RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cikajowa
    CBC Veteran
    • 12.11.2009
    • 153
    • svugde

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

savidsi@
    nasao sam ovo isto za twinga, ali na engleskom.. da li mozes da nadjes na hrvatskom kao za lagunu?
    treba mi za brata
    Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• SHMEXY
      CBC Član
      • 30.03.2010
      • 18
      • beograd

pozz svima...neko je o edvpre neki dan pisao da ne valja servis za turbine u uzicu..i daus oni ne znam kom clanu ove gruan epplatili 45000 din...i da mu se opet pokvarilo...a da je mogao da radi u nekom servisu u bgd... i da bi ga kostalo 30000... e sad me zanima koji je to servis..izvinjavam se na smaranju,,,

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Koliko sam ja cuo odavde svi salju postom u Uzice turbine na remont, ali ne znam kod koga......Cak i vecina njih sto tvrdi da ih servisira, ustvari ih salju tamo i za dan - dva dobijaju nazad....
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• soviet
          CBC Član
          • 27.02.2010
          • 31
          • Beograd

@savke to je tačno i to znam zato što sam ja iz tih krajeva
          Nisam se detaljnije raspitivao ko to radi jer mi turbina šljaka dobro ali mi je ortak pričao da svi šalju i da košta oko 250€.

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Bude i vise. Skoro je kolega radio nekog megana II, kojem je zesce crknula turbina i samo remont su platili 37000din. Bila su izlomljena i ona peraja unutra...
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• thomas
              CBC Član
              • 04.10.2009
              • 97
              • Subotica

Za probleme sa turbinom pitajte ovde
              Code:
              http://www.zeravicabosch.co.rs/
              , cene neznam a rade profesionalno (moje iskustvo) za razliku od Uzica za koje svasta pricaju

Comment

• mile 1978
                CBC Član
                • 01.05.2010
                • 12
                • Beograd

Originally posted by markofpi
                Kod mene je slucaj i sa hladnim i sa radno zagrejanim motorom. Moze biti svasta, kao sto rekoh dizne, egr, a mozda i neki senzor gasa ili sta vec....ovo su samo nagadjanja za sada.
                Ovaj problem oko seckanja u prvoj i drugoj brzini sam imao i ja takodje. Javljalo se kad je motor ne zagrejan. Otisao sam kod majstora na dijagnostiku i komp je javio da je problem sa filterom za vazduh. Plasticna resetka ispred filtera je imala garezi na sebi. Ocistio sam to, ali je problem i dalje postojao.
                Problem je resen ciscenjem odnosno produvavanjem katalizatora i ciscenjem ERG ventila.

Comment

• mile 1978
                  CBC Član
                  • 01.05.2010
                  • 12
                  • Beograd

Originally posted by doralena
                  Da li je neko imao problem sa pletenicom auspuha i kako ga je resio?
                  Imao sam ja problem, tandrkao je kad su kola hladna. Zamenio sam ga kod majstora za auspuhe. I sada je ok.

Comment

• Krema
                    CBC Član
                    • 26.04.2010
                    • 77
                    • Novi Beograd
                    • Laguna II 1.9 dCi

Koliko te je izasla zamena pletenice?

Comment

• debeli73
                      CBC Član
                      • 16.05.2010
                      • 75
                      • Kragujevac

Pozdrav svima,

Vec par dana citam ovaj post stigao sam do 30 strane i malo sam zbunjen a evo i zasto. Vozim vec 4 godine Ksaru 1.8 16 v Coupe 98 godiste. Odlucio sam da promenim auto i krenuo da istrazujem. Skapiram da za 7000-7500 eur mogu da dobijem 3 automobila iste klase Renaul Megan , ForD Focus ili C4. Posle pretrazivanja raznih testova odlucim da trazim ova vozila i krenem po placevima. Shvatim da od Forda benzinca nema nista i odem na autoplac i prvo udjem u C4 dizel, naravno. Razocaram se i nakon toga probam Megan sa 80 ks i shvatim da to nije to. Ok auto je u redu upravljiv, ocajan menjac ali kazem sebi navici ces se. Onda onako usput pridjem jednoj Laguni koju do tada nisam ni razmatrao jer sam smatrao nemam novca i kad vidi cuda. Laguna 1,9 dci sa 120 ks i boljim paketom opreme je 6900 eur. Drugar me natera da probam auto i ...ja se zaljubim. Dakle, snazan (ja do sada nikad nisam vozio dizel motore a Ksara inace ima 117 KS i potrebno mi je nesto sto bar priblizno vuce a ova ide odlicno), ne cima pri menjanju brzina, ne pusi se, radi normalno na ler gasu, nije udarana (sva stakla sa istom oznakom, nema razmaka kod haube i branika...), vesanje vrlo dobro za tu kilometrazu... u sustini deluje nestvarno. E sad vratim se kuci sa prethodnim saznanjem da su starije Lagune imale dosta problema i pocnem da istrazujem. Odem na ADAC sajt i shvatim da tek od 2006 godine valjda ta ispeglana verzija nema vise problema kao prethodne ali pretpostavljam da za to godiste nemam novca. Skocim do par sajtova sa testovima i vidim da na negativnim stranama koje opisuju vozilo ima puno vise teksta od onih pozitivnih. Na kraju posle 4 sata dodjem do ovog posta. Problemi sa diznama, vratima, pritskom u gumama, tranzistorima, strujom, plastikom, Ac...Da sam verovatno racionalan ja bih rekao ok necu Lagunu ali ne...Vozio sam je, prelepa je i hocu samo nju.
                      Dakle, uz izvinjenje zbog presirokog opisa, molim vas da mi pomognete
                      -Da li dobro ocuvana i malo vise placena Laguna ima smisla da udje u razmatranje i da li se na taj nacin sprecava deo problema o kojima ste pisali (naravno da sam svestan da kupujem polovan auto)
                      -Da li bi ste ponovo kupili Lagunu da mozete da birate
                      Ukratko sta da radim...mada mislim da moram da je imam
                      Pozdrav i hvala

Comment

• VojkanStojicic
                        CBC Početnik
                        • 16.05.2010
                        • 1
                        • Vlasotince

Vec godinu dana imam Renault Lagunu II. Sa pocetkom zime poceli su da se javljaju problemi sa instrument tablom, odnosno ista se prilikom startovanja motora neprekidno pali-gasi a nakon 2-3 minuta, veci deo table ostaje blokiran i van funkcije dok u funkciji ostaju kontrolne lampice za svetlo i migavce (bez zvuka). Nakon desetak minuta rada motora i postizanja radne temperature, kratkotrajnim skidanjem jedne kleme sa akumulotora sve se vraca u normalu. Mislio sam da je hladni lem uzrok kvara, medjutim elektronicar mi je rekao da je najverovatnije problem sa procesorom i da treba menjati tablu. Interesuje me da li je neko imao slicne probleme i kako ih je resio?

Comment

• mile 1978
                          CBC Član
                          • 01.05.2010
                          • 12
                          • Beograd

Originally posted by Krema
                          4000 din

Comment

• mile 1978
                            CBC Član
                            • 01.05.2010
                            • 12
                            • Beograd

Originally posted by Krema
                            Ja sam je na prvom mestu zamenio, nisam se ni raspitivao.

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd
                              • Renault LagunaII 1.8 16v

Cao ljudi, pozdrav svima. tek sam kupio lagunu 2 1.8 i muce me samo 2 stvari.. sve sam skapirao kako radi, nasao sam vrlo zanimljive teme, tipa kako popraviti start dugme, ma da to retko kom radi, tako mi rece i komsija koji radi u renault servisu AK KOMPRESOR.. interesuju me samo 2 stvari koje su sitnice i ne muce me mnogo ali ako neko zna rado bih ih popravio, rucica za migavce kad je dam nece da sama iskljuci cuje se ono cak ali ne vrati rucicu, i na vozacevom sedistu ona rucica za potporu ledja ne radi ako neko ima isti problem ili zna kako da se to resi neka javi... HVALA PUNO

Comment

• borislavpet
                                CBC Početnik
                                • 07.05.2010
                                • 1
                                • bajmok

ugasi caps lock

pozdrav ljudi dobre volje.imam lagunu 2 1,8 16v iz 2002.godine i naravno problem sa karticom.jedna kartica mi radi ispravno i imam ona tri dugmeta otljucaj,auto lock i zakljucaj.druga kartica ima sve isto samo sto sa njom mogu da otkljucam auto,upalim ali nemogu da zakljucam.imam one senzore na vratima ali nikada mi to nije radilo(automatsko zakljucavanje i otkljucavanje)ili ja to neznam da koristim.treca kartica ima sve isto samo sa njom nemogu nista da radim.ako je neko imao ovakve probleme molim vas da mi pomognete posto su ovi iz servisa kao lesinari samo donesi auto pa da te oderemo.pozdrav iz bajmoka

Comment

Working...
                                X