i KOH (5-10%).
                    Ako ovo nekome nesto govori, sa jednog foruma koji pratim radjeno na dizel agregatu.

Comment

• milangru
                      CBC Član
                      • 25.10.2010
                      • 34
                      • Novi Sad

Naleteo sam na neke ovakve vortexe, interesuje me vase misljenje posto prvo paniram njih da isprobam. Makon njih planiram da stavim jake magnete, a ako nadjem podatke i piezo benzin u dizne za tecnost( kontam moze samo da ne radi a nista da se pokvari)

www.sitans.iz.rs

Comment

• milangru
                        CBC Član
                        • 25.10.2010
                        • 34
                        • Novi Sad

da zaboravio sam da napomenem da se ovi vortexi stavljaju oko dovoda( crava) za gorivo, kazu da moze oko freon cevi u frizideru, klima uredjaju... Tako kazu
                        www.sitans.iz.rs

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

MilaneGru brate, pa otvori posebnu temu sa benzinom i uštedama oko toga...
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

...A kad otvoris posebnu temu pusti link gde si nasao ove tri fotkice! Nego,za vaporizer ima tema,nema za vorteks!

Comment

• painter
                              Banovan
                              • 04.03.2010
                              • 738
                              • beograd,m.mostanica

Ovako je naslov teme: Vaporizing karburator (voda50%-benzin 50%)

Comment

• milangru
                                CBC Član
                                • 25.10.2010
                                • 34
                                • Novi Sad

ako sa vortexsom smanjimo potrosnju za 20% da li sa dodatkom hho opreme imamo ustedu 36%?
                                www.sitans.iz.rs

Comment

Working...
                                X