RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SerbianHero
    CBC Senator
    • 10.10.2009
    • 259
    • Beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Originally posted by nmarkoni
    a da to nema veze sa pomešanim mestima senzora. Neko je to čini mi se ovde pominjao ranije. To je valjda taj raspored senzora po bojama
    Kad zamenis mesta tockovima-sezorima, komp ih ne prepoznaje i pokazuje kao da ih nemas na tim tockovima.

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Kod mene su senzori na pravim mestima, i u 99% slucajeva normalno registruje koja je guma prazna, ali se ponekad desi i ovo sto je SerbianHero napisao.

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by SerbianHero
        Kad zamenis mesta tockovima-sezorima, komp ih ne prepoznaje i pokazuje kao da ih nemas na tim tockovima.
        Ja sam već jednom napisao da su kod mene pomešani (prednji su pozadi i obrnuto) i sve radi bez problema, osim što obrnuto i pokazuje na displeju. Sistem je bežični, a prijemnik je jednako udaljen od svih točkova. Kako bi on mogao da zna gde se nalazi koji senzor, pa da prestane da radi, ako nije na pravom mestu?

Comment

• SerbianHero
          CBC Senator
          • 10.10.2009
          • 259
          • Beograd

Originally posted by mupe
          Ja sam već jednom napisao da su kod mene pomešani (prednji su pozadi i obrnuto) i sve radi bez problema, osim što obrnuto i pokazuje na displeju. Sistem je bežični, a prijemnik je jednako udaljen od svih točkova. Kako bi on mogao da zna gde se nalazi koji senzor, pa da prestane da radi, ako nije na pravom mestu?
          Da, razumem, onda sam ja nesto pogresno shvatio vulkanizera.... jbg

Comment

• arizan
            CBC Član
            • 28.10.2009
            • 12
            • Aleksandrovac

Svaka vam čast na komentarima. Pre desetak dana sam pazario Lagunu 1.9 2002. 88kw, karavan, sa kojom sam za ovo kratko vreme vrlo zadovoljan. Prodavac se kunuo da je 118k km prava pređena kilometraža, čak i posle isplate, u šta i ja sumnjam da je tačno. Uglavnom osvetlio sam displej na klimi (nisam ni znao da treba da svetli) i sredio parče plastike u čitaču kartice za startovanje na osnovu Vaših komentara. Pozdrav svima sa Foruma!!!

Comment

• SerbianHero
              CBC Senator
              • 10.10.2009
              • 259
              • Beograd

Originally posted by arizan
              Svaka vam čast na komentarima. Pre desetak dana sam pazario Lagunu 1.9 2002. 88kw, karavan, sa kojom sam za ovo kratko vreme vrlo zadovoljan. Prodavac se kunuo da je 118k km prava pređena kilometraža, čak i posle isplate, u šta i ja sumnjam da je tačno. Uglavnom osvetlio sam displej na klimi (nisam ni znao da treba da svetli) i sredio parče plastike u čitaču kartice za startovanje na osnovu Vaših komentara. Pozdrav svima sa Foruma!!!
              Sirimo iskustva i stedimo novcanik......

Comment

• Annoy
                CBC Član
                • 28.08.2009
                • 19
                • Kanjiza

Pozdrav svima!
                Danas sam video preko net-a da moze da se pokrene kao neki system check pre startovanja auta drzeci dugme sa kojim se menjaju podaci na bord kompjuteru i ubacivsi karticu.Hteo bih da pitam da li neko zna sta znace oznake kod one slike akumulatora (battery check ili tako nesto pise) gde treba da stoje 4 znaka - - - -(barem tako pise na netu),meni stoji - - - h.Jel zna neko kakva je to greska ili zbog cega mi se pojavilo to slovo?

Comment

• SerbianHero
                  CBC Senator
                  • 10.10.2009
                  • 259
                  • Beograd

Originally posted by Annoy
                  Pozdrav svima!
                  Danas sam video preko net-a da moze da se pokrene kao neki system check pre startovanja auta drzeci dugme sa kojim se menjaju podaci na bord kompjuteru i ubacivsi karticu.Hteo bih da pitam da li neko zna sta znace oznake kod one slike akumulatora (battery check ili tako nesto pise) gde treba da stoje 4 znaka - - - -(barem tako pise na netu),meni stoji - - - h.Jel zna neko kakva je to greska ili zbog cega mi se pojavilo to slovo?
                  Ja prvi put cujem za to, koje je to tacno dugme, ono na prekidacu za brisac?

Comment

• Annoy
                    CBC Član
                    • 28.08.2009
                    • 19
                    • Kanjiza

Pozdrav svima!
                    Jeste,ono dugme na prekidacu za brisac,drzi ga pritisnuto i ubaci karticu pa ce se pojaviti taj test.Proverava ti koliko imas goriva,stanje akumulatora i jos neke sitnice..

Comment

• SerbianHero
                      CBC Senator
                      • 10.10.2009
                      • 259
                      • Beograd

Pozdrav svima!
                      Jeste,ono dugme na prekidacu za brisac,drzi ga pritisnuto i ubaci karticu pa ce se pojaviti taj test.Proverava ti koliko imas goriva,stanje akumulatora i jos neke sitnice..
                      Probao, meni samo vrti cajgere u krugi nista, na kraju stane?!?

Comment

• Annoy
                        CBC Član
                        • 28.08.2009
                        • 19
                        • Kanjiza

Cajgeri treba da se vrte sve dok ne izvadis karticu ali onda izlazis iz celog tog testa.Dok se vrte cajgeri pritisni dugme na prekidacu za brisace,tamo mozes da menjas opcije sta da ti se prikaze na display-u,isto kao i kad menjas opcije kod bord kompjutera.Za izlazak iz celog tog testa izvadi karticu.

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

Cajgeri treba da se vrte sve dok ne izvadis karticu ali onda izlazis iz celog tog testa.Dok se vrte cajgeri pritisni dugme na prekidacu za brisace,tamo mozes da menjas opcije sta da ti se prikaze na display-u,isto kao i kad menjas opcije kod bord kompjutera.Za izlazak iz celog tog testa izvadi karticu.
                          Cu probam sutra...

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

Ja popravio takođe paljenje bez držanja dugmeta - sad vergla sam, prvi put posle 4 godine otkako je kod mene.
                            Ono parčence je bilo odlomljeno skroz, i treba baš paziti da ne ispadne u rupu kod pepeljare. Inače stavio sam malo elastične plastike i zalepio, pa ćemo videti dokle će držati.

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Nego, oko ovog verglanja...

Hipotetički, nešto se desi pa auto neće da upali, neće valjda sam da vergla pola sata dok ne uništi i anlaser i akumulator, i sve ostalo?
                              Odnosno, da li posle nekoliko sekundi prestane da vergla?
                              Ja sam imao tako problem sa džekom od pumpe niskog pritiska, pa čim se malo pomere kablovi auto neće da upali, već vergla do besvesti... ali sam tada mogao samo da pustim dugme i on bi stao sa verglanjem, a sad je to popravljeno.

Comment

• SerbianHero
                                CBC Senator
                                • 10.10.2009
                                • 259
                                • Beograd

Originally posted by Car
                                Nego, oko ovog verglanja...

Hipotetički, nešto se desi pa auto neće da upali, neće valjda sam da vergla pola sata dok ne uništi i anlaser i akumulator, i sve ostalo?
                                Odnosno, da li posle nekoliko sekundi prestane da vergla?
                                Ja sam imao tako problem sa džekom od pumpe niskog pritiska, pa čim se malo pomere kablovi auto neće da upali, već vergla do besvesti... ali sam tada mogao samo da pustim dugme i on bi stao sa verglanjem, a sad je to popravljeno.
                                Ej, kad smo kod toga sa gorivom, meni se pre nego sto mi je crkao taj jezicak, desilo nesto cudno, desilo mi se u jednom mesecu, par puta nisam mogao da upalim, pogledam tamo kod filtra za gorivo ima ona pumpica, i vidim u crevu vazduh, malo nadrukam i auto proradi, to mi se desilo 2 pita ovog leta i vise ne, pa sam pomislio kad sam video carev post, da nisu ti kablovi, kako ti se Car e to tacno manifestovalo, kavi su sve bili simptomi?

P.S. Kad mi je sam verglao i nije palio, auto sam vergla i kad oces da ga prekines ponovo stisnes dugme Start/Stop.

Comment

Working...
                                X