RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gokkon
    CBC Član
    • 31.01.2010
    • 63
    • Subotica
    • Renault Laguna II 1.9 dCi

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

@ sinisapancevo,

ako saznas nesto, javi, i ja cu da se raspitam u vezi toga

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by gogi11
      Zbog nestabilnog vremena postoji i oscilacija pritiska u gumama (toplo hladno - sirenje skupljanje) , prosle nedelje je bilo oko 7-8 stepeni u jednom momentu a ove je skala isla i do 28 stepeni tako da se i guma prilagodjava situaciji skuplja se i siri tako da pritisak treba redovno proveravati dok se malo to vreme konacno ne stabilizuje pa da znamo letooo jeee naduvaj i ne misli mesec dva.
      Eto, upravo si napisao zašto su senzori korisni i zašto ih treba držati ispravnima. Meni su već 2 puta pomogli, a za ove 2 godine koliko imam ovu lagunu, nikada ni jedan problem s njima nisam imao.

Originally posted by gogi11
      Ma i meni je sljakalo oko senzora bez greske dakle bez i jedne jedine greske i ako mi je laguna u prvim serijam sklopljena tacnije vec u prvom mesecu kada se pocelo sa sklapanjem tog modela.
      Koji ti je to tačno mesec? Baš me zanima koji ti je serijski broj auta.

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

11 mesec 2001 eventualno 10 ali bice da je ipak ona prva opcija . Dakle bas ta prva "napljuvana" serija.

Comment

• Nikols
          CBC Član
          • 25.10.2009
          • 21
          • Cacak

Posto nisam vise mogao da se nerviram i da izigravam majstora, odvezao sam auto u servis kod Zatezica. Po preporuci vise prijatelja. I ipak je pumpa bila u pitanju. Rekli su mi da kad je malo cuknu auto upali tj. ona proradi malo. A nova pumpa je 15000din. Ne znam jos cija, sutra cu da vidim kolika je garancija i ko proizvodi. Pa da mi je verovatno naruci. Pumpa je imala pritisak, ali ne dovoljan. Drago mi je samo kad sam resio problem.

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

Ljudi mene maler bije ove nedelje... vise me strah i da je vozim samo se nerviram, znaci, posto je auto na plin... i tipa imam 20l benzina u rezervoaru i to je otprilike dovoljno za 200 km neka bude da tako pise na bordu i posto vozim na plin i on sljaka kako idu litri naravno i kad dodje da je preso tipa 170 izadje lampica da treba na pumpu da idem i sad uvek kad restartujem te litraze on mi zgasi lampicu na sledecem paljenju, a sad nece, bas sam se iznervirao... prvo senzor sad to... ne znam vise.. znaci auto je bruka, ide fantasticno, sve pohvale, pohvale za izolaciju, za enterijer, o spoljnom izgledu je glupo ista i reci al tako neke stvari ubijaju, glupe sitnice...

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd

sta njemu odredjuje da pali lampicu za benzin...

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kada sam na mojoj laguni gledao sta ima na dijagnostici, video sam da se kao parametri unose koliki je rezervoar i koliko hoces da ti bude rezerva. Kod mene stoji da je 5l. Znaci da bi mogao jos da je smanjis. Da ne bude zabune moja je ph2, ali verovatno moze to da se podesi kod svih.
                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd

Hvala hvala.. videcu to u ak kompresoru kad odem po karticu.. nego zanima me kako da je ponistim, vise nece kad restartujem predjene kilometre i litrazu koju sam potrosio sto me buni jer po logici bi trebalo zar ne.. on bi morao opet da ocita benzin u rezervoaru..

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

Evo ovako , posto vozim lagunu na plin ...
                    Max trebalo bi ali nece jel ?? jer jednostavno trebas da resetujes pre paljenja lampice i upozorenja za rezervu .
                    Evo meni recimo na mojoj benzinjari pali rezervu ispod 90 km nikada pre (kada gledam domet sa trenutnom litrazom goriva) i kada resetujem pre rezerve on ponovo ocita stanje goriva i teraj dalje . Ako propustim sto se i desi jednostavno nece da skine rezervu dok ne dospes koji litru ali to samo u slucaju da imas malo goriva u rezervoaru recimo oko 10l . U koliko imas vise goriva kada se upali rezerva benzina a ti recimo vozis na plinu i ne trosis taj benzin (a kompjuter po logici-difoltu ) odbrojava km koje mozes da predjes kada ugasis auto i ostavis malo da odstoji on pri paljenju sledeci put sam skonta da ima vise goriva nego sto je rezerva i resetuje sam tj sam ugasi lampicu. E sada nekada se to i nece desiti jer ne mozes sa tih 20l da vozis u nedogled jednostavno moras dosipati pa sve i da imas uvek tih 20 pa i vise litara beznina.Resetovanje pomaze 2-3 puta posle pomaze samo dosipanje goriva pa makar i 2-3 litre.
                    Evo ja mesecno dosipam za 500 din benzina i uvek mi je posle sipanja na displeju domet od oko 310 do 350km dakle imam uvek nesto preko 20l benzina ali jednostavno moram da sam resetujem domet i km jer znam iz svog iskustva da nece uvek on sam da odreaguje bez obzira sto znam da imam dosta benzina.
                    Jednostavno kod lagune beznica koji se vozi na plin je to tako !! Meni to i ne smeta jedino ako ides na neki duzi put onda me nervira sto bi se rezerva upalila meni recimo posle predjenih 200 i nesto km i onda ti ponisti domet ponisti ti prosecnu potrosnju i koliko si goriva potrosio do tada e to me nervira a ako ti ponistis pre paljenja rezerve onda opet gubis te parametre pa po logici trebao bi da stanes zapises i tek onda ponistis ako hoces da tacno znas prosek potrosnje i litrazu koju si potrosio po bordu za jedan duzi put ...naravno ako ti je to bitno. No tu je uvek racunica zvana "peshaka" sipao si xx litara a presao xxx km pa sracunaj ili toci pun rez benzina i pun plina ... ali gde je tu onda usteda u novcu i kakva bi to logika bila . Eto to je mali ceh koji se "placa" no neka se sve na tome zavri bice super

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

Gogi hvala, znaci samo da ga restartujem pre paljenja lampice i miran sam... ok, ne verujem da ce mi praviti neki problem, vec sam izmerio koliko trosi ...Hvala

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Tacno , samo to odradi na vreme i nemas frke , no ponavljam ni to nije efektno vise od 3 puta , jednostavno nekada moras da dospes koju litru ako se vec upalila rezerva. Kod mene glat vozim ispod 100km na dometu tako da cim to primetim odmah resetujem i miran sam opet neko vreme , odprilike jednom nedeljno resetujem i tako tri puta u mesecu a 4 put dodocim za 500 i milina . Kad vidim da imam oko pola rezervoara ja onda dan dva vozim na benzin cisto da malo produvam benzinske dizne i ostalo.

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd

morace tako nema mi druge... heheh.. hvala ti.. poz

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Juce sam kupovao te sijalice. 28.4 din je komad, kod nas u jednoj prodavnici delova za elektroniku. Samo treba paziti posto su za nijansu vislje, sto nije problem, nego to sto ima ih u dve jacine. Na zalost potpuno isto izgledaju, ali kada se meri otpor unimerom ove koje nama trebaju su oko 30oma a isto tako izgledaju i one od oko 15oma ali jace sijaju i prijavljuju gresku. Menjaju se prosto, bez lemljenja, vec se samo kontakti izvuku iz jednog plasticnog kucista, zatim promeni sijalica i kontakti se ponovo uvuku. Jedino pazi na navlake koje postoje na sijalicama, posto se vremenom zalepe pa mogu lako da se pocepaju kada se skidaju (sva sreca pa sam imao jos jedan ne ispravan prekidac pa sam skinuo sa njega jednu )
                            Nisam razumeo koje/kakve navlake su u pitanju!?

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd

mozes li reci u kojoj prodavnici tacno si kupio i kako se zovu ili kako si ih trazio, jel tu imaju i za start dugme.. da odem odma i da kupim da ne skidam prvo pa da jurim gde ima.. hvala

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Receno je vec par stranica ispred gde ima. Ja cu ih kupiti u Ns-u, a gde ima ovde ne znam, probaj itc electronics ili bivsi radio klub.

Comment

Working...
                                X