RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Markofpi strava ti je masina. Recite mi da li svaka laguna ima esp??? ja imam lagunu 1,8 16v 2001 godiste, nemam dugme za ativaciju i deaktivaciju esp-a a vec sam ovde procitao kao da je esp uvek aktivan ukoliko nema dugme za aktiv ne aktiv.... inace prezadovoljan sam lagunom. presla je 131.000km izuzetno je ocuvana. Postavicu slike, jel moze ovde ? i kako ide postavka istih???? pozdrav svim reno-menima a da u pitanju je privilage paket opreme !!!
    I interesuje me koliki pritisak u gumama treba da bude tj senzori bi trebali da mi pokazuju ... ???? profil 205 50 R 16 . Hvala

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790

Evo i moje lagune ...nadam se da sevlasnik teme ne ljuti

Nadam se da vam se dopada... bar koliko i meni

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Lepa boja! Koliko vidim ti nemas tempomat, a sto se tice ESP-a nisam siguran ali mislim da ako nemas dugme za njegovu deaktivaciju da ga verovatno i nemas na autu. Opet kazem mozda gresim. Koje ti je god. laguna, koliko si je platio, gde uzeo i sta si imao od eventualnih ulaganja!??
        Cini mi se da imas kozna sedista kao moja, pa ako sam dobro video napisi kako odrzavas tu kozu tj. cime!?

Comment

• SerbianHero
          CBC Senator
          • 10.10.2009
          • 259
          • Beograd

Originally posted by markofpi
          Lepa boja! Koliko vidim ti nemas tempomat, a sto se tice ESP-a nisam siguran ali mislim da ako nemas dugme za njegovu deaktivaciju da ga verovatno i nemas na autu. Opet kazem mozda gresim. Koje ti je god. laguna, koliko si je platio, gde uzeo i sta si imao od eventualnih ulaganja!??
          Cini mi se da imas kozna sedista kao moja, pa ako sam dobro video napisi kako odrzavas tu kozu tj. cime!?

Evo ,cisto da javim, bravi nije bilo spasa, neki zubcanici se izlizali sa kojim ni jedan bravar nece da se bakce, tako da, nova brava 125 eura.... i jos preko mi je majstor nasao neisprvnu sponu + 25 e + ruke = 170e divota.....

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

@cikajova - Ako ne grešim, fotografija prikazuje spoj creva koje dovodi vazduh iz interkulera u usisnu granu. Taj spoj je obično malo masan od uljnih isparenja koja dolaze iz turbine. Ako želiš da proveriš da li ti turbina izbacuje više ulja nego što treba, onda proveri unutrašnjost creva na spoju sa interkulerom, ispod desnog fara na autu. Koliko se meni čini, ovo nije mnogo masno i sasvim je ok.

@gogi11 - Nema svaka laguna ESP. Ako nemaš dugme, onda nemaš ni ESP. Provera je jednostavna - probaj da se "potpišeš" i ako to ne izaziva pojavu narandžastog trougla na instrument tabli, onda sigurno nema ni ESP-a. Pritisak u gumama oko 2 bar za grad, 2,2 bar za autoput.

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790

Pozdrav.
              Evo ovako. Laguna je 2001 godiste 1,8 16v (sto vi ne volite al eto da se malo proshvercujem ovde) , tempomat nema tj koliko sam primetio ni jeedna laguna sa ovim tipom volana nema tempomat, esp nema (danas provereno na racunaru-dijagnostici) . Ima polu kozu a pre neki dan sam je malo premazao kremom za mazanje koznog namestaja i mogu ti reci sjaji ki luda, mada i nije ishabana jer je auto stvarno ocuvan.Nije nesto urnisan nije se pusilo malo je presao (130.000km sto sam i proverio u Reno Sekulic-Ns) nije bila lupana.Ima par ogrebotina sitnih od grancica i tako to... pa ne bi ni valjalo da nema mane
              Kupio sam je pre 3 nedelje u NS-u od poznanika dilera
              izasla me je 5300 na ime . Naravno cena je oborena sa 5700e - kao dobri smo i te fore ma kad je video pare breeee sinulo mu a dobro iskreno i ja sam se nazario kada sam video lagunu i licno seo i probao je, pa jos i boja (koja mi se na slikama NIKAKO ali nikako nije dopadala ali uzivo je stvarno lepa)...
              E sada , nisam ni doterao auto do kuce odma poceo ko tenk da skace...-nisu strucno oprali motor i bombina se nakvasila dziberi- ali ok je sve , sredjeno za nista . Pa mi je za koji dan pocela da turira iz cista mira i javlja kvar na ubrizgavanju (dobro opet iskreno znao sam da laguna ima problema sa elektronikom ali sam svesno usao u ovu pricu)... danas reseno , ociscen neki leptir ili sta god i radi odlicno , uz to i podesene neke funkcije koje nisam ni znao da imam : aktivirano automacko paljenje svetala pri startu, automacko zatvaranje prozora po zakljucavanju, meni prebacen na engleski a bio je Italijanski... kostalo me je 1000din.
              Generalno auto je bas utegnut i nema nekih zamerki, ide dobro mada sam mislio da ce 120 konja da kida i bolje ali je meni sasavim dovoljno i ovo koliko pruza sada, ne divljam retko kada vozim brze od 90 osim na auto putu a uskoro sledi i ugradnja plina. Potrosnja za moju voznju od 60-100 km/h od 5,5 do 7l sto je ok, mada me je iznenadila (pozitivno) potrosnja na 130km/h na auto putu od oko 6,5l ??!!
              Dogovorio sam odmah i Servis i imam tri varijante :
              - ulje elf, filteri -ulje -vazduh -klima cena 6500 din.
              - A veliki servis bi me izasao 22.000 din sto obuhvata sve kaiseve shpanere filtere i ulje (garancija do 60.000) i naravno RUKE uracunate
              - Samo kaisevi i spaneri oko 13.000. garancija mi je do 60.000km .
              Sta kazete za tu ponudu???!!

Comment

• cikajowa
                CBC Veteran
                • 12.11.2009
                • 153
                • svugde

Originally posted by mupe
                @cikajova - Ako ne grešim, fotografija prikazuje spoj creva koje dovodi vazduh iz interkulera u usisnu granu. Taj spoj je obično malo masan od uljnih isparenja koja dolaze iz turbine. Ako želiš da proveriš da li ti turbina izbacuje više ulja nego što treba, onda proveri unutrašnjost creva na spoju sa interkulerom, ispod desnog fara na autu. Koliko se meni čini, ovo nije mnogo masno i sasvim je ok.

@gogi11 - Nema svaka laguna ESP. Ako nemaš dugme, onda nemaš ni ESP. Provera je jednostavna - probaj da se "potpišeš" i ako to ne izaziva pojavu narandžastog trougla na instrument tabli, onda sigurno nema ni ESP-a. Pritisak u gumama oko 2 bar za grad, 2,2 bar za autoput.
                Mupe hvala na ovom odgovoru, provericu to crevo. Ma da je logicno onda ako turbina izsbacuje vise ulja nego sto treba trebao bi da pada nivo ulja u motoru? To kod mene nije slucaj..nivo ulja je konstantan
                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• sghf480
                  CBC Početnik
                  • 02.11.2009
                  • 3
                  • beograd

Originally posted by cikajowa

Pozdrav svima,nov sam ovde...

Pitanje je sta je ovo na slici iznad? U pitanju je laguna 2 1.9dci 2006.. primetih da je malo masno od ulja na tom sastavu metala i tog crnog (plastike).. kao da mi tu malo pusta ulja znaci , nema pada nivo ulja u motoru, vuce normalno,pusta neznatno, samo eto znaima me kako ovo resiti, da li je nesto ozbiljno... da sprecim dok ne ode nesto krupnije

Hvala svima unapred
                  To je EGR ventil 100%, i koliko zna da bude mastan tebi je odlican , ja sam ga pre neki dan cistio, ne sam naravno nego kod jednog prijatelja mehanicara, bio je pun garezi, sada mi auto ide 2o% brze i ne dimi na auspuhu uopste. Preporucljivo je da se povremeno ocisti jer se tako cuva turbina mada kod tebe to cini mi se uopste nije potrebno

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Pa kažem ti ja, nije ovo puno masno, tako da i nije za očekivati da ti turbina baca ulje...

@gogi11 - U svakom slučaju bi bilo pametno da uradiš veliki servis, a sama cena ne znači puno. Da li znaš ko je proizvođač kaiševa koji bi ti bili ugrađeni?

Comment

• StudentBGD
                      CBC Senator XXL
                      • 18.12.2007
                      • 1027
                      • Beograd

Originally posted by cikajowa

Pozdrav svima,nov sam ovde...

Pitanje je sta je ovo na slici iznad? U pitanju je laguna 2 1.9dci 2006.. primetih da je malo masno od ulja na tom sastavu metala i tog crnog (plastike).. kao da mi tu malo pusta ulja znaci , nema pada nivo ulja u motoru, vuce normalno,pusta neznatno, samo eto znaima me kako ovo resiti, da li je nesto ozbiljno... da sprecim dok ne ode nesto krupnije

Hvala svima unapred

Da nije ova Laguna kupljena od ALD? Zlatne boje?

Edit: Uspelo "potpisivanje" pri startu ne znaci da auto nema ESP (ElectronicStabilityProgram) jer on i ne sluzi tome, to moze da znaci da nema TCS (TractionStabilityControl).
                      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

zatvaranje prozora po zakljucavanju
                        Nisam znao da ovo moze da se podesi....jel sve preko dijagnostike?

Comment

• StudentBGD
                          CBC Senator XXL
                          • 18.12.2007
                          • 1027
                          • Beograd

Kod mene na Scenic-u se nakon zakljucavanja jos jednom pritisne dugme za zakljucavanje i sva stakla se podignu
                          Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by StudentBGD
                            Edit: Uspelo "potpisivanje" pri startu ne znaci da auto nema ESP (ElectronicStabilityProgram) jer on i ne sluzi tome, to moze da znaci da nema TCS (TractionStabilityControl).
                            Ja napisah nešto drugo... Onog trenutka kad auto počne da se "potpisuje", ako ima ESP signaliziraće da se dotični aktivirao. Stoji da TCS radi još konkretnije upravo to, ali i ESP se aktivira pri potpisivanju. Provereno sa jedno x (gde je x bar dvocifren broj) različitih automobila.

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790

zatvaranje prozora po zakljucavanju
                              Nisam znao da ovo moze da se podesi....jel sve preko dijagnostike?
                              Da, ni ja nisam znao ali kada ga je majstor prikacio na dijagnostiku pitao me lepo sta hocu da mi aktivira ili deaktivira (pa mi je nabrajao)... On radi u ovlascenom servisu pa odatle verovatno i ima i dobar softver -originalan za sve renaulte. Ako ti je blizu okolina NS-a mogu ti dati njegov broj pa se chuj za sve ... poz.

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790

Originally posted by mupe
                                ^^ Pa kažem ti ja, nije ovo puno masno, tako da i nije za očekivati da ti turbina baca ulje...

@gogi11 - U svakom slučaju bi bilo pametno da uradiš veliki servis, a sama cena ne znači puno. Da li znaš ko je proizvođač kaiševa koji bi ti bili ugrađeni?
                                Ne znam mupe za proizvodjaca ali je verovatno nesto osrednjeg ili boljeg kvaliteta-imajuci u vidu da daje garanciju na 60.000.km e sada posto on zaista ima iskustva kako sa kolima tako i sa rezervnim delovima koje ugradjuje verovatno zna sta radi. Kada uradim to ja cu ti javiti konkretno sta je u pitanju. Mislim da on ne ugradjuje jeftinije Turske i Kineske delove .

Comment

Working...
                                X