F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Alonso: Moja budućnost je u rukama Ferrarija

Španac je danas izjavio da njegova budućnost zavisi samo od želja Ferrarija koji bi napustio samo u slučaju da je to u interesu ekipe.

Alonso ima ugovor sa timom iz Maranella do kraja 2016. a Ferrari trenutno radi na restruktuiranju F1 tima. Novi menadžment Ferrarija želi da zna da li je Alonso spreman da tokom narednog perioda zajedno sa ekipom radi na poboljšavanju performansi ili želi da traži angažman negde drugde ukoliko rezultati u početku ne budu na nivou.
    Alonso je ranije govorio da želi da završi karijeru sa Ferrarijem, a sada je na konfenenciji pred VN japana rekao da će uraditi ono što ekipa bude smatrala da je najbolje.
    "Uvek sam stavljao interese Ferrarija i Tifoza ispred svojih ličnih. Ja ću po pitanju budućnosti uraditi ono što tim od mene bude tražio bez obzira da li imam druge ponude ili ne. Već imam u glavi šta bih želeo da postignem u 2015", rekao je Alonso.
    On je takođe priznao da žarko želi da ponovo pobeđuje i dođe do toliko željene treće titule prvaka sveta.
    "Želim da pobeđujem i spreman sam da maksimizujem performanse u ovom trenutku karijere, koji je verovatno i najbolji u mom životu. Osećam se dobro i fizički i mentalno. Prilagođavao sam svoj stil vožnje svim promenama pravila i mislim da sam u najboljem periodu svoje karijere. Nadam se da ću to moći da iskoristim u nekoj od narednih godina i dođem do još neke titule", dodao je Španac.

Preuzeto sa f1-serbia.com
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Hamilton:Niko je pokazao svoju mentalnu snagu

Luis Hamilton je izjavio da je Niko mentalno jači nego ikad.

Trenutno vodeći u poretku vozača Svjetskog Šampionata F1 Luis Hamilton, izjavio je danas da smatra da njegov timski kolega Niko Rozberg ima mentalnu snagu dovoljnu da anulira negativne utiske iz Singapura. Luis je veći dio sezone proveo jureći timskog kolegu i u bodovnom zaostatku, imajući pri tome razne incidente. Nakon Nikovog odustajanja u Marina Beju, Britanac je zasjeo na čelo poretka.

Na pitanje da li je tih 25 bodova prelomilo sezonu, Hamilton je izjavio:
      "Mislim da još ništa nije gotovo. Nika znam još od kako smo bili djeca i uvijek je bio strasno jak psihički, pun samopouzdanja i siguran u svoje sposobnosti. Posljednju trku je pokazao i svoju moralnu veličinu i svoje dostojanstvo poslije tog odustajanja."
      Na pitanje da li se on promijenio poslije pobjede u Singapuru i preuzimanja vrha on je decidno odgovorio:
      "To ne mijenja moj pristup i moje razloge zašto sam ovdje. Fantastično u svemu ovome je to da imamo nevjerovatan bolid i sa njim bi i ovaj vikend trebao biti nevjerovatan."

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Bjanki: Spreman sam za Ferari

Mladi Francuz kaže da je spreman za izazov takve vrste.

Na pres-konferenciji koju je FIA upriličila radi trke za Veliku Nagradu Japana bio je i mladi Žil Bjanki, vozač Marusije i jedan od najčešće povezivanih sa mjestom vozača u Ferariju za naredne sezone.

Najzanimljivije pitanje koje su mu novinari uputili bilo je to da li je spreman u datom trenutku uskočiti u bolid tima iz Maranela umjesto Fernanda Alonsa.
        "Sigurno da se osjećam spremnim. Na tome radim još od ulaska u Ferarijevu akademiju 2009. godine i sigurno neću propustiti priliku takve vrste. U ovom trenutku oba vozača imaju ugovor i to je ono što je sigurno. Međutim, ako se prilika ukaže, ja ću biti spreman i prihvatiću je", veli ovaj mladić.
        Pored Žila jedan od prozvanih na konferenciji u vezi "Propetog Konjića" bio je i Sebastian Fetel. On je odgovorio da su to samo glasine i da to nema nikakve veze sa istinom.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Rosberg došao do pol pozicije na Suzuki

Nico Rosberg uspeo je da za sve desetinke pobedi Lewisa Hamiltona na kvalifikacijama za VN Japana.

Vremenski uslovi pred početak kvalifikacija bili su odlični. Temperatura staze bila je 39 a vazduha 24 stepena, dok još nije bilo kiše na vidiku. Mercedes je uspeo da na vreme i bez kazni spremi Hamiltonov bolid za današnju sesiju.

Prvo mereno vreme na kvalifikacijama postavio je Jean-Eric Vergne koji je stazu Suzuka obišao za 1m35.729s sve dok Lewis Hamilton nije izašao na stazu i postavio vreme od 1m33.611s. Posle prve runde krugova iza Britanca našao se Nico Rosberg a njih je pratio dvojac Williamsa.
          Pošto su vodeći vozači već u svojim prvim krugovima osigurali prolazak u Q2 oni su se odlučili da ostatak vremena provedu u garažama, dok se ostali borili za prolaz dalje. Na kraju oba Saubera su uspela da prođu u Q2 dok su kvalifikacije završili Maldonado, Grosjean, Ericsson, Bianchhi, Kobayashi i Chilton.
          Valtteri Bottas je bio prvi vlasnik najbržeg kruga u drugom delu (1m33.801s) ali sve dok se na stazi nije pojavio Nico Rosberg. Nemac je izvezao krug od 1m32.950s dok je Hamilton bio za 32 hiljaditinke sporiji. Posle prvih krugova vozači Red Bulla su se našli u teškoj poziciji što ih je primirali da pred kraj Q2 prvi izađu na stazu. Posle karirane zastave u završni deo kvalifikacija nisu se plasirali Vergne, Perez, Kvyat, Hulkenberg, Sutil i Gutierrez.
          Već na poečtku trećeg dela svi vozači su izašli na stazu pa je tako Nico Rosberg odmah zabeležio najbrži krug od 1m32.629s a u stopu ga je pratio Lewis Hamilton. Iza njih su se našli oba vozača Willimasa dok je Fernando Alonso posle prvog pokušaja zauzimao petu poziciju. Posle kraće pauze vozači su krenuli u završne krugove. Sebastian Vettel nije uspeo da popravi svoju poziciju pa je tako šetso mesto pripalo Danielu Ricciardu dok je Nico Rosberg krugom od 1m32.506s uspeo da pobedi Lewisa Hamiltona u borbi za pol poziciju na Suzuki. Treće mesto pripalo je Valtteriju Bottasu ispred Felipea Masse i Fernanda Alonsa.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Vettel napušta Red Bull, prelazak u Ferrari izvestan

Sebastian Vettel je na pragu Ferrarija nakon što je obavestio čelnike Red Bulla da će napustiti ekipu na kraju sezone.

Alonsov odlazak iz Ferrarija je takođe sasvim izvestan, a tim iz Maranella još uvek nije zvanično potvrdio svoje planove za narednu sezonu.

Vettel je juče aktivirao klauzulu za raskid ugovora i napustiće Red Bull sa kojim je došao do četiri šampionske titule.
            U saopštenju Red Bulla se kaže: “Sebastian Vettel nas je obavestio da će napustiti ekipu na kraju ove godine. Mi mu se zahvaljujemo na svemu što je uradio za naš tim u proteklih šest godina.”
            Daniil Kvyat će tako biti promovisan u vozača Red Bulla i voziće sa Danielom Ricciardom od sledeće sezone. Alonso će verovatno preći u McLaren iako zvaničnog dogovora još uvek nema.
            Šef ekipe Red Bull Christian Horner je danas na Suzuki potvrdio da će Vettel od sledeće sezone voziti za Ferrari i da će Kvzat biti promovišan u vozača prvog tima.

“Vettel će apsolutno biti Ferrarijev vozač. Očigledno su imali atraktivnu ponudu. Otvorila se prilika i on je smatrao da je to dobra odluka. On je svoj čovek, sam donosi svoje odluke i mi to poštujemo. Što se nas tiče, naša filozofija je bila da razvijamo mlade talente u Toro Rossu i onda ih promovišemo u Red Bull. Nismo pregovarali sa vozačima koji ne pripadaju našoj školi. Tako je bilo sa i Sebastianom i sa Ricciardom i potvrdilo se da takav koncept funkcioniše. Tako ćemo nastaviti i u budućnosti”, rekao je Horner.

Glavni kandidati za mesto u Toro Rossu pored Maxa Verstappena su Antonio Felix da Costa, Carlos Sainz jr i Alex Lynn.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Rosberg zadovoljan a Hamilton razočaran kvalifikacijama

Ipak, Nico Rosberg veruje da eventualna kiša može pomoći njegovom timu.

Oba vozača Mercedesa zauzeli su prvu i drugu poziciju na kvalifikacijama za VN Japana, gde je Nico Rosberg za dve desetinke bio ispred Lewisa Hamiltona. Ipak, Nemac je dodao da je Mercedes pritom spreman i za kišu.

"Maksimalno smo spremni. Biće zanimljivo i ako bude bilo kiše. Poslednji put smo vozili po mokroj stazi na Spa kada smo imali dobru trku. Ako ne za sutra sam siguran da će biti vetrovito i biće teško voziti naše bolide pošto su veoma osetljivi. Danas je bolid bio odličan za vožnju posebno na ovoj stazi koja je dosta spektakularna. Srećan sam što sam na pol poziciji." kazao je Nico Rosberg.

Lewis Hamilton potvrdio je da je njegov timski kolega bio danas dosta brži.
              "Danas nisam imao osećaj da mogu do pol pozicije i Nico je bio veoma brži od mene. Moj deo tima je uradio fantastičan posao i trudiću se da sutra zabeležim što više poena, pa se tako radujem promenljivom vremenu. Tokom kvalifikacija imao sam problema sa vibracijom bolida." kazao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Još jedne frustrirajuće kvalifikacije za Lotus

Oba vozača nisu uspela da prođu u Q2.

„Svakako smo očekivali bolju sesiju, ali nismo mogli da izvučemo maksimum iz bolida u trenucima kada je bilo presudno. Postoji potencijal da se sutra dogodi nešto više zbog najavljenih padavina, ali ja imam i kaznu zbog promene motora tako da ću imati još veći izazov pred sobom. Ostaću fokusiran na trku i pokušaću da izvučem najbolji mogući rezultat“, izjavio je Maldonado.
                Njegov timski kolega Romain Grosjean je završio na osamnaestom mestu, ali će zbog kazne Maldonada krenuti kao sedamnaesti. On je ponovio reči Venecuelca i zaključio da nije mogao da izvuče više iz bolida.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Bottas očekuje probleme u kišnim uslovima

Finac smatra da će podijum za njega biti teško ostvariv u kišnim uslovima.

„Svesni smo da ćemo se malo više mučiti po kiši, ali deluje i da imamo solidnu prednost nad ostalima po suvom. Nadam se da ćemo moći da se borimo za podijum na kraju. Znam da će fanovi priželjkivati spektakularnu trku. Za početak se nadam da će se trka održati. Uslovi bi mogli da budu veoma teški, ali isto je za sve nas. U promenjivim uslovima svašta može da se dogodi, a najbitnije je da startujemo sa dobrih pozicija. Danas nije bilo tako loše. Mercedesi su bili izuzetno brzi juče, ali mi smo malo smanjili zaostatak. Još uvek imaju prednost i biće brzi i sutra, ali mislim da smo mi naš cilj za danas ostvarili“, izjavio je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Riccirado zadovoljan konačnim ishodom

Mladi Australijanac kazao je da je srećan što je uspeo da se vrati posle udesa na drugom treningu.

Vozač Red Bulla je izgubio skoro sat vremena na drugom treningu zbog udesa koji je doživeo prilikom izlaska iz poslednje krivine. Zbog toga se Riccirado nada da tokom trke može da nadoknadi izgubljene pozicije.
                    "Srećan sam što sam uspeo da se povratim posle jučerašnje greške. Mislim da je šesta pozicija sasvim dobra. Ako sutra bude bilo kiše onda biće još bolje po nas." kazao je Riccirado.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Toro Rosso: Zadovoljni smo današnjim performansama

Vozači Italijanskog tima ovoga puta nisu prošli u Q3, ali su dovoljno blizu prvih deset da mogu da razmišljaju o bodovima na sutrašnjoj trci.

„Ovo je bio neverovatan dan za mene pošto mi je jutros saopšteno da ću od sledeće godine biti promovisan u Red Bull. Osećaj je neverovatan i želim da se zahvalim Red Bullu što ima veru u mene. Što se kvalifikacija tiče, generalno sam zadovoljan performansama, ali mogli smo možda da budemo i bolji. Q1 je bio dobar, ali sam u Q2 zapao u gužvu u svom brzom krugu. Takođe, gume nisu bile dovoljno zagrejane na početku kruga tako da nisam mogao da uhvatim ritam u prvom sektoru koji je ovde jako bitan. Sada jedva čekam trku bez obzira na vremenske uslove“, izjavio je Kvyat.
                      „Veoma sam zadovoljan svojim kvalifikacijama ako se uzme u obzir kakav mi je vikend bio do sada. Prvi trening sam propustio, na drugom sam imao tehničke probleme a jutros sam vozio samo tri kruga. Ipak, tim je dobro pripremio bolid za kvalifikacije i mogao sa da obavim posao kako treba. Sutra može svašta da se desi bez obzira odakle startujete“, rekao je Vergne.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Vozači Force Indije razočarani

Perez i Hulkenberg su danas zauzeli dvanaesto i četrnaesto mesto.

„Osećam se razočarano što nismo mogli da ostvarimo bolji plasman. Moj prvi pokušaj u Q2 je bio dobar, ali drugi, kada se staza ubrzavala, nije bio na nivou. U krugu za zagrevanje sam se zaglavio iza nekoliko bolida zbog čega su mi se gume i kočnice ohladile. U prvoj krivini nisam imao nikakvo prijanjanje i šteta je što nismo mogli da pružimo svoj maksimum. Uspeli smo da dodatno poboljšamo bolid pre kvalifikacija i smatrao sam da možemo do dobrog rezultata. Nadam se boljem ishodu sutra“, rekao je Perez.
                        „Start sa četrnaestog mesta će biti težak što će trku učiniti izazovnijom. Izgubili smo odličan krug pošto sam u poslednjoj šikani napravio grešku. Mislim da sam mogao do Q3 i to bi verovatno bio optimalan rezultat. Ovako su stvari malo komplikovanije, ali ovo je staza koja dozvoljava pravo trkanje. Pored toga imamo i najavu da će biti kiše tako da je sve moguće“, izjavio je Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Poziv za merenje upropastio Biachijeve kvalifikacije

Jules Bianchi nije imao priliku da izveze svoj brzi krug na današnjim kvalifikacijama.

Francuz je uspeo da izveze samo tri kruga tokom prvog dela kvalifikacija, što je značilo da je zakasnio za svoj finalni pokušaj. Zbog toga ga je Marcus Ericsson prestigao i oduzeo mu 19. poziciju.

"Ovo je frustrirajući rezultat za nas. Bio sam zadovoljan mojim krugovima, ali se neke stvari nisu odvijle po planu. Ovo nije mesto gde sam želeo da budem ali na ovoj trci nismo doneli neke nove delove. Poziv za merenja mi je dosta pokvario taktiku tokom borbe za pozicije." kazao je Bianchi.
                          Takođe, sreću nije imao ni njegov timski kolega Max Chilton: "Nažalost, blokirao sam točkove na 13. krivini. Mislim da nismo prikazali sav naš potencijal a trku je teško predvideti. Nadam se da možemo biti ispred oba bolida Caterhama."

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Raikkonen se dosta mučio u prvom sektoru

Finac se žalio na loš balans bolida.

Dok je Fernando Alonso uspeo da dođe do petog mesta na gridu, Raikkonen je sa druge strane bio najsporiji od svih vozača koji su se plasirali u Q3. Kimi je puno vremena izgubio u prvom sektoru na stazi pa mu se tako zaostatak po krugu samo povećavao.

"Tokom jutarnjeg treninga imao sam tehničkih problema pa sam ranije morao da završim svoj program. To je značilo da neću mogu da testiram nove komponente, ali i da završim moja podešavanja na set-upu. U prvom sektoru imao sam probleme sa balansom. Dao sam sve od sebe i nadam se da ću sutra imati dobru trku." kazao je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Nezadovoljavajuće kvalifikacije za Sauber

U švajcarskom timu nisu zadovoljni i pored prolaska oba vozača u Q2.

„Q1 je bio pozitivan i bili smo dosta dobri. Međutim, u Q2 sam se u krugu za zagrevanje našao iza nekih vozača i to je uticalo na moje performanse kasnije u brzom krugu. Gume nisu bile dovoljno zagrejane i tu je propao moj pokušaj. Ipak, sutra ćemo imati svoje prilike zbog vremena koje nas očekuje i moramo biti spremni za izazov.“, rekao je Gutierrez.
                              „Ovo je do sada bio težak vikend za nas. Bolid je težak za vožnju, ali smo u kvalifikacijama uspeli da se malo poboljšamo. Napravili smo neke promene u Q2 koje su pomogle, ali petnaesto mesto je bilo apsolutni maksimum. Vremenska prognoza kaže da će sutra biti kiše, tako da verujem da će nam se ukazati neke prilike“, izjavio je Sutil.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Alonso: Imam plan za budućnost

Fernando Alonso kazao je da ima još nekoliko nedoumica u svom planu za nastavak karijere.

Sve špekulacije o ostanku ili odlasku Fernanda Alonsa ubrzale od momenta kada je Sebastian Vettel objavio da na kraju sezone napušta Red Bull. Nemački mediji nagoveštavaju da će on otići upravo u Ferrari što se poklapa sa Alonsovim odlaskom.

"Ja sam čuo iz medija da Vettel napušta Red Bull. Ostale stvari su samo nagađanja." kazao je Alonso.
                                Španac je ovom prilikom priznao da ima plan za svoju budućnost ali da se trenutno radi na još nekim detaljima.

"Još nisam sve odlučio. Znate da ja imam plan u svojoj glavi. Na tome sam radio poslednjih dva ili tri meseca. U privilegovanoj sam poziciji i mogu da odlučim gde želim da odem. Stekao sam puno poštovaja u Formuli 1 posebno u poslednjih pet godina sa Ferrarijem. Moraću još malo da sačekam da rešim određene stvari i misli kako bih odabrao gde da idem." kazao je Fernando Alonso.

Comment

Working...
                                X