potreban savet

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Profesore,mi smo pobegli sa casa!Sutra kacimo manometre i javljamo se da popravimo ocene.

Comment

• Delkan
      CBC Senator XXL
      • 14.06.2005
      • 829
      • 60 km From BG,West

Dugo vas VV ubedjuje da zakacite taj vakummetar i iscitate vrednosti.Ako je cackana glava,u smislu prosirivanja kanala i sl,poremecena je volumetrija u****.Znaci, sa cim da uporedimo taj podatak koji dobijemo?Sa podpritiskom na standardnom motoru(sa standardnom glavom)?

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Ne moramo da poredimo...Isto kao kod ispitivanja nepropusnosti karika, ako imamo instrument, "čitaćemo na njemu". On je sam po sebi i uputstvo za rukovanje. Obeležene su "crvene" zone koje imaju svoje značenje. "Zelena" zona, takodje. Lako ćemo testirati i u vožnji, ako skala mnogo "igra" u većim obrtajima, imamo problem sa zaptivanjem ventila, lošim oprugama i sl., ako "pada" ka nuli problem je sa karburatorom...

Da li je ovo od pomoći?

Comment

• Type_R
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2007
          • 900
          • Valjevo

Hm, malo ce biti problem sto sav taj ALAT je nedostupan vlasniku ovog juga tako da ce biti tesko izvrsiti sva ta merenja,

Ja i dalje cekam da se vlasnik javi i da kaze kako ide posle skidanja resoa za plin...
          3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Ok, treba objasniti Bricku da taj "rešo" nije nikakav grejač plina...

Comment

• low rider
              CBC Senator XXL
              • 03.04.2006
              • 613
              • Beograd

Interesantno, jedna te ista skala u smislu crvenih i zelenih polja oznacenih na vakuummetru vazi za bilo koji automobil ?
              To bi znacilo da su podpritisci u usisnim granama razlicitih automobila vrlo silcni. Ili sam nesto propustio? Npr. ako bi se ovaj vakuummetar iskombinovao sa meracem pritiska goriva, to bi vec imalo vise smisla, bar za mene.

Comment

• Pole
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 363
                • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

Originally posted by Dr Boca
                Ok, treba objasniti Bricku da taj "rešo" nije nikakav grejač plina...
                tako ja i kum zovemo mešač zato sto ima one rupe kao rešo

nisam stigao jos da odem do kuma ali trebali su danas da ga skinu da probaju bez njega

valjda ce se posle javiti
                zasto krava nosi zvonce...?...?...?
                pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Valent Vudriga
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 2778
                  • USA

Npr. ako bi se ovaj vakuummetar iskombinovao sa meracem pritiska goriva, to bi vec imalo vise smisla, bar za mene.
                  Zasto?

Comment

• low rider
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2006
                    • 613
                    • Beograd

Pa posto sam misljenja da razliciti automobili imaju razlicite vredenosti podpritiska u usisnim granama, i ako ne znamo referentu vrednost za odredjeni motor, ne mozemo doneti previse precizan sud. Sa druge strane odnos koicine gorivo/vazduh je isti za bilo koji motor. Ako znamo vrednost pritiska vazduha i vrednost pritiska goriva, mozda mozemo izvesti zakljucak o tome da li je smesa bogata ili siromasna (bez l-sonde).
                    Ovo je moje laicko razmisljanje vodjeno logikom MAP senzora i senzora pritiska gorva kod injection sistema. Nikada nisam imao auto sa karburatorom pa ne znam koliko ova logika drzi vodu, al eto.

Comment

• Valent Vudriga
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 2778
                      • USA

Pa posto sam misljenja da razliciti automobili imaju razlicite vredenosti podpritiska u usisnim granama, i ako ne znamo referentu vrednost za odredjeni motor, ne mozemo doneti previse precizan sud.
                      Kad bi se mjerio svaki auto, ili svaki treci koji udje u garazu, naucile bi se razlike i referentne vrijednosti. A jos vise ako bi se mjerilo prije i poslje intervencija.
                      Sa druge strane odnos kolicine gorivo/vazduh je isti za bilo koji motor. Ako znamo vrednost pritiska vazduha i vrednost pritiska goriva, mozda mozemo izvesti zakljucak o tome da li je smesa bogata ili siromasna (bez l-sonde).
                      Potrebno je puno vise faktora da bi se doslo do tog rezultata.
                      Ovo je moje laicko razmisljanje vodjeno logikom MAP senzora i senzora pritiska gorva kod injection sistema. Nikada nisam imao auto sa karburatorom pa ne znam koliko ova logika drzi vodu, al eto.
                      Bar si poceo razmisljati prije nego sto si razvalio kompletan motor.

Comment

• TECA
                        CBC Senator XXL
                        • 14.10.2007
                        • 2355
                        • Oz

Evo ja sam obecao merenja,
                        Jugo 60:na leru oko 0.65
                        Jugo 65EFI:na leru oko 0.5
                        PUG206 1.4:skener na leru pokazuje 320 mbr(0.68)
                        Merenja u voznji(prva dva) ,na punom gasu svi padaju do blizu nule,u oduzimanju gasa vuku do 0.9.Zakljucujem da merenja vakummetrom ima svrhe samo dok auto radi na leru.Iskljucenjem goriva ovi se rezultati u voznji ne menjaju i ja nevidim nacina kako se na osnovu njih moze videti neispravnost karburatora
                        Za ovaj prvi jugo(i bez rezultata merenja)znam da je motor solidan a za EFI da je tanak sa kompresijom.
                        Mereno je sa vakum pumpom u ciju preciznost nisam siguran.
                        Da li bi neki precizniji manometar pokazao nesto sto nisam video sa ovim?
                        Gde i sa dobrim manometrom uci u usisnu granu i da li to podrazumeva na nekim autima busenje grane?

Comment

• gorky
                          CBC Senator XXL
                          • 08.06.2007
                          • 860
                          • Vojvodina,Kikinda

ne teco,vakummetar se kači ispod leptira karb,možeš videti i neispravnost karburatora tako što sam karburator podešavaš sa tim istim vakummetrom.moj je skoro isti kao i bocin(mislim na vakummetar da ne bude zabune ) na njemu imaju obeleženi podeoci tako da ne možeš da pogrešiš imaš zeleno i crveno polje,prikačiš ga na karburator i šteuješ vazduh i lepo se vidi kada ga nateraš u zeleno polje prede kao maca,vrlo korisna stvarčica

Comment

• Valent Vudriga
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 2778
                            • USA

0.65 bara je dobro. .50 je vise nego lose. Moguce je da ima vise problema od slabe kompresije.
                            Mjeris na leru i na 2500 obrtaja. Nakon dugogodisnje prakse bit ce ti u malom prstu. U voznji je tesko ostvariti iste uvjete za usporedbu u mjerenju. Kompjuter skener je bolji za tu funkciju.

Comment

• Valent Vudriga
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 2778
                              • USA

Sad se mozemo vratiti na jugove karike i glavu. Od kakvog je znacenja mjerenje vakuma?

Comment

• gorky
                                CBC Senator XXL
                                • 08.06.2007
                                • 860
                                • Vojvodina,Kikinda

opet ja prvi na "crtu" kod profesora
                                merenjem vakuma možemo da ustanovimo poremećaj odnosno disproporciju u kompresionom prostoru nastalu prilikom obrade glave,ukoliko je nizak pritisak ili ako na 2-2,5k obrtaja počne jako da varira motor "ne diše" kako treba,tačnije motor na većim obrtajima ne može da u**** dovoljnu količinu
                                u ćošak,ili...?

Comment

Working...
                                X