RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by SerbianHero
    @gokkon , nije problem u bolu u prstima vec u tome sto je kod mene toliko zapeklo
    Jednom kad skines,posle ide lako. I kod mene je tesko islo i dugme i sijalica u pepeljari, ali drugi put je bilo mnogo lakse.Samo budi strpljiv da nesto ne sj..... Srecno.
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Krema
      CBC Član
      • 26.04.2010
      • 77
      • Novi Beograd
      • Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by gokkon
      Ne treba skinuti citac kartice da bi se promenila sijalica u pepeljari, eeee ljudi...
      Mozda ne mora da se skine citac ali je laksi pristup sijalici kad se skine citac.Lakse se nalazi povoljan polozaj za ruku pa je samim tim i lakse sijalicu skinuti. A da bi se skinuo citac treba celih 2 sekunde.

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

cao ljudi juce mi pade napamet dok sam se vozio da vidim koliko auto zvecka, po ravnom putu nista, superiska, ali kad naidjem na neravnine, cuje se nesto kao iz table ili iza volana, aj to i nije toliko strano, ali ono sto me strasno nervira je sto se nesto cuje sa vozaceve strane, ali ne moze tacno da se odredi izvor zvuka a cuje se kao da sajla ili zica neka udara o staklo, znaci sitni, nije jak zvuk, kao zveckanje neko, bas nervira.. heheheh... iskreno ne bi me ni cudilo da lupka sajla od prozor, iskreno na celom automobilu, ako je nesto lose napravljeno to su podizaci, mnogo komplikovano, bez potrebe a patent krs, drugo izludjuje me sto kad spustis prozor i zatvoris vrata cuje se prozor koji nije cvrsto u mestu, tj. on se u tom najnizem polozaju i skida...

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd

e ljudi imam nova pitanja, da li svi modeli imaju indikator za zamenu ulja i da li imaju indikatore za pojas i za vozaca i suvozaca kod mene samo za vozaca radi...

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

Maxic mora da je neka sijalica spala pa zvecka u fazonu zameni me zameni me mozes ti to

Salu na stranu sada: Imaju sve lagune indikator nivoa ulja i opciju za upozorenje da istice servisni interval tj u pitanju je samo odbrojavanje kilometraze koja je zadata npr od 15.000
            do 00000 km .
            Indikatori za vezan i ne vezan pojas postoji najcesce za vozaca a ponegde i za suvozaca ali je to verovatno najjaci paket opreme initale paris ili kako vec ... dakle radi za vozaca i to je ok za drugi te boli uvo osim ako nemas vec naveden paket opreme eeee onda si ga nadrljao moraces opet neku sijalicu da menjas

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd

heheh... ma za vozaca radi perfektno... sve kul.. ma de imam iniciale, ja sam na e2 pakaetu... i super mi je heheheh... imam podizace i klimu.. to je to...
              e al to sto zvecka opako me nervira ma da kad pustim muziku cak i tiho ne cuje se al kad ugasim cuje se, heheh, zato uvek peva zvuk je cudan, pa meni je servisni interval na 30 000, ja cu ici ranije na sve, tj. uskoro, na neki veliki servis, nego sam mislio dal je ta opcija indikator za menjanje ulja posebna...

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790

NE nije poseban indikator vec samo imas indikator za nivo ulja . Kod mene je isto na 30.000km ali ja radim na 15.000km i nemam problema, vec sam pregazio 10.000km uveliko i nivo ulja zakucan za max .

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd

Extra bole te brige... heheh... uzivas...u celini auto je superiska, ima tako glupe "greske" to zveckanje po rupama, ne bitno svakom se nesto cuje, ma da ovde zvecne jedna, dve stvari pa i znas odakle je, vozio sam se u toliko krs kolima, tj. ne kvalitetno uradjenim da ne znas odakle bije...
                  e a jel mi verujes, da na mom prvom autu, citroen bx i dan danas nista ne zvecka a ima 20 godina.. koja makina...

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

Sve ima svoje ali kako je krenula auto industrija u stancanje auta i ove nase lagune ce za 20 god biti makina ipo
                    Generalno super udoban funkcionalan auto uz mar ozbiljnih i skupljih mana , jebga ne moze sve da valja .

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

heheh.... ma samo da mi je znati koja to sijalica zvecka odma bih je zamenio... heheh..

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kod mene postoji i indikator da li neko sedi na suvozacevom sedistu pa mora i suvozac da se veze. Moze da se iskljuci preko dijagnostike.

E ljudi, sinoc sam uradio update softvera na navigaciji. Uz V30 mapa ide i update CD, koji sam posle duzeg(neuspesnog) trazenja CD+R narezao na DVD+R.

Samo se ubaci i posle 10-ak min "drljanja" trazi da ga ugasis i posle 30 sec ponovo upalis. Kada sam ga upalio, ono sve na francuskom . Na svu srecu kada se ubaci DVD sa mapom, moze da se uradi i update jezika, tako da je vracen na engleski.

Inace, od tada mi se u setup-u pojavila jos jedna opcija(pojma nemam cemu sluzi ali otkricu), a sto se tice mapa, sada mi kada trazim hrvatsku, naprimer, stvarno pokaze gde je hrvatska na mapi evrope, a ne negde u portugaliji kao do sada. Ostalo cemo videti, da li je ostalo isto ili ima jos nekih izmena.

Inace da napomenem da je kod mene u pitanju ona navigacija sa vecim displejem u boji.
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd

savke pa ti vozis iniciale kod mene je sve na oskudnom nivou koliko sam izvalio... a opet je dosta heheh.. nego jel i vama zvecka

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790

A i ja vozim neki mrsavi priviledz paket pa neam nista

Comment

• modesti
                              CBC Senator
                              • 26.08.2009
                              • 239
                              • novi sad
                              • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

max mislim da je to zveckanje posledica pregorelih sijalica sto na start/stop dugmetu sto u pepeljari, sala mala, ma zvecka svaki auto bio polovan ili nov koji se vozi po nasim putevima, ja moj kada sam kupio sve je bilo utegnuto ali vrlo brzo je pocela plastika da se cuje a za to ti je dovoljno samo jednom da izvezes starim putem Novi sad-Subotica...
                              Nego je si ti zamenuo sve sijalice, hocemo sliku da vidimo kako sija...ja kod mene treba da menjam ali mi se ne mili...
                              It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790

Oho hoo ekipa je na okupu evo i modesta
                                Ma ne znam ja nista tu ne bih dirao , crkla sijalica pa crkla sta ce mora i to . Kad budemo na nekom druzenju max ce biti prvi u redu za zamenu sijalica a ja mogu i poslednji
                                ostali kako hoce samo nam jos treba glavni izvodjac radova !! Neka se javi na tender ?

Comment

Working...
                                X