Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi
PA druze zavisi kako je vozis, u gradu sigurno trosi od 6 do 8 litara jer je malo tezi auto a na otvorenom prema mojim saznanjima dizel trosi od 5-7l , na auto putu drugaru laguna trosi u sestoj brzini pri 150 km/h 5,8 do 6,2 l na 100 km. Nisam verovao ali ipak kada uzmem u obzir da ima 6 brzina i da vece brzine naravno dostize sa manjim obrtajima auto mora i manje da trosi.
Kod benzinaca je vec druga slika
moja trosi 8-10 po gradu a 7-9 na otvorenom, no nekada mi pokazuje na primer pri (konstantnoj) brzini od 11o km/h (na otvorenom putu) da trosi 6,3l pa cak i manje ali da li je tome verovati ?????
Sve u svemu nesto sam racunao : 66l plina a presao sam (napominjem da nijsam racunao rezervu sto znaci da sam mogao jos jedno bar 30-40 km da predjem ) 620km -sto je po mojoj racunici bio prosek od oko 9 l ali kombinovane voznje i to po ovim jacim minusima i snegu (od 11 decembra do 25 decembra ) !!! E sada valjda sam dobro preracunao. U sustini sam zadovoljan utosenim plinom i predjenom kilometrazom.
Originally posted by milanj22
Kod benzinaca je vec druga slika

Sve u svemu nesto sam racunao : 66l plina a presao sam (napominjem da nijsam racunao rezervu sto znaci da sam mogao jos jedno bar 30-40 km da predjem ) 620km -sto je po mojoj racunici bio prosek od oko 9 l ali kombinovane voznje i to po ovim jacim minusima i snegu (od 11 decembra do 25 decembra ) !!! E sada valjda sam dobro preracunao. U sustini sam zadovoljan utosenim plinom i predjenom kilometrazom.
Comment