RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Odes do prve pumpe koja ima kompresor, ispustis malo vazduh na tom tocku ciji te senzor zeza i onda dopumpas. Trebalo bi resiti problem. Inace i kod mene je to problem u ovim hladnim danima tako da vise na to i ne obracam paznju. Naucio sam vizuelno da procenim kao i na pritisak nogom da li je i koliko ispustila!

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ I nije ti baš siguran metod. Meni je zadnja leva ispustila na 0,7 bar (i po senzoru, i po meraču koji imam) i praktično se uopšte nije vizuelno primećivalo. Verovatno zato što su na 17' felnama, pa i nema baš gde da se spusti.

Comment

• cikajowa
        CBC Veteran
        • 12.11.2009
        • 153
        • svugde

Hvala momci na brzom odgovoru! Bio sam do vulkanizera , i proveio sve gume ok! Tu prednju desnu sam dopumpao do mozda 2.4 i vratio do 2.1 i nista, na bordu je pokazivao mozda malo visi pritisak u gumi ( bio je 0.6 skocio je na 0.9). I ja nisam imao problema do sada, vec 3 meseca... i kada je bilo cak-20
        Probacu to da naduvam do 3 pa vratim na 1 bar..
        Hvala na odogovoru za lagunu, nisam iz Bg-a, drugar je bio zainteresovan za kupovinu auta pa sam hteo da mu preporucim ako je ok
        Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Ma ti senzori sve zezaju ponekada, zato je i najsigurnije da iste i iskljucis na prvoj dijagnostici. Ja sam to uradio na preporuku majstora eto cisto da se ne zivciram i ne razmisljam ... ajde bre ceo zivot smo vozili bez toga i proveravali po slobodnom nahodjenju (stanje guma) pa nece nam glava odpasti zbog senzora u gumama. Znam da je tu i ono kad vec imam hocu i da to koristim ... e pa to kod lagune biva tako, svi imamo malo problema sa tim senzorima a gume u stvari naduvane bas koliko i treba ili tu negde.

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Apsolutno se ne slažem. U principu, ne služe ni za šta kada je sve ispravno. Ali, onog trenutka kad zatrebaju, isplate se u potpunosti. NIkad ih ne bih isljučio. Ako se nešto na njima pokvari, popraviću ih. Do sada nisam imao baš nikakav problem s njima.

Comment

• cikajowa
              CBC Veteran
              • 12.11.2009
              • 153
              • svugde

Ispostavilo se da su zamenjene gume zajedno sa senzorima, tako da je zadnja desna bila izduvana na 1 bar a ne prednja desna kao sto je bord pokazivao , Doduvali zadnju desnu i sve ok
              Znaci da je sa senzorom sve ok
              Hvala drugari veliko

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Eto vidis, ipak je bila sitnica kao i u 99% slucajeva. A moj savet ti je i da gume pumpas azotom jer ce tada problemi usled temperaturnih razlika mnogo manje desavati.
                Sto se tice one Lagune na placu ako sam bas zacrtao za Lagunu i ako mi se doticna bas svidja, a imam mogucnosti da je detaljno proverim itekako bih se cenkao sa doticnim. I to bi mu svo vreme mahao sa busenom evritja pred nosem pa ako ne popusti alal mu!

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by cikajowa
                  Ispostavilo se da su zamenjene gume zajedno sa senzorima, tako da je zadnja desna bila izduvana na 1 bar a ne prednja desna kao sto je bord pokazivao , Doduvali zadnju desnu i sve ok
                  Eto vidiš, ipak je senzor odradio posao. Verovatno nisi ni primetio da ti je guma izduvana. Čisto da znaš, dosta ti je izgubila pritiska, sigurno negde pušta. Ili guma, ili ventil.

Comment

• cikajowa
                    CBC Veteran
                    • 12.11.2009
                    • 153
                    • svugde

mupe - Da odradi je posao i zato ga ne bi nikada iskljucivao. E sada vulkanizer je doduvao i nije skidao gumu, kaze da sam negde stao na ivicnjak nezgodno pa zato ispustila.. videcemo do kraja dana sta ce biti. Bukvalno se na oko ne vidi nista kada padne sa 2 na 1 bar.. neverovatno, verovatno zbog profila gume

Comment

• dejanilic
                      CBC Član
                      • 17.07.2008
                      • 11
                      • Valjevo

Pomoc,
                      kako se aktivira funkcija " keyless Entry&Drive " pokusavao sam na sve nacine, ali ne ide.
                      Ovako izgleda kartica.

Unapred hvala.

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

@cikajowa - moja je puštala mesecima... trebalo joj je mesec dana za oko 0,3 bar. Bez senzora to nikad ne bih ni primetio. Ispostavilo se da je imala jednu jako malu rupu na samoj ivici gazeće površine. Puštala je polako sve do prvog snega ove zime, kada je za jednu noć pala sa 2,1 na 0,7 bar. Onda sam je dopumpao na 2,1, otišao na posao i posle posla me je dočekala sa 0,9. Posle je vulkanizer sredio problem. Na oko se ništa nije primećilo, a ni u vožnji. Bez senzora ne bih ni znao da mi je guma ispustila.

@dejanilic - trebalo bi da radi bez dodatne aktivacije. Da li možeš da startuješ motor bez kartice? Obavezno moraš da pritisneš kvačilo da bi ovo probao. Ako ne, onda mislim da ti ne preostaje ništa drugo nego da svratiš u neki ovlašćeni servis, da provere šta se dešava. Da li ti ta kartica radi za otključavanje i startovanje auta klasično (otključavanje na taster i pokretanje stavljanjem kartice u slot)?

Comment

• lancia_k
                          CBC Član
                          • 09.01.2010
                          • 78
                          • Sombor

@ dejanilic

ja sam u utorak ili sredu detaljno objasnio kako radi keyless. Potrazi jedno 20-30 postova unazad. mislim da je na strani 39
                          Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by lancia_k
                            Kada se auto zakljuca preko Hfree-a, zmigavci u vratima svetle neprekidno oko 10 sekundi. Lepo izgleda nocu Takodje auto preko sirene daje dva kratka zvucna signala da je zakljucan.
                            Da li može da se podesi da automatski aktivira deadlock?

Comment

• cale
                              CBC Senator
                              • 22.03.2009
                              • 297
                              • Backa Topola

Ne.
                              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Sta bese deadlock!?
                                A kako se deaktivira handsfree??

Comment

Working...
                                X